Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czeko powodzenia, obyś się długo nie męczyła i powitała zdrowe maleństwo.
Ciacho głowa to pol sukcesu w karmieniu, ale tez na kp świat się nie kończy. Ważne żeby misiek był zdrowy.
U mas też zaczynają się problemy ze spaniem. Ostrzegały mnie przed tym koleżanki, ale miałam nadzieje, że nas ominie. Buko ile to może potrwać?
Co do bobasów z ręka w buzi, jeśli maluchy już chwytają to można podłożyć do rączki taki gryzak małpka np. Mombella. Gryzak jest lekki i łatwo się go chwyta. Mój synek lubi tez mieć w dłoni pieluszke / chusteczkę i ją wcinać. -
nick nieaktualnyMagkb szczerze mówiąc to nie pamiętam. Agatka dopiero w ubiegłym tygodniu ograniczyła się do jednej pobudki w nocy, wcześniej przez dłuższy czas miała dwie. A jak długo budziła się trzy razy to już nie pamiętam. Jednak ja się nie przyzwyczajam, bo mam świadomośc, że nie idą jej jeszcze zęby, a jak zaczną to wszystko może się zmienić i będzie 5 pobudek w nocy.
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 22:24
Cccierpliwa, Vaina, Veri, Ciasteczko777, Paulcia28, Luna131, Olga_89, morganaa, MagNolia55, Buko, Zizu87, Zizu87, gosia1992, Bajka_88, Figa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekoladka trzymaj się Kochana!!!
Ciasteczko musisz to przetrwać, początki są bardzo trudne. Początek macierzyństwa to jest totalna jazda bez trzymanki, każda z nas miała jakiś problem,zobaczysz potem będzie lepiej. W każdym razie tak jak piszą dziewczyny musisz zadbać o siebie, bo musisz być silna dla Marka! MM to żadne zło, nie możesz mieć wyrzutów sumienia bo najważniejsze żeby mały nie był głodny! Pamiętaj, że jesteś super mamą i Twój synek nie mógł lepiej trafić.
U nas jak na razie noce idealne, Antoś przesypia ok 8-9 godzin... Ale wiem, że tak w 4-5 mies może się to skończyć. W każdym razie cieszę się chwilą i snemDobranoc :-*
MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już niestety miała 2 razy zastój pokarmu. Przez usztywniany biustonosz
to było straszne, bardzo bolaly mnie piersi (bo miałam i w lewej i w prawej ale w innym czasie),.miałam prawie 39 stopni gorączki i czułam się jakbym miała grypę. Pomogły mi okłady, laktator i częste rzykladanie dziecka do piersi. Jednak rozkręciłem sobie bardziej laktację. Teraz chodzę w tylko w miękkich stanikach.
-
To ja miekkie nosilam tylko na poczatku w szpitalu i pierwszy tydzien w domu, pozniej juz wylacznie usztywniane, zle sie czulam w miekkich, a zastoju nigdy nie dowiadczylam, wiec nie ma chyba reguly
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Ooo zainspirowalyscie mnie, żeby kupić usztywniany biustonosz. Od kp jedną piersią, dość znacznie się różnią wielkością i czasem czuje się nie komfortowo.
Ciasteczko, moje zdanie znasz. Jesteś cudowną osobą i tym samym cudowną mamą i nie trać energii na wariatów. Nie oni go pragnęli, nie oni o nie walczyli, nie oni nosili i się bali o ciążę, nie oni rodzili mając taki ciężki poród. Wogole nue rozumiem jak ktoś śmie straszyć kobietę, która z takim poświęceniem i determinacją walczyła o to dziecko. Przecież wiadomo, że to ty chcesz dla niego co najlepsze. I gdyby kp dało radę, to oczywiste że byś karmila. Nie daje rady, to mm jest wtedy najlepszym pokarmem i wyjściem z tej sytuacji. Normalnie nie mogę uwierzyć jak można tak traktować kobietę... -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:To ja miekkie nosilam tylko na poczatku w szpitalu i pierwszy tydzien w domu, pozniej juz wylacznie usztywniane, zle sie czulam w miekkich, a zastoju nigdy nie dowiadczylam, wiec nie ma chyba reguly
-
Hej dziewczyny
Jestem mama
Po 18 godzinach niepostepujacego porodu, o 16:48 przyszedł na świat nasz syn poprzez cesarskie cięcie. Mimo ogromnego bólu spędziliśmy razem całą noc
Wczoraj tata kangurowal 3 godziny, kiedy ja byłam na pooperacyjnej
Próbujemy się karmić, mały ssie, choć wiadomo.. teraz to są znikome ilości pokarmu.. W nocy dostalam cały wachlarz przeciwbólowych od paracetamolu po morfine. Już mnie postawili, ból niesamowity.. Ale czego się nie robi dla tego szczęścia
klamka, Zizu87, MagNolia55, Jvm, Luna131, Buko, inka2707, Vaina, agaaa90, gosia1992, Veri, Ciasteczko777, 83xxx, mk, Bajka_88, Necia124, Paulcia28, Marin, Figa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kiepsko mi idzie z linkiem, ale chciałam się pochwalić moją malutką. Mamy już 7 tygodni
Linka później usunę, więc nie cytujcie 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 03:41
Zizu87, Buko, Rubi27, agaaa90, Veri, 83xxx, Vaina, Necia124, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olcia, no ja sie bardzo balam tego i zaczelam znajomych kp pytac kiedy zaczely nosic usztywniane i okazalo sie, ze wiekszosc od samego poczatku, wiec zaryzykowalam...
Czekoladko, gratulacje mamusiu!
Klamka, jak dodajesz na zapodaj.pl to wybierasz ostatni linkn(BBCode) wtedy sie wyswietli zdjecie
A malutka sliczna♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 08:23
klamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700