X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Iwka gratulacje dużo zdrówka dla Was

Dziewczyny mieszkające w PL jak wygląda sytuacja ze żłobkami? kiedy powinnam się rozglądać za miejscem dla malucha

Figa ja tydzień po urodzeniu zapisałam do państwowego. Tylko w ten sposób jest szansa żeby się dostać za rok. Na razie jesteśmy 100 w kolejce ale tylko dlatego, że 2 żłobki sa niedaleko siebie. Bo są takie gdzie jest kolejka na 300 dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 13:23

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, nie znam tego o ktorym piszesz...
    My mamy Hauck Babycenter ZOO i to moge z czystym sumieniem polecic, a juz wielokrotnie wyprobowane... do tego mamy materac dodatkowy do lozeczka turystycznego...

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Aha jeśli wracam do pracy w kwietniu to żłobki są od początku roku tj. od września Co robicie w takiej przerwie? niania?

Jeśli są miejsca jakimś cudem to można się załapać i w trakcie roku. Wszystko zależy od miasta pewnie. Ja po macierzyńskim pójdę na urlop zaległy mam 8 dni z 2018 i cały z tego roku. To już mi pozwoli być w domu w zasadzie do końca kwietnia. Potem mąż wykorzysta urlop. Pewnie trochę zaangażujemy babcie i w ten sposób jakoś do września się uda dotrwać.

• Jvm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Iwka gratulacje dużo zdrówka dla Was

Dziewczyny mieszkające w PL jak wygląda sytuacja ze żłobkami? kiedy powinnam się rozglądać za miejscem dla malucha
    W państwowym to od razu po otrzymaniu peselu. Ja w Gdańsku zapisałam się od razu w kolejkę i jestem na 862 miejscu teraz w żłobku, który mam najbliżej. W dwóch innych na 560 i 580 miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, ja jak wybierałem fotelik, a chciałam kupić rwf/fwf (jakby się okazało, że mała nie chce jeździć tyłem, bo wszyscy znajomi twierdzą, że będzie płakać tyłem...), to w sklepie odradzono mi 0-36, bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Kupiłam ostatecznie 0-18, ale w zaleceniach jest, że jednak bezpieczniej stosować go dla dzieci starszych niż 6 miesięcy.

Co do żłobka to dużo pewnie zależy od miasta. Ja zapisałam Agatke na listę do publicznego żłobka, ale jest, uwaga, na miejscu 410 :D więc nie ma opcji, ale może chociaż zalapie się na bon zlobkowy. W prywatnych też się już orientowalam i tam gdzie chce zapisać pod koniec kwietnia usłyszałam, że od października maja Jeszce miejsca. Mam nadzieję, że się nie spóźnię, bo chcę podpisać umowę w przyszłym tygodniu.

• Jvm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a robiła któraś z was dowód osobisty dla dziecka? Zastanawiam się jak się robi zdjęcie takiemu maluszkowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    W państwowym to od razu po otrzymaniu peselu. Ja w Gdańsku zapisałam się od razu w kolejkę i jestem na 862 miejscu teraz w żłobku, który mam najbliżej. W dwóch innych na 560 i 580 miejscu.
    Czyli bez szans żeby się dostać :) No ja też teraz zapisze nie wiem po co... bez sensu nie???
    My idziemy do prv i niby miejsca są za rok
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny hit!! Była położna, 2 minuty i dziecko ssalo piers. Przez nakładkę ale ssalo 15 minut, najadlo się i śpi. A bylam prosto po odciaganiu do butelki.. Położyła go na brzuchu na zabke i nie ulal. Powiedziała też aby po każdym karmieniu przejechać palcem po jego szyjce aby nie chomikowal pokarmu. Karmiłam go na stole w pozycji spod pachy. Ufff ale to dodało skrzydeł :)
    My też przez nakładkę - lepiej jednak chwyta :) i tez spod pachy - inna pozycja niestety :( .. po takim aktywnym ssaniu u nas jest godzina Max 2.. ale u mnie mało mleczka bardzo malo

Iwka - gratulacje !!! Dużo zdrówka dla Was ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 15:05

• Vaina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Dziewczyny, a robiła któraś z was dowód osobisty dla dziecka? Zastanawiam się jak się robi zdjęcie takiemu maluszkowi.
    Naszemu wyrobiliśmy jak miał pół roku. Sami zdjęcie robiliśmy, na stronie ministerstwa są wytyczne jak ma wyglądać dziecko do 5 roku życia. Położylismy go na białym prześcieradle i cykaliśmy. Jedno wybraliśmy.

