Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
morganaa wrote:Dzień dobry
Olcia niech mąż pilnuje i rozpieszcza korzystaj ten twój krwiak to istna zagadka - czemu się powiększa a nie zmniejsza
Asias co tam u wczasowiczki? Zrobił mąż z tym porządek?
A co do tych jej łachmanów to powiedziałam swojemu i stwierdził, że jej powie, żeby to stąd zabrała, bo to miejsce na nasze rzeczy i niech chowa u rodziców w pokoju, albo wynosi na strych, bo i tak prawie wszystkie pokoje pozawalane ich ciuchami i jeszcze im mało. Ale nie zdążył jej tego przekazać, bo zanim wrócił z pracy to wczasowiczka odjechała. Ale niebawem na pewno się pojawi znów na wczasach to się dowie -
nick nieaktualnymorganaa wrote:Dzień dobry
Olcia niech mąż pilnuje i rozpieszcza korzystaj ten twój krwiak to istna zagadka - czemu się powiększa a nie zmniejsza
Asias co tam u wczasowiczki? Zrobił mąż z tym porządek?
Asias super, że nie dajesz sobie wejść na głowę Zróbcie tak remont, żeby mieć jak najwięcej intymności. U Was rodzina już wie o ciąży? -
asias wrote:I tak i nie sytuacja jest taka, że on ma 3 siostry, jedna poszła z domu 2 lata temu, wczasowiczka rok temu i jest jeszcze jedna, która tu jeszcze mieszka, ale wychodzi za mąż więc też sobie pójdzie. I jeszcze jest tak nieswojo, mało prywatności, bo ta siostra co mieszka ma pokój na naszym piętrze. Dlatego jak wczasowiczka przyjezdza to też czuje się jakby tu jeszcze mieszkała. Ale do czasu, planujemy generalny remont całego piętra, niedługo zaczynamy robić tu swoją własną kuchnię i remontować pozostałe pokoje, więc nie będzie już swobodnego wstępu.
A co do tych jej łachmanów to powiedziałam swojemu i stwierdził, że jej powie, żeby to stąd zabrała, bo to miejsce na nasze rzeczy i niech chowa u rodziców w pokoju, albo wynosi na strych, bo i tak prawie wszystkie pokoje pozawalane ich ciuchami i jeszcze im mało. Ale nie zdążył jej tego przekazać, bo zanim wrócił z pracy to wczasowiczka odjechała. Ale niebawem na pewno się pojawi znów na wczasach to się dowie
To super zróbcie jeszcze osobne wejście
Olcia a lejarz mówił,kiedy ewentualnie odstawić heparyne?asias lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny takie pytanie mam. Czy jak robiliście badania przed in vitro (różyczka, toksoplazmoza, wymazy, itp.), to w ciąży powtarzałyście te badania? Dzisiaj byłam na USG w luxmedzie o okazało się, że te badania, które robiłam w marcu w przed procedurą powinnam powtórzyć. Najgorsze, że jak jestem w 11 tyg ciąży, to nie może mi wystawić skierowania na badania, które się robi do 10tyg. Muszę je zrobić prywatnie... Wkurzyłam się na przychodnię przy szpitalu, bo miałam tam już 2 wizyty kkontrolne i nikt mi nie powiedział, że te badania muszę robić ponownie.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Dziewczyny takie pytanie mam. Czy jak robiliście badania przed in vitro (różyczka, toksoplazmoza, wymazy, itp.), to w ciąży powtarzałyście te badania? Dzisiaj byłam na USG w luxmedzie o okazało się, że te badania, które robiłam w marcu w przed procedurą powinnam powtórzyć. Najgorsze, że jak jestem w 11 tyg ciąży, to nie może mi wysokość skierowania na badania, które się robi do 10tyg. Muszę je zrobić prywatnie... Wkurzyłam się na przychodnię przy szpitalu, bo miałam tam już 2 wizyty kkontrolne i nikt mi nie powiedział, że te badania muszę robić ponownie.
-
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:Dziewczyny takie pytanie mam. Czy jak robiliście badania przed in vitro (różyczka, toksoplazmoza, wymazy, itp.), to w ciąży powtarzałyście te badania? Dzisiaj byłam na USG w luxmedzie o okazało się, że te badania, które robiłam w marcu w przed procedurą powinnam powtórzyć. Najgorsze, że jak jestem w 11 tyg ciąży, to nie może mi wysokość skierowania na badania, które się robi do 10tyg. Muszę je zrobić prywatnie... Wkurzyłam się na przychodnię przy szpitalu, bo miałam tam już 2 wizyty kkontrolne i nikt mi nie powiedział, że te badania muszę robić ponownie.
Ja powtarzałem taxo,hiv, i na zoltaczke. Niestety lekarz powiedział, że niestety niektore badania muszę powtórzyć bo nie może być data sprzed ciąży. Ja chodzę prywatnie więc i tak za wszystko muszę płacić niestety -
Olciaaa wrote:Obawiam się, że taka moja uroda Jak czytałam krwiaki robią się co 5 kobiecie, często nawet nie wiedzą, że je mają (jak byłam w szpitalu to były dziewczyny z krwiakami, które nie krwawiły ale jedynie bolał je brzuch). U mnie pojawiło się krwawienie, ponieważ krwiak jest bardziej na wylocie, trochę nad szyjką macicy. Na to, że dochodzi do krwawienia w jakiś sposób może też mieć wpływ heparyna, która rozrzedza krew, ale muszę ją brać. W pon idę na usg gen i powiem Wam, że już zaczynam się stresować.
