X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Wczoraj urodziła moja kuzynka. W 40 tygodniu. Dzień wcześniej miała usg i mała ważyła 3.8kg a urodzila sie 3.3kg :) nie trzeba do końca wierzyć usg.
    U mnie tez pokazywalo w 38+3 wage 3400g, w szpitalu 39+6 wychodzilo max 3059g, a urodzilam 40+0 z waga 3200g

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej dziewczyny
    Może ktoś mnie jeszcze pamięta ,
    W zeszły piątek miałam 4 i ostatni transfer, tym razem świeży . Nie mamy ani mrozakow ani mrożonego nasienia ,jednym słowem NIC .
    Cierpliwa byś nie musiała mnie szukać pisze tutaj :-P pytalas jak się czuje, jestem dopiero 3 dpt więc oprócz dolegliwości po punkcji nic mi nie jest.
    Prawda jest taka że albo się uda albo to koniec, ale już spokojna jestem, będzie co ma być ,
    Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny i życzę szybkich rozwiązań, spokojnych maluszków i przespanych nocy 😘😘😘

Jak widzisz Kochana-niemal wszystkie Cię pamiętamy <3 <3 bo bylaś naszą forumową iskierką :) Ogromnie trzymam kciuki za Twojego małego fightera <3 Mam nadzieję, że los wynagrodzi Ci dobro jakie masz w sobie i wszystkie przeciwności losu <3 Cokolwiek będzie, jesteśmy z Tobą :*

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odliczam już godziny ;)
    Wczoraj o 23, kiedy trzeba iść spać, mały tak mi dał popalić, że tylko myślałam o tym, żeby urodzić ;)

Figa88, Motylek1313, Olciaaa, Bajka_88 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Witajcie Kobietki. Jeśli chodzi o „przytulanie”to jakoś my mamy cały czas jakiś taki lek.
    Mam jednak problem i muszę Was zapytać. Wiadomo brzuszek coraz to większy i przewracanie z boku na bok jest już odczuwalne dla mnie. Dzisiaj po przebudzeniu,wstałam do toalety i poczułam ból po prawej stronie w dole podbrzusza. Ból jest kujący. Jak leżę to jest trochę lepiej,ale jak chodzę to boli dosyć intensywnie. Czy miała któraś z Was tak?bo martwię się? Nie wiem czy to zwykle rozciąganie wiązadeł ? Chciałam troszkę rozchodzić,ale nic nie pomaga. Co myślicie?

Waleczna-ja niestety nie pomogę, co to może być za ból. Choć też miewam różne w tej ciąży. Pisałyśmy o rozluźnieniu spojenia, o rwie kulszowej (bardziej promieniuje do nogi), o nacisku na pęcherz lub inny organ, co też może być bolesne. Jeśli bardzo Cię męczy, to może skontaktuj się ze swoim lekarzem?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paulcia - mega kciuki za Maluszka i tłusta betę :) !! Kiedy testujesz ??? Jak się czujesz?!??
    Ja liczę że już tu zostaniesz, nie !??

Magnolia - jak sie czujesz !?? Masz jakoś stawić się do szpitala czy co?
    Czeko - jak u Ciebie???? Mam nadzieje ze samopoczucie lepsze :)
    O sobie nie napisze :P

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej dziewczyny
    Może ktoś mnie jeszcze pamięta ,
    W zeszły piątek miałam 4 i ostatni transfer, tym razem świeży . Nie mamy ani mrozakow ani mrożonego nasienia ,jednym słowem NIC .
    Cierpliwa byś nie musiała mnie szukać pisze tutaj :-P pytalas jak się czuje, jestem dopiero 3 dpt więc oprócz dolegliwości po punkcji nic mi nie jest.
    Prawda jest taka że albo się uda albo to koniec, ale już spokojna jestem, będzie co ma być ,
    Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny i życzę szybkich rozwiązań, spokojnych maluszków i przespanych nocy 😘😘😘

Kochana Paulciu czekamy tu na ciebie cały czas!!!Trzymam mocne kciukasy za Ciebie i Twojego kropka!!!
    Musi się udać!!!Buziaki 😚😚😚

