X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Witajcie Kochane, czy mogę nieśmiało do Was dołączyc?

Właśnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej. Jest Fasolka w macicy, ma aż 2mm ;) i bijące serduszko <3 <3
    Pozatym wszystko dobrze :) Jutro rozpoczynamy 6 tydzień ciąży :) <3
    Witaj Magnolia! No jasne, że możesz a nawet musisz!!! :-) Super, że jest nas co raz więcej! Marzy mi się, że wszystkie dziewczyny z różowej strony niedługo do nas dołączą!
    Ja na pierwszej wizycie byłam wg USG w 5 tyg i 3 dniu ciąży i też było już serducho. Teraz w poniedziałek będę miała już usg genetyczne (i już się stresuję...)

MagNolia55, Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Witajcie Kochane, czy mogę nieśmiało do Was dołączyc?

Właśnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej. Jest Fasolka w macicy, ma aż 2mm ;) i bijące serduszko <3 <3
    Pozatym wszystko dobrze :) Jutro rozpoczynamy 6 tydzień ciąży :) <3
    Witaj Magnolia :)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, teraz jestem w 8 Tc. Czy wy też macie objawy ciąży przychodzące i odchodząc? Np teraz dwa dni miałam mega mdłości, prawie wymioty które uniknelam dzięki temu że z domu nie wychodzę i jem jedzenie w miarę bez zapachowe. Do tego migrena. A dziś przed południem powoli zaczęło ustępować. Migrena minęła, a mdłości są mniejsze. I tak co kilka dni mam, objawy które nie mają tej samej intensywności, tylko idą w górę w dół. Oczywiście wszystko mnie zawsze martwi. Nie wiem czy to normalne, czy nie.
    Ja tak mam, raz objawy są mocniejsze, raz słabsze, a raz nie występują wcale. U mnie w okolicy 8 tc występowały dosyć mocne mdłości, ale pojawiały się cyklicznie, nie trwały cały dzień na całe szczęście. Tak samo z piersiami - raz bolą raz nie :-) Dlatego nie zamartwiaj się objawami (lub ich brakiem) tylko ciesz się jak są mniejsze :-)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Lekarz kazał przyjść jak stuknie 15 tys. Umówiłam się na poniedziałek to dam znać co zobaczyłam:)pozdrawiam

Magnolia gratuluje serduszka!!,

Pewnie będzie już ładnie widać :) Super, do poniedziałku juz niedaleko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 22:26

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Witaj na fiolecie! Całe 2 mm szczęścia!

Dokładnie, tak jak piszesz Zizu <3 :*

Zizu87 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witaj Magnolia! No jasne, że możesz a nawet musisz!!! :-) Super, że jest nas co raz więcej! Marzy mi się, że wszystkie dziewczyny z różowej strony niedługo do nas dołączą!
    Ja na pierwszej wizycie byłam wg USG w 5 tyg i 3 dniu ciąży i też było już serducho. Teraz w poniedziałek będę miała już usg genetyczne (i już się stresuję...)

Mi też się marzy <3 Wierzę, ze się spełni :)

Cała ciąża to stres...od wizyty do wizyty...Ja kolejną mam dopiero za 4tyg. i nie wiem jak wytrzymam w tej niewiedzy tyle czasu...

Wogóle dziewczyny co ile macie teraz wizyty?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja tak mam, raz objawy są mocniejsze, raz słabsze, a raz nie występują wcale. U mnie w okolicy 8 tc występowały dosyć mocne mdłości, ale pojawiały się cyklicznie, nie trwały cały dzień na całe szczęście. Tak samo z piersiami - raz bolą raz nie :-) Dlatego nie zamartwiaj się objawami (lub ich brakiem) tylko ciesz się jak są mniejsze :-)

Podpisuję się pod słowami Olci. Mam podobnie i w poprzedniej ciązy też tak bylo. Wiec nie ma co sie martwic ;)

klamka lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym dziękuję za ciepłe powitanie :) <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziękuję. Tyle ciężkich historii jest tutaj na forum, że ja nadal się nie ciesze. Nie potrafię się tak po prostu cieszyć z tego, jak jest. Bo się martwię, że to tymczasowe. Jedynie jak dostałam krwotoku w tamtym tygodniu, myśląc, że to poronienie (byłam tego pewna), a okazało się, że jest serduszko i pierwszy raz je usłyszałam. Teraz leżę cały czas. Jutro mam wizytę u lekarza. Co tydzień ostatnio przez plamienia, krwotok etc

Jest...to prawda. Ale zamartwianie się na zapas w niczym nie pomaga...Trzeba wierzyć w swoje Kropki i starać sie mysleć pozytywnie :) Będzie dobrze!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Olcia jeszcze troszkę musisz na nas poczekać. Kurczę miałam Was nie podglądać ale tęsknię za Wami dziewczynki i musiałam zobaczyć czy u Was wszystko jest w porządku. Wybaczcie podglądanie. Smutno bez Was na starym forum, ale rozumiem. Miłego dnia Wam życzę

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej MagNolia, siadaj i gość się tutaj z nami przez 9 msc :D u mnie wizyty są co 4 tyg ;) gin mi powiedział, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to kontrola co 4 tyg w zupełności wystarczy a nam się oczywiście to ciągnie wieczność ;/ gdybym mogła to chyba bym co tydzień latała na usg zobaczyć co u Małej :) Do połówkowych jeszcze tydzień właściwie aż tydzień bo ta końcówka będzie się strasznie wlec ;/

