X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Was dzielne dziewczyny i zdrówka dla dzirwczynek i Marka!

To u nas z tymi spacerami jest tak że mały uwielbia spacery. Mogę z nim chodzić i czasami nawet jak jest godzina karmienia to się nie wybudza. Warunek jest jeden muszę jechać wózkiem bo jak stoję w miejscu to zaczyna się płacz. Jeżeli chodzi o fotelik to kiedyś lubił bardzo i w samochodzie i jak na szybko wyszłam na zakupy (na długie tylko j wyłącznie gondola). Niestety od ok miesiąca fotelik to zło. Spokój jest tylko wtedy kiedy jedziemy ale jak stoimy za długo na czerwonym to się mały budzi i drze. W związku z tym ja mam fotelik z przodu żebym mogła dać smoka czy poprostu do niego gadać a on na mnie patrzy.

Kilogramy po ciąży? Temat drażliwy. Ja zrzuciłam wszystko nawet byłam -1 w stosunku do ciąży ale niestety przez to że jem kolację bardzo późno (mąż wraca z pracy o 21 zwykle) to odrobiłam 3* kg i jestem mi z nimi zle. Ale nie mam z kim zostawić małego.maz zajmuje się nim z chęcią ale niestety z uwagi na jego prace nie ma kiedy tego robić. Właściwie tylko weekendy zostają. Czasami wtedy ich zostawiam i mam czas dla siebie.

Ręce w buzi!? Kolejny tamtego na który muszę się wypowiedzieć. Mój maluch potrafi tak ssać rękę (zwykle lewa) że palec robi się aż bordowy. Zwykle robi tak jak zaczyna się robić głody. I sukces wczoraj pisałam o problemach z jedzeniem a dziś po 2 tygodniach marudzenia moje dziecko je pięknie i mało tego zjada aż 150 ml. Niestety nadal nie chce cyca.

klamka lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, Farelko, gratulacje ☺ buziaczki i dużo zdrówka dla Waszych maluchów ☺

Farelka lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, u mnie pierwsze trzy @ po porodzie to byl jeden wielki potop... serio mialam mysli zalozyc gacie i podklady z czasow pologu... czwarta juz byla lepsza...

Klamka, mozliwe, ze teraz ma bo.pierwsy wystepuje w okolicach 5 tygodnia, ale wiadomo, moga byc wczesniej, moga pozniej...
    Ja uzywam dodatkowo aplikacji Preglife, tam tez zawsze jest napisane ile dni do kolejnego skoku i jesli jest faza skokowa, to ile do zakonczenia...
    Ale przyznam szczerze, ze ja u nas odczulam tylko pierwsze skoki... teraz juz dawno nic, wlasnie nam sie konczy powoli czas szóstego skoku, a mielismy w sumie jedna slabsza noc i to wszystko...

Pomyslalam jak Magkb, ze moze mala potrzebuje ciasniejszego otulenia... moze sprobuj do gondoli wlozyc ja zawinieta np w rozek... bo o obserwacje jej raczej nie chodzi, bo takie maluszki jeszcze slabo widza...
    Moja tez sie rozgladala, ale raczej to bylo na zasadzie inne swiatlo, kolor itp...
    A jednak fotelik nawet rozkladany nie jeat najlepsza opcja na dluzej...
    Chociaz rozumiem, bo wiadomo, ze jak mus gdzies podejsc to lepiej tak jak z krzykiem

Tez mamy adaptery i rozkladany fotelik, ale w sumie nie wiem po co sie na nie tak pieklilam, bo uzylam cale kilka razy🙈

Necia, pewnie jeszcze chwila, a i cyca polubi... u nas tez byly rozne etapy buntu... bunt na cyca, bunt w ogole na mleko...
    Bywalo, ze ona mleka z kazdego karmienia wypijala kilka pociagniec, albo z butli jakies 20-30ml i wiwcwj nie bylo mowy...
    Teraz jej znow mlekozernosc wrocila, ze musi miec obowiazkowo do kazdej drzemki mleko, mimo, ze juz je wlasciwie wszystko ze stalych pokarmow...
    Od wczoraj hitem jest kefir😂

Co do spacerow i wyjazdow... ja sie bardzo balam, ze moje dziecko bedzie anty wozek itp... na szczescie ona wozek uwielbia od poczatku... w gondoli jezdzila ponad 6 miesiecy i pod warunkiem, ze nie bylo jej za cieplo, ani razu nie marudzila, a od ok 3 miesiaca juz na spacerach spala sporadycznie po 20 minut moze, bo wychodzimy po drzemce...
    Takze naprawde mi sie upieklo...
    Samochodem tez bardzo lubi jezdzic... teraz juz sie czasem denerwuje po dluzszej jezdzie, bo fotelik sie coraz ciasniejszy robi...
    Ale wlasnie chcemy jechac w jakis wolny weekend bez gosci (czyli pewnie ze dwa tygodnie po chrzcinach) zamowic malej nowy fotelik, bo od reki nie dostaniemy, musimy zamowic...

Buko, Magnolia, jak po chrzcinach? Czy to jutro ma byc to wielkie wydarzenie?

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko gratulacje '<3

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chrzest - właściwie już dziś ;)

Jeszcze kwestia okresu. U mnie byli już dwa okresy i potwornie obfite. Ja zawsze miałam długie ale skąpe krwawienie. Jakby nie względy higieniczne oblecialabym cały dzień w jednej podpasce. A teraz muszę wymieniać co godzinkę a i tak raz zdążyło mi się przekonać. Mam nadzieję że to się zmieni.... Dodatkowo poza bólami brzucha nic mi się nie dział a teraz mam biegunkę podczas pierwszych dni okresu.

U mnie dobrym patentem do gondoli jest pieluszka. Mały przed zaśnięciem się w nią wtula albo bawi i ściska a później zasypia trzymając w obu raczkach.

Cierpliwa może i polubi cyca ale mleko mi zanika. Wiesz laktatorem nie zawsze mi się chce...

I nas skoki przychodzą zwykle tydzień później ale ponoć tak może być jak maluch urodzi się wczesniej. U nas urodził się co prawda 3 tyg wcześniej ale skoki są tydz później. I zdecydowanie są odczuwalne.

ty0qs6r.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, Farelko ogromne gratulacje Kochane❤️ Dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech. U mnie szaleństwo remont,ogólnie jestem do tylu z czytaniem postów,mam nadzieje,ze po wszystkim uda mi się wszystko przeczytać. Pozdrawiam serdecznie😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 01:02

Farelka, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, oj rozumiem, bo jak ja dalam butelke zamiast cycka, to tez mi sie tak strasznie nie chcialo czasem w zamian odciagnac...
    Podziwiam dziewczyny kpi, bo ja bym chyba oszalala z laktatorem kilka razy na dzien siedziec i do tego w nocy dawac butelke i zamiast isc spac, to siedziec i odciagac...

Co do @ to jak wczesniej pisalam, u mnie pierwsze trzy to byl.powtot do pologu doslownie, zalewalo mnie znienacka i odrazu ilosc potworna... cale szczescie, ze nigdy w nocy...
    Teraz juz sie w miare unormowalo, zdarzy sie jakis obfitszy dzien lub kilka h, ale to wszystko...
    Oby i u ciebie tak bylo!

U nas tez czy w domu, czy w wozku bylo dlugo zasypianie przy tarciu twarzy pieluszka, jak ja ja lulalam to miedzy nas kladlam, zeby sie wtulila i pozniej z pieluszka odkladalam... teraz jakos ja pieluszka nie interesuje, czasem jakas maskotka po nosku/oczkach trze i sie wtula...
    Ale na tamten czas pieluszka byla swietna opcja...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Zaczynamy 39tc. Podobno mi się brzuch obniżył ale ja chyba tego nie widzę.. czekam na ten poród jak na zbawienie, już cała obolala :) same wiecie jak to jest :)

Było już tak ładnie a się pogoda kiepska zrobiła i teraz zimno i leje..

Dziewczyny, ja jestem zdania, ze ok.. nasi mężowie pracują, my jesteśmy z dziećmi w domu ale opieka powinna być podzielona.. jakoś wyznaje zasadę podziału obowiązków. My jesteśmy umówieni, ze mój narzeczony będzie kapal małego sam. Będzie musiał tak sobie ułożyć dzień i pracę aby być na kąpieli. Wstawanie w nocy też uważam, ze trzeba dzielić (wiem, ze karmienie piersią może tu być argumentem dla jednej ze stron ale wszystko można pogodzić). Tak samo jak wychodzenie z domu. Do tego ma prawo jedna jak i druga strona. A facetowi, nawet najwspanialszemu trzeba niektóre rzeczy przypominać i tłuc do głowy..

Zizu87, Veri, Motylek1313, 83xxx, MagNolia55 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko Ty masz 39 tydz ??
    Suwak masz inaczej i myślałam że jesteś więcej do tyłu niż ja.
    Mi dziś minął termin porodu chodz suwak pokazuje 2 dni inaczej także 40 tydz zaczęty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 19:16

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • Veri Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, właśnie też mnie to zmyliło, bo ja termin mam przed Czoko, a za 2 dni zaczynam 39 tydz.
    A Ty z kolei nie zaczynasz 41?

qb3cg7rfwkxw9axa.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie 38+0, czyli zaczęty 39tc a skończony 38. I to jest tydzień ciąży wyliczony z transferu a moj suwak pokazuje z OM. Termin porodu mam na 13 Maj i to jest termin z pierwszego usg genetycznego i to się nie zmieniło przez całą ciążę i dwóch moich lekarzy trzyma się zarówno tych tygodni jak i terminu :)

Iwka A Ty nie kończysz 40 tc i zaczynasz 41?

Veri a na kiedy masz dokładnie termin?

A no i jeszcze mój termin porodu wychodzi w rozpoczętym 41tc a zakończonym 40tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2019, 19:28

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że przetrwałam dzisiejszy dzień. Agatka w kościele zachowała się bardzo dobrze, na poczatku uciela sobie drzemke, na obrzęd chrztu musiałam ja obudzić, ale nie płakała i do końca mszy grzecznie bawiła się gryzakiem. Później też była bardzo grzeczna, a teraz już śpi na moich rękach :) mimo wszystko cieszę się, że mam ten dzień za sobą.
    I tak się prezentowała :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5a763cbafc9.jpg

Lubię_czekoladę, gosia1992, Rubi27, Magkb, klamka, morganaa, Motylek1313, Veri, Vaina, Jvm, October88, 83xxx, Bajka_88, Paulcia28, Figa88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, gratulacje :) Agatka wyglądała prześlicznie:) <3

Buko lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czekolade. Też uważam że obowiązki nad dzieckiem trzeba dzielić. Ale u nas na początku było z tym ciężko bo mały ciągle wisiał na piersi, więc nawet jak mąż sie chciał nim zająć to był płacz bo on chciał do mnie. Może to męża troche zaraziło. Choć dzisiaj już sie zajmował Adasiem. Ja poprostu poszłam sprzątać i zostawiłam ich samych,i nie miał wyjscia ;)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak macie rację zle napisałam. Ja skończyłam 40 i teraz leci mi 41 tydzień a termin porodu miałam na dziś wg punkcji bo świeży transfer

Lubię_czekoladę, Motylek1313, Veri lubią tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, Agatka jest cudowna!!!!🤩🤩🤩🤩

Buko lubi tę wiadomość

• Magkb Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko Agatka wyglada na zadowoloną z całej sytuacji i prezentuje się cudnie :)

Rubi może to jest metoda. Może jak mąż spędzie więcej czasu z małym to sam sie przekona. Dzidziek jest już w takim wielki, że łatwo się z nim dobrze bawić, ale tez trzeba wiedzieć jak. Może chłopaki muszą się dograć.

Buko lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Lubię czekolade. Też uważam że obowiązki nad dzieckiem trzeba dzielić. Ale u nas na początku było z tym ciężko bo mały ciągle wisiał na piersi, więc nawet jak mąż sie chciał nim zająć to był płacz bo on chciał do mnie. Może to męża troche zaraziło. Choć dzisiaj już sie zajmował Adasiem. Ja poprostu poszłam sprzątać i zostawiłam ich samych,i nie miał wyjscia ;)
    Kochana, to może w przyzwyczajaniu jest metoda i tak co raz to zostawiać ich na dłużej i wtedy jakoś to naturalnie przyjdzie a i chłopaki się dogadają. :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Buko Agatka wyglada na zadowoloną z całej sytuacji i prezentuje się cudnie :)

Rubi może to jest metoda. Może jak mąż spędzie więcej czasu z małym to sam sie przekona. Dzidziek jest już w takim wielki, że łatwo się z nim dobrze bawić, ale tez trzeba wiedzieć jak. Może chłopaki muszą się dograć.
    Chyba tak. Poza tym mąż wychowywał sie bez ojca myślę że tu też może być problem, brak wzoru. Chociaż też jak chyba pisała Olcia. Mineła pierwsza euforia i przyszła szara codzienność. A że mój mąż to ciężki przypadek. Każ mu coś zrobić to stanie okoniem, musi myśleć że sam na to wpadł :D i jak go chwale to już w ogóle chętniej coś robi, zupełnie jak z dzieckiem.
    BUKO śliczna Agatka, wygląda jak Calineczka w tej sukience :)

Buko lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie bole z ledzwi, ze nie moge.. promieniuje do boku i lewej pachwiny. Wcześniej lapal skurcz też w udach. Ale to łapie co moment i długo trzyma to nie biorę tego za skurcze, bo odstępy były by większe ale mecze się.. jak któraś tak miała to proszę o radę jaka pozycję przyjąć.. po prysznicu już jestem

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