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za ciepłe słowa i za pamięć,siedzę i rycze czytając Wasze posty ❤❤❤ chciałabym by się udało ale wiecie że to loteria.
    Czasami Was podglądam ,cieszę się Waszym szczęściem ,martwię Waszymi problemami i wiecznie trzymam kciuki za każdą z osobna. Cieszę się że miałam okazję Was ,,poznać '' i być cząstka waszej walki o maleństwo.
    Chciałabym tu z Wami już zostać ale póki co nic nie wiadomo.
    Jeszcze raz dziękuję z całego serca za to że jesteście ❤❤❤

MagNolia55, Necia124, Ciasteczko777, Lubię_czekoladę, Bajka_88, Zizu87 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Dziewczyny, odliczam już godziny ;)
    Wczoraj o 23, kiedy trzeba iść spać, mały tak mi dał popalić, że tylko myślałam o tym, żeby urodzić ;)
    Magnoliu ✊✊✊❤

MagNolia55 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Cześć Paulcia - mega kciuki za Maluszka i tłusta betę :) !! Kiedy testujesz ??? Jak się czujesz?!??
    Ja liczę że już tu zostaniesz, nie !??

Magnolia - jak sie czujesz !?? Masz jakoś stawić się do szpitala czy co?
    Czeko - jak u Ciebie???? Mam nadzieje ze samopoczucie lepsze :)
    O sobie nie napisze :P
    Hehe Ciasteczko 😛
    Czy zostanę jeszcze nie wiem. Czuję się jeszcze obolala po punkcji ale da się przeżyć. Testuje wkrótce i powoli zaczynam się bać - tak boję się,nie jestem taka twarda ,mięczak się ze mnie zrobił Ale po 3 procedurach mam prawo pomarudzic 😉
    Widzę że Ty coraz bliżej rozwiązania , no to zapodam tekst z filmu, żeby nie bolało,szybko poszło i żeby było miło ✊✊✊

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to koleżanka która jest lekarzem mówiła że są lekarze bardzo dobrzy w tym fachu i im waga różni się max.200g, a są tacy, którzy tylko mega orientacyjną podają.
    Ja 2 tygodnie przed porodem byłam nie u mojego lekarza bo mój miał urlop i mały ważył wg niej 3,3kg, 2 tygodnie później u mojego ważył ponad 2,9, a po 3 dniach urodził się 3 kilowy bobas, więc chyba coś w tym jest.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia i ja się dołączam do wszystkich słów, które Dziewczyny napisały :) zostań tu z nami na stałe.

Co do usg to ja w dniu porodu miałam rano i wg niego waga 3 kg, a urodziłam 3130g, więc u mnie niewielka różnica.

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko! Jak radzicie sobie z dzieckiem i obowiązkami domowymi? U mnie dom zarasta brudem bo mapy nie śpi w dzień prawie wcale. Jak już stoi to albo na rękach albo obok muszę leżeć. Może ja coś się robię. Jak usypiacie dzieci? Ile śpią? I czy po karmieniu jest sen i zabawa czy odwrotnie zabawa sen?

