Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Ja nie mam zamiaru zabierać. Staram się mieć ze sobą tylko niezbędne rzeczy, żeby jak najmniej bakterii szpitalnych przynieść do domu. Ubranka czy kocyk bez problemu wypiorę a monitora do pralki nie włożę
Zizu87 racja, strach co można przynieść ze sobą w pakiecie ze szpitala i potem wieszać snuze przy "rannym" pepuszku dziecka. Fakt nie pomyślałam dzięki -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Marcowa mama melduje się
Jak na 8 miesiąc czuję się bardzo dobrze. Aż sama jestem zdziwiona, że cały czas daję radę chodzić na pilatesDokucza mi od czasu do czasu ból pleców, mam zawroty głowy jak za długo stoję w kolejce w sklepie (więc zakupy ogarnia już mąż), ale nie jest źle. Ubranka wybrane i wyprasowane czekają w szafie. Kompletuję zamówienie z apteki.
Na liczniku 51 dni do porodu. Za tydzień kontrolna wizyta.
I jak na razie bardziej się cieszę niż się boję, ale pewnie im będzie bliżej godziny zero to te proporcje będą się zmieniać.
W weekend byliśmy na warsztatach z pielęgnacji noworodka. Jesteśmy dużo spokojniejsi bo prowadząca bardzo fajnie wszystko pokazywała. A na koniec był krótki instruktarz wiązania w chuście (kangurek i kieszkonka). I mój mąż został okrzyknięty mistrzem chustonoszeniaWyszło mu idealnie
Fajnie, że ubranka już naszykowane, widzę po sobie, że im bliżej rozwiązania tym mniej się chce
Do mnie teraz dzwonili z pracy, że jest jakiś błąd w e-zwolnieniu, ehhh muszę jeszcze męczyć lekarza, żeby mi L4 poprawiał... Zawsze jakieś atrakcje -
Olciaaa wrote:My też planujemy korzystać z chusty, niestety nie udało nam się być na żadnym pokazie z chustonoszenia ale mam kilka koleżanek, które są bardzo wkręcone w tą tematykę
Fajnie, że ubranka już naszykowane, widzę po sobie, że im bliżej rozwiązania tym mniej się chce
Do mnie teraz dzwonili z pracy, że jest jakiś błąd w e-zwolnieniu, ehhh muszę jeszcze męczyć lekarza, żeby mi L4 poprawiał... Zawsze jakieś atrakcje
U mnie też prawie przy każdym zwolnieniu dzwonią kadry, że coś jest nie tak. A to data im się niby nie zgadza, a to zwolnienia w ogóle nie ma. I za każdym razem okazywało się, że panie w kadrach się myliły bo albo źle spojrzały na datę L4, albo nie ściągnęły go z systemuPewnie za tydzień znowu będzie telefon.
My po porodzie mamy zamiar umówić się na indywidualną konsultację w sprawie chustonoszenia. Bo boję się, że taki krótki instruktaż to za mało, lepiej, żeby ktoś nam jeszcze raz, krok po kroku wytłumaczył. U nas takie spotkanie kosztuje 150 złotych. Instruktorka mówiła, że najlepiej tak w okolicach 3 tygodnia się spotkać. Ja bym bardzo chciała nosić małą w chuście. Ale już wiem, że będę miała problem, którą chustę kupić bo wszystkie są piękne -
Chusta to wspanialy wynalazek i meeeega polecam! Moja Mia prawie zawsze po kilku-kilkunastu minutach odlatuje...
Srednio lubi moment motania, ale pozniej zachwycona...
I to prawda, ciezko sie zdecydiwac na jedna chuste... jest tyle pieknych wzorow, tyle rodzai, splotow, domieszek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Chusta to wspanialy wynalazek i meeeega polecam! Moja Mia prawie zawsze po kilku-kilkunastu minutach odlatuje...
Srednio lubi moment motania, ale pozniej zachwycona...
I to prawda, ciezko sie zdecydiwac na jedna chuste... jest tyle pieknych wzorow, tyle rodzai, splotow, domieszek...