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko a powiedz mi proszę ile Mały ssie czasu jedną pierś? Mi położna mówiła 15 min jedna i 15 minut druga. Ale po około 15 min z jednej już śpi i nie da się go dobudzić :) Tzn zaobserwowałam to po 3 karmieniach.. Udało mi się też go raz nakarmić na poduszce dla kobiet w ciąży. Mam też kurę ale porażka. Czytałam, że można w trakcie karmienia próbować zabierać nakładki. Ale to już dziś nie będę próbowała, za dużo emocji na raz i dla mnie i dla niego.. Już wiem, ze sukcesem karmienia jest przystawianie mimo niechęci Małego czy nawet płaczu. Dla zachęty jak dostaje pierś do mam moje mleko w strzykawce i dostaje pare kropel. Jakoś trzeba to ogarnąć :) No i sutki bolą i od laktatora i od ssania. Smaruję Palmersem ale czy to coś daje to nie wiem..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Hej laski.
    Tak w skrócie urodziłam.
    3 maja Michalinka 3400gram 57cm psn po 3 indukcji 3 dniowej bo terminie. Mala zdrowa. Ja straciłam sporo krwi miałam łyżeczkowanie ale po mału dochodzę do siebie. Karmię piersią mleko mam ale nie bardzo mi idzie przystawianie i mała mało je i zaraz zasypia za dnia to w miarę ale w nocy ciężko.
    Mam nadzieję że u Was ok
    Pozdrawiamy Michalinka z mamą :)

Iwkaaa gratulacje! Zdrówka dla Was <3

Lubię_czekoladę wrote:
    Czy któraś z Was ma 2poziomowe łóżeczko turystyczne?

Tak ja mam, ale jest u moich rodziców :-) Mały korzysta jak odwiedza dziadków ;-)
    Vaina wrote:
    Czyli mówisz że słodycze to nie tylko mój problem ;)
    Kochana jakbym mogła to bym zamieszkała w cukierni ;-)

Vaina, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić.. Inaczej sobie wyobrażałam mój powrót do domu. Myślałam, że mój narzeczony chociaż kilka dni, chociaż tydzień z nami posiedzi a ja wczoraj wyszłam ze szpitala a on dziś już do pracy co chwile wychodzi a jutro już od 8 do 16 go nie będzie.. Nie chodzi o to, że sobie nie poradzę, bo spoko, poradzę sobie. Tylko takiego towarzystwa mi się chce jego a on już do pracy.. Niby ma swój biznes i jak nie będzie robił to nie będzie kasy ale kurde.. Tydzień by nas nie zbawił.............

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Olciaaa ja wlasnie tak dawalam, zeby chociez ten raz na dzien/dwa dostawala mleko w butli, nauczona doswiadczeniem kuzynki meza, ktora tylko kp, a jak maly mial pol roku pojechali na wesele, a on zostal z babcia i musiala wracac na sygnale bo z butli jie wypil... i do dzis (ma juz przeszlo rok) absolutnie niczego i od nikogo z butli nie wypije
    Dziś też dostanie butle :-) No właśnie muszę coś zadziałać, żeby nie było jak piszesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Muszę się pożalić.. Inaczej sobie wyobrażałam mój powrót do domu. Myślałam, że mój narzeczony chociaż kilka dni, chociaż tydzień z nami posiedzi a ja wczoraj wyszłam ze szpitala a on dziś już do pracy co chwile wychodzi a jutro już od 8 do 16 go nie będzie.. Nie chodzi o to, że sobie nie poradzę, bo spoko, poradzę sobie. Tylko takiego towarzystwa mi się chce jego a on już do pracy.. Niby ma swój biznes i jak nie będzie robił to nie będzie kasy ale kurde.. Tydzień by nas nie zbawił.............
    Może pogadaj z nim jeszcze, skoro mówisz, że firma nie ucierpi. Mój mąż był ze mną 2 tyg ale ja miałam cc i on dostał zwolnienie na mnie. Do tego pracuje na etacie i uprzedził w firmie, że go nie będzie. Może chociaż niech się postara krócej być w pracy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ciasteczko a powiedz mi proszę ile Mały ssie czasu jedną pierś? Mi położna mówiła 15 min jedna i 15 minut druga. Ale po około 15 min z jednej już śpi i nie da się go dobudzić :) Tzn zaobserwowałam to po 3 karmieniach.. Udało mi się też go raz nakarmić na poduszce dla kobiet w ciąży. Mam też kurę ale porażka. Czytałam, że można w trakcie karmienia próbować zabierać nakładki. Ale to już dziś nie będę próbowała, za dużo emocji na raz i dla mnie i dla niego.. Już wiem, ze sukcesem karmienia jest przystawianie mimo niechęci Małego czy nawet płaczu. Dla zachęty jak dostaje pierś do mam moje mleko w strzykawce i dostaje pare kropel. Jakoś trzeba to ogarnąć :) No i sutki bolą i od laktatora i od ssania. Smaruję Palmersem ale czy to coś daje to nie wiem..
    Moja cdl mi mówiła Max 40 min z obu - czyli po 20. Max. 4 ruchy i połknięcie inaczej jest nieefektywne ssanie tylko zabawa czy sen. Absolutnie nie wolno pozwolić spać przy piersi- nauczę tak to kaplica. Wybudzać i przerywać wtedy karmienie .. ona jest mega anty ssanie przez dłuższy czas czy spanie przy piersi. U nas tez odpada plus jemu sie nie chce ssać bo juz cwaniak wie ze butla jest i leci do gardła .. nakładka ze wzgl na wklęsłe - moja brodawka nie wchodzi głęboko :( polecam linomag zielony na sutki

