X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Mam nadzieję, ze święta są dla Was cudownym czasem, spędzonym czy to w swoim czy rodzinnym gronie. My po dwóch dniach przy stole dziś odpoczywamy. Wczoraj mój dzień, choć nie jadłam dużo, zakończył się strasznymi wymiotami. Ledwo dobiegłam do wc, startując już zza stołu. Tak bardzo nie wymeczylo mnie w całej ciąży. Ledwo później stałam na nogach. Dziś od rana wcale się dobrze nie czuje, pewnie też się skończy na wymiotach.. Może się czymś zatrulam. Ale czym niby to nie wiem.. W każdym razie zaczęłam wczoraj 38tc, więc oficjalnie mamy ciążę donoszona. Szkoda, że w takim samopoczuciu hihi :)

Farelko, jak sytuacja?

Ciasteczko, Veri, Iwka jak się czujecie?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Wam :) Mam nadzieję, ze święta są dla Was cudownym czasem, spędzonym czy to w swoim czy rodzinnym gronie. My po dwóch dniach przy stole dziś odpoczywamy. Wczoraj mój dzień, choć nie jadłam dużo, zakończył się strasznymi wymiotami. Ledwo dobiegłam do wc, startując już zza stołu. Tak bardzo nie wymeczylo mnie w całej ciąży. Ledwo później stałam na nogach. Dziś od rana wcale się dobrze nie czuje, pewnie też się skończy na wymiotach.. Może się czymś zatrulam. Ale czym niby to nie wiem.. W każdym razie zaczęłam wczoraj 38tc, więc oficjalnie mamy ciążę donoszona. Szkoda, że w takim samopoczuciu hihi :)

Farelko, jak sytuacja?

Ciasteczko, Veri, Iwka jak się czujecie?

Hejka wszystkim!
    Lubię_ nie wiem czy mnie pamiętasz, ale miałyśmy transfer tego samego dnia lub jakoś podobnie. Słyszałam takie teorie, że i wymioty i biegunka mogą być objawem zbliżającego się porodu :) organizm sam sie przeczyszcza, żeby łatwiej było wyskoczyć maluchowi. Także miej się na baczności ;)

Nie zaglądałam tu długo, a jak zaglądałam to raczej po cichu. Postanowiłam sprawdzić jak tam samopoczucie mamuś, które mają niedługo termin. Także jeszcze raz się witam i gratuluję wszystkim, którym udało się zaciążyć i tym, którym udało się już urodzić! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 19:53

klamka, Rubi27, Lubię_czekoladę, Izka37 lubią tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    A ile cm mierzy? Vaina a czujesz juz ruchy małej? Kopie?
    Na tym etapie już chyba się nie mierzy długości, tylko poszczególne elementy, jak długość kości udowej, główki, brzuszka - więc nie mam pojęcia :)
    Ruchy czuję ale to jeszcze nie kopniaki, przy synku to normalnie wystawiał rączkę nóżkę tak że taka gula na rzuchu ruszająca pojawiała się - jak u ciebie tak się zacznie polecam nagrać film - niesamwoita pamiątka ;)
    A Ty czujesz ruchy?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej cisza. Nic specjalnego się nie dzieje. Dalej mam takie pobolewanie w nocy ale to chyba jak już pisałam od nacisków na pęcherz czy nie wygodne pozycje podczas snu. Miałam jutro jechać w razie czego do dr ale nie ma chyba po co także szykuje się na piątek. Święta w miarę ok. Teraz starałam się nie objadać jak na Boże Narodzenie bo wtedy na 2 dzień świąt to wymiotowałam dalej niż widziałam że aż się śmiałam że zwróciłam chyba całe święta no i że mój mąż pił a ja chorowalam. Mała bardzo kopie w żebra więc momentami ciężko się oddycha. Także nic czekamy do piątku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 21:11

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Hejka wszystkim!
    Lubię_ nie wiem czy mnie pamiętasz, ale miałyśmy transfer tego samego dnia lub jakoś podobnie. Słyszałam takie teorie, że i wymioty i biegunka mogą być objawem zbliżającego się porodu :) organizm sam sie przeczyszcza, żeby łatwiej było wyskoczyć maluchowi. Także miej się na baczności ;)

