Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylek, no ja tez czulam duzo wczesniej tego gagatka jak maz... i mowie przy nim sie odrazu uspokajala zeby nie poczul😂
Co do aktywnosci, to moja byla nadaktywna, wiec tutaj nie pomoge
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jvm mój ulewa tylko podczas skoków. Raczej nie mieliśmy z tym problemu. Ale mamy inne
Na ślinienie kupiłam dla małego taka chusteczkę trojkad pod szyjkę, zobaczymy czy sie sprawdzi.
Co do aktywności to mój synek najlepiej sie bawi teraz leżąc na plecach i machając nóżkami, jakby biegł. Do tego piski i guganie. -
Jesteśmy w domu. Bilirubina spadła, nie ma zastoju w nerkach.
Zapoznalismy chłopaków tj. Syna i psa. Jest ok
Właśnie ściągam pokarm i zaraz lecę pod prysznicCiasteczko777, Veri, klamka, Zizu87, morganaa, mk, Buko, Rubi27, Magkb, Motylek1313, 83xxx, MagNolia55, Vaina, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
Jvm wrote:A jest tu jakąkolwiek mama dzieciaczka co nie ulewal? Mam wrażenie, ze wszystkich to dopada.
Mój syn ulewa na potęgę. Ciągle się z mężem musimy przebierac.
U mojego Olka to jest raczej przez to, że on nie zna umiaru w jedzeniu. -
Janek też zaczal ulewac. Pranie chodzi codzienne. Mieliśmy ciężką ostatnią noc i nie najlepszy dzien. Teraz karmię i mam nadzieję zasnąć z małym. Jakby ta noc tez byla ciężka to chociaz chwile pośpię. Słuchajcie, uważacie na to co jecie kiedy karmicie? Koleżanka mowi ze Jasiek ma mocne kolki jesli ja jem brokuł kalafior etc albo czekoladę.
-
Nie uwazalam na to co jem, jadlam na co ochote mialam, jak mala miala 6 dni maz wyciagnal i odgrzal bigos... zjadlam ze smakiem
Zreszta w szpitalu dzien po porodzie sposrod 3 dan do wyboru jadlam sznycla w sosie grzybowym z ziemniaczkami i marchewka z groszkiem na parze polanej maselkiem ziolowym...
Kolek nie bylo u nas ani razu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Jvm wrote:A jest tu jakąkolwiek mama dzieciaczka co nie ulewal? Mam wrażenie, ze wszystkich to dopada.
Mój syn ulewa na potęgę. Ciągle się z mężem musimy przebierac.
U mojego Olka to jest raczej przez to, że on nie zna umiaru w jedzeniu. -
To u nas odbijania, ulewanie i kolek brak, ale mały jest często obsikany. Urodził się taki drobny, ze przerobiłyśmy większość pieluszek, aby znaleść małe i żeby siczki nie wypływały z pieluszki. Teraz jak się przekręca na boki to problem powrócił. Codziennie przebieranie obsikanych ubranek ... jest szczupły i długi, wiec teraz używamy pieluszek 2 bo w 3 się utopi.
Jutro mamy szczepienie na pneumokoki i ustalamy 2 termin na rotawirusy i 6w1. -
Nasz też ulewa. Mało ale praktycznie po każdym karmieniu. Trochę się boimy jak spi. Kładziemy go na boku do spania ale czasem laduje na brzuszku. A na plecach wiadomo.. może się zachlysnac. Odbija u narzeczonego ładnie, u mnie tak sobie. A i tak ma czkawke później np. Dziś koniec końców łóżeczko wyladowalo w sypialni. Łatwiej mieć nad tym wszystkim kontrolę.
-
Jeszcze raz chciałam podziękować za wszystkie gratulacje
Motylek1313, Veri, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć Dziewczyny
Wczoraj wyszłam z domu bez dziecka i powiem szczerze, że było super
Mały został z babcią i cały czas spał, potem przyjechał mój mąż i tu zaczyna się jazda... Mąż chciał podać Antkowi butle z moim mlekiem ale mały nie chciał jeśc z (ostatni raz jadł z butli parę tygodni temu) Dopiero jak wróciłam to udało mi się nakarmić go butelką. Zjadł 150 ml ale trochę to trwało. Chyba teraz będę odciągać pokarm i chociaż raz dziennie podawać mu z butli bo inaczej może być ciężko. Zawsze coś... macierzyństwo to jednak ciężka sprawa
-
nick nieaktualny
-
Ja co prawda nie karmiąca ale wydaje mi się że chyba jednak to co zje matka nie ma tu nic do rzeczy. Ja karmiłam wyłącznie mm a mój mały miał ogromne problemy brzuszkowe, nie typowe kolki ale wzdęcia. Moim zdaniem to jest po prostu niedojrzałość układu pokarmowego i tyle, jedne dzieci mają takie problemy a inne nie. Kiedyś po prostu tak tłumaczono kolki czy inne problemy trawienne niemowląt i tak zostało.
A ja się pochwalę że dość dobrze idzie nam rozszerzanie diety, synkowi praktycznie wszystko co mu dam smakuje, jedynie brokułem pluł dalej jak widział. No i już 4 noce przespał całe! Oby to trwało jak najdłużej:) -
Czeko u nas rowniez glownie przez ulewania mala trafila ostatecznie do sypialni, a teraz nadal w niej jest, bo wygodnie mi wziac ja do karmienia, a tak musialabym isc z nia do sypialni lub salonu, nakarmic i odniesc i mam obawy, ze w czasie takiej wedrowki rozbudzilaby mi sie...
Olciaaa ja wlasnie tak dawalam, zeby chociez ten raz na dzien/dwa dostawala mleko w butli, nauczona doswiadczeniem kuzynki meza, ktora tylko kp, a jak maly mial pol roku pojechali na wesele, a on zostal z babcia i musiala wracac na sygnale bo z butli jie wypil... i do dzis (ma juz przeszlo rok) absolutnie niczego i od nikogo z butli nie wypijeOlciaaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny proszę o poradę. Zamierzam kupić fotelik samochodowy. Czy warto wg Was kupić taki wagowo 0-36, z możliwością rozkładania? Czy jeszcze poczekać i kupić taki tylko dla siedzących dzieci? Tylko znów taki rozkładany przydałby się na drzemkę w czasie np. dłuższej podróży. Co myślicie?
-
Skorka, a o jakim konkretnie myslisz?
Mnie 0-36 srednio przekonuje, bo zazwyczaj sa one i przodem i tylem do kierunku jazdy, a te zas jak sie doinformowalam, tylem sa spoko, ale przodem juz nie sa takie fajne i nie maja tak dobrej pozycji, jak foteliki, ktore sa wylacznie przodem...
Zreszta, sama sprawdzalam to na obrotowym 0-18 i pozycja najbardziej lezaca tylem do kierunki jazdy, przodem byla prawie pionowa...
Ja bym poszla na twoim miejscu w 0-18 jesli juz teraz chcesz zmienic, ewentualnie 0-25 ale z tej kategorii niewiele dobrych jest...
Te 9-25 zapinane na pasy, rowniez mozna ustawic pod katem w czasie montowania (fotelik tylem musi miec odpowiedni kat nachylenia), ze dziecko nie siedzi calkiem pionowo, ale do tej kategorii juz najlepiej jesli dziecko siedzi...
No chyba, ze bierzesz pod uwage tylko przodem do kierunku jazdy, to wtedy to jeszcze inna bajka...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700