Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klamka, z tego ci mi wiadomo kp sie nie da przekarmic
moja corka jak miala 1-2 miesiace to tez jadla co 2h, jak dawalam odciagniete to widzialam, ze ona je czesciej a malutkie (60-90ml) porcje... w dzien jadla co ok 2-2,5h a w nocy co ok 4h ale tez wiecej...
Moze Roza tez sobie to tak na mniejsze porcje bierze
Jvm, mam lyzeczki z Rossmanna takie po 3 pakowane i one byky z nami od samego poczatku i z takich mala dostawala witaminy, espumisan itppozniej kupilam tez lyzeczki reagujace na temperature Nûby ale za nimi mala nie przepada, woli te z Ross
Nigdy nie zwracalam uwagi na to jakie miesiece sa tam wymienione...
Na naszym bidonie, z ktorego mala pije od 5 miesiaca, tez jest napisane ze jest 12+Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:19
klamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Z tymi od którego roku, miesiąca coś jest to wynika z kwesti finansowych nie praktycznych. Dla młodszych dzieci badania żeby coś dopuścić są dużo droższe niż dla starszych stąd producenci często wolą zawyżyć wiek żeby nie płacić za badania
Też słyszłam że kp nie da się przekarmićklamka lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Cccierpliwa wrote:Klamka, z tego ci mi wiadomo kp sie nie da przekarmic
moja corka jak miala 1-2 miesiace to tez jadla co 2h, jak dawalam odciagniete to widzialam, ze ona je czesciej a malutkie (60-90ml) porcje... w dzien jadla co ok 2-2,5h a w nocy co ok 4h ale tez wiecej...
Moze Roza tez sobie to tak na mniejsze porcje bierze
Jvm, mam lyzeczki z Rossmanna takie po 3 pakowane i one byky z nami od samego poczatku i z takich mala dostawala witaminy, espumisan itppozniej kupilam tez lyzeczki reagujace na temperature Nûby ale za nimi mala nie przepada, woli te z Ross
Nigdy nie zwracalam uwagi na to jakie miesiece sa tam wymienione...
Na naszym bidonie, z ktorego mala pije od 5 miesiaca, tez jest napisane ze jest 12+ -
nick nieaktualnyDokładnie, teoretycznie kp nie da sie przekarmić. Mimo tego ja miałam mylne wrażenie, że na początku mała się przejadała i dlatego bolał ja brzuszek.
Ja teraz też używam łyżeczek z Rossmana (mam ten zestaw 3 szt, ale dokupie jeszcze ten 5 szt, bo one wydają się bardziej płaskie), mam też silikonowa Canpol, ale wszystkie mam wrażenie, że są za głębokie i mała nie zbiera z nich dobrze. Najlepiej sprawdza mi się łyżeczka HiPP, dostałam ją razem z darmową przesyłka że sloiczkami z klubu maluszka hipp.
Natomiast kropelki podawałam od samego początku na łyżeczce do espressojest malutka i sprawdza się do tego idealnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:39
-
A to te z Hipp, Bebevita i inne takie gratisowe tez mamy, ale te u nas sa komoletnie na nie i ja ich nie lubie i mala tez...
Takie male do espresso tez mam, ale tez sa na nie... tylko te z ross jej odpowiadaja... fakt, ze calkiem z nich nie zbiera, w sensie do dna, ale sa najwezsze i mysle ze to ja tak przekonuje
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMagkb wrote:
Dziewczyny czy któraś z Was ma bujak Baby Bjorn?