Właśnie na tych zajęciach prowadząca miała kilkanaście chust. I one są cudneBardzo się cieszę, że mojemu mężowi też to chustonoszenie się podoba. Wszystkim w pracy pokazywał zdjęcie jak zamotał lalkę na warsztatach
Chociaż oczywiście już słyszałam "złote rady" od teściowej, że chyba nie mamy zamiaru tak wcześnie Małej nosić... Na szczęście mąż jest z tych asertywnych i umie się przed takimi radami bronić -
nick nieaktualnyNiestety pokolenie naszych mam i teściowych średnio się odnosi do chust. Moja mama też stwierdziła, że jest to niebezpieczne i na bank rozwalę sobie kręgosłup
A moim zdaniem chusta jest zdecydowanie bezpieczniejsza niż ręce. I większość dzieci uwielbia chusty, bycie blisko mamy
Dobrze, że mój mąż też jest do tego pozytywnie nastawiony, razem damy radę
-
Niezapominajka5 wrote:Ja mialam kontrolę,bo mój pracodawca zgłosił mnie do ZUSu, czyli kontrola zasadnosci l4. Było to na pierwszym l4, które nie było jeszcze ciążowe.
Pytasz z ciekawości,czy kontrol się u Ciebie szykuje?
Pytam z ciekawosci bo ja bylam raz na l4 jak jeszcze nie bylo ciazowe. Zamierzam teraz od pt wziasc pierwszy raz ciazowe na tydzien. Mam dosc chaosu i zamieszania w robocie. -
Zizu najwazniejsze wasze zdanie... tesciowa pogada i przestanie jak zobaczy, ze olewacie...
Ja nosze odklad mala miala jakies 3-3,5tyg...
Olcia moj kregoslup odpoczywa jak mala jest w chuscie... duzo bardziej kregoslup odczuwa jak ja mam na rekach, czy musze ukulac do snu przez chwile (a do tego rece opadaja), niz jak ja godzine mam w chuscie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Magkb wrote:Dziewczyny u mnie powiedzieć, ze jest cudownie to mało!
Maluszek cały i zdrowy. Urodził się samego rana w Dzień Babci. Jest drobny, ale żywotny (3kg, 52 cm). Ładnie łapie pierś i coś sobie ciumka,, ale nie wiem czy się tym najadą. Na razie nie było dokarmiania.
Ja czuje się bardzo dobrze. Cc przebiegło bez zakluceń, pionizacja tez. Czuje się jak przed okresem, może trochę bardziej boli,ale tragedii nie ma.
Ogromne gratulacjeSuper czytać o tak dobrym samopoczuciu świeżo upieczonej mamy
-
morganaa wrote:U mnie dziś w końcu decyzja - dziś balonik,jutro rano kroplówka i oby ruszyło.
Okazało się,że wód plodowych mało więc nie ma co czekać, tym bardziej,że ciąża donoszona. Trzymajcie kciuki -
Olcia, Paula za Was też mocno zaciskam kciuki
Bo też już jesteście na końcówce
Nowej koleżance DaveGahan oczywiście też mocno kibicuję
&&&
DaveGahan lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam usg połówkowe mała już waży 330 gram i zdrowo się rozwija
wiec najważniejsze że zdrowo rośnie
Motylek1313, Zizu87, Lubię_czekoladę, Klara Wysocka, Niezapominajka5, MagNolia55, Buko, Figa88, Farelka, akilegna♥ lubią tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Czeko jak samopoczucie?
Gosia super wiesci!
Ciasteczko co u ciebie?Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Olcia, widziałam, że obie jesteśmy z Łodzi
Wybraliśmy szkołę rodzenia Nas Troje, jak Wy, zaczynamy 4.02:) I od razu położną od nich będziemy mieć, więc załatwiony temat za jednym zamachem
Warsztaty Bezpieczny Maluch były super, dziękujemy Wam dziewczyny za polecenieNajbardziej nam się podobała pierwsza pomoc oraz instalowanie fotelika w samochodzie. Tematy laktacji oraz wózka mocno sponsorowane..
