Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za gratulacje i wsparcie. Jest o niebo lepiej niż było ale jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego bo ogólnie jakoś mało czasu na wszystko
ja nie wiem jak dają rade kobiety które już mają np małe dzieci.
U nas ogólnie wszystko ok. Uczymy się siebie. Walczymy o pokarm i czekamy na czas aż Czaruś się będzie dobrze sprawował.Lubię_czekoladę, Olciaaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Termometr i aspirator to byl dla mnie normalny zakup, to rzeczy raczej uzywane, tantum rosa do podmywania krocza po porodzie, sol fizjologiczna i gaziki jalowe do przemywania oczek, gaziki przydaja sie tez do piekegnacji pepuszka (psikalam na gazik lub patyczek do uszu octanisept, przemywalam dookola, a pozniej gazikiem do sucha i tak jak robili w szpitalu przewiazywalam kikutek przy brzuszku zeby w razie saczenia sie czegos nie szlo na ubranka i np body sie przykleja, tylko wlasnie w gazik... takie zboczenie zawodowe, bo w pracy tez robimy tak czesto np przy cewniku prosto do pecherza przez brzuch, a nie do cewki)
Octanisept wpasnie do lekkiego przemycia (ale nie psikalam bezposrednio na pepuszek) i psikalam rowniez krocze (przy cc mozna przemywac blizne), femaltiker jako pomoc w rozkreceniu latkatcji...
Woda morska do oczyszczania noska...
Niektore rzeczy bralam juz przy okazji z racji tego, ze kieszkam za granica i wszystko poszlo do mojej siostry a ona z reszta poslala to do mnie
Np biogaia, czy dicoflor to probiotyki z dobrymi kulturami bakterii, czesto pomagaja przy problemach brzuszkowych, a zmarnowac sie nie zmarnowaly, bo podawane na wszelki wypadek rowniez nie zaszkodza (zdarza sie jedynie, ze po biogai maluch ulewa, ale wtedy mama moze sie o dobroci wzbogacic i brac), pedicetamol jest przeciwbolowy i przeciwgoraczkowy i jest od 1 dnia zycia, a w de znalazlam tylko od chyba 4 tygodnia... roznie w zyciu bywa, wiec wole miec w domu cos takiego, bo jak mi dziecko w srodku nocy dostanie temp to nie polece szukac apteki (jak bylam z Mia na bilansie w 8 tygodniu to dostalam recepte na czopki z paracetamolem, zeby w razie goraczki poszczepiennej miec tez w domu)
Bephanten kupilam w razie jakby sie zrobilo odparzenie, tez wolalam miec w domu...
Kupilam tez espumisan 100 na wszelki wypadek jakby nas kolki mialy dotyczyc... tez nigdy nie zaszkodzi miec w domu ho i dorosly przy wzdeciach moze wziac...
Takze jedne rzeczy wiedzialamw 100% ze moga sie przydac, inne bez pewnosci ale wiedzialam, ze sie nie zmarnuja, a lepiej miec pod reka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:19
Olciaaa, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Olcia, widziałam, że obie jesteśmy z Łodzi
Wybraliśmy szkołę rodzenia Nas Troje, jak Wy, zaczynamy 4.02:) I od razu położną od nich będziemy mieć, więc załatwiony temat za jednym zamachem
Warsztaty Bezpieczny Maluch były super, dziękujemy Wam dziewczyny za polecenieNajbardziej nam się podobała pierwsza pomoc oraz instalowanie fotelika w samochodzie. Tematy laktacji oraz wózka mocno sponsorowane..
Ja się czuję hmmm.. Mega skołowana. Biorę Dopegyt (tabletki na nadciśnienie) 3 razy dziennie. Rano o 6 łykam tabletkę i dalej idę spać, śpię do min do 10:00 w porywach do 13:00. Wcześniej nie jestem w stanie funkcjonować. Mierzę ciśnienie regularnie i jest bardzo ładne, czasem trochę niskie ale to nie jest niebezpieczne, więc tylko samopoczucie się pogarsza- to mi nie przeszkadzaDoszła magiczna zgaga i refluks. Jak leżę to czasem cofa mi się treść żołądka do przełyku, muszę mieć głowę wyżej jak śpię, żeby się nie dławić. Uroki ciąży
Ale nie śmiem narzekać, najważniejsze, żeby mój syn był bezpieczny. Rekompensuje mi wszystko kopniakami
Olciaa miałam dokładnie takie samo wrażenie, że po tych warsztatach. Warto się wybrać właśnie dla tych dwóch wykładów, pozostałe też mnie nie zachwyciły.