Nie zaglądałam tu długo, a jak zaglądałam to raczej po cichu. Postanowiłam sprawdzić jak tam samopoczucie mamuś, które mają niedługo termin. Także jeszcze raz się witam i gratuluję wszystkim, którym udało się zaciążyć i tym, którym udało się już urodzić! :)
    Hej Luna :) Gratuluję donoszonej ciąży :) Rodzisz sn czy cc? Ja też miałam transfer 22.08, mam dokładnie 37+1 i termin na 13 Maj, u Ciebie tak samo? :) Jak się czujesz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    U mnie dalej cisza. Nic specjalnego się nie dzieje. Dalej mam takie pobolewanie w nocy ale to chyba jak już pisałam od nacisków na pęcherz czy nie wygodne pozycje podczas snu. Miałam jutro jechać w razie czego do dr ale nie ma chyba po co także szykuje się na piątek. Święta w miarę ok. Teraz starałam się nie objadać jak na Boże Narodzenie bo wtedy na 2 dzień świąt to wymiotowałam dalej niż widziałam że aż się śmiałam że zwróciłam chyba całe święta no i że mój mąż pił a ja chorowalam. Mała bardzo kopie w żebra więc momentami ciężko się oddycha. Także nic czekamy do piątku
    To czekanie najgorsze.. to ja trzymam kciuki, zeby się szybko akcja rozkrecila.. Lekarz Ci mówił, kiedy ewentualnie na wywolanie do szpitala?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.. u nas dalej sytuacja na granicy.. nic / czekamy..boli bardzo :( są takie ataki bólu brzucha i krzyża, że nie mogę wtedy ustać. Parcie na dol - mam wrażenie że wypadnie zaraz.. Do tego doszła giga migrena z wymiotami- wczoraj więc tragedia.. a w nd 3 razy ..ledwo co jem, mało śpię.. jestem bardzo zmęczona i muszę spróbować odespać to :(
    Mam nadzieje ze u Was lepiej, bo ja chyba rodzę na raty ..

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:04

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka- dziękuję.

U mnie jest dalej ciężka sytuacja, jestem w szpitalu i nie zapowiada się abym z niego wyszła- co mnie strasznie doluje.

Biorę antybiotyki, bo mam dodatkowo silne bakterie w moczu, które mogą spowodować pęknięcia pęcherza plodowego. Skurcze występują na każdym ktg A postaci rozpierania brzucha I ciężkiego oddychania, wczoraj dodatkowo dostałam jakieś plamienie. Dziewczynki chcą chyba już być z mamusia... jutro zaczynam 34 tydzien więc nie jest tak źle, ale dobrze by było żeby udało się skończyć ten 34 tydzień.. plucka już powinny się rozwinąć bo minął już tydzień od podania celestonu na rozwój pęcherzyków... więc tak wygląda u mnie sytuacja... Nie wiem na razie co to za plamienie skąd I co oznacza czekam na obchód..

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko chyba się u Ciebie zbliza

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka bardzo ci współczuję, że znalazłaś się w takiej sytuacji. Dobrze, że jesteś non stop pod opieką lekarzy. dziewczynki mogły by jeszcze troszkę poczekać z przyjściem na świat. Wiadomo im dłużej w brzuszku mamy tym dla nich lepiej. Powodzenia kochana. Jestem z tobą myślami.

Ciasteczko trzymaj się dzielnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 08:29

Farelka, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Luna :) Gratuluję donoszonej ciąży :) Rodzisz sn czy cc? Ja też miałam transfer 22.08, mam dokładnie 37+1 i termin na 13 Maj, u Ciebie tak samo? :) Jak się czujesz?