Asias super, że nie dajesz sobie wejść na głowę Zróbcie tak remont, żeby mieć jak najwięcej intymności. U Was rodzina już wie o ciąży?
Trzymam kciuki, żeby krwiak w końcu się wchłonął
Mam pytanie czy długo po pozytywnej becie brałyście estrofem?
-
MonikA_89! wrote:Dziewczyny takie pytanie mam. Czy jak robiliście badania przed in vitro (różyczka, toksoplazmoza, wymazy, itp.), to w ciąży powtarzałyście te badania? Dzisiaj byłam na USG w luxmedzie o okazało się, że te badania, które robiłam w marcu w przed procedurą powinnam powtórzyć. Najgorsze, że jak jestem w 11 tyg ciąży, to nie może mi wysokość skierowania na badania, które się robi do 10tyg. Muszę je zrobić prywatnie... Wkurzyłam się na przychodnię przy szpitalu, bo miałam tam już 2 wizyty kkontrolne i nikt mi nie powiedział, że te badania muszę robić ponownie.
-
Witam wszystkie Mamuśki, dawno mnie tu nie było (pewnie jakiś miesiąc). Dziś według BBF zaczynamy 5 miesiąc. To już poważna sprawa Od razu startuje z pytaniem, czy zspisywałyście się na usg połówkowe? Robicie u lekarza prowadzącego czy u tego który wykonywał pierwsze usg prenatalne? W jakim wieku będzie wtedy Wasza ciąża?
-
Badanie połówkowe jest chyba obowiązkowe i może Ci je zrobić lekarz z tym certyfikatem. Moje było w 20+4 tc i wg lekarzy im później tym lepiej.
Monika_89 jeżeli masz już przeciwciała na różyczkę i toxo o te inne, to raczej nie musisz powtarzać. Ja mam tylko przeciw różyce i toxo, cytomegalia i parvovirus oraz HIV musiałam powtarzać na początku ciąży, w drugim i w trzecim trymestrze -
Monika ja mialam powtarzane na poczatku ciazy wszystkie, pozniej juz nie bo mialam przeciwciala, ale wszystko musialam miec wklejone w karte ciazy wiec wszystko powtarzali...
Asias ja bralam progynove 3x1 do skonczonego 12tc a pozniej stopniowo schodzilam i w 13+4 ostatni raz wzielam...
Marin ja mialam polowkowe dwa razy... tzn raz mialam w cemtrum badan prenatalnych gdzie skierowal mnie moj gin tak na wszelki wypadek... tzn pytal czy chcemy skierowanie... a drugi raz robil mi moj gin ktiry tez ma wszystkie certyfikaty ale on zdania ze co dwie glowy to nie zaszkodzi sprawdzic jesli ma mozliwosc wyslac pacjentke...
Mialam robione w 21+4 i 21+5 (tak sie terminy nalozyly ze byly dzien po dniu)asias lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
MonikA_89! wrote:Dziewczyny takie pytanie mam. Czy jak robiliście badania przed in vitro (różyczka, toksoplazmoza, wymazy, itp.), to w ciąży powtarzałyście te badania? Dzisiaj byłam na USG w luxmedzie o okazało się, że te badania, które robiłam w marcu w przed procedurą powinnam powtórzyć. Najgorsze, że jak jestem w 11 tyg ciąży, to nie może mi wystawić skierowania na badania, które się robi do 10tyg. Muszę je zrobić prywatnie... Wkurzyłam się na przychodnię przy szpitalu, bo miałam tam już 2 wizyty kkontrolne i nikt mi nie powiedział, że te badania muszę robić ponownie.
Hej ja niestety musiałam wszystkie powtarzać plus mocz i krew koszt ok 300 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:31
-
Marin wrote:Witam wszystkie Mamuśki, dawno mnie tu nie było (pewnie jakiś miesiąc). Dziś według BBF zaczynamy 5 miesiąc. To już poważna sprawa Od razu startuje z pytaniem, czy zspisywałyście się na usg połówkowe? Robicie u lekarza prowadzącego czy u tego który wykonywał pierwsze usg prenatalne? W jakim wieku będzie wtedy Wasza ciąża?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:38
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
akilegna♥ wrote:Badanie połówkowe jest chyba obowiązkowe i może Ci je zrobić lekarz z tym certyfikatem. Moje było w 20+4 tc i wg lekarzy im później tym lepiej.
Monika_89 jeżeli masz już przeciwciała na różyczkę i toxo o te inne, to raczej nie musisz powtarzać. Ja mam tylko przeciw różyce i toxo, cytomegalia i parvovirus oraz HIV musiałam powtarzać na początku ciąży, w drugim i w trzecim trymestrze
Pewnie to zależy od lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:52
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Paulaa25 wrote:Gorące pozdrowienia z Jastrzebiej Gory kochane!!!:*
Paulaa25 lubi tę wiadomość
😭
Dziewczyny ma pytanie o luteinę.
Dzisiaj 6t6d ciąży. W ubiegłym tygodniu dostałam zgodę na odstawienie jednej luteiny dopochwowej, a dzisiaj po kontroli poziomu progesteronu 1 dawki podjęzykowej. Zostałam na 400mg na dobę.
Jak było u Was? Od kiedy redukowałyście luteinę? Ja mam dzisiaj progesteron na poziomie 71 ng/ml, a wg laboratorium normy dla I trymetru są do 51, dlatego Dr pozwoliła dalej odstawiać.
Bo wiecie kobiecie nigdy się nie dogodzi. Z jednej strony się cieszę, bo biorę mniej leków, a z drugiej strony się boję je odstawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 15:15