Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Ja mam dokładnie 38+0, czyli zaczęty 39tc a skończony 38. I to jest tydzień ciąży wyliczony z transferu a moj suwak pokazuje z OM. Termin porodu mam na 13 Maj i to jest termin z pierwszego usg genetycznego i to się nie zmieniło przez całą ciążę i dwóch moich lekarzy trzyma się zarówno tych tygodni jak i terminu
Iwka A Ty nie kończysz 40 tc i zaczynasz 41?
Veri a na kiedy masz dokładnie termin?
A no i jeszcze mój termin porodu wychodzi w rozpoczętym 41tc a zakończonym 40tc
W karcie ciąży mam wpisany 10.05 (świeży transfer), data utrzymana po usg. A na Ovu mi wyliczyło 11.05, także prawie się pokrywa -
Buko wrote:Melduję się, że przetrwałam dzisiejszy dzień. Agatka w kościele zachowała się bardzo dobrze, na poczatku uciela sobie drzemke, na obrzęd chrztu musiałam ja obudzić, ale nie płakała i do końca mszy grzecznie bawiła się gryzakiem. Później też była bardzo grzeczna, a teraz już śpi na moich rękach
mimo wszystko cieszę się, że mam ten dzień za sobą.
I tak się prezentowała
U nas chrzciny skończyły się własnej teraz! Padam na twarz. Z tego zmęczenia nawet zasnąć nie mogę. Mój słodziak śmiał się do wszystkich gości i był bardzo grzeczny. Dopiero koło 21 zrobił się marudny ale to jak najbardziej miał prawo po takim dniu.
Muszę ogarnąć jeszcze sporo rzeczy bo niestety ojczulkowie obaj są ululanidobrze że matka chrzestna pomogła mk ogarnąć końcówkę (nie wiedziałam że w tym naszym lokalu trzeba od razu wszystko dziś zbierac)
-
Dziś mamy 2 dawkę szczepionki na rotawirusy,a Emilka niestety złapała ode mnie katar. Nie jest zasmarkana,ale od 2 dni kicha i słychać,że coś w tym nosku jednak siedzi. Skończyła 16 tygodni i to już praktycznie ostatni dzwonek na tę drugą dawkę,a ja nie wiem, czy ją w ogóle zaszczepią. Rano miała śluz w kupie i w dodatku kupa była zielonkawa. Od wczoraj też trochę marudzi i jak tylko złapie moją rękę to próbuje gryźć moje kostki - tak jakby próbowała sobie moimi palcami masować dziąsła, ale to chyba za wcześnie na ząbkowanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 07:03
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Inka, ciężko powiedzieć czy to już zęby. Ale mój też jak łapie moją rękę to wkłada do buzi, wsumie większość zabawek wkłada do buzi, bo jego palce sa tam prawie ciągle (chyba że leży akurat na brzuchu)nawet guga z palcami w buzi
My naszczęście już po drugiej dawce. Ale za to mnie od 2 dni cos boli gardło, dzisiaj nawet mocniej. Mam Glimbax który używałam w ciąży ale niewiem czy można przy kp. -
inka2707 wrote:Dziś mamy 2 dawkę szczepionki na rotawirusy,a Emilka niestety złapała ode mnie katar. Nie jest zasmarkana,ale od 2 dni kicha i słychać,że coś w tym nosku jednak siedzi. Skończyła 16 tygodni i to już praktycznie ostatni dzwonek na tę drugą dawkę,a ja nie wiem, czy ją w ogóle zaszczepią. Rano miała śluz w kupie i w dodatku kupa była zielonkawa. Od wczoraj też trochę marudzi i jak tylko złapie moją rękę to próbuje gryźć moje kostki - tak jakby próbowała sobie moimi palcami masować dziąsła, ale to chyba za wcześnie na ząbkowanie?
My mamy miec2 2 szczepienie 8 maja,w święta Karol zaczął kaszlec i jakby katar,ale nic z nosa nie wyplywalo. Byliśmy u lekarza i na katar pani doktor kazała wlewać po pół ampulki soli fizjologicznej do nosa i wtedy odciągac. Płacz straszny,ale pomogło. A na kaszel inhalacje. Widać,że jest lepiej. -
Super dziewczyny, ze uroczystosci udane!
Buko, Agatka piekna!
Nasz wielki dzien zbliza sie wielkimi krokami, bo juz w ta sobote! Jutro wieczorem przyjezdza siostra ze szwagrem i moja mama... pozniej przed samymi chrzcinami tescie, rodzenstwo meza... bedzie ludu...
Ale juz wszystko zalatwione, wczoraj podalismy ostatecznie co chcemy do jedzenia, tort zamowiony... teraz tylko ciasta w piatek i wszystko gotowe...
Inka, moja mala wklada wszystko do buzi i sie slini odkad skonczyla 2 miesiace, a zebow do dzis brak
Ale, ze twojej coreczce ida, to nie wykluczone, ja znam sporo dzieci, ktore w wieku ok 4 miesiecy mialy pierwsze zabkiBuko lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Dziś mamy 2 dawkę szczepionki na rotawirusy,a Emilka niestety złapała ode mnie katar. Nie jest zasmarkana,ale od 2 dni kicha i słychać,że coś w tym nosku jednak siedzi. Skończyła 16 tygodni i to już praktycznie ostatni dzwonek na tę drugą dawkę,a ja nie wiem, czy ją w ogóle zaszczepią. Rano miała śluz w kupie i w dodatku kupa była zielonkawa. Od wczoraj też trochę marudzi i jak tylko złapie moją rękę to próbuje gryźć moje kostki - tak jakby próbowała sobie moimi palcami masować dziąsła, ale to chyba za wcześnie na ząbkowanie?
