Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko wrote:Odnośnie pieluch to u nas najlepiej sprawdzają się z rossmana, ale te z serii babydream fit&fun (co mnie bardzo cieszy są z kartą rossne po 19,90 zł) i mogę je polecić. W Rossmanie są jeszcze inne babydream, ale te u nas się nie sprawdziły.
Co ciekawe używałam też pampersów, a ostatnio otworzyłam nowa paczkę i użyłam tylko jednej, bo mała miała po niej pupę jakby ktoś ją ogniem przypalał, pierwszy raz aż tak zareagowała na pieluchy i to takie, które już miała sprawdzone, o ogólnie ma mała tolerancję na to co jej zakładam na tyłek, a przetestowałam większość dostępnych na rynku -
Magkb wrote:Morgana Karol super chłopak
on śpi na codzień w pościeli?
Generalnie tak,zależy gdzie śpi.
Dziewczyny,a jak nauczyć dziecko spać w nocy? Nasz maluch dalej nie kuma,że od spania też jest noc. Wczoraj nie cchciał spać-nie płakał,ale grzecznie sam w łóżeczku też nie chciał być. Jak go przestawić? -
morganaa wrote:Generalnie tak,zależy gdzie śpi.
Dziewczyny,a jak nauczyć dziecko spać w nocy? Nasz maluch dalej nie kuma,że od spania też jest noc. Wczoraj nie cchciał spać-nie płakał,ale grzecznie sam w łóżeczku też nie chciał być. Jak go przestawić?
Uwagi były takie żeby strać się po karmieniu mówić do dziecka właśnie po tej 25 tak żeby nie spał k żeby muntez czas wydłużać ale jak nauczyć go spać rano to nie wiadomo. -
Moja mala w bicy spala dobrze i zawsze spala dlugo, do dzis spi do 9-10...
Ale na poczatku wieczorem robila drzemke i pozniej bardzo pozno na noc zasypiala...
Chyba dopiero jak miala ze 3 miesiace zaczela chodzic o 20-21 spac a nie 22-24...
Na wszystko trzeba czasu...
U nas bardzo pomaga rytual ze lama wie juz, ze jak idziemy sie kapac, to pozniej pielegnacja, karmienie i spac...
Bywaja dni, ze sie wybudza, albo dlugo nie zasypia, wiadomo, ale raczej dziala na nia ten sposob, ze wieczorem zawsze o podobnej porze dzieja sie te same rzeczy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMorgana, teoretycznie to najlepiej wprowadzić wieczorny rytuał i codziennie konsekwentnie powtarzać np. kąpiel, karmienie i usypianie w ciemności lub przy bardzo delikatnym swietle, żeby różniło się od takiego usypiania w dzień. Tyle teorii, a tak naprawdę dziecko samo się kiedyś przestawi.
Ja tak miałam z Agatka, że spala ładnie w dzień, a w nocy jak się budziła o 24 to do 6 nie potrafiła zasnąć, a o 6 zasypiała ładnie. I kiedyś przyszedł taki piękny wieczór, że odłożyłam i spala w nocy. Od tego czasu już tak ma -
nick nieaktualnyI oczywiście godzinę nocnego snu sama sobie ustawila. Nie ma opcji zeby spala w łóżeczku przed 21.30. na początku próbowałam tak jak jest w poradnikach, czyli usypiać o 19.30 i jak ta idiotka usypialam dziecko przez 2 godziny albo odkładałam żeby po 20 minutach znowu usypiać. Trochę mi zajęło żeby się zorientować, że dla niej noc sie zaczyna o 21.30.
-
nick nieaktualnyCzytałam też, że jak w nocy usypia się dziecko po karmieniu (agatka przez jakiś czas była o godzinie 3 w nocy wyspana i chętna do zabawy, więc twardo przez godzine ja usypialam aż załapała o co chodzi), to dziecko widzi nasze źrenice gdy mamy otwarte oczy (więc niby czemu ono ma mieć zamknięte), dlatego ja w czasie usypiania zamykałam oczy
teraz też jak usypiam i już niewiele jej brakuje do zaśnięcia, to ja udaje, że śpię
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
My zawsze po kąpieli i pielegnazji idziemy do sypialni, zawijak mala w kocyk (ma danal silny odruch moro i tak jest ja duzo latwiej odlozyc bez ryzyka ze sie obudzi) mamy tylko niebieska lampke taka do kontaktu,no i tam ja karmie i usypiam... i zawsze mam zamkniete oczy, ale jesli ona spac nie chce to to na nia i tak nie dziala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyFarelka wrote:Laski trochę z innej beczki.
Jak leżę na wznak to czasami mam duszności, muszę się przekręcić na bok i wtedy od razu normalnie oddycham swobodnie. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy to normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 22:39
Farelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Farelka wrote:Laski trochę z innej beczki.
Jak leżę na wznak to czasami mam duszności, muszę się przekręcić na bok i wtedy od razu normalnie oddycham swobodnie. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy powinnam się tym martwić czy to normalne
Dlatego sie mowi o wypoczywaniu najczwsciej na lewym boku (oczywiscie bez paranoi) jak dziecko juz spore, a ze u ciebie dwojka, to wieksze obciazenie... bo po prawej stronie kregoslupa biegnie zyla glownaklamka, Farelka lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Jestem po IVF - dopiero początek 6 tydzień. Wczoraj zaczęłam plamić na usg okazało się że jest mały krwiak
lekarz nakazał leżeć czy któraś z Was miała krwiaka i udało się go pozbyć?
Dodatkowo od dziś mam się kuć neoparin który może nasilic plamieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 06:57
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKate_88 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem po IVF - dopiero początek 6 tydzień. Wczoraj zaczęłam plamić na usg okazało się że jest mały krwiak
lekarz nakazał leżeć czy któraś z Was miała krwiaka i udało się go pozbyć?
Dodatkowo od dziś mam się kuć neoparin który może nasilic plamienia
Witajgratulacje!!!
U mnie krwawienie pojawiło się w 6 tyg ciąży, z przerwami trwało dosyć długo, bo do ok 16 tyg, w międzyczasie zaliczyłam bardzo obfite krwawienie żywą czerwona krwią(byłam przerażona) oraz 2 tyg pobyt w szpitalu. Leżenie i luteina... Całe szczęście wszystko skończyło się dobrze, a synek właśnie ciągnie cycawiele z nas miało krwiaki i wszystko skończyło się dobrze, niestety to dosyć częsta przypadłość po in vitro. Będzie dobrze. Ja też brałam neoparin. Głowa do góry, trzymam kciuki!!!
Kate_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Dziewczyny po cc powiedzcie mi czy u was tez coś sączyło się z rany???Mam jedno takie miejsce gdzie wycieka mi krew czy ropa sama nie wiem co jest to czerwone ale nie jak typowa krew.Boje się, że coś jest nie tak....
-
nick nieaktualny