X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana Karol super chłopak :) on śpi na codzień w pościeli?

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Odnośnie pieluch to u nas najlepiej sprawdzają się z rossmana, ale te z serii babydream fit&fun (co mnie bardzo cieszy są z kartą rossne po 19,90 zł) i mogę je polecić. W Rossmanie są jeszcze inne babydream, ale te u nas się nie sprawdziły.
    Co ciekawe używałam też pampersów, a ostatnio otworzyłam nowa paczkę i użyłam tylko jednej, bo mała miała po niej pupę jakby ktoś ją ogniem przypalał, pierwszy raz aż tak zareagowała na pieluchy i to takie, które już miała sprawdzone, o ogólnie ma mała tolerancję na to co jej zakładam na tyłek, a przetestowałam większość dostępnych na rynku :)
    Fokaldnie te same pamperki stosujemy. Uwielbiam je. Ale goście zawsze Pampersy przynosza to używam ich w dzień jak wiem że częściej małego przebieram.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Morgana Karol super chłopak :) on śpi na codzień w pościeli?

Generalnie tak,zależy gdzie śpi.
    Dziewczyny,a jak nauczyć dziecko spać w nocy? Nasz maluch dalej nie kuma,że od spania też jest noc. Wczoraj nie cchciał spać-nie płakał,ale grzecznie sam w łóżeczku też nie chciał być. Jak go przestawić?

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Generalnie tak,zależy gdzie śpi.
    Dziewczyny,a jak nauczyć dziecko spać w nocy? Nasz maluch dalej nie kuma,że od spania też jest noc. Wczoraj nie cchciał spać-nie płakał,ale grzecznie sam w łóżeczku też nie chciał być. Jak go przestawić?
    U nas położna mówiła że takie przestawienie może potrwać nawet 3 miesiące. I generalnie synek śpi ale np od godziny 6 już jest gotowy do "zabawy" tzn patrzy, nie płacze ale też nie śpi. 9-13 to samo. A jak przychodnia 15 to zaczyna spac i tak z przerwami na jedzenie śpi do tej 6 rano właśnie.

Uwagi były takie żeby strać się po karmieniu mówić do dziecka właśnie po tej 25 tak żeby nie spał k żeby muntez czas wydłużać ale jak nauczyć go spać rano to nie wiadomo.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala w bicy spala dobrze i zawsze spala dlugo, do dzis spi do 9-10...
    Ale na poczatku wieczorem robila drzemke i pozniej bardzo pozno na noc zasypiala...
    Chyba dopiero jak miala ze 3 miesiace zaczela chodzic o 20-21 spac a nie 22-24...

Na wszystko trzeba czasu...

U nas bardzo pomaga rytual ze lama wie juz, ze jak idziemy sie kapac, to pozniej pielegnacja, karmienie i spac...
    Bywaja dni, ze sie wybudza, albo dlugo nie zasypia, wiadomo, ale raczej dziala na nia ten sposob, ze wieczorem zawsze o podobnej porze dzieja sie te same rzeczy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, teoretycznie to najlepiej wprowadzić wieczorny rytuał i codziennie konsekwentnie powtarzać np. kąpiel, karmienie i usypianie w ciemności lub przy bardzo delikatnym swietle, żeby różniło się od takiego usypiania w dzień. Tyle teorii, a tak naprawdę dziecko samo się kiedyś przestawi.
    Ja tak miałam z Agatka, że spala ładnie w dzień, a w nocy jak się budziła o 24 to do 6 nie potrafiła zasnąć, a o 6 zasypiała ładnie. I kiedyś przyszedł taki piękny wieczór, że odłożyłam i spala w nocy. Od tego czasu już tak ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście godzinę nocnego snu sama sobie ustawila. Nie ma opcji zeby spala w łóżeczku przed 21.30. na początku próbowałam tak jak jest w poradnikach, czyli usypiać o 19.30 i jak ta idiotka usypialam dziecko przez 2 godziny albo odkładałam żeby po 20 minutach znowu usypiać. Trochę mi zajęło żeby się zorientować, że dla niej noc sie zaczyna o 21.30. :)

