X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana Karol super chłopak :) on śpi na codzień w pościeli?

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Odnośnie pieluch to u nas najlepiej sprawdzają się z rossmana, ale te z serii babydream fit&fun (co mnie bardzo cieszy są z kartą rossne po 19,90 zł) i mogę je polecić. W Rossmanie są jeszcze inne babydream, ale te u nas się nie sprawdziły.
    Co ciekawe używałam też pampersów, a ostatnio otworzyłam nowa paczkę i użyłam tylko jednej, bo mała miała po niej pupę jakby ktoś ją ogniem przypalał, pierwszy raz aż tak zareagowała na pieluchy i to takie, które już miała sprawdzone, o ogólnie ma mała tolerancję na to co jej zakładam na tyłek, a przetestowałam większość dostępnych na rynku :)
    Fokaldnie te same pamperki stosujemy. Uwielbiam je. Ale goście zawsze Pampersy przynosza to używam ich w dzień jak wiem że częściej małego przebieram.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Morgana Karol super chłopak :) on śpi na codzień w pościeli?

Generalnie tak,zależy gdzie śpi.
    Dziewczyny,a jak nauczyć dziecko spać w nocy? Nasz maluch dalej nie kuma,że od spania też jest noc. Wczoraj nie cchciał spać-nie płakał,ale grzecznie sam w łóżeczku też nie chciał być. Jak go przestawić?

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Generalnie tak,zależy gdzie śpi.
    Dziewczyny,a jak nauczyć dziecko spać w nocy? Nasz maluch dalej nie kuma,że od spania też jest noc. Wczoraj nie cchciał spać-nie płakał,ale grzecznie sam w łóżeczku też nie chciał być. Jak go przestawić?
    U nas położna mówiła że takie przestawienie może potrwać nawet 3 miesiące. I generalnie synek śpi ale np od godziny 6 już jest gotowy do "zabawy" tzn patrzy, nie płacze ale też nie śpi. 9-13 to samo. A jak przychodnia 15 to zaczyna spac i tak z przerwami na jedzenie śpi do tej 6 rano właśnie.

Uwagi były takie żeby strać się po karmieniu mówić do dziecka właśnie po tej 25 tak żeby nie spał k żeby muntez czas wydłużać ale jak nauczyć go spać rano to nie wiadomo.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala w bicy spala dobrze i zawsze spala dlugo, do dzis spi do 9-10...
    Ale na poczatku wieczorem robila drzemke i pozniej bardzo pozno na noc zasypiala...
    Chyba dopiero jak miala ze 3 miesiace zaczela chodzic o 20-21 spac a nie 22-24...

Na wszystko trzeba czasu...

U nas bardzo pomaga rytual ze lama wie juz, ze jak idziemy sie kapac, to pozniej pielegnacja, karmienie i spac...
    Bywaja dni, ze sie wybudza, albo dlugo nie zasypia, wiadomo, ale raczej dziala na nia ten sposob, ze wieczorem zawsze o podobnej porze dzieja sie te same rzeczy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, teoretycznie to najlepiej wprowadzić wieczorny rytuał i codziennie konsekwentnie powtarzać np. kąpiel, karmienie i usypianie w ciemności lub przy bardzo delikatnym swietle, żeby różniło się od takiego usypiania w dzień. Tyle teorii, a tak naprawdę dziecko samo się kiedyś przestawi.
    Ja tak miałam z Agatka, że spala ładnie w dzień, a w nocy jak się budziła o 24 to do 6 nie potrafiła zasnąć, a o 6 zasypiała ładnie. I kiedyś przyszedł taki piękny wieczór, że odłożyłam i spala w nocy. Od tego czasu już tak ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście godzinę nocnego snu sama sobie ustawila. Nie ma opcji zeby spala w łóżeczku przed 21.30. na początku próbowałam tak jak jest w poradnikach, czyli usypiać o 19.30 i jak ta idiotka usypialam dziecko przez 2 godziny albo odkładałam żeby po 20 minutach znowu usypiać. Trochę mi zajęło żeby się zorientować, że dla niej noc sie zaczyna o 21.30. :)