ty0qs6r.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Magnoliu ✊✊✊❤

:* :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hehe Ciasteczko 😛
    Czy zostanę jeszcze nie wiem. Czuję się jeszcze obolala po punkcji ale da się przeżyć. Testuje wkrótce i powoli zaczynam się bać - tak boję się,nie jestem taka twarda ,mięczak się ze mnie zrobił Ale po 3 procedurach mam prawo pomarudzic 😉
    Widzę że Ty coraz bliżej rozwiązania , no to zapodam tekst z filmu, żeby nie bolało,szybko poszło i żeby było miło ✊✊✊
    Kochana, musi!!! po prostu musi się udać, wszystkie trzymamy mocno za Ciebie kciuki i jesteśmy z Tobą!!Zawsze miło pamietam jak nas podnosiłaś na duchu, dawałaś sile i czasem kopa w pupę (co owszem bywało potrzebne).
    Marudź do woli, narzekaj, płacz i panikuj - bo masz do tego wszystkiego prawo- nikt nie jest ze stali a Ty tyle już przeszłaś, wiec tym bardziej! Lepiej wylać z siebie niż dusić emocje.
    Cieszę się że miałaś od razu transfer, że nie było tej hiperki! I oczywiście najbardziej to kibicuje Maluszkowi, żeby tam zrobił sobie miłe miejsce na następne 9 msc!! Innej opcji po prostu nie ma!
    Oj powiem Ci, że to całe IVF i ciąża (obawy, krwawienia, leżenie plackiem, badania prenatalne itp) dają w kość tak mocno, że już chyba samo rozpakowanie to pikuś ;) ale pod tym chyba się podpisze praktycznie każda z nas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Pytanko! Jak radzicie sobie z dzieckiem i obowiązkami domowymi? U mnie dom zarasta brudem bo mapy nie śpi w dzień prawie wcale. Jak już stoi to albo na rękach albo obok muszę leżeć. Może ja coś się robię. Jak usypiacie dzieci? Ile śpią? I czy po karmieniu jest sen i zabawa czy odwrotnie zabawa sen?
    Ja mam taką książkę - język niemowląt - wg niej stosuje się metodę łatwego planu (podkreślam -nie mam pojęcia jak to w praktyce działa i czy w ogóle):Tabela Łatwego Planu:
    Noworodki różnią się między sobą, niemniej jednak podczas pierwszych trzech miesięcy następujący schemat można uznać za typowy. Możemy go bez obaw modyfikować, w miarę jak dziecko sprawniej je oraz samo dłużej się bawi.
    Karmienie: 25-40 minut z piersi lub butelki; przeciętne niemowlę o masie trzech lub więcej kilogramów może być karmione co 2,5-3 godzin
    Aktywność: 45 minut (łącznie z przewijaniem, ubieraniem i - raz dziennie - przyjemną kąpielą)
    Sen: 15 minut na zasypianie; drzemki od pół godziny do godziny; po dwóch lub trzech tygodniach okresy snu nocnego będą się stopniowo wydłużać
    Odpoczynek osoby sprawującej opiekę: co najmniej godzina, gdy dziecko śpi; czas ten wydłuża się wraz z wiekiem niemowlęcia, w miarę jak sesje karmienia trwają coraz krócej, a drzemki coraz dłużej. Z upływem czasu dziecko bawi się bardziej samodzielnie.
    Łatwy Plan dla każdego
    Łatwy Plan porządkuje opiekę nad noworodkiem. Stosuję go rutynowo w odniesieniu do wszystkich niemowląt - najchętniej od pierwszego dnia ich życia. Jego podstawą jest mniej więcej trzygodzinny cykl, w którym mieszczą się następujące czynności w podanej niżej kolejności:
    Karmienie. Przyjmowanie pokarmu jest podstawową potrzebą każdego niemowlęcia, niezależnie od tego, czy karmimy je piersią, czy z butelki. Noworodki to obżartuchy - w stosunku do masy ciała przyjmują dwa do trzech razy więcej kalorii niż dorosłe osoby z chorobliwą nadwagą! (W rozdziale IV omówię problemy karmienia bardziej szczegółowo).
    Aktywność. Podczas pierwszych trzech miesięcy przeciętne niemowlę poświęca około siedemdziesięciu procent swojego czasu na przyjmowanie pokarmu i sen. Resztę wypełniają mu takie doświadczenia, jak przewijanie, kąpiele, gaworzenie w łóżeczku lub na kocyku, spacery w wózku dziecinnym oraz wyglądanie przez okno w samochodzie z niemowlęcego fotelika. Tak wygląda ludzka aktywność w tym okresie - z punktu widzenia osoby dorosłej niezbyt intensywna i złożona. (Więcej informacji na ten temat znajduje się w rozdziale V).
    Sen. Niezależnie od tego, czy dziecko śpi jak anioł, czy też ma trudności z zasypianiem i sypia niespokojnie, każde niemowlę musi nauczyć się zapadania w sen w swoim łóżeczku (jest to właściwa dla tego wieku forma samodzielności). (Patrz: rozdział VI).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:50

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ja mialam musze przyznac dosc litosciwe dziecko... potrafila sie sama soba chwile zajac w kolysce np gapiac sie na karuzele, a ja w tym czasem moglam powiedzmy szybko odkurzyc, czy wstawic pranie... prasowanie czy wieszanie pranie bez problemu, bo mnie widziala...
    Jak miala slabsze dni a musialam cis zrobic, to wrzucalam ja w chuste i w 10 minut spala...