Ja na szczęście zgagę do tej pory miałam raz i spokój. Aż się boję zapeszyć bo przecież Mała będzie coraz większa. -
Melduje się marcówka
Gratuluję kolejnym świeżo upieczonym mamomTrzymam kciuki za kolejne mamuśki, które czekają na ten Wielki dzień spotkania z Maleństwem
Ja póki co czuję się dobrze ale jak termin porodu będzie coraz bliżej obleci mnie strachBo to pierwsze dziecko, bo pierwszy poród itd.
Z grubsza mamy wszytsko ogarnięte.. czekam na paczkę z gemini (chyba już ostatnią). Czekam jeszcze na paczkę z bazą do fotelika. Na chwilę obecną to chyba ostatnie zakupy.
Ahh jakby któraś chciała robić zakupy w smykolandzie to mogę podzielić się rabatem 20%. Dajcie znać
Dziewczyny ćwiczycie mięśnie dna miednicy? Same czy z fizjoterapeutą urologicznym?
-
DaveGahan wrote:Czeko dziękuję za kciuki i życzę dużo zdrówka, bo tu czytam, że oprócz zwykłych dolegliwości dopadło Cię nadciśnienie
trzymaj się cieplutko
U mnie musi być wesoło całe życie, więc i ciąża nie może być nudna
Zizu87 wrote:Olciaa miałam dokładnie takie samo wrażenie, że po tych warsztatach. Warto się wybrać właśnie dla tych dwóch wykładów, pozostałe też mnie nie zachwyciły.
Ja na szczęście zgagę do tej pory miałam raz i spokój. Aż się boję zapeszyć bo przecież Mała będzie coraz większa.
Zizu, to ja pisałam o warsztatach
Jak miałaś zgagę tylko raz to życzę Ci, aby to był tylko jednorazowy incydent -
nick nieaktualnyNecia124 wrote:Dziękuję dziewczyny za gratulacje i wsparcie. Jest o niebo lepiej niż było ale jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego bo ogólnie jakoś mało czasu na wszystko
ja nie wiem jak dają rade kobiety które już mają np małe dzieci.
U nas ogólnie wszystko ok. Uczymy się siebie. Walczymy o pokarm i czekamy na czas aż Czaruś się będzie dobrze sprawował.
Necia z każdym dniem będzie łatwiej
Cierpliwa, super, że opisałaś co kupiłaśJa praktycznie mam już zapasie wszystkie te rzeczy o których pisałaś, nowością jest dla mnie tylko dicoflor
Czekoladka, dziękuję ja się czuję dobrze jak już na ten momentNiestety od paru dni męczą mnie hemoroidy
Poza tym zaczynam się stresować, boję się cc, jak będę się po niej czuć, oczywiście martwię się również o synka (pewnie jak każda z nas) a z 2 strony już nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 15:34
-
nick nieaktualny83xxx wrote:Melduje się marcówka
Gratuluję kolejnym świeżo upieczonym mamomTrzymam kciuki za kolejne mamuśki, które czekają na ten Wielki dzień spotkania z Maleństwem
Ja póki co czuję się dobrze ale jak termin porodu będzie coraz bliżej obleci mnie strachBo to pierwsze dziecko, bo pierwszy poród itd.
Z grubsza mamy wszytsko ogarnięte.. czekam na paczkę z gemini (chyba już ostatnią). Czekam jeszcze na paczkę z bazą do fotelika. Na chwilę obecną to chyba ostatnie zakupy.
Ahh jakby któraś chciała robić zakupy w smykolandzie to mogę podzielić się rabatem 20%. Dajcie znać
Dziewczyny ćwiczycie mięśnie dna miednicy? Same czy z fizjoterapeutą urologicznym?
