X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana dobrze, że mąż tak szybko zareagował. To straszne, że musimy walczyć o swoje.
    Najważniejsze, że wszystko dobrze a Wy już możecie cieszyć się sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A ja dzisiaj wreszcie po usg genetycznym. Ależ ulga..
    Maluszek rośnie :) nie znaleziono żadnych nieprawidłowości.
    Kość nosowa obecna, przeziernosc też podobno ok.
    Nie zdecydowaliśmy się na pappa,bo w naszym przypadku to nic nie da.

Maluszek dość śpiący i nieźle mu musiała pani z dr podokuczac żeby zechciał współpracować :)
    Niezapominajka cudowna wiadomość :-) Bardzo się cieszę i jeszcze raz gratuluję <3
    Na kiedy masz wyznaczony termin porodu?

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Morganaa współczuję przeżyć :( wracajcie szybko do zdrowia i ukłony dla Męża za reakcję. Najważniejsze, że Synek zdrowy, chociaż podejrzewam, że strach o niego jak z koszmaru. A Ty jesteś mega dzielna Babka po tym wszystkim! Samych pięknych chwil w 3 życzę.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Niezapominajka cudowna wiadomość :-) Bardzo się cieszę i jeszcze raz gratuluję <3
    Na kiedy masz wyznaczony termin porodu?
    Termin z usg, to 01.08, czyli taki sam jak podał mi dr na początku z miesiączki.
    Jeszcze daleka droga, ale jedno odetchniecie za mną :) tak bardzo się bałam o maluszka..
    A mąż napatrzeć się na usg nie mógł :D dla mężczyzn to też ogromne przeżycie.

U Ciebie to już istny finish :) masz już jakieś objawy przepowiadajace?
    Skierowanie na cc już dostałaś,czy po prostu kazali przyjechać w wyznaczonym terminie i na dana godzinę? Trzymam kciuki <3
    Ja bardzo bym chciała rodzić w takim jednym szpitalu,który jest bardzo dobry, ale maja tam tylko 6 sal porodowych. Tam się rodzi indywidualnie. Martwię się,że nie będą mieć miejsca jak wszystko się u mnie zacznie.
    Gdy chcecie rodzić w danym szpitalu,to wystarczy zapisać się do lekarza stamtąd lub do ordynatora? Czy może trzeba zrobić coś innego?
    Dodam,że ten szpital, którym się interesuje jest w innym województwie. Wiecie czy to problem?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, a Ty przypadkiem nie miałaś mieć cesarki od samego początku? Czy wyskoczyło nagle?
    Ogromne szczęście,że był mąż i zareagował. Uff
    Po takich sytuacjach ciężko sobie wyobrazić,by nikogo bliskiego nie było przy porodzie. Rodzącej mogą nie chcieć słuchać,a tak to zawsze ktoś może coś zdziałać.
    Całe szczęście masz już wszystko za sobą.
    Przeraża to,że teraz tak zwlekaja z CC,co może być niebezpieczne dla dziecka :(

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Termin z usg, to 01.08, czyli taki sam jak podał mi dr na początku z miesiączki.
    Jeszcze daleka droga, ale jedno odetchniecie za mną :) tak bardzo się bałam o maluszka..
    A mąż napatrzeć się na usg nie mógł :D dla mężczyzn to też ogromne przeżycie.

U Ciebie to już istny finish :) masz już jakieś objawy przepowiadajace?
    Skierowanie na cc już dostałaś,czy po prostu kazali przyjechać w wyznaczonym terminie i na dana godzinę? Trzymam kciuki <3
    Ja bardzo bym chciała rodzić w takim jednym szpitalu,który jest bardzo dobry, ale maja tam tylko 6 sal porodowych. Tam się rodzi indywidualnie. Martwię się,że nie będą mieć miejsca jak wszystko się u mnie zacznie.
    Gdy chcecie rodzić w danym szpitalu,to wystarczy zapisać się do lekarza stamtąd lub do ordynatora? Czy może trzeba zrobić coś innego?
    Dodam,że ten szpital, którym się interesuje jest w innym województwie. Wiecie czy to problem?
    Niezapominajka, ja też odżyłam po tym USG. :-) Fakt, dla mężów to też ogromne przeżycie :-)

Ja mam zaplanowane cc ze względu na wskazania medyczne okulistyczne. We wtorek rano mam się pojawić w szpitalu. Będę rodzić w tej samej klinice co miałam ivf, a cc zrobi mój lekarz, który wykonał transfer :-) W tej kliniceporody są na NFZ :-) Taki jest plan, ale to jeszcze tydzień... mam nadzieję, że maluszek wcześniej nie zaskoczy, bo w Łodzi ponoć zatrzęsienie na porodówkach. Plusem zaplanowanego porodu jest to, że ma się zaklepane łóżko, ale jakbym zaczęła rodzić wcześniej nikt mi nie daje pewności, że w tym szpitalu będzie dla mnie miejsce.

W niektórych szpitalach jest kwalifikacja, musisz wcześniej jechać na spotkanie z lekarzem i on Ci mówi czy możesz u nich rodzić (zwykle są to szpitale prywatne które mają umowę z NFZ). W państwowym szpitalu muszą pacjentkę przyjąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5, ja mam taką sytuację, że rodzę przez cc w sąsiednim województwie. Mój lekarz, który prowadzi mi ciążę tu na miejscu, właśnie pracuje w szpitalu, który jest w innym województwie. Jako takich problemów nie ma, bo nie ma rejonizacji, jedynie z rejestracją dziecka, które musi być zgłoszone w tamtejszym USC. Może jest taka opcja, żebyś dotarła do lekarza, który pracuje właśnie w tym wymyślonym szpitalu.