My nie mamy, ale myślę o nim bo zajmuje mało miejsca i łatwo zabrać go ze sobą jak np idzie się do kogoś. Też czytałam różne opinie na temat leżaczków i ten jest ok, ale dziecko nie powinno spędzać w nim za dużo czasu. My teraz używamy bujaczka tiny love 3w1 i mały cały czas leży tam jak w kołysce tylko ma trochę podniesione pod główką bo ulewa. Jak rozmawiałam z fizjoterapeutą to powiedział, że najlepiej żeby dziecko leżało jak najwięcej na macie, to najbezpieczniejsze dla jego kręgosłupa. Ten leżaczek bb jest ponoć z tych lepszych, ale dziecko nie powinno w nim przebywać dłużej niż 20 minut jednorazowo (do 2 h dziennie) Moi znajomi kupili ten leżaczek i ich synek nie chciał tam leżeć. Dlatego zastanawiamy się bo jednak one sporo kosztują (nawet używane)
Czy pokazywałyście swoje maluchy fizjoterapeucie? My umówiliśmy się jakiś czas temu z fizjoterapeutą i jesteśmy bardzo zadowoleni. Obejrzał małego (wszystko ok) i powiedział jakie ćwiczenia mamy z nim robić żeby dobrze się rozwijał. Pokazał nam również jak prawidłowo podnosić dziecko. Moim zdaniem warto się z kimś takim spotkać
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dziewczyny, z innej beczki. Czy można przekarmic kp??? Moja mała je co 2h,inaczej jest ryk i wołanie leee... produkcję mam dobrą, myślę że mała się najada. Co tydzień przybiera bardzo dużo, ogólnie w tych centylach jest w górnej granicy i wagowo I wzrostowo. Mala dodatkowo trochę ulewa, ostatnio z chlustaniem co mimo wszystko nie ma wpływu negatywnego na to ile przybiera.
Pytam tak w ramach wymiany zdań, jutro dopytam pediatry bo idziemy na nasze pierwsze szczepienia.No i poza tym chce być jak najbliżej mamy
Mój synek przesypia spacery, jak tylko wyjdziemy na powietrze to zaraz śpi. Jak pada i postawię go przy otwartym oknie to też zasypia. Potrafi przespać 2-3 godziny i potem budzi się bardzo głodny -
nick nieaktualnyJvm my mamy mini metalowa i kupiłam wczoraj na Allegro teraz specjalna bo podaje espu na tym.
Delicol nie podam wtedy póki co sama - chyba że mi zalecą / jutro mam pediatrę, w czw gastro. Mam wynik kalu / ciał mamy 0.5%.
Była położna i zrobiła masaż brzuszka i poszła piękna kupa, młody wazony po kupie 3130 gram czyli bardzo dobry przyrost. Musze dopajac woda bo kupa zbyt gęsta a widzę że lubi wodęmy tylko mm
tak- mm
Kupiłam super czajnik do got wodyi kilka butelek / Cierpliwa dziękuje bo te Mam są super
klamka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko, ciesze sie, ze i u was sie sprawdzily
ja je uwielbialam i jesli przyjdzie mi miec jeszcze kiedys dziecko, to napewno kupie ponownie na wszelki wypadek
Nie wazne kp, czy mm, wazne ze u was lepiejprzestaniesz sie stresowac swoimi piersiami i zobaczysz ze odzyjesz i bedziesz miala wiecej radosci
Jestes super mama, robisz wszystko, by twojemu syneczkowi bylo jak najlepiej:*
Ciasteczko777, klamka lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
My po wizycie pediatry. Espumisan tylko jak da wzdęcia czyli jak się masuje brzuszek i idą gazy to wtedy.. Co do Delicolu to nie pamiętam ale nie podawać. O Dicoflor nic nie mówiła ale podobno BioGaja lepsza. Co do ulewania to nie odbijać i nic nie robić dopóki nie podetniemy wedzidelka.. wtedy zobaczymy czy problem się rozwiąże.. Potwierdziła, ze nie ma diety matki karmiącej..
klamka, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko, bardzo dojrzała decyzja! Bardzo dobrze.. teraz bądźcie że sobą bardzo szczęśliwi bez stresu czy jest mleko czy go nie ma.. I cieszcie się soba
Ja próbowałam za radą w nocy wietrzyc brodawki i zalalam wszysyko mlekiem Hahha.. także chyba muszę coś innego wymyślećCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Czeko, u nas biogaia dala brzydkie zielone kupki i bole brzuszka (ktorych wczesniej nie miala, a dawalam bardziej zapobiegawczo... dicoflor lepiej sie sprawdzil...
Ale kazde dziecko inaczej i akurat moze u was inaczej by bylo...
Co do ulewan, to widzisz nam pediatra dala sab simolex wlasnie zeby zmniejszyc ulewania poprzez rozbijanie pęcherzyków powietrza w przelyku, zeby nie wypychaly mleczka w gore i mialysmy do kazdego karmienia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Jvm my mamy mini metalowa i kupiłam wczoraj na Allegro teraz specjalna bo podaje espu na tym.
Delicol nie podam wtedy póki co sama - chyba że mi zalecą / jutro mam pediatrę, w czw gastro. Mam wynik kalu / ciał mamy 0.5%.
Była położna i zrobiła masaż brzuszka i poszła piękna kupa, młody wazony po kupie 3130 gram czyli bardzo dobry przyrost. Musze dopajac woda bo kupa zbyt gęsta a widzę że lubi wodęmy tylko mm
tak- mm
Kupiłam super czajnik do got wodyi kilka butelek / Cierpliwa dziękuje bo te Mam są super
skoro decyzja podjęta, to polecam także w domu wykorzystywać termosmy mamy w termosie ciepłą wodę a w dzbanku zimną i dużo szybciej przygotować pokarm, zwłaszcza w nocy albo nad ranem
zamiast delikolu można chyba też podawać mleko o obniżonej zawartości laktozy, ja dawałam humana anticolik. przy naszych problemach brzuszkowych, gdzie wstępnie podstawiono diagnozę o nietolerancji laktozy, pani doktor mimo wszystko zalecił podawanie od czasu do czasu mleka z laktozą, ale jak dałam nan to ryk niemiłosierny, spróbowałam własnie dać to anticolik i nie nie było żadnych problemów. Z czasem zwiększałam porcje anticolik a mniej sojowego, aż w końcu spróbowałam dać zwykłe, problemy brzuszkowe się nie pojawiły więc zaczęłam podawać więcej zwykłej humany i teraz już tylko zwykłą daję i problemów żadnych nie ma. Może po prostu na początku go błędnie zdiagnozowano co do nietolerancji, teraz już nie gdybybam co by było gdyby to czy tamto... także może warto zaopatrzyć się w mleko o obniżonej zawartości laktozy i teraz podawać go częściej, przyzwyczajać i stopniowo przechodzić na zwykłe
muszę jedynie mleko sojowe sprzedać, bo mi karton na szafie zalegaCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Morgana, ja tobie podobnie
mam wode dla maluszkow i ja przelewam do butelki na wode dla sportowcow i maly termos z goracam.. 30 sekund i odpowiednia temp wody uzyskana, kolejne 10 sekund to wsypywanie mleka i moge karmic... max 10 minut i spie dalej
W dzien tez tym sposobem, bo raz ze szybko, a dwa jak wychodzimy to mam wszystko gotowe do zabrania...
Czasem jak np jedziemy na basen i wiem, ze mala po bedzie pila mleko (czyli ok 2h pozniej) to wlewam do butelki odmierzona ilosc wrzatku i wkladam do termoopakowania... jak konczymy zajecia i jestesmy juz przebrane, to woda ma juz idealna temp do wymieszania z mlekiem, wiec jeszcze szybciej... tak samo robie jak idziemy na spacer tyle, ze mam jeszcze zimna wode ze soba jakby mala sie napic chciala...
A myslalas o tym, ze moze konkretnie przh nan mial bole brzuszka? Moze na to konkretne mleko zle reagowal, tym bardziej, ze ma duza zawartosc zelaza (nie wiem jak humana bo odrzucilam odrazu przez sklad)... u nas np po niemieckim odpowiedniku nan i bebiko byly brzydkie sluzowate kupy i wlasnie nadmierne gazy...
A wiadomo kazde dziecko inaczej reaguje na mleko... u nas sa cuda i brzydkie kupy po kazdym innym jak Hipp, a coreczka kuzynki miala.problemy na hipp a inne sluzyly... no loteria
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, pamiętam właśnie i dlatego kupiłam Dicoflor. Może i Bio gaja lepsza ale zostaniemy przy tym co mamy, przecież teraz wszystkiego nagle nie wyrzucę.. Tak samo kazała dać wit D3 lek a nie suplement, a ja mam całą fiolkę Juvitu to też mu podam do końca i dopiero wykupię receptę..
-
No pewnie ze nie
tym bardziej jak nie szkodzi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700