• Magkb Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana w książce, która czytam polecają żeby w nocy wokół dziecka było cicho, podczas karmienia nie mówić i nie głaskać (tylko takie techniczne karmienie), a w dzień normalne dzienne odgłosy oraz atencja przy karmieniu.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam też, że jak w nocy usypia się dziecko po karmieniu (agatka przez jakiś czas była o godzinie 3 w nocy wyspana i chętna do zabawy, więc twardo przez godzine ja usypialam aż załapała o co chodzi), to dziecko widzi nasze źrenice gdy mamy otwarte oczy (więc niby czemu ono ma mieć zamknięte), dlatego ja w czasie usypiania zamykałam oczy :D teraz też jak usypiam i już niewiele jej brakuje do zaśnięcia, to ja udaje, że śpię :D

Iwkaaa lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze po kąpieli i pielegnazji idziemy do sypialni, zawijak mala w kocyk (ma danal silny odruch moro i tak jest ja duzo latwiej odlozyc bez ryzyka ze sie obudzi) mamy tylko niebieska lampke taka do kontaktu,no i tam ja karmie i usypiam... i zawsze mam zamkniete oczy, ale jesli ona spac nie chce to to na nia i tak nie dziala...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Farelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski trochę z innej beczki.

Jak leżę na wznak to czasami mam duszności, muszę się przekręcić na bok i wtedy od razu normalnie oddycham swobodnie. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy to normalne

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

Jak leżę na wznak to czasami mam duszności, muszę się przekręcić na bok i wtedy od razu normalnie oddycham swobodnie. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy to normalne
    Całkiem normalne, dzieci ci uciskają. Ja raz leżąc u lekarza w takiej pozycji, plus lekko mi brzuch uciskal, prawie zemdlalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 22:39

Farelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:57

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

To normalne ;)
    Dlatego sie mowi o wypoczywaniu najczwsciej na lewym boku (oczywiscie bez paranoi) jak dziecko juz spore, a ze u ciebie dwojka, to wieksze obciazenie... bo po prawej stronie kregoslupa biegnie zyla glowna ;)

klamka, Farelka lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po IVF - dopiero początek 6 tydzień. Wczoraj zaczęłam plamić na usg okazało się że jest mały krwiak :( lekarz nakazał leżeć czy któraś z Was miała krwiaka i udało się go pozbyć? :(

Dodatkowo od dziś mam się kuć neoparin który może nasilic plamienia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 06:57

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:57

Kate_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem po IVF - dopiero początek 6 tydzień. Wczoraj zaczęłam plamić na usg okazało się że jest mały krwiak :( lekarz nakazał leżeć czy któraś z Was miała krwiaka i udało się go pozbyć? :(

Dodatkowo od dziś mam się kuć neoparin który może nasilic plamienia :/

Witaj :-) gratulacje!!!
    U mnie krwawienie pojawiło się w 6 tyg ciąży, z przerwami trwało dosyć długo, bo do ok 16 tyg, w międzyczasie zaliczyłam bardzo obfite krwawienie żywą czerwona krwią(byłam przerażona) oraz 2 tyg pobyt w szpitalu. Leżenie i luteina... Całe szczęście wszystko skończyło się dobrze, a synek właśnie ciągnie cyca ;-) wiele z nas miało krwiaki i wszystko skończyło się dobrze, niestety to dosyć częsta przypadłość po in vitro. Będzie dobrze. Ja też brałam neoparin. Głowa do góry, trzymam kciuki!!!

Kate_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sukces, Antoni przespał noc w swoim łóżku, do nas trafił nad ranem ;-) wczoraj mieliśmy sesje noworodkową i już się nie mogę doczekać efektów:-)

Veri, akilegna♥, Cccierpliwa, klamka, Buko, morganaa, Figa88, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny po cc powiedzcie mi czy u was tez coś sączyło się z rany???Mam jedno takie miejsce gdzie wycieka mi krew czy ropa sama nie wiem co jest to czerwone ale nie jak typowa krew.Boje się, że coś jest nie tak....:(
    Paula u mnie noc takiego się nie dzieje. jak to u Ciebie teraz wygląda? Dobrze jakby lekarz zobaczył ranę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morganaa Karol jest słodki <3 do schrupania :-)

asias trzymaj się dzielnie, już nie dużo czasu zostało do rozwiązania:-) ściskam mocno!!!

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