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie planuję. Zacząć chodzić do lekarza z tamtego szpitala już w najbliższym czasie. Znajoma tak zrobiła i tam rodziła, ale to było to samo województwo. Oby na sierpień nie było zatrzęsienia:)

Olcia, ten spokój o miejsce musi działać na Ciebie uspokajajaco:) wiadomo, w życiu niczego nie można zaplanować, ale miejmy nadzieję,że u Ciebie pójdzie wszystko zgodnie z planem.

DaveGahan dzięki za info o USC. Do głowy mi to nawet nie przyszło:)

DaveGahan lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb

Morgana

Cudownie gratulacje <3 <3 <3

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, że w państwowym szpitalu muszą przyjąć to nie do końca tak jest. Jeśli są blisko inne szpitale i akcja porodowa nie jest mocno zaawansowana to mogą odesłać do innego szpitala. W Trójmieście dwa lata temu to było nagminne "nie mamy miejsc proszę szukać innego szpitala". A jedna dziewczyna opowiadała mi, że jak ona rodziła to było tyle rodzacych, że jedna kobieta musiała rodzić na korytarzu. Ale podobno jak się przyjdzie z kartą ciąży od lekarza pracującego w szpitalu to oni miejsce znajdą.

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana gratki i meza i synka:-) szybkiego wyjscia do domu.

Niezapiminajka, super. Gratki.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne co piszecie dziewczyny!
    Zwlaszcza z ta protekcja, jak sie ma lekarza ze szpitala :(
    Tutaj chyba zaden lekarz pracujacy w gabinecie, nie pracuje w szpitalu...
    Albo szpital, albo gabinet...

U mnie to wygladalo tak, ze po 30tc dzwonilam do szpitala i robilam sobie termin na wizyte przedporodowa...
    Mialam ja w 35+2 i wtedy tez zostal przeprowadzony wywiad co do sposobu zajscia w ciaze, chorob wspoltowarzyszacych, przyjmowanych lekow, byl czas na pytania i watpliwosci, zostalam zbadana na fotelu i bylo zrobione usg... bylam poinformowana o wszystkich opcjach lagodzenia bolu jak i porodu... no wszelkie pytania jakie pierworodka stawia sobie w glowie byly juz rozjasnione...
    Zostala juz zalozona moja karta, zeby w czasie porodu nie bylo tysiaca pytan... wszystko zostalo zapisane u nich w systemie, oraz dodatkowo caly wiwiad wklejony do mojek kaiazeczki ciazy...
    Wtedy zostalo rowniez ustalone, ze jezeli do 16.08 (termin mialam na 18.08) nic sie nie wydarzy, to 17.08 przed 8 rano stawiam sie na porodowce na wywolanie...
    Wpisali mi to w ksiazeczke, u siebie w system, jak i rowniez wpisali mi numer telefonu bezposrednio na porodowke w razie jakbym miala jakies pytania kesli skurcze ruszylyby w domu...

Co do zatrzesienia, to jak ja rodzilam, to rowniez bylo istne wariactw tego dnia... a dlaczego? Przez date! Tak! Niektorzy ludzie maja tak poprzestawiane w glowach, ze mieli nawet cc poplanowane na ten dzien ze wzgledu na to, ze taka data...
    Jak dla mnie wariactwo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana to straszne, ta chwila powinna być wspaniała a nie denerwowac się tak przez lekarzy, dobrze że masz tak dzielnego męża, gratulacje dla Was !!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w piątek czeka drugie bad prenatalne, oczywiście zaczelam się denerwowac, bo jakby inaczej :/ przedwczoraj poczułam pierwsze takie mocne jakby kopnięcie i później delikatniejsze ruchy, niesamowite przeżycie, a od wczoraj cisza i to tez mnie martwi. Jak często dzieciaczki się ruszają? Cały czas powinny czy to na tym etapie ciąży aż tak się nie odczuwa?
    Za tydzień czeka mnie wizyta u lekarza prowadzącego i chce już konkretnie porozmawiać z nim o porodzie, o mojej decyzji o cc, mam nadzieje że nie będzie teraz problemu, sam pytał o to ale początkiem grudnia. Już tak długo myśle o tym cc, ostatnio już się zastanawiałam nad porodem siłami natury, ale siostra znajomej rodziła ostatnio, dziecko nie mogło wyjść i ma złamany bark w dwóch miejscach!! Ona rozerwana na dwie strony.... i teraz Morgana pisała i przypomniała mi o ttym strachu o dziecko i już nie będę zmieniać zdania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u dzieciaczka już serduszko bije. ;)

Motylek1313, Jvm, Zizu87, Olciaaa, aziledo, Buko, Figa88, MagNolia55, Farelka, Lubię_czekoladę, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    Wspaniale :)

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:

Super:-) A ktory to tydzien?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 16:43

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October na tym etapie ciazy ruchy jeszcze nue sa regularne, takze spokojnie ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Super:-) A ktory to tydzien?
    7 ;)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:

Super! To jest wspaniały widok, zobaczyć ten pulsujący punkcik <3

Motylek1313 lubi tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