X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Teraz sporo rocznic tu będzie :) jeszcze kolejna - dziewczyny już prawie rok jesteśmy razem tu na forum :) w smutku i radości :)
    Też zaczęłam przygotowania do crio w maju... 3 mająa czyli równo rok temu :-) (pamiętam bo byliśmy na urlopie poza domem) bardzo szybko zleciał ten czas :-) bardzo się cieszę, że poznałam Was :-) widzę, że mamy podobne podejście do życia i macierzyństwa, do tego staramy sobie pomóc w ciężkich momentach a nie dobijać i wytykać błędy jak na innych forach <3

klamka, Veri, Izka37, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko !!! Gratulacje :) dużo zdrówka dla Was❤️❤️❤️
    Rety - identyczny poród jak u mnie - wiem co czujesz .. ściskam Was mocno

Miśka06 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja odkąd pamiętam mówiłam,że piersią karmić nie będę, bo uwiazana przy dziecku itd.,może też dlatego,że u mnie siostra nie kp i wszystko ok. Jeszcze na początku ciąży mówiłam,że tylko butelka. Potem poczytałam i stwierdziłam, że ok -będzie kp,chociaż spróbuje dać małemu co najlepsze. A kiedy nie wychodziło kp to ryk że nie mogę kp,nawet mąż mówił, że mnie nie rozumie,bo przecież i tak nie chciałam kp to mam się nie spinac i dręczyć. Ja to traktowałam jako kolejną moja porażkę jako kobieta - nie potrafi zajść w ciążę,nie potrafi urodzić naturalnie i nie potrafi karmić własnego dziecka.
    Byłam wściekła na takie swoje myślenie,bo to się totalnie rozmija z moim postrzeganiem roli kobiety. No ale stereotypy w pewnym momencie wzięły górę.

Teraz sporo rocznic tu będzie :) jeszcze kolejna - dziewczyny już prawie rok jesteśmy razem tu na forum :) w smutku i radości :)
    Mam identyczne myśli - nie mogłam zajść w ciąże, urodzić sn a teraz nie mogę kp... co ze mnie za kobieta .. :( trudno to dźwignąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mam identyczne myśli - nie mogłam zajść w ciąże, urodzić sn a teraz nie mogę kp... co ze mnie za kobieta .. :( trudno to dźwignąć
    To hormony! Teraz Ciasteczko musisz zmienić myślenie dla swojego synka. Kochasz go najmocniej na świecie i to jest najważniejsze!

klamka, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:07

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Kobieta pełną gębą, i lucky Marek że trafiła mu się taka mamuśka. Serio.
    Takie biczowanie siebie samego to wynik nagonki. Powiedzcie greczynce że przez ivf, cc i mm nie są prawdziwymi kobietami to was wyśmieją jak ta lala i stwierdza, że żyjecie w średniowieczu. Wszystko jest dla ludzi. A bycie dobra matka to coś znacznie więcej.
    Ja mieszkam w Polsce i też mam takie podejście ;-) To wynika przede wszystkim z charakteru, podejścia do życia... Ważni też są ludzie z którymi się przebywa. Ja jak nie moglam zakaz w ciążę to miałam dola, że mogę nie zostać mamą ale nigdy nie przyszło mi do głowy że nie jestem 100 procentowa kobieta. Uważałam, że to choroba i jak trzeba skorzystać z pomocy medycznej to trzeba to zrobić i już :-) bardzo wspierał mnie mąż i rodzice. Miałam CC zaplanowania że względów medycznych z czego się bardzo cieszę, bo zniósł ją bardo dobrze. Już zapknnialam, że ją miałam. ;-) teraz najbardziej przeżywam fakt, że boje się jeździć sama samochodem z małym i przez to jestem trochę uziemiona...

