X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, z tymi ruchami to wszystko jest indywidualne. W zasadzie to do 20-22 tygodnia jest czas żeby je w ogóle poczuć. I tak u mnie było. Kopniaki pojawiły się dość późno, wcześniej było tylko delikatne łaskotanie. A regularnie ruchy odczuwam tak od miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, już mi lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Z tym, że w państwowym szpitalu muszą przyjąć to nie do końca tak jest. Jeśli są blisko inne szpitale i akcja porodowa nie jest mocno zaawansowana to mogą odesłać do innego szpitala. W Trójmieście dwa lata temu to było nagminne "nie mamy miejsc proszę szukać innego szpitala". A jedna dziewczyna opowiadała mi, że jak ona rodziła to było tyle rodzacych, że jedna kobieta musiała rodzić na korytarzu. Ale podobno jak się przyjdzie z kartą ciąży od lekarza pracującego w szpitalu to oni miejsce znajdą.
    Czyli pewnie to zależy od szpitala i lekarzy, bo ja jak pytałam w szpitalu państwowym (moja druga opcja gdzie chciałabym rodzić) to położna powiedziała mi, że oni przyjmują wszystkie rodzące. W każdym razie życzę nam dziewczyny, żeby każda z nas mogła urodzić tam gdzie chce :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Mnie w piątek czeka drugie bad prenatalne, oczywiście zaczelam się denerwowac, bo jakby inaczej :/ przedwczoraj poczułam pierwsze takie mocne jakby kopnięcie i później delikatniejsze ruchy, niesamowite przeżycie, a od wczoraj cisza i to tez mnie martwi. Jak często dzieciaczki się ruszają? Cały czas powinny czy to na tym etapie ciąży aż tak się nie odczuwa?
    Za tydzień czeka mnie wizyta u lekarza prowadzącego i chce już konkretnie porozmawiać z nim o porodzie, o mojej decyzji o cc, mam nadzieje że nie będzie teraz problemu, sam pytał o to ale początkiem grudnia. Już tak długo myśle o tym cc, ostatnio już się zastanawiałam nad porodem siłami natury, ale siostra znajomej rodziła ostatnio, dziecko nie mogło wyjść i ma złamany bark w dwóch miejscach!! Ona rozerwana na dwie strony.... i teraz Morgana pisała i przypomniała mi o ttym strachu o dziecko i już nie będę zmieniać zdania.
    October, potwierdzam to co piszą dziewczyny. Na początku ruchy odczuwalne są nieregularnie, ja na początku najbardziej czułam jak leżałam na plecach. Dużo zależy od ułożenia dziecka a im ma więcej miejsca tym jest bardziej ruchliwe :-)
    U mnie akurat o cc zdecydował okulista ale po ostatnich historiach jakie słyszałam też bym się osobiście bardziej skłaniała do cc. Niedawno moja koleżanka urodziła synka, planowany był poród sn, ale w szpitalu lekarz stwierdził, że dziecko jest duże i lepiej zrobić cięcie. I całe szczęście, że tak zadecydował, bo okazało się, że maluch jest bardzo owinięty pępowiną, jakby ona jednak rodziła sn mogło być bardzo niefajnie :-( Wiem, że każda sytuacja jest inna ale mnie to podziałało trochę na psychikę jednak.
    Natomiast wczoraj czytałam kolejny artykuł, że chcą zmniejszać ilość cc w Polsce - http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/7,79309,24376417,przez-10-lat-o-2-proc-kazdego-roku-ma-byc-obnizana-liczba-cesarek.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    Jestem po wizycie u dzieciaczka już serduszko bije. ;)
    Super <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Olciaaa, Motylek1313, Niezapominajka5, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny taka jestem dzisiaj zadowolona. Moja malutka dostala miejsce w zlobku od przyszlego roku, jak skonczy roczek. U nas znalezc miejsce w zlobku/przedszkolu, a do tego publicznym graniczy niemal z cudem. No a nam sie udalo. Dalismy papiery juz we wrzesniu, czyli na poczatku 2 trymestru, i dzisiaj dowiedzialam sie, ze mamy miejsce.
    Ja nie mieszkam w Polsce, u nas jest mega duzo dzieci, rodzice w wiekszosci pracuja, i jest naprawde tragedia pod tym wzgledem.

Takze dzisiaj swietuje :)

Klamka gratulacje ;-) W Polsce też ciężko ze żłobkiem lub z przedszkolem, ale z tego co wiem nie ma możliwości zapisania dziecka, które jest jeszcze w brzuchu. Widzę, że moje koleżanki, które nie mają możliwości zostawienia dziecka z babciami albo trochę zostają w domu, albo muszą szukać prywatnych placówek.
    Ile miesięcy będzie miała Twoja córka jak pójdzie do żłobka?