Czeko - ja jestem praktycznie od porodu sama w domu (poza 1 i 3 maja) :) hardcore ! Ale radzimy sobie super :) jutro moj niby zaczyna 1 tydz ojcowskiego (w pracy ma sajgon) a nam zależy na tej pracy wiec nie ma opcji innej - ponadto szczerze ogarniam sama to i mi serio juz nie jest potrzebny :)
    Teraz śpi ja ogarniam, zaraz manicure robię bo jutro mamy sesje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 15:38

• Jvm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    My też przez nakładkę - lepiej jednak chwyta :) i tez spod pachy - inna pozycja niestety :( .. po takim aktywnym ssaniu u nas jest godzina Max 2.. ale u mnie mało mleczka bardzo malo

Iwka - gratulacje !!! Dużo zdrówka dla Was ❤️
    Może są jakieś dzielnice, gdzie jest łatwiej. Ja najdalej jesteśmy na Siedlcach, te 2 pozostałe są w Śródmieściu. Jak patrzę na tempo w kolejce to moze udałoby się dostać na Siedlcach, ale mały by miał ponad dwa lata. W tych w Śródmieściu to ruszyłam tylko o kilka miejsc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Może są jakieś dzielnice, gdzie jest łatwiej. Ja najdalej jesteśmy na Siedlcach, te 2 pozostałe są w Śródmieściu. Jak patrzę na tempo w kolejce to moze udałoby się dostać na Siedlcach, ale mały by miał ponad dwa lata. W tych w Śródmieściu to ruszyłam tylko o kilka miejsc.
    My - 1 morena, Chełm i Wrzeszcz - bez szans :)
    Jak sprawdzić obłożenie przed zgłoszeniem ????

• Jvm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nawyzywaj go ;) mój mąż pracuje z dużo starszymi od siebie facetami i każdy mówi, że żałuję że tak mało czasu spędzał z dziećmi, że tylko patrzyli jak oddać dzieci dziadkom, a teraz żałują. To jest piękny czas patrzeć na dzieciątko jak jest takie malutkie, bezbronne i słodko niekumate.

• Jvm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    My - 1 morena, Chełm i Wrzeszcz - bez szans :)
    Jak sprawdzić obłożenie przed zgłoszeniem ????
    Chyba się nie da :(
    Ale w tych dzielnicach pewnie będzie masakra, mi też najbardziej pasuje morena, ale tam mieszka i tamtędy jedzie do pracy tyle ludzi, że stwierdziłam, że bez sensu nawet próbować.

• Jvm Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Z tym spaniem to może mu się zmienić. Mój syn też zasypiał w trakcie jedzenia, mimo że jadł w samym pampersie i smyralam go mokrym wacikiem po stopach, żeby go zimno wybudziło. Niespecjalnie to pomagało. Potem się okazało, że on przez żółtaczkę był takim spiochem i odkąd mu bilirubina spadla to go od cycka trzeba siła odrywać.

Wysłany: 8 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Nawyzywaj go ;) mój mąż pracuje z dużo starszymi od siebie facetami i każdy mówi, że żałuję że tak mało czasu spędzał z dziećmi, że tylko patrzyli jak oddać dzieci dziadkom, a teraz żałują. To jest piękny czas patrzeć na dzieciątko jak jest takie malutkie, bezbronne i słodko niekumate.
    W końcu tak to się skończy.. jest mi zwyczajnie po ludzku przykro..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