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te myśli krążą w głowie, dzisiaj jest lepiej ale wczoraj wyłam jak bóbr ... hormony swoje robią.
    Wszystkie jesteśmy wspaniałymi kobietami, w 10000%, cudownymi matkami i nic i nikt tego nie zmieni.
    Prawda, że nagonka która przeszłam w szpitalu i w sumie w domu (rodzina) nie ułatwiły tego i tak trudnego okresu, ale dzieki Wam szybko wracam myśleniem na właściwe tory. A tej całej fanatycznej i głupiej reszcie mogę tylko powiedzieć - spie...ć :)

Veri, klamka, Izka37 lubią tę wiadomość

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paweł kończy dziś 5 miesięcy!!!

Ciasteczko777, morganaa, Izka37, Olciaaa, Vaina, Cccierpliwa, Necia124, MagNolia55, MagNolia55 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada gratulacje;)

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie karmiłam piersią, nie czuję się z tego powodu gorsza, choć był taki moment że myślałam że może przez to tak ryczy. Jeśli będzie mi dane mieć kolejne dziecko to też tylko mm, ale w pełni popieram gdy ktoś karmi naturalnie.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, a ja właśnie myślałam, że Agatka dlatego tak płacze, bo karmie piersią, a na mm na pewno by się lepiej najadala :) oczywiście otoczenie też mi tu nie pomagało twierdząc, że na pewno coś zjadłam i że pewnie mam chude mleko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Paweł kończy dziś 5 miesięcy!!!
    Wszystkiego dobrego Paweł :)
    Marek 1 tydzień ❤️

Olciaaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Ja w ogóle nie karmiłam piersią, nie czuję się z tego powodu gorsza, choć był taki moment że myślałam że może przez to tak ryczy. Jeśli będzie mi dane mieć kolejne dziecko to też tylko mm, ale w pełni popieram gdy ktoś karmi naturalnie.
    Skórka - poradzisz kilka spraw organizacyjnych zw z butlą :) ile butelek masz/ miałaś , czy myłaś od razu czy robiłaś kumulacje na wieczór, jak sterylizacja itp?

• morganaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Skórka - poradzisz kilka spraw organizacyjnych zw z butlą :) ile butelek masz/ miałaś , czy myłaś od razu czy robiłaś kumulacje na wieczór, jak sterylizacja itp?

Ja miałam 2 butelki avent, przed pierwszym użyciem wiadomo wygotowane, potem już tylko wrzątkiem przelewane po każdym karmieniu, od chyba 3 tyg. Już tylko myje w bardzo ciepłej wodzie. Wczoraj przeszliśmy na większe butelki.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    teraz najbardziej przeżywam fakt, że boje się jeździć sama samochodem z małym i przez to jestem trochę uziemiona...

Mam to samo :( masakra :( Dziewczyny,jak wy sobie radzicie z tym?
    Ja się boję,że zacznie płakać a ja nie będę mieć możliwości szybkiej reakcji?

mbnotr8.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku miałam avent 60ml, później zmieniłam na dr brown ale ta się w ogóle nie sprawdziła. Od 1 miesiąca mam lovi antykolkową, teraz już tą dużą 260ml z większym smoczkiem. Jedną mam do mleka, a drugą do wody, ale on narazie odmawia picia choć już powoli rozszerzamy dietę. Myję odrazu po jedzeniu i za każdym razem przelewam wrzątkiem.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Skórka, a ja właśnie myślałam, że Agatka dlatego tak płacze, bo karmie piersią, a na mm na pewno by się lepiej najadala :) oczywiście otoczenie też mi tu nie pomagało twierdząc, że na pewno coś zjadłam i że pewnie mam chude mleko :D
    Czyli wychodzi na to że sposób karmienia w przypadku naszych dzieci nie miało żadnego zmaczenia.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Czyli wychodzi na to że sposób karmienia w przypadku naszych dzieci nie miało żadnego zmaczenia.
    I zapomniałam dopisać, że wtedy ciągle słyszałam "może daj jej mm".

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekolade gratuluję! Miałam podobny poród 😊 Ważne, że synek zdrowy ☺️ Ból po cc wcześniej czy później przejdzie.

Klamka śliczna córeczka 😍

klamka lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, ogromne gratulacje! 💕

qb3cg7rfwkxw9axa.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