Dziewczyny a Wy jak długo planujecie zostać w domu ze swoimi maluchami? Ja myślę o roku, a potem do pracy... i po jakimś czasie starania o kolejnego dzidziusia ;-)

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, gratulacje ☺☺☺ dużo zdrówka!

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka gratulacje!
    Ja tez nie z pl i tutaj w wiekszych miastach tez podobno bardzo ciezko... na szczescie w mojej okolicy wystarcza w listopqdzie zapisac na przyszly rok na wiosne...

Olciaaa ja wzielam 2 lata macierzynskiego (a wlasciwie wychowawczego, bo tu macierzynski jest 6tyg przed i 8 po porodzie), a pozniej sie okaze... jeszcze mamy 1,5 roku

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Nowym Mamusiom! Wszystkiego dobrego dla Was i Maluszków! Zdrówka i miłości!!
    Mocne kciuki za „następne w kolejce” styczniowe ❤️

Wybaczcie, że nie piszę, ale nie jest u mnie zbyt dobrze i nie chcę marudzić i psuć atmosfery.

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    7 ;)

Hihi to tak jak ja, ja dzis 7 tydz 5 dzien :-)

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ruchów, to u mnie praktycznie do końca ciąży były delikatne i mała mi je bardzo dawkowala :D a jak już miałam badanie ktg, to siedziała tak cicho jakby jej tam nie było. Oczywiście z tego powodu miałam nakaz liczenia ruchów 3 razy dziennie. Ile mnie to stresu kosztowało :/ jak tylko się położyłam żeby liczyć ruchy to potrafiła się przez godzinę nie poruszyć nawet delikatnie. Dopiero później jak powiedziałam o tym mojej dr, to kazała liczyć ruchy jak byłam w ruchu i najłatwiej mi było jak kręcilam się na piłce. A teraz Agatka macha rączkami i nóżkami na wszystkie strony i jak ją przykryje to w ułamku sekundy stopy są już na wierzchu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Wybaczcie, że nie piszę, ale nie jest u mnie zbyt dobrze i nie chcę marudzić i psuć atmosfery.

No to teraz napisałaś..... pisz szybko co się dzieje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Klamka gratulacje ;-) W Polsce też ciężko ze żłobkiem lub z przedszkolem, ale z tego co wiem nie ma możliwości zapisania dziecka, które jest jeszcze w brzuchu. Widzę, że moje koleżanki, które nie mają możliwości zostawienia dziecka z babciami albo trochę zostają w domu, albo muszą szukać prywatnych placówek.
    Ile miesięcy będzie miała Twoja córka jak pójdzie do żłobka?

Dziewczyny a Wy jak długo planujecie zostać w domu ze swoimi maluchami? Ja myślę o roku, a potem do pracy... i po jakimś czasie starania o kolejnego dzidziusia ;-)
    Olcia ja musze bezwględnie szybko wrócić do zawodu i pracy (też nie chce zasiedzieć w domu bo juz przez to L4 niezle wariuje) - nie mam babć do pomocy więc tylko żłobek i to prv bo publiczny to min 2 lata czekania u nas ... niestety .. jestem b za żłobkami (nie licząc chorowania) bo dzieci bardzo dobrze się rozwijają w grupie.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko pisz nam tu natychmiast ci sie dzieje!

Buko to moja byla w rychu bez przerwy w brzychu... ze jej nie ma udawala tylko jak maz kladl reke albo bralam telefon zeby nagrac...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w poniedziałek na wizycie, usg trwało 20 min, podczas których udało się stwierdzić, że to nadal chłopak i że serduszko bije. O mierzeniu i ważeniu nie było mowy - popierdzielał jak szalony, robił fikołki i uciekał od głowicy usg. Wstawałam, kładłam się jeszcze raz ale niestety pani ginekolog się poddała i najbliższe podglądanie za 3 tygodnie na połówkowych.

Olciaaa, DaveGahan, Figa88, Niezapominajka5, MagNolia55, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    No to teraz napisałaś..... pisz szybko co się dzieje....
    Choruje od 11 lat na nerwice i mam teraz nawrot choroby :( niestety psycha mi kompletnie wysiadła i jest tylko gorzej.
    Plus fizycznie jestem chora (zap zatok i oskrzela) i nic mi nie pomaga ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a gadałaś z lekarzem o swoim stanie? Na nas tu zawsze możesz liczyć, jak coś to pomożemy jak będziemy umiały <3 Trzymaj się Kochana!!!

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