X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, a jak twoja macica? Jest już mieciutka? :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika herbatę (czarną) radziłabym odstawić. Nie chodzi o to, że może zaszkodzić dziecku, tylko ogólnie czarna herbata jest gorsza od kawy. Lepiej wypić herbatę ziołowa lub owocowa.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda kawke mozna pic byle z mlekiem i nie siekiere ;)
    Ja kawoszem nie jestem ale sa dni ze kawka smakuje az mi sie uszy trzesa...

Z czarna herbara faktycznie warto uwazac bo jest najbardziej szkodliwa ale i rowniez na niektore ziolowe zeby skurczy nie wywolac zadnych...

Sery plesniowe tez pochlaniam zawsze patrze tylko zeby byly z mleka pasteryzowanego...

A na zaparcia chociaz dlugo ich nie mialam bo mize z 1,5 tygidnia w trakcie calej ciazy najlrosze byly platki iwsiane na sniadanie albo swieze sliwki (suszone mi nie pomagaly a swieze ruszaly odrazu)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zaraz muszę nadrobić zaległości na forum.
    Jak są jakieś nowe daty porodów to dawać znać to uzupełnię listę ;-)

U mnie dużo się dzieje!
    Krwiak z czw do dzisiaj urósł z 2cm do 4 cm. :-( Całe szczęście jest pod dzieckiem a nie nad. W każdym razie już jestem w domu, musiałam wypisać się na własne żądanie ale za zgodą lekarzy, którzy sami stwierdzili, że w domu będzie mi lepiej. Muszę dalej leżeć i brać leki. Ale byłam już tak zmęczona szpitalem, tymi ludzmi, że nie dawałam rady. Nawet lekarz zauważył, że już psychicznie nie jest ze mną dobrze. Powiedział mi, że widać, że jestem rozsądną osobą i będę na siebie uważać, ale na papierze jest ja wół, że krwiak jak wychodzę jest większy niż jak przyszłam, więc on nie może wyrazić zgody na wyjście, bo szpital boi się ewentualnego procesu.
    W każdym razie ciesze się, że jestem w domu. Tęskniłam najbardziej za mężem i WC ;-) Teraz jestem w kontakcie z moim panem dr, wizytę mam na 31 lipca chyba że coś by się działo, to jadę wcześniej. W każdym razie jestem wykończona, bo w szpitalu naoglądałam i nasłuchałam się strasznych rzeczy :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Olcia, a jak twoja macica? Jest już mieciutka? :)
    Do macicy się dziś nie czepiali, bardziej problemem jest krwiak.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Monika herbatę (czarną) radziłabym odstawić. Nie chodzi o to, że może zaszkodzić dziecku, tylko ogólnie czarna herbata jest gorsza od kawy. Lepiej wypić herbatę ziołowa lub owocowa.
    Nie pamiętam kiedy ostatnio piłam czarną :) Owocowe dużo bardziej mi smakują

akilegna♥ lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olciaaa cieszę się, że już jesteś w domku.
    Leż sobie i oszczędzzaj się jak tylko się da a będzie dobrze!!!Jestem tego pewna! :)
    Mi lekarz po ostatnim usg zmienił date na 01.02 :) ale tak myśle, że te nasze daty pewnie jeszcze nie raz się zmienią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 15:56

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć, zaraz muszę nadrobić zaległości na forum.
    Jak są jakieś nowe daty porodów to dawać znać to uzupełnię listę ;-)

U mnie dużo się dzieje!
    Krwiak z czw do dzisiaj urósł z 2cm do 4 cm. :-( Całe szczęście jest pod dzieckiem a nie nad. W każdym razie już jestem w domu, musiałam wypisać się na własne żądanie ale za zgodą lekarzy, którzy sami stwierdzili, że w domu będzie mi lepiej. Muszę dalej leżeć i brać leki. Ale byłam już tak zmęczona szpitalem, tymi ludzmi, że nie dawałam rady. Nawet lekarz zauważył, że już psychicznie nie jest ze mną dobrze. Powiedział mi, że widać, że jestem rozsądną osobą i będę na siebie uważać, ale na papierze jest ja wół, że krwiak jak wychodzę jest większy niż jak przyszłam, więc on nie może wyrazić zgody na wyjście, bo szpital boi się ewentualnego procesu.
    W każdym razie ciesze się, że jestem w domu. Tęskniłam najbardziej za mężem i WC ;-) Teraz jestem w kontakcie z moim panem dr, wizytę mam na 31 lipca chyba że coś by się działo, to jadę wcześniej. W każdym razie jestem wykończona, bo w szpitalu naoglądałam i nasłuchałam się strasznych rzeczy :-(

Dobrze, że w domu :) ale myślałam, że krwiak od leków i leżenia zniknie. Odpoczywaj :)

Nas dziś teściowa uświadomiła,że jesteśmy lekkomysli bo ja przy komputerze pracuje...no zesz kur... to moje narzędzie pracy,na brzuchu go nie trzymam. Mąż ją od razu zjechał, że nie ma prawa nas pouczać bo sama o siebie nie dba jak powinna. Masakra... i właśnie dlatego od dnia transferu unikam teściowej :) spokój w ciąży wyjątkowo wskazany :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej Olciaaa cieszę się, że już jesteś w domku.
    Leż sobie i oszczędzzaj się jak tylko się da a będzie dobrze!!!Jestem tego pewna! :)
    Mi lekarz po ostatnim usg zmienił date na 01.02 :) ale tak myśle, że te nasze daty pewnie jeszcze nie raz się zmienią.

