Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5 wrote:Hmm w takim razie zobaczę co powie lekarz:) Wizyta dopiero po południu, więc jeszcze poczekam.
Dziewczyny, pisałyście sporo o podraznieniach sutków. A czy miała któraś z Was przypadek,że wyskoczyło Wam coś na piersi? Mi podczas ostatniej procedury, wyskoczył jakby taki bąbel na jednym sutku. Nie pryszcz, tylko jakby zgrubienie, kulka. Gdy dotykam,to boli. Jeszcze zanim zaszłam w ciążę jeden lekarz stwierdził,że być może to zatkany kanalik(ale bez pokarmu?). Drugi lekarz zalecił tribiotic, który nic nie pomógł. Mam to już ze 4 miesiące i obawiam się jak będzie później. Bo już teraz czasami ból przeszyje całą pierś. A czasami nie boli.. -
nick nieaktualnyMotylek1313 wrote:Hej dziewczyny z fioletowej strony:-) dzia do Was dołacze. Widze ze tu same zaawansowane ciaze. My dopiero zaczynamy, bo to 6 tydz i 4 dzien dzis. Jestem juz pi usg i widzielismy i zarodek, i cialko zolte i bijace serduszko:-) czekam na kolejna wizyte, za 10 dni a potem z kliniki wracam do mojego poprzedniego gina. Mam pytanko do tych co juz urodzily, czy mowilyscie w szpitalu ze ciaza jest z ivf?
Ja będę rodzić u tego samego lekarza, który robił mi transferMotylek1313 lubi tę wiadomość
-
Inka rozumiem...
To ja bardzo nowoczesna, bo pierwszy spacer zaliczylismy wieczorem w dzien wyjscia ze szpitala, przed kapiela malej i od tamtegi dnia wychodzimy na spacer codziennie bez wzgledu na pogode, chyba ze bardzo leje... a czasem i wtedy tez idziemy w chuscie pod parasolem odrobinke sie przewietrzyć...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Inka rozumiem...
To ja bardzo nowoczesna, bo pierwszy spacer zaliczylismy wieczorem w dzien wyjscia ze szpitala, przed kapiela malej i od tamtegi dnia wychodzimy na spacer codziennie bez wzgledu na pogode, chyba ze bardzo leje... a czasem i wtedy tez idziemy w chuscie pod parasolem odrobinke sie przewietrzyć...ale my też się niedługo ogarniemy i będziemy śmigać na długie spacerki
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Cccierpliwa wrote:Inka rozumiem...
To ja bardzo nowoczesna, bo pierwszy spacer zaliczylismy wieczorem w dzien wyjscia ze szpitala, przed kapiela malej i od tamtegi dnia wychodzimy na spacer codziennie bez wzgledu na pogode, chyba ze bardzo leje... a czasem i wtedy tez idziemy w chuscie pod parasolem odrobinke sie przewietrzyć...
Cccierpliwea jaką masz chustę? Od kiedy nosisz małą w chuście? -
Olciaaa wrote:Motylku witamy! Gratuluję ciąży i trzymam mocno kciuki!!!
Ja będę rodzić u tego samego lekarza, który robił mi transfer
Dzieki:-) fajnie masz, moja dr nie pracuje w szpitalu. Moj gin do ktorego wracam pracuje ake w Wawie a ja mieszkam pod Wawa wiec pojade do najblizszego szpitala. -
83xxx wrote:Cccierpliwea jaką masz chustę? Od kiedy nosisz małą w chuście?
Motylek1313, 83xxx, Zizu87 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Motylku i ja się z Tobą i Twoim maleństwem witam po tej stronie. Cieszę się że tu jesteś.
Inka absolutnie nic nie dźwigaj poza Emilką. Rana jest świeża. O ile ta na zewnątrz się zagoi szybko bo ją pielęgnujesz i ma dostęp do powietrza to w środku było jeszcze szycie macicy i to się znacznie dłużej goi. Ja o tym nie pomyślałam, za bardzo się rozkręciłam a byłam z synem praktycznie cały czas sama i cały czas mnie wewnątrz boli , a jestem już 6 tyg po cc. Dopiero mnie ginekolog przystopowała.
Aha u mnie wariatkowo. Mały chyba przechodzi drugi skok bo już 3 dzień marudzi, wszystko źle. W 5 tygodniu było identycznie. A jutro szczepienie, żeby tylko dobrze zniósł. Wzięłam płatną szczepionke 6w1 żeby oszczędzić mu wkłuć i podobno dzieci dobrze ją tolerują.Motylek1313, inka2707 lubią tę wiadomość
-
skórka33 wrote:Motylku i ja się z Tobą i Twoim maleństwem witam po tej stronie. Cieszę się że tu jesteś.
Inka absolutnie nic nie dźwigaj poza Emilką. Rana jest świeża. O ile ta na zewnątrz się zagoi szybko bo ją pielęgnujesz i ma dostęp do powietrza to w środku było jeszcze szycie macicy i to się znacznie dłużej goi. Ja o tym nie pomyślałam, za bardzo się rozkręciłam a byłam z synem praktycznie cały czas sama i cały czas mnie wewnątrz boli , a jestem już 6 tyg po cc. Dopiero mnie ginekolog przystopowała.