U nas w dzien juz po okresie noworodkowym zazwyczaj bylo i wlasciwie nadal jest karmienie-sen-aktywnosc...

Na drzemki zasypiala zawsze podczas karmienia, pozniej sie to zmienilo i byla chwila bujania na rekach, po czym odkladalam juz spiaca, a teraz znow wrocilo zasypianie przy mleku...

Teraz robie wszystko w jej towarzystwie (kiedy spi to moj czas na odpoczynek, kawe, prysznic) ona pelza gdzie sie da a ja robie swoje... jak zauwaza cos zakazanego to dostaje turboprzyspieszenia😂 leci blyskawica do odkurzacza, mopa, psich misek, psich zabawek itp...

Ciasteczko, to co opisalas to taka teoria, ktora w 90% przypadkow nijak bedzie sie miala do realiow ;)

Mia jako noworodek zasypiala przy piersi (jadla 10-15 minut) i moglam odlozyc i spala w salonie w kolysce 3-4h...

Jak miala 6tyg juz bylo ciezej, bo np.salon zazwyczaj odpadal...

Nigdy tez nie ciumkala piersi, zjadla co miala zjesc i spala... jak nie cgciala jesc piers odrazu wypluwala i nie wziela do ust nawet na spiocha jesli nie byl to ten czas...

Zasypia jak mowie podczas karmienia i to jest u niej ostatnio must have inaczej nie zasnie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zacznę małego odkładać po jedzeniu do spania w dzień bo innej opcji nie ma żeby go uśpić. Śpi po 15 min w dzień (chyba że jest spacer to na spacerze pospi). Jak siedzę z nim tzn leżę to śpi ok 30 min ale z wybudzaniem. Niestety nic nie zrobię przy nim a na wieczór jest tak marudny że nawet bawić się nie chce.

ty0qs6r.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia czuje, ze na dniach nadejdzie Twój czas :) zaraz pełnia, Hihi

Necia ja ogarniam dom w ekspresowym tempie jak małego przejmuje mój mąż po pracy lub w weekend. I kluczowej jest u mnie słowo ogarniam bo niby mam porządek, ale mega powierzchowny. Przyznam, ze bardzo mi to przeszkadza i myślałam, ze jakoś przyzwyczaję się do nieładu, ale niestety tak nie jest. W konsekwencji nie mam ani chwili na odpoczynek w ciągu dnia.

Tez zastanawiam się jak tu ułożyć plan dnia ponieważ mój maluch w dzień jest cały czas na rejach. Nie mogę go odłożyć do spania ponieważ zaraz się budzi i jest płacz.
    Wg wszystkich poradników mamy ostatni miesiąc na wyrobienie zwyczajów z maluchami ponieważ wndrugim trymestrze będzie ciężko wyplenić z nich nawyki.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, tule:*

U mnie jak mala spi 30 minut, to zalamka, bo ona malo kiedy spi tak krotko nawet teraz...
    Jak miala 2 miesiace, to jej drzemki trwaly 2-3h, a i teraz potrafi miec 2h...

Mi mala zasypiala zawsze juz przy piersi, po karmieniu jeszcze chwile spala na mnie, a pozniej ja odkladalam...

Teraz zeby ja spokojnie odlozyc po karmieniu, to musi byc otulona, inaczejs ie wybudzi

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb moja mala taka nasza rutyne itp zaczela powoli ogarniac dopiero po skonczeniu 3 miesiecy ;)

Wczesniej wszystko bylo na zadanie poza kapiela ;)
    Tez myslalam, ze juz nigdy nie ogarniemy zadnego schematu, a jednak...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