Super, bardzo się cieszę, że dobrze się czujesz
Byłam na warsztatach z fizjoterapeutką i bardzo dużo się dowiedziałam, jedyne czego żałowałam, że nie byłam na takich warsztatach na początku ciąży. Uważam, że takie ćwiczenia to świetny pomysł, ale nie jest to takie proste.83xxx lubi tę wiadomość
-
Motylek1313 wrote:Gosia super:-) alez sie ciesze hihi ja w czw ostatnia wizyta w klinice i potem wracam do mojego gina.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Olcia, ma wiecej kultur bakteri w jednym ml i czesto jest lepiej tolerowany przez dzieci... wzielam oba bo nie moglam soe zdecydowac na jedno, a jak juz i tak paczka szla...
Zizu ja mam geratherm non contact i jeszcze nigdy mnie nie zawiodl...
Mierze nim tez temp wody do mm jak robie malej butle...Zizu87 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Dziewczyny jaki model termometru dla Maluszka macie?
Siedzę przed komputerem, czytam opinie i zgłupiałam.
Czy jest jakiś bezdotykowy, który mierzy wiarygodnie?
Ja kupiłam Geratherm GT 101. Bada i temperaturę ciała i np płynów. Ostatnio byłam mocno przeziębiona i go przetestowałam, działał bez zarzutu. Sprawdzałam też temp wrzątku i innych ciepłych napojów. Wydaje mi się ok.
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Motylek1313 wrote:Dziewczyny, a co Wy kupujecie w tych aptekach internetowych?
Termometr, sól fizjologiczna, paracetamol, sól morska do noska, octenisept, gaziki, witamina d3, espumissan. Ale jeszcze poczekam z zamówieniem bo jak siebie znam to jeszcze coś mi się przypomni -
gosia1992 wrote:Ja w sumie tez będę jeździć teraz gdzie indziej na wizyty ale moja Pani Doktor tam przyjmuje i usg genetyczne robiliśmy w dębskim i dalej będziemy prowadzić tam ciąże ze względu na lepszy sprzęt. Niestety ale ten co jest w gabinetach w novum słabo jest przystosowany do ciąży. Dlatego jedziemy jeszcze 31 stycznia na wizytę by było już usg z opisem. A w novum musiałabym zmienić lekarza który zazwyczaj prowadzi ciąże ale jakoś średnio nam się widzi nowy lekarz.
Gosia czyli przenosicie sie do debskiego? Nadal bedziesz do swojej dr chodzila? A czy ona przyjmuje w jakims szpitalu i bedziesz u niej rodzila? Bo nasza powiedziala ze najlepiej wziasc lekarza co pracuje w szpitalu. -
Motylek1313 wrote:Gosia czyli przenosicie sie do debskiego? Nadal bedziesz do swojej dr chodzila? A czy ona przyjmuje w jakims szpitalu i bedziesz u niej rodzila? Bo nasza powiedziala ze najlepiej wziasc lekarza co pracuje w szpitalu.
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
nick nieaktualnyDziewczyny taka mała porada prawna
Dzisiaj skontaktowali się ze mną z pracy z informacją, że lekarz zrobił błąd na elektronicznym zwolnieniu lekarskim (nie napisał kodu. Jak się z nim skontaktowałam to powiedział, że on nie może nic zrobić i żeby mąż podjechał do niego, to wyda wydrukowane zwolnienie z dopiskiem, że jest to zwolnienie ciążowe z kodem B. Jednak zgodnie z przepisami ZUS w takiej sytuacji lekarz musi anulować błędne zwolnienie i na jego miejsce wystawić NOWE elektroniczne zwolnienie z poprawnymi danymi.
Piszę to na wszelki wypadek, żebyście w razie takiej sytuacji nie leciały z wywalonym jęzorem i wielkim brzuchem po jakiś papierLekarz musi to poprawić w formie elektronicznej.
Motylek1313, Niezapominajka5, Figa88, Veri lubią tę wiadomość
-
gosia1992 wrote:Póki co będziemy jeździć na wizyty do Dębski Clinic i nasza Pani doktor tam tez pracuje ale może być i tak ze wypadnie i w novum wizyta. Kiedyś pracowała w szpitalu teraz już nie, ale i tak będę rodzic pewnie w bielańskim, leżałam tam z ciąża pozamaciczna i moja Pani Doktor tam kiedyś pracowała i opiekę miałam bardzo dobra.
W bilanskim pracuje moj gin:-)gosia1992 lubi tę wiadomość