Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
dłuuuuuuuuuugo nie pisałam bo przy moim szogunie ciężko mi się za to zabrać, ale czytam Was na bieżąco
przede wszystkim gratulacje wszystkim mamusiom, którym nie zdążyłam jeszcze pogratulować narodzin pociech
Ciasteczko i Farelko póki co Wasze są najmłodsze, ale czekam na dalsze maluszki
U nas czas leci jak szalony co z jednej strony mnie cieszy bo widzę jak Mała rośnie, ale z drugiej jestem tym faktem przerażona i nie powiem trochę mi smutno...gdzie ta moja kruszynka się podziała;p za 2 tygodnie Młoda skończy 5 msc i ja się pytam kiedy to zleciało??!!Póki co u nas nastały "ciężkie" czasy bo podejrzewam, że idą ząbki... są dni, że wszystko jest na nie i całe dnie jest marudna do tego stopnia, ze najchętniej podrzuciałabym ją komuś na ten czas xD średnio zdarza się jej taki dzień raz w tygodniu, po którym padam na twarz.... Ratuje nas dentinox, po którym mam wrażenie, że ślinotok jest nieco mniejszy a jak Mała tylko widzi tubkę i zbliżający się palec do buzi to sama ją otwiera
Co do karmienia to od niedawna przeszliśmy właściwie na mm.... w dzień tylko mm a w nocy nie ma bata tylko cycuś ;/ wszystko przez to, że ona bardzo często zasypia tylko przy nim a w łóżeczku nie chce ... przełożyć ją mogę w środku nocy i nawet pośpi z 2-3h ale nie ma mowy o samodzielnym zasypianiu ...i tak o to M dalej śpi na kanapie a ja z Oliwką przez co nie mogę zupełnie wyciszyć laktacji a szczerze chciałabym już zupełnie przejść na mm.... w majówkę mam zamiar oswoić ją z zasypianiem w łóżeczku, ale co z tego wyjdzie zobaczymyJesteśmy też po pierwszej marchewce i zachwytu nie było ;p dzisiaj wjedzie brokuł ciekawa jestem jej reakcji
Z nowych umiejętności to Oli opanowała obrót na brzuszek, ale tylko przez lewę ramię i raz po raz uda jej się wrócić na plecki, ale to tak bardziej przez przypadek jej wyjdzie
Powiedzcie mi tylko dziewczyny,te które karmią mm lub mieszanie, ile kupek robią wasze dzieciaczki?? bo moja właściwie odkąd mm jest więcej niż kp to kupkę mamy co 3 dni i jest zawsze zielona.... brzuszek jej nie boli i wydaje mi się, ze jest ok, ale ciekawa jestem jak to u was wygląda zwłaszcza, że podaje jej nan comfort, które ma mniej żelaza i powinno działać teoretycznie lepiej na rzadsze wypróżniania .
-
Agaa,mój na mm robi zazwyczaj raz na dzień papkę zolta,przy nan optipro robił zielone bobki. Nam na kupy pomogła humana anticolic.
Ostatnio się zdarza kupa nawet 1 raz na dwa dni, ale papka. Przy nan jak miał twarde zielone kupy pomagała też woda. Na szczęście polubił wodę, choć oszukać się nią głodu nie da. -
Dzięki morganaa
Moja wodę też pije, ale mimo wszystko nie wpłynęła ona na częstość wypróżnień ;p Wczoraj szogunica robiła dwójkę na dwa razy, ale to pewnie przez marchewkę, którą dostała w nd i ją nieco zatwardziło. Czasami to już odchodzę od zmysłów:co, jak gdzie i kiedy. Teraz próbuje rozszerzać dietę i mimo , że czytam dużo na ten temat to łeb jak sklep a półek brak ;p
-
U nas kupa 3-4 razy dziennie od oczatku i na piersi i na mm i teraz na mm i stalych posilkach
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Magnolia mój brzdąc jadł z piersi 90-110 ml co ok 3 godziny w 5 tygodniu, a w nocy co 4 godziny. Ja sprawdzałam na podstawie wagi, bo odkupilismy od znajomych. Ważyłam przed i po karmieniu i wiedziałam ile zjadła. Malutka mimo odbeknięcia oczywiście ulewa, najczęściej podczas czkawki ale nie zawsze i przyrasta ok 200 g tygodniowo
MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za odp
a pytam bo zastanawiam sie nad zmiana mleka glownie dlatego ze znowu zaczely sie czeste nocne wybudzenia przez pierdki
na poczatku myslalam ze to przez zeby ale to ewidentnie gazy
wybudza sie steka napina pusci baczka i chwila spokoju....po czym zaraz znowu powtorka z rozrywki a ja chodze jak zoombie...wiem ze karmie w nocy ale moja dieta nie ulegla zmianie zeby mala tak miala reagowac.... Takze obstawiam ze to kombo: mleko zeby i cos z mojej diety mimo wszystko...
-
Mysle, ze to nic z twojej diety
ewentualnie mm jak sie rzadko wyproznia i steka przez gazy...
A slyszalam o mlekach comfort, ze moga wlasnie tak dzialac, ze sa zielone kupy itp...
Moze jesli po nan ma problemy z kupkami i gazami, sprobuj innego mlekanan ma ogolnie sporo zelaza w porownaniu do mlek innych firm z tego co zauwazylam...
Figa, ale cudo😍😍😍
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Mysle, ze to nic z twojej diety
ewentualnie mm jak sie rzadko wyproznia i steka przez gazy...
A slyszalam o mlekach comfort, ze moga wlasnie tak dzialac, ze sa zielone kupy itp...