Na razie nie ma wskazań do cc, więc nastawiam się na sn, a jak będzie to się okaże. Ja mam termin na 11 maja. Cała ciąża była super, bez wymiotów i większych dolegliwości, oprócz nieprzespanych nocy przez pęcherzowe pobudki. Polubiłam ten stan :) ostatnia prosta jest już gorsza. Wstaję w nocy co godzinę, albo i po 3x na godzinę, przez twardniejący brzuch. Nie wiem czy to są skurcze przepowiadające czy się macica przygotowuje, czy mały jest już za duży, żeby mu było wygodnie w nocy, ale to takie uczucie jakby mi odessało wszystkie te wody w których pływa i był pod skórą. To przechodzi jak pochodzę albo zmienię pozycję, ale przyjemne nie jest. Jeszcze się denerwuję dodatkowo, że się nie rusza wtedy i nocka z głowy. W dzień też tak się zdarza, ale jest to mniej upierdliwe. Po prostu woli pozycję stojącą chyba :) no i z takich dolegliwości przedporodowych to łapy i stopy mi zaczęły puchnąć. Też dramatu jakiegoś nie ma, w adidasach mogę chodzić.
    Momentami mi się wydaje, że już zaraz urodzę, a potem sobie myślę, że jeszcze 3 tygodnie mogę się tak męczyć...

Lubię_czekoladę napisz proszę parę słów o swojej ciąży, jak rodzisz i kogo masz w brzuszku, bo ostatnie strony forum przeczytałam, ale kilkuset nie nadrobię :P

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Na tym etapie już chyba się nie mierzy długości, tylko poszczególne elementy, jak długość kości udowej, główki, brzuszka - więc nie mam pojęcia :)
    Ruchy czuję ale to jeszcze nie kopniaki, przy synku to normalnie wystawiał rączkę nóżkę tak że taka gula na rzuchu ruszająca pojawiała się - jak u ciebie tak się zacznie polecam nagrać film - niesamwoita pamiątka ;)
    A Ty czujesz ruchy?

Według mojej aplikacji ciążowej teraz dopiero mierzy się dziecko od główki do stóp, bo do 20 tc mierzyło się od główki do pośladków.
    U mnie ruchy na zasadzie "trzepotania" jeszcze czyli jakby rybke miała w brzuchu hehe
    Właśnie czekam na kopniaki by nagrać film. Czekam na pt by zobaczyć naszą kruszynkę. W majówkę robimy jej porządki w pokoju, po majówce przychodzą meble więc też będzie co robić hehe powoli wyprawkę se szykuje, wielkie pranie planuje na sierpień:-)

3jvzzbmhlt3lv9mr.png

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Hej hej.. u nas dalej sytuacja na granicy.. nic / czekamy..boli bardzo :( są takie ataki bólu brzucha i krzyża, że nie mogę wtedy ustać. Parcie na dol - mam wrażenie że wypadnie zaraz.. Do tego doszła giga migrena z wymiotami- wczoraj więc tragedia.. a w nd 3 razy ..ledwo co jem, mało śpię.. jestem bardzo zmęczona i muszę spróbować odespać to :(
    Mam nadzieje ze u Was lepiej, bo ja chyba rodzę na raty ..
    Oj to masz samopoczucie na sam koniec :/ Życzę Ci szybkiego rozwiązania.. Kochana, śpij ile wlezie. Współczuję Ci bólu.. Ciekawe jak się ma szyjka skoro masz bóle.. Plamienia nadal są?

Też nocki muszę odsypiać.. Dziś w nocy tak mnie zaczęło boleć w dole brzucha przy pachwinie, że aż zaczęłam krzyczeć.. Nie byłam w stanie się sama ruszyć aby zmienić pozycję. Jak wstałam to ustąpiło i tak dwa razy. Już te nasze dzieciaczki nie mają chyba zbyt wiele miejsca i uciskają dosłownie wszystko.. Też mam duże parcie w dole, jakby mi ktoś szpile wbijał. Jak mam taki "atak" to nie jestem w stanie ani iść ani ustać.. Wtedy muszę się skulić i odczekać.. Ja wczoraj żołądkowo źle się czułam cały dzień ale obyło się bez wymiotów. Dziś już jakiś apetyt jest, bo zjadłam ze smakiem śniadanie i wypiłam herbatkę. :) Takie małe sukcesy a cieszą :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Czekoladka- dziękuję.

U mnie jest dalej ciężka sytuacja, jestem w szpitalu i nie zapowiada się abym z niego wyszła- co mnie strasznie doluje.

Biorę antybiotyki, bo mam dodatkowo silne bakterie w moczu, które mogą spowodować pęknięcia pęcherza plodowego. Skurcze występują na każdym ktg A postaci rozpierania brzucha I ciężkiego oddychania, wczoraj dodatkowo dostałam jakieś plamienie. Dziewczynki chcą chyba już być z mamusia... jutro zaczynam 34 tydzien więc nie jest tak źle, ale dobrze by było żeby udało się skończyć ten 34 tydzień.. plucka już powinny się rozwinąć bo minął już tydzień od podania celestonu na rozwój pęcherzyków... więc tak wygląda u mnie sytuacja... Nie wiem na razie co to za plamienie skąd I co oznacza czekam na obchód..
    Kochana, 34 tydzień to już mały sukces. Trzymam kciuki aby dziewczynki zaczekały jeszcze do końca tego tygodnia, żebyś mogła być spokojna. Daj znać po obchodzie co to za plamienia. Może po badaniu?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Na razie nie ma wskazań do cc, więc nastawiam się na sn, a jak będzie to się okaże. Ja mam termin na 11 maja. Cała ciąża była super, bez wymiotów i większych dolegliwości, oprócz nieprzespanych nocy przez pęcherzowe pobudki. Polubiłam ten stan :) ostatnia prosta jest już gorsza. Wstaję w nocy co godzinę, albo i po 3x na godzinę, przez twardniejący brzuch. Nie wiem czy to są skurcze przepowiadające czy się macica przygotowuje, czy mały jest już za duży, żeby mu było wygodnie w nocy, ale to takie uczucie jakby mi odessało wszystkie te wody w których pływa i był pod skórą. To przechodzi jak pochodzę albo zmienię pozycję, ale przyjemne nie jest. Jeszcze się denerwuję dodatkowo, że się nie rusza wtedy i nocka z głowy. W dzień też tak się zdarza, ale jest to mniej upierdliwe. Po prostu woli pozycję stojącą chyba :) no i z takich dolegliwości przedporodowych to łapy i stopy mi zaczęły puchnąć. Też dramatu jakiegoś nie ma, w adidasach mogę chodzić.
    Momentami mi się wydaje, że już zaraz urodzę, a potem sobie myślę, że jeszcze 3 tygodnie mogę się tak męczyć...

Lubię_czekoladę napisz proszę parę słów o swojej ciąży, jak rodzisz i kogo masz w brzuszku, bo ostatnie strony forum przeczytałam, ale kilkuset nie nadrobię :P
    Kochana, to życzę Ci takiego porodu jak ciąża :) Bezproblemowego i przyjemnego :) Super, że dla Ciebie to był miły i przyjemny czas :) Wiadomo, ze pod koniec robi się już mniej miło.. I się już tylko czeka i czeka.. I człowiek by chciał już urodzić a potem się tęskni za tym brzuchem i tak, o! Ty też koniecznie napisz kto mieszka w brzuszku.

U mnie mieszka syn pierworodny <3 Bardzo ruchliwy :) Bardzo.. Więc pewnie będzie energicznym dzieckiem :) Ale spoko, trochę aktywności jeszcze nikomu nie zaszkodziło :D Moja ciąża była na początku zagrożona. Do 13tc leżałam plackiem, bo przez ogromnego krwiaka miałam zagrożenie poronieniem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Po drodze dostałam nadciśnienia ciążowego i biorę leki. Miałam w sumie trzy pobyty w szpitalu, dzięki czemu już mnie tam kojarzą i mogę spokojnie rodzić bez lekarza prowadzącego :D Choć wiadomo, że każdy oddział ma swój personel ale już mniej więcej wiem jak to wygląda :) Były chwile grozy ale o złym się szybko zapomina i jestem najszczęśliwsza na świecie, choć dość obolała już :) Nie mam przeciwwskazań do porodu naturalnego, więc czekamy aż się coś rozkręci :)

Luna131 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, to życzę Ci takiego porodu jak ciąża :) Bezproblemowego i przyjemnego :) Super, że dla Ciebie to był miły i przyjemny czas :) Wiadomo, ze pod koniec robi się już mniej miło.. I się już tylko czeka i czeka.. I człowiek by chciał już urodzić a potem się tęskni za tym brzuchem i tak, o! Ty też koniecznie napisz kto mieszka w brzuszku.