Dokładnie musimy wierzyć w nasze Maluchy bo co innego nam pozostaje?? musi być dobrze i tak trzeba sobie powtarzać bo inaczej dostaniemy na głowę i wtedy dosłownie i w przenośni będziemy jak matki wariatki ;p

Paulcia cały czas czekamy na Ciebie i zobaczysz chwila moment i znowu będziesz na fiolecie ze swoją fasolką ;) mocno 3mam kciuki za Was :*

Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, teraz jestem w 8 Tc. Czy wy też macie objawy ciąży przychodzące i odchodząc? Np teraz dwa dni miałam mega mdłości, prawie wymioty które uniknelam dzięki temu że z domu nie wychodzę i jem jedzenie w miarę bez zapachowe. Do tego migrena. A dziś przed południem powoli zaczęło ustępować. Migrena minęła, a mdłości są mniejsze. I tak co kilka dni mam, objawy które nie mają tej samej intensywności, tylko idą w górę w dół. Oczywiście wszystko mnie zawsze martwi. Nie wiem czy to normalne, czy nie.

Ja mam podobnie. Od dzisiaj zaczęłam 8 tydzień. 2 dni spokoju, potem mdłości cały dzień. Raz bolą piersi, raz nie bolą. Czasami zabolą plecy. Przeczytałam chyba cały internet i wszędzie piszą, że objawy mogą być ale nie muszą. Chociaż przyznaję, że jak w 5 tygodniu obudziłam się i piersi mniej bolały to po godzinie byłam w laboratorium robić beta-hcg :-P

klamka, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziękuję. Tyle ciężkich historii jest tutaj na forum, że ja nadal się nie ciesze. Nie potrafię się tak po prostu cieszyć z tego, jak jest. Bo się martwię, że to tymczasowe. Jedynie jak dostałam krwotoku w tamtym tygodniu, myśląc, że to poronienie (byłam tego pewna), a okazało się, że jest serduszko i pierwszy raz je usłyszałam. Teraz leżę cały czas. Jutro mam wizytę u lekarza. Co tydzień ostatnio przez plamienia, krwotok etc
    Kochana mam to samo, przy każdym krwawieniu czerwoną krwią zakładałam najgorsze :-( Całe szczęście serduszko maluszka bije a krwawienia mam ok krwiaka, który nie chce się ode mnie odczepić. Najgorsze, że chociaż bardzo dużo leżę i biorę leki on się powiększa i np w czwartek miał 2 cm a w pon 4 cm. W poniedziałek idę na USG genetyczne więc poproszę, żeby lekarz sprawdził tego krwiaka. Teraz mam brązowe plamienia co oznacza, że krwiak się opróżnia.

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Olcia jeszcze troszkę musisz na nas poczekać. Kurczę miałam Was nie podglądać ale tęsknię za Wami dziewczynki i musiałam zobaczyć czy u Was wszystko jest w porządku. Wybaczcie podglądanie. Smutno bez Was na starym forum, ale rozumiem. Miłego dnia Wam życzę
    Paulcia czekamy na Ciebie i trzymamy mocno kciuki!

MagNolia55, Paulcia28, klamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Wogóle dziewczyny co ile macie teraz wizyty?

Jakby było wszytko ok, to co 4 tygodnie. Niestety przez moje problemy widuję się z lekarzem częściej.
    Dziewczyny to, że panikujemy z powodu zmniejszenia objawów lub ich ustania to uważam, że jest to całkiem normalne w naszej sytuacji. Jednak musiałyśmy dużo przejść, co nasz kosztowało bardzo dużo energii i jednak pieniędzy, poza tym mamy świadomość, że nie zajdziemy w ciążę "od tak". Dlatego uważam, że jesteśmy jak najbardziej usprawiedliwione. Musimy jednak pamiętać, że stres nam nie służy wiec jak coś nas martwi to najlepiej iść do swojego lekarza :-)

MagNolia55, klamka lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co 3 tyg. Do lekarza. Ale na poczatku co chwilę latalam na bete sprawdzać. Rozmawiałam z ginem i on sam mówił, że ciążę z in vitro niczym się od normalnych w zasadzie nie różnią tylko matki są bardziej na wszystko wyczulone, ale dla niego to zeozumiałe bo in vitro dla wielu do ostatecznosc ich starań. I chyba coś w tym jest

MagNolia55, Olciaaa, klamka lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja mam podobnie. Od dzisiaj zaczęłam 8 tydzień. 2 dni spokoju, potem mdłości cały dzień. Raz bolą piersi, raz nie bolą. Czasami zabolą plecy. Przeczytałam chyba cały internet i wszędzie piszą, że objawy mogą być ale nie muszą. Chociaż przyznaję, że jak w 5 tygodniu obudziłam się i piersi mniej bolały to po godzinie byłam w laboratorium robić beta-hcg :-P
    Ja wyczytałam, że im gorsze objawy tym lepiej. I teraz jak mi dają w d. to zdycham, ale się cieszę, i czekam aż przejdzie. Po czym jak przejdzie, tak jak dziś, to jestem pełna strachu. Dzisiaj nawet moją lekarkę wystraszylam, hihih. Ale byłam na usg i serduszko ładnie bije. Dziecko jest opóźnione o jeden dzień, normalnie mam 8t2d,a na usg 8t1d. Nie mam pojęcia dlaczego to tak jest, ale zakładam, że to też jest normalne.

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