Moze jesli po nan ma problemy z kupkami i gazami, sprobuj innego mlekanan ma ogolnie sporo zelaza w porownaniu do mlek innych firm z tego co zauwazylam...
Figa, ale cudo😍😍😍
Kupiłam hippa i zobaczymy jak na niego zareagujemieszać z nanem nie będę tylko podam od razu samego hippa i zobaczę rekacje
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Leci ten czas
rok temu o tej porze szłam pełna obaw na transfer,a teraz przewijałam mega kupę-po pachy
rok temu zobaczyłam moje 3 kuleczki,które teraz sobie smacznie śpią
takie sentymenty
Magnolia super,że wszystko dobrze i chrzest za Wamia jak w nowej sytuacji odnajduję się Twoja córka?
Morgana ja mam podobne przemyśleniarok temu w majówkę zaczynałam przygotowania do crio a teraz jest zupełnie inne życie. Super, że wszystko się tak potoczyło
Magnolia świetnie, że u Was wszystko dobrze! Ja też nie mam za bardzo czasu często się udzielać na forum ale starannie czytać co piszecie. Teraz znów sporo maluszków się pojawiło i czekamy na następneMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekoladka gdzie będziesz rodzić? Pytam bo my z jednego miasta jesteśmy
agaaa90!u nas dopiero minęły 3 miesiące ale tez się zastanawiam gdzie podziała się moja kruszynkaciężko uwierzyć, że tak szybko dzieciaki się zmieniają
na początku młody pływał w rozmiarze 56 a teraz nosi 62-68 (jest szczupły ale długi)
Dziewczyny Antek śpi w nocy coraz dłużej, wczoraj spał od 20 do 7 rano bez jedzeni (ja też mocniej spałam i obudziłam się dopiero o 7) CZY to nie za długo? Jak się urodził to ważył 3 kg a wczoraj 5620 gramów, nie wiem czy nie za mało i czy jednak nie powinnam go wybudzać na jedzenie. Często jak zje o 20 to potem je dopiero ok 4-5. -
Olcia wydaje mi się że jeśli lekarz czy położna nie mówią że Antek za mało przybiera to ja bym chyba nie wybudzała. A niech śpi chłopak.
U nas pirwsze spanie 4-5godzin i kolejne 2-3godz.i u nas lekarz ostatnio powiedziała że sporo przybrał ale jeszcze w normieurodzony 3,8 a tydzień temu 6,6kg.
A co robi matka jak synek pójdzie spać już na noc, idzie pielić do ogródkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 06:49
-
Olcia, przybiera super! Na pol roku powinien podwoic wage urodzeniowa, a tu juz prawie podwoil, wiec nie masz sie czym martwic
super, ze tak pieknie ci spi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Olcia moja urodziła się z waga 2940 a mając 3.5 msca miała na szczepieniu 5670 i ja się przed ważeniem bałam w drugą stronę czy jej nie przekarmiam bo wtedy jeszcze w ciągu dnia dawałam pierś
a mm jej nie podaje w takich porcjach jak jest zalecane przez producenta.... dla niej jest optymalnie jak jej rozrobie jednorazowo 3 miarki mleka na 120 ml... jak jej robilam odpowiednio to zawsze zostawiała.... więc wolę jej dawać częściej ale mniej
U mnie dzisiaj Oli spała od 21-23 (o tej się kładłam koło niej do łóżka i oczywiście wtedy się wybudziła) dałam jej butle bo się rozryczała po tym jak nie chciałam dać jej cycka tylko przytulić....zasnęłą mi na rękach i przełożona do łóżeczka spała tam prawie do 3.... obudziła się, ale dałam już jej pierś bo byłam na półprzytomna i nie miałam siły schodzić robić jej mleka.... tak tak poszłam na łatwiznę ;p potem pobudka o 5 i spałą do 7od 9.30 ma pierwszą drzemkę, która jak dobrze pójdzie będzie trwała do ok. 11
Co do nocnych pierdków to tym razem naprawdę był spokójbyły, ale bez większego prężenia i żadnego wybudzania a dałam tylko hippa
-
I u mnie też ubranka 62-68 przy czym 62 zwłaszcza bodziaki są dopinane ale te, które wypadają "mniejsze" są opięte więc wolę jej założyć 68, które są nieco za duże, ale wole już tak niż ma się męczyć w przyciasnych body ;p spodnie raczej 62 bo 68 muszę podwijać
-
Hej dziewczyny, ja też zbliżam się do końca ciąży, mam zamiar rodzic w Zdrojach. Proszę Was o podpowiedzi co trzeba ze sobą zabrać i jakie macie odczucia co do tego szpitala.9.05.2018 I ICSI
24.05.2018 transfer:(
24.07.2018 criotransfer:(
25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️ -
Jula86 wrote:Hej dziewczyny, ja też zbliżam się do końca ciąży, mam zamiar rodzic w Zdrojach. Proszę Was o podpowiedzi co trzeba ze sobą zabrać i jakie macie odczucia co do tego szpitala.
-
nick nieaktualnyDziękuję Kochane bo już się bałam. Ktoś nam nagadał, że mały za słabo przybiera i powinien już ważyć więcej i mąż zaczął przeżywać że pewnie to przez to że nie je w nocy. Ja też przeczytałam że dziecko powinno do 6 miesiąca życia podwoić wagę urodzeniową. Myślę że jakby mały był głodny to by się budził i krzyczał że chce jeść. Ludzie to potrafią nastraszyć...
Czekoladka ja o Matce Polce się nie wypowiem bo rodziłam w Salve. Mogę natomiast polecić Ci miejsce na USG bioderek dla Twojego malenstwa, ja robiłam w Medeorze na nfZ u dr Pruszyńskiego i byłam bardzo zadowolona.