"Raz na zawsze to wyjaśnijmy.
Czy Rotarix pierwsza dawka musi być podana do 12 tygodnia? Otóż nie. Jedyna restrykcja dotyczy zakończenia całego cyklu szczepienia do 24 tygodnia życia (6 miesiąc) - to jest limit formalny.
Nie obowiązuje limit dla pierwszej dawki. Najpóźniej można ją podać ok 20 tygodnia po to, aby drugą dawkę podać do 24 tygodnia - między nimi jest odstęp 4 tygodnie.
Można spotkać info, że zaleca się cały cykl zakończyć do 16 tygodnia, ale nie ma formalnego limitu aby tak musiało być bezwzględnie.
Były co do tego zawsze dylematy, ostatnio rozmawiałem o tym z samym producentem (jak nowy jacht odbierałem).
Dawid."
Odnośnie wkładają wszystkiego do buzi to Agatka też tak robi od 2 miesiąca, a Zabka nie ma ani jednego. Tak w ogóle wczoraj chrzest miała też dziewczynka, która urodziła się tego samego dnia co moja Agatka i ona miała już 2 ząbki.
Necia, to wytrwali byliścieja o godz. 22 to już spałam w łóżku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 08:35
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Buko, to coreczka znajomej, urodzona 2 dni przed moja ma juz zebow 6! A u nas nawet pol nie ma😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas kolejny skok rozwojowy. Podmienili mi dzieko
Marzę o kawie po tej nieprzespanej nocy ale coś czuję, że dopiero mąż mi ją zrobi jak wróci z pracy...
Moją Córeczka ma dopiero 7 tygodni skończone a też od 2 dni wkłada rączki so ust. Sama się zastanawiam i co chodzi.
A co do rotarixu to jest tak jak pisze Buko. W opisie leku jest informacja, że szczepienie należy ukończyć do 24 tygodnia, z dopiskiem że najlepiej przed ukończonym 16 tygodniem. Czyli po 16 t.ż. też można podać.
Dziewczyny cieszę się, że chrzciny udane. My mamy termin chrzcin na początek lipca, jedyny weekend który pasował obojgu chrzestnyn. -
Zizu, wspolczuje:* tez byly u nas takie dni w podobnym czasie, pamietam jak wieczorem czasem odliczalam do powrotu meza...
Co do raczek w buzi, to zupelnie normalnedziecko tak poznaje swiat wlasnie wkladajac wszystko do buzi...
Ta moja lobuziara wszystko co przeocze wklada, psiego smakolyka, klamerke, gryzie noge od stolu, krzesla, pasek z torby, na przewijaku must have dac jej opakowanie kremu zeby spokojnie zmienic pieluche😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Czoko u mnie noc też ciężka. Skurcze pół nocy ale to jeszcze nie te do tego też ciągnęło z boku aż do uda i potem skurcz łydki. Wstałam cała opuchnięta. Zjadłam śniadanie i znowu się położyłam i jeszcze ta pogoda. Myślę żeby dużo chodzić żeby rozruszać ten poród ale przy takiej pogodzie to aż się nie chce z łóżka wychodzićIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Veri wrote:W karcie ciąży mam wpisany 10.05 (świeży transfer), data utrzymana po usg. A na Ovu mi wyliczyło 11.05, także prawie się pokrywa
Veri lubi tę wiadomość
-
Iwkaaa wrote:Czoko u mnie noc też ciężka. Skurcze pół nocy ale to jeszcze nie te do tego też ciągnęło z boku aż do uda i potem skurcz łydki. Wstałam cała opuchnięta. Zjadłam śniadanie i znowu się położyłam i jeszcze ta pogoda. Myślę żeby dużo chodzić żeby rozruszać ten poród ale przy takiej pogodzie to aż się nie chce z łóżka wychodzić
już mogłoby się to rozkręcić.. mi wczoraj puścilo i poszłam spać ale jak wstawalam do wc to z takim bólem podbrzusza.. chodzenie jest dobrym pomysłem ale w taka pogodę to się nawet na spacer nie wybierzesz.. Ja mam dziś zamiar sprzątać dom.. zrobić pranie i takie tam.. chyba nas to samo wczoraj złapało.. I też mam dziś nogi jak balony..
-
Necia, super, ze Wy tez już po chrzcinach A tatusiowie tak mają
Cierpliwa, to wcześnie Ci się rodzina zjeżdża.. powodzenia:* niech się wszystko uda -
Czeko:*, no z pl sie na dwa dni nie oplaci, moja rodzina bedzie kilka dni przed chrztem i dzien po jada, a meza rodzina przyjezdza przed chrztem i jada kilka dni po...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 11:34
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Czeko:*, no z pl sie na dwa dni nie oplaci, moja rodzina bedzie kilka dni przed chrztem i dzien po jada, a meza rodzina przyjezdza przed chrztem i jada kilka dni po...
-
Tego jeszcze nie było.. podgrzalam sobie zupę na wczesny obiad, bo mi śniadanie nie weszło i dałam radę zjeść tylko arbuza.. nie zdążyłam zjeść tej zupy a już ja zwymiotowalam.. brawo ja
dobrze, ze mam cole w domu to może mi się lepiej zrobi
-
Czoko ja teraz też wymiotuje w sumie codziennie. Kiedyś to żółcią wodą a teraz całe posiłki@. Obiad to jem na stojąco od 3 dni żeby zjeść i się najeść bo tak odrazu do łazienki biegłam. Także nie jesteś sama
Mówisz że po coli lepiej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:13
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx