X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    I chyba nie tylko u Ciebie po Bio Gai były problemu z tego co pamiętam dlatego zostaniemy przy Dicoflorze:) nie będę ryzykować
    Jak fobrze pamietam, to maly Akilegny zaczal po biogai bardzo jej ulewac, a po odstawieniu przeszlo...
    Ale znam tez maluszki, ktorym sluzylo...
    No nie ma zlotego srodka...
    Probiotyki, leki na wzdecia, przeciwgoraczkowe, mm, no wszystko metoda prob i bledow niestety, zeby sprawdzic czy sluzy czy nie...
    Czasem sie trafi odrazu, a czasem sie triche tego przez rece przewinie nim znajdzie sie to wlasciwe...

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko :) my dajemy Flostrum - to 2 szczepy.. zobaczę też co jutro zaleci.
    Czyli bez delicol ? Ooo :) co do przecieków to nie poradzę nic :(
    Jvm super pomysł - kupiłam teraz termosy 2 i czekam na dostawę ;) No i na ten magiczny czajnik co to wodę gotuje na okr Temp i trzyma temp. A Ty też mm od początku ?
    Ile nas tu jest karmiących mm?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, tak teraz mysle o twoich brodawkach i przeciekach... a moze muszle laktacyjne? Mialabys ochrone, sutkow by nic nie dotykalo.i nie podraznialo i moze by sie ladnie zagoily bo bylyby wolne...

Ciasteczko, my jestesmy obecnie mm ;)

Ciasteczko777, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, mogło tak być, że nan nie pasowało... teraz już staram się tego nie analizować, aż tak bardzo, ważne, że Mały zdrowo rośnie :)

a co jest nie tak ze składem Humany?

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, przedewszystkim co najbardziej mnie odrzucilo to syrop glukozowy, ktory sie tam nie powinien znalezc i moze szkodzic organizmowi dziecka, no i dodatkowo troche mniejsze zlo ale jednak to maltodykstryna i lecytyna sojowa

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli ciała redukujące wynoszą 0.5% (podobno powyżej 1% jest nietol) ale mamy kwaśne pH (5) to czy mamy nietolerancję ? Tzn nietolerancja mleka krowiego ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że w szpitalu w którym mam rodzic dzieciom nie podają mm żeby dokarmiać 😱 uznają, że dziecko po narodzinach ma zapas energii na kilka dni i tylko przystawiając do piersi nawet jak matka nie ma mleka, ale ponoć ma to na celu rozkręcić laktację. Jestem w szoku, bo Wy w większości pisaliście że dokarmiali wasze dzieciątka. Koleżanka na dniach urodziła i o tym powiedziała i jak rozmawiałam z położna to faktycznie tak jest, ale jazda.

Mam pytanie do mamusiek: jak przygotowałyście butelki i laktator przed pierwszym użyciem? Nie mam sterylizatora i raczej nie kupię, wystarczy umyć, wyparzyć czy wygotować? Mam rzeczy z Avent.

Ktoś pytał jakiś czas temu ile zostało ciężarówek, to i ja się upomnę że jeszcze jestem w dwupaku :) jak się okazuje termin na 7 czerwca, choć mam nadzieje że naprawdę będzie o wiele wcześniej. Ledwo chodzę tak bardzo mnie stawy w krzyżach bolą, od dwóch dni non stop boli brzuch, trochę lżej jest jak leżę, czuje parcie główki na macice i tyłek, skurcze nieregularne ale bolą niemiłosiernie, a lekarz powiedział na to wszystko „no bardzo dobrze, tak już będzie” tylko facet mógł tak to wszystko skomentować. Także trochę sobie cierpię. W domu już nie jestem w stanie za wiele zrobić, a wczoraj głupia wzięłam się za szycie kołderki i podusi dla małej, umęczyłam się ale przynajmniej mała będzie miała coś od mamy.

Co do mleka modyfikowanego to nam na szkole rodzenia położna mówiła o Hipp, że faktycznie ma najlepszy skład w porównaniu do tych wszystkich innych i dzieci zazwyczaj najlepiej je tolerują, wiadomo każde dziecko jest inne ale ja jak będę musiała wprowadzić to napewno zacznę od niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 15:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ciasteczko u nas też były ogromne problemy brzuszkowe. Nie pomagały cudowne niemieckie kropelki które zachwalali mi wszyscy.

Nasza recepta na brak problemów przy karmieniu mieszanym. Przed każdym karmieniem 5-7 kropelek (jak widziałam że pięć mało to zwiększyliśmy do 6 i później do 7 jak bym starszy) Delicolu. Po karmieniu o 12, 15, 18, 21 dodatkowo Espumisan (na początku 5 kropelek pod koniec 10 kropelek). Karmienie o 5 i 9 bez Espumisanu. Czasamk zdarzało się że mały popłakał i się prężył ale generalnie zdawało to egzamin.
    Necia/ a ten Delicol to na łyżeczce czy musze mieszać z jedzeniem ?

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Morgana, przedewszystkim co najbardziej mnie odrzucilo to syrop glukozowy, ktory sie tam nie powinien znalezc i moze szkodzic organizmowi dziecka, no i dodatkowo troche mniejsze zlo ale jednak to maltodykstryna i lecytyna sojowa

aż sprawdziłam skład i oni go chyba niedawno zmienili, bo nie ma syropu glukozowego. Skład mleka następnego Humana 2 już wygląda dużo gorzej

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October trzymaj się Kochana ;-) odpoczywaj jak najwięcej i dużo śpij ;-) pozdrawiam!

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedokarmianie by nie przeszlo, dziecko darloby mi sie na pol szpitala...
    Ona wszystko co mialam zaraz po porodzie wyciagnela zaraz po wyjsciu z brzucha... z jednej ona sama, a w tym czasie polozna sciagala do strzykawki z drugiej, zeby dostala jak najwiecej tej pierwszej siary, pozniej jeszcze ja przystawialam, ale do wieczora mnie tak wypompowala, ze kolo polnocy byl krzyk, od piersi sie odrywala bo nic nie lecialo, nawet jak naciskalam i dopiero po 12ml ze strzykawki poszla spac... takze u nas nie dokarmianie byloby bez szans, w sumie 3 razy musialam dokarmic, ale jednak...

Morgana mozliwe, ze sie cos zmienilo, albo u nas jest tez inny sklad, bo w niektorych zauwazylam taka opcje ;) ja mleka studiowalam w ciazy, wiec od tego czasu sie sporo moglo zmienic... swoja droga nawet nie chce myslec co ekspedientki sobie o mnie myslaly widzac mnie stojaca przy tych mlekach i czytajaca kazda paczke mm😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Jvm Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, już niedługo. Końcówka ciąży rzeczywiście daje w kość.

• ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, trzymaj się zdrowo. Butelki i inne akcesoria miałam zebrane w jednym miejscu, tak żeby mąż wiedział gdzie i jak byłam w szpitalu to on umył i wyparzył w garnku bo sterylizatora jeszcze nie mieliśmy , tak żeby na świeżo dowieźć czyste.
    Mój synek tak krzyczał w szpitalu że położne same przychodziły - a moja sala była najdalej od dyżurki - żeby zapytać czy przynieść mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 20:58

wff220mmxw24vda2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko ma zapasy po urodzeniu, ale czy na kilka dni to bym nie powiedziała. Ja urodziłam przed godz. 19, cały następny dzień nie mogłam małej dobudzic tak mi pięknie spała, ale jak zaczęła w nocy o 1 płakać (czyli 30 godzin po urodzeniu się), to owszem próbowałam przystawiac, ale darla się na cały szpital. O godz. 3 dostałam od położnej mm żeby podać w ostateczności. Próbowałam jeszcze przystawiac, ale o 5 wymieklam i dałam mm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, nie wiem czy mogę Ci tak doradzać, ale może kup sobie do szpitala takie buteleczki z gotowym mm? Ich nie trzeba podgrzewac, tylko przelewasz do butelki i karmisz. Ja jakbym nie dała mm w szpitalu to bym się chyba załamała, bo mała by się pewnie darla do rana, a Położne mi nie pomogły w nauce przystawiania dziecka do piersi. Jak Ci się nie przydadzą w szpitalu to będziesz miała awaryjnie w domu, a jak będzie potrzeba to jakoś po kryjomu nakarmisz :) owszem kp jest ważne, ale jak widać podanie mm na początku wcale tak nie zaburza laktacji jak próbuję się wmawiać kobietom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 21:54

• Magkb Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octowe jeszcze chwila i będzie po wszytskim :) co do butelek to ja myje wszytsko pod kranem specjalnym płynem do butelek NUK i później gotuje we wrzątku. Mam sterylizator, ale nie używam bo nie mam ta to miejsca.

Olcia chodze z małym do fizjoterapeuty raz na miesiąc. Sprawdza czy wszytsko ok i pokazuje mi ćwiczenia wspomagające rozwój. Nie jest to konieczne, ale dzięki temu wiem na co zwracać uwagę przy zabawie i też profesjonalistą widzi maluszka. Chce tego pilnować ponieważ w rodzinie mam wiele dzieci ze skolioza, a nawet z krótsza nóżka.

Byłam dziś oglądać bujaczek. Mały w nim zasnął podczas przymiarki :) wiem, ze to nie jest najzdrowsze, ale potrzebuje czegoś na ogródek dla małego i miejsce w które mogę go odłożyć na chwile właśnie np. jak jem. Czasami jest tak, ze znudzi się już na macie i robię jedzenie z nim na rękach.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, dziecko ma zapasy na pewno. Nie wiem na jak długo. U nas od razu po porodzie siarę wyssał, a potem dopiero po jakiś 7-8h przystawiany był.
    Położne u mnie doradzały dokarmianie mm ale ja się nie dałam i uważam że to była u mnie najlepsza decyzja - wciskały mi kit że nie mam mleka, a dziecko jakimś cudem zaczeło przybierać, a po drugie u nas wyszło uczulenie na mleko więc jakbym pozwoliła dokarmić i tak by mi zaczął zwracać jak to zrobił mając pół roku kiedy pierwszy raz dostał mleko to bym była mega spanikowana.

Trzymam kciuki żeby u Ciebie wszystko poszło sprawnie, już niedługo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 21:40

klamka lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October, ja bym w takiej sytuacji pewnie zrobila jak doradza Buko... moja mala nie miala jakis mega zapasow, skoro do polnocy przystawialam ja 3 razy (a urodzila sie 13:27) i na poczatku myslalam, ze moze chodzi o bliskoc i potrzebe ssania, ale nie bo jak juz wszystko wyjadla, to ciagnela 2-3 razy i w placz... dalam strzykawka 12ml mm i spala jak zabita... wiec nie miala jednak na tyle zeby chociaz dobe wytrzymac...

Co do butelek, to ja myje w zwyklym plynie do naczyn, zwracam tylko uwage zeby nie byl jakis mocno perfumowany (ten specjalny do butelek, to to samo co zwykly, tylko zapach malo wyczuwalny plus wyzsza cena i firma ;) ) i w bardzo cieplej wodzie, wrzucam do sterylizatora i gotowe...
    Ale.nie sterylizuje codziennie...

Na poczatku jak potrzebowalam jedna do dokarmiania, to umylam w plynie, zalalam wrzatkiem, zostawilam na kilka minut, wylalam go i gotowe...

Ciasteczko, a wlasnie tych butelek MAM jak nie oplaca ci sie wlaczyc sterylizatora itp maja funkcje samosterylizacji i suoer mozna je w mikrofalowce wyparzyc ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był u nas fizjo :) wszystko Ok ;) ufff! Pokazał ćwiczenia wspierające rozwój i następny „przegląd” zrobimy za 3 msc :)
    Jutro pierwszy raz pediatra i mam stresa..
    podałam już 2x delicol i oczywiście espu .. Necia - jak będziesz to zobacz moje pytanko powyżej :) dziękuje ❤️ Bo ja podałam na łyżeczce 6 kropli delicol, potem pare łyków mm i 7 kropli espu na łyżeczce i reszta mm- czy Ok ??

Cierpliwa dzieki - dokupiłam 3 butelki mam :) czyli będą 4.
    Widziałam i kiedyś na bank spróbuje tej steryl. Póki co albo ster.avent (mega mi sie przydaje i świetny zakup) albo zaleje wrzątkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 21:49

klamka lubi tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