Ja się czuję hmmm.. Mega skołowana. Biorę Dopegyt (tabletki na nadciśnienie) 3 razy dziennie. Rano o 6 łykam tabletkę i dalej idę spać, śpię do min do 10:00 w porywach do 13:00. Wcześniej nie jestem w stanie funkcjonować. Mierzę ciśnienie regularnie i jest bardzo ładne, czasem trochę niskie ale to nie jest niebezpieczne, więc tylko samopoczucie się pogarsza- to mi nie przeszkadzaDoszła magiczna zgaga i refluks. Jak leżę to czasem cofa mi się treść żołądka do przełyku, muszę mieć głowę wyżej jak śpię, żeby się nie dławić. Uroki ciąży
Ale nie śmiem narzekać, najważniejsze, żeby mój syn był bezpieczny. Rekompensuje mi wszystko kopniakami
-
Motylek, ja kupowalam dicoflor, biogaia, termometr bezdotykowy, octanisept, gaziki jalowe, tantum rosa, aspirator do noska, pedicetamol, femaltiker, sol fizjologiczna, bephanten...
Nienpamietam juz teraz co tam jeszcze bylo z rzeczy aptecznych przeze mnie kupionych...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Olcia, widziałam, że obie jesteśmy z Łodzi
Wybraliśmy szkołę rodzenia Nas Troje, jak Wy, zaczynamy 4.02:) I od razu położną od nich będziemy mieć, więc załatwiony temat za jednym zamachem
Warsztaty Bezpieczny Maluch były super, dziękujemy Wam dziewczyny za polecenieNajbardziej nam się podobała pierwsza pomoc oraz instalowanie fotelika w samochodzie. Tematy laktacji oraz wózka mocno sponsorowane..
Ja się czuję hmmm.. Mega skołowana. Biorę Dopegyt (tabletki na nadciśnienie) 3 razy dziennie. Rano o 6 łykam tabletkę i dalej idę spać, śpię do min do 10:00 w porywach do 13:00. Wcześniej nie jestem w stanie funkcjonować. Mierzę ciśnienie regularnie i jest bardzo ładne, czasem trochę niskie ale to nie jest niebezpieczne, więc tylko samopoczucie się pogarsza- to mi nie przeszkadzaDoszła magiczna zgaga i refluks. Jak leżę to czasem cofa mi się treść żołądka do przełyku, muszę mieć głowę wyżej jak śpię, żeby się nie dławić. Uroki ciąży
Ale nie śmiem narzekać, najważniejsze, żeby mój syn był bezpieczny. Rekompensuje mi wszystko kopniakami
My byliśmy bardzo zadowoleni z NAS TROJE, położne p. Marta i p. Sylwia to bardzo fajne i konkretne kobitkiPani Marta będzie moją położną środowiskową z czego się bardzo cieszę
Czekoladka dzielna z Ciebie dziewczynaNajważniejsze, że Twój maluszek tak energicznie dokazuje w brzuchu
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:My byliśmy bardzo zadowoleni z NAS TROJE, położne p. Marta i p. Sylwia to bardzo fajne i konkretne kobitki
Pani Marta będzie moją położną środowiskową z czego się bardzo cieszę
Czekoladka dzielna z Ciebie dziewczynaNajważniejsze, że Twój maluszek tak energicznie dokazuje w brzuchu
Będziemy chodzili razem, mam nadzieję, że się wiele nauczymy i dzięki temu nie będziemy się tak stresować
Jak będę wiedziała, która z Pań będzie naszą położną to napiszę
Może ta sama nawet
DokazujeJeszcze jest to miłe i przyjemne choć już coraz wyżej go czuję
Buszuje po całym brzuchu
Aplikacja Preglife pokazuje mi 7 miesiącTen czas leci
A jak Ty się czujesz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:53
-
Cccierpliwa wrote:Motylek, ja kupowalam dicoflor, biogaia, termometr bezdotykowy, octanisept, gaziki jalowe, tantum rosa, aspirator do noska, pedicetamol, femaltiker, sol fizjologiczna, bephanten...
Nienpamietam juz teraz co tam jeszcze bylo z rzeczy aptecznych przeze mnie kupionych...
Cierpliwa a skad wiedzialas ze to wlasnie bedzie Ci potrzebne? Nie wiem do czego poliwa rzeczy jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:03