Aha u mnie wariatkowo. Mały chyba przechodzi drugi skok bo już 3 dzień marudzi, wszystko źle. W 5 tygodniu było identycznie. A jutro szczepienie, żeby tylko dobrze zniósł. Wzięłam płatną szczepionke 6w1 żeby oszczędzić mu wkłuć i podobno dzieci dobrze ją tolerują.
My mamy następne szczepienie 18.02Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Skorka, najgorsze, ze ci dalszy skok to dluzej czasem to jojczenie trwa... ale da sie wytrzymac...
Co do szczepionki my tez mialysmy 6w1 (u nas 6w1 jest w standardzie, nie ma tych nieskojarzonych) i u nas tylko wiecej snu po niej w dzien, a tak poza tym wszystko dobrze, mala ja super zniosla... a miala robiona razem z rota raz, a druga dawke razem z pneumoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 17:17
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Olciaaa wrote:Co do piersi nie pomogę, a pytałaś lekarza, może warto zrobić USG?
Dziewczyny, pospieszylismy się trochę. Niepotrzebnie dzisiaj jechałam na to usg genetyczne. Okazało się,że maluszek jeszcze za mały o 2mm.
Ja to już nie wiem jak się liczy te tygodnie.
Według dr od ivf to dzisiaj jest 12. Moim zdaniem z miesiączki też wychodzi 12.
Zdaniem Pani dr od usg, dzisiaj jest 11t3dz. A według usg 11t1dz.
Możliwe są takie różnice,czy mam powód do niepokoju?
I takim oto sposobem, za tydzień muszę znowu jechać prawie 100km na to badanie.
Jednak kamień z serca,że serduszko dalej bijeTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Motylku gratulacje
super wiadomość.
Inka, szkoda,że mąż musiał już wyjechać, ale dobrze,że dzisiaj będziesz miała pomoc. Oby mama szybko wyzdrowiała i mogła przyjechać. Póki co, niech się jednak kuruje, dopóki całkiem nie wyzdrowiejeMotylek1313, inka2707 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka, rozbieznosci sa normalne... dzieciaczki rosna skokowo i dzis na usg mogl byc mlodszy, a za tydzien moze wyprzedzac
dlatego wazny jest termin wylicziny z transferu...
Ale jak pojdzie sie na prenatalne zaraz na poczatku widelek to wlasnie tak moze sie zdarzyc, ze bedzie maluch za maly, dlatego najlepiej jest isc blizej skonczonego 13tcnp 12+4... na tym etapie te 4 dni to ogromna przepasc... (ja robilam 13+5)
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Motylek1313 wrote:Skorka tez sie ciesze ze jestem juz po fioletowej stronie:-) a juz myslalam ze to sie nigdy nie stanie. Teraz czekam od wizyty do wizyty hihi
Cierpliwa a w Polsce trzeba sobie za tą szczepionkę zapłacić 180zł.Motylek1313 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam na okładce karty ciąży wpisane, że ciąża jest ivf, poza tym kartę ciąży miałam założona w klinice i na okładce było logo i nazwa kliniki, więc już to każdemu sugerowało, że naturalnie to ja w ciążę nie zaszłam
żadnych problemów z tym nie miałam, a czasem wydawało mi się, że nawet bardziej wyrozumiale do mnie podchodzili jak byłam np na IP z plamieniem
Moja mała też jest bardzo ulewajaca. Potrafi nawet godzinę po karmieniu jeszcze ulewac. Mam syrop gastrotuss baby, ale różnica jest niewielka.
Motylek1313 lubi tę wiadomość
-
Morylku gratulacje!
Inka Ty to miałaś dużo szczęścia z samopoczuciem po CC dlatego się zapominasz.jednak tez jestem zdania, ze musisz o siebie dbać, aby później nie bylo komplikacji.
Dziewczyny po CC - czy Wy braliście żel hialuronowy na ranę? Wczoraj rozmawiałam o tym z ginekolog i polecała, szczególnie jedli planuje się drugie dziecko. Wcześniej czytałam o tym na innym forum.
Ja tez mówiłam lekarzowi, ze ciąża jest po invitro. Jeśli lekarz miałby z tym problem to chyba nie zdecydowałaby się na prowadzenie u niego ciąży. Wczoraj w szpitalu w którym będę rodzic kazali sie zdecydować czy informacje o ivf chcemy zamieścić w książeczce zdrowia dziecka co mnie trochę zszokowalo.Motylek1313, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Necia124 wrote:Ja z powodu ciśnienia trafiłam na izbe po Nowym Roku. Tylko było wyższe bo ponad 140/90. Z innych objawów które powinny Cię zaniepokoić (ja miałam ta gestoze) to bóle głowy, nudności, zbieranie się wody w nogach lub rękach (sprawdź na łydce jak wciskasz palec czy skóra się odksztalca czy zostaje dołeczek) no i mocz musiałabyś zbadać czy nie ma bialka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:50
-
nick nieaktualnyMagkb wrote:
Ja tez mówiłam lekarzowi, ze ciąża jest po invitro. Jeśli lekarz miałby z tym problem to chyba nie zdecydowałaby się na prowadzenie u niego ciąży. Wczoraj w szpitalu w którym będę rodzic kazali sie zdecydować czy informacje o ivf chcemy zamieścić w książeczce zdrowia dziecka co mnie trochę zszokowalo.Natomiast nie zgodzę się, żeby w książeczce zdrowia była taka informacja ze względu na dobro dziecka.
-
nick nieaktualny