• Magkb Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana w książce, która czytam polecają żeby w nocy wokół dziecka było cicho, podczas karmienia nie mówić i nie głaskać (tylko takie techniczne karmienie), a w dzień normalne dzienne odgłosy oraz atencja przy karmieniu.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też, że jak w nocy usypia się dziecko po karmieniu (agatka przez jakiś czas była o godzinie 3 w nocy wyspana i chętna do zabawy, więc twardo przez godzine ja usypialam aż załapała o co chodzi), to dziecko widzi nasze źrenice gdy mamy otwarte oczy (więc niby czemu ono ma mieć zamknięte), dlatego ja w czasie usypiania zamykałam oczy :D teraz też jak usypiam i już niewiele jej brakuje do zaśnięcia, to ja udaje, że śpię :D

Iwkaaa lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze po kąpieli i pielegnazji idziemy do sypialni, zawijak mala w kocyk (ma danal silny odruch moro i tak jest ja duzo latwiej odlozyc bez ryzyka ze sie obudzi) mamy tylko niebieska lampke taka do kontaktu,no i tam ja karmie i usypiam... i zawsze mam zamkniete oczy, ale jesli ona spac nie chce to to na nia i tak nie dziala...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Farelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski trochę z innej beczki.

Jak leżę na wznak to czasami mam duszności, muszę się przekręcić na bok i wtedy od razu normalnie oddycham swobodnie. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy to normalne

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

Jak leżę na wznak to czasami mam duszności, muszę się przekręcić na bok i wtedy od razu normalnie oddycham swobodnie. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy to normalne
    Całkiem normalne, dzieci ci uciskają. Ja raz leżąc u lekarza w takiej pozycji, plus lekko mi brzuch uciskal, prawie zemdlalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 22:39

Farelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:57

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

To normalne ;)
    Dlatego sie mowi o wypoczywaniu najczwsciej na lewym boku (oczywiscie bez paranoi) jak dziecko juz spore, a ze u ciebie dwojka, to wieksze obciazenie... bo po prawej stronie kregoslupa biegnie zyla glowna ;)

klamka, Farelka lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po IVF - dopiero początek 6 tydzień. Wczoraj zaczęłam plamić na usg okazało się że jest mały krwiak :( lekarz nakazał leżeć czy któraś z Was miała krwiaka i udało się go pozbyć? :(

Dodatkowo od dziś mam się kuć neoparin który może nasilic plamienia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 06:57

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:57

Kate_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem po IVF - dopiero początek 6 tydzień. Wczoraj zaczęłam plamić na usg okazało się że jest mały krwiak :( lekarz nakazał leżeć czy któraś z Was miała krwiaka i udało się go pozbyć? :(

Dodatkowo od dziś mam się kuć neoparin który może nasilic plamienia :/

Witaj :-) gratulacje!!!
    U mnie krwawienie pojawiło się w 6 tyg ciąży, z przerwami trwało dosyć długo, bo do ok 16 tyg, w międzyczasie zaliczyłam bardzo obfite krwawienie żywą czerwona krwią(byłam przerażona) oraz 2 tyg pobyt w szpitalu. Leżenie i luteina... Całe szczęście wszystko skończyło się dobrze, a synek właśnie ciągnie cyca ;-) wiele z nas miało krwiaki i wszystko skończyło się dobrze, niestety to dosyć częsta przypadłość po in vitro. Będzie dobrze. Ja też brałam neoparin. Głowa do góry, trzymam kciuki!!!

Kate_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sukces, Antoni przespał noc w swoim łóżku, do nas trafił nad ranem ;-) wczoraj mieliśmy sesje noworodkową i już się nie mogę doczekać efektów:-)

Veri, akilegna♥, Cccierpliwa, klamka, Buko, morganaa, Figa88, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny po cc powiedzcie mi czy u was tez coś sączyło się z rany???Mam jedno takie miejsce gdzie wycieka mi krew czy ropa sama nie wiem co jest to czerwone ale nie jak typowa krew.Boje się, że coś jest nie tak....:(
    Paula u mnie noc takiego się nie dzieje. jak to u Ciebie teraz wygląda? Dobrze jakby lekarz zobaczył ranę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morganaa Karol jest słodki <3 do schrupania :-)

asias trzymaj się dzielnie, już nie dużo czasu zostało do rozwiązania:-) ściskam mocno!!!

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