Ja mam 4 różne daty porodu między 17-23 stycznia :)

mbnotr8.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całą ciążę piję jedną kawę rozpuszczalną z mlekiem i herbaty zielone. Ale teraz latem to głównie leci w ruch woda z cytryną i miętą :D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa, dobrze że w końcu Ciebie wypuścili. W domku zawsze lepiej i pewnie dopiero teraz będziesz w stanie naprawdę wypocząć. Teraz sobie możesz leżeć i pachnieć, a mąż niech dogadza :)
    Dziwne, że ten krwiak mimo leków rośnie. Są jakieś inne metody pozbycia się go jak leki nie do końca działają czy to wymaga poprostu czasu, żeby się wchłonął?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 mam pytanie do Cb słońce jakie te ksway omega łykasz dodatkowo?Jakieś specjalne dla cięzarówek czy zwykłe???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Agaaa90 mam pytanie do Cb słońce jakie te ksway omega łykasz dodatkowo?Jakieś specjalne dla cięzarówek czy zwykłe???

Ja akurat łykam z herbalifu bo mam do tego dostęp, ale nie są to kwasy omega jakoś specjalnie przeznaczone dla ciężarnych ;) biorę 1 kapsułkę dziennie i starczy :) wg mnie można kupić zwykły tran i spokojnie go sobie łykać ;) czekam teraz na wizytę u mojego gin i zobaczymy czy oprócz prentalu tych kwasów i wit d3 zaleci branie czegoś jeszcze ... a tak z innej beczki to wczoraj po raz pierwszy przez dłuższą chwilę czułam Małą :D oczywiście są to delikatne ruchy bądź kopniaczki, ale na tyle wyczuwalne, że ie da się pomylić z niczym innym ;) piękne uczucie :) czekam na więcej ;p

Olcia dobrze, że już jesteś w domu :) oby krwiak szybko zaczął się wchłaniać i dał ci w końcu spokój :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Powoli przechodzę z różowej strony na fioletowa. Mogę? W niedziele byłam na usg-jest serduszko!! Uff!!! Teraz tylko dotrwać do 12 tygodnia.

Paulaa25, Marzena1991, akilegna♥, Zizu87, morganaa, KasiaŁódź, MonikA_89!, inka2707 lubią tę wiadomość

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) witamy na fiolecie :D

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Maaggi witaj po drugiej stronie mocy!!! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :)

Jaki jest Wasz stosunek do latania samolotem? U mnie kazdy lekarz, z którym rozmawiałam mówi, ze można latać. Ja się trochę boje, ale nie mam wyjścia. Koleżanka latała cała ciaze i wszystko było ok. A Wy macie jakieś doświadczenia?

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:

Jaki jest Wasz stosunek do latania samolotem? U mnie kazdy lekarz, z którym rozmawiałam mówi, ze można latać. Ja się trochę boje, ale nie mam wyjścia. Koleżanka latała cała ciaze i wszystko było ok. A Wy macie jakieś doświadczenia?

Hej ja osobiście doświadczenia nie mam.Mam natomiast koleżankę która latała cała ciążę do 7 mieś i bylo wszystko okey.Mam też inna znajomą która poleciała po czym po powrocie straciła ciąże był to ok 8 tydz.Straciła ale nie ma 100 % pewności,że to była wina lotu bo na tym etapie wszystko jest możliwe.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:
    Cześć dziewczyny. Powoli przechodzę z różowej strony na fioletowa. Mogę? W niedziele byłam na usg-jest serduszko!! Uff!!! Teraz tylko dotrwać do 12 tygodnia.
    Witamy i gratulujemy serduszka :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaggi wrote:

Witaj Maaggi:-)
    Wydaje mi się, ,że jak ciąża przebiega prawidłowo i lekarz pozwoli to jak najbardziej można latać.
    Dziewczyny ja wczoraj padłam, ale we własnym łóżku śpi się cudownie ;-) Nie mówiąc już o korzystaniu z własnej łazienki i WC ;-) Jak na razie krwiak nie daje o sobie znać, a mąż mnie pilnuje żebym ciągle leżała. W następnym tyg kolejna wizyta USG i zobaczymy co tam słychać u dzidziusia... i u krwiaka...

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