U mnie mieszka syn pierworodny <3 Bardzo ruchliwy :) Bardzo.. Więc pewnie będzie energicznym dzieckiem :) Ale spoko, trochę aktywności jeszcze nikomu nie zaszkodziło :D Moja ciąża była na początku zagrożona. Do 13tc leżałam plackiem, bo przez ogromnego krwiaka miałam zagrożenie poronieniem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Po drodze dostałam nadciśnienia ciążowego i biorę leki. Miałam w sumie trzy pobyty w szpitalu, dzięki czemu już mnie tam kojarzą i mogę spokojnie rodzić bez lekarza prowadzącego :D Choć wiadomo, że każdy oddział ma swój personel ale już mniej więcej wiem jak to wygląda :) Były chwile grozy ale o złym się szybko zapomina i jestem najszczęśliwsza na świecie, choć dość obolała już :) Nie mam przeciwwskazań do porodu naturalnego, więc czekamy aż się coś rozkręci :)
    No to miałaś niefajne przygody, ale na pewno dobrze się skończą. Trzymam kciuki, żeby teraz było już tylko pięknie i słodko.
    U mnie też synuś pierworodny :) ruchliwy głównie wieczorami, więc też nie spodziewam się przespanych nocek po porodzie. W dzień matka go buja, i chodzeniem i ćwiczeniami. Myślę, że mu fajnie jak się pobuja na piłce :) Chodzę na trening porodowy, takie uzupełnienie dla szkoły rodzenia. Wiem, że od bólu to mnie nie uchroni, ale mam więcej świadomości co tam się będzie działo i może dzięki temu jestem spokojniejsza. Wiadomo, że bywają ataki paniki, że to już i jak to będzie. Ale tyle kobitek sobie poradziło, poradzę sobie i ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 10:27

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko - mocne kciuki !!!! Cały czas trzymam za Was! Wytrzymaj jeszcze trochę!!
    Oj zbliża się lub nie- to może tak trwać niestety.. Klamka ❤️❤️ A lekarza już nie mam :) czekamy tylko na poród.
    Trochę panikuje, ale nie jeżdzę na IP chociaż czasami to płacze aż z bólu i niemocy. M mówi że mam teraz jeść kiedy jestem w stanie i spać też. Całe święta zjadłam ze 3 kromki chleba .. dzisiaj (na razie!) jest Ok to trochę nadrobię ;) najgorsza to niewiedza/ co tam się w środku dzieje .. wytrzymam :) Chociaż plamienia ustały !!
    Czekoladko mnie najbardziej bolą te krzyżowe - normalnie jakby mi wyrywali kręgosłup i nerki .. koszmar.

Farelka lubi tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, 34 tydzień to już mały sukces. Trzymam kciuki aby dziewczynki zaczekały jeszcze do końca tego tygodnia, żebyś mogła być spokojna. Daj znać po obchodzie co to za plamienia. Może po badaniu?

Czekoladka jutro się zaczyna 34 dobrze by było dotrwać do końca tego 34. Plamienie niestety nie po badaniu. Nie wiadomo skąd. Czekam na usg szyjki mają sprawdzić czy się skraca

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Farelko - mocne kciuki !!!! Cały czas trzymam za Was! Wytrzymaj jeszcze trochę!!
    Oj zbliża się lub nie- to może tak trwać niestety.. Klamka ❤️❤️ A lekarza już nie mam :) czekamy tylko na poród.
    Trochę panikuje, ale nie jeżdzę na IP chociaż czasami to płacze aż z bólu i niemocy. M mówi że mam teraz jeść kiedy jestem w stanie i spać też. Całe święta zjadłam ze 3 kromki chleba .. dzisiaj (na razie!) jest Ok to trochę nadrobię ;) najgorsza to niewiedza/ co tam się w środku dzieje .. wytrzymam :) Chociaż plamienia ustały !!
    Czekoladko mnie najbardziej bolą te krzyżowe - normalnie jakby mi wyrywali kręgosłup i nerki .. koszmar.
    To ty nie masz ktg co tydzień teraz? Dzięki temu co nieco byś wiedziała. Jak były skurcze u mnie to pamiętam dłużej mnie trzymali na badaniu żeby zobaczyć jak malutka na nie reaguje...

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