Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Witajcie Kochane, czy mogę nieśmiało do Was dołączyc?

Właśnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej. Jest Fasolka w macicy, ma aż 2mm ;) i bijące serduszko <3 <3
    Pozatym wszystko dobrze :) Jutro rozpoczynamy 6 tydzień ciąży :) <3
    Witaj Magnolia! No jasne, że możesz a nawet musisz!!! :-) Super, że jest nas co raz więcej! Marzy mi się, że wszystkie dziewczyny z różowej strony niedługo do nas dołączą!
    Ja na pierwszej wizycie byłam wg USG w 5 tyg i 3 dniu ciąży i też było już serducho. Teraz w poniedziałek będę miała już usg genetyczne (i już się stresuję...)

MagNolia55, Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Witajcie Kochane, czy mogę nieśmiało do Was dołączyc?

Właśnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej. Jest Fasolka w macicy, ma aż 2mm ;) i bijące serduszko <3 <3
    Pozatym wszystko dobrze :) Jutro rozpoczynamy 6 tydzień ciąży :) <3
    Witaj Magnolia :)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, teraz jestem w 8 Tc. Czy wy też macie objawy ciąży przychodzące i odchodząc? Np teraz dwa dni miałam mega mdłości, prawie wymioty które uniknelam dzięki temu że z domu nie wychodzę i jem jedzenie w miarę bez zapachowe. Do tego migrena. A dziś przed południem powoli zaczęło ustępować. Migrena minęła, a mdłości są mniejsze. I tak co kilka dni mam, objawy które nie mają tej samej intensywności, tylko idą w górę w dół. Oczywiście wszystko mnie zawsze martwi. Nie wiem czy to normalne, czy nie.
    Ja tak mam, raz objawy są mocniejsze, raz słabsze, a raz nie występują wcale. U mnie w okolicy 8 tc występowały dosyć mocne mdłości, ale pojawiały się cyklicznie, nie trwały cały dzień na całe szczęście. Tak samo z piersiami - raz bolą raz nie :-) Dlatego nie zamartwiaj się objawami (lub ich brakiem) tylko ciesz się jak są mniejsze :-)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Lekarz kazał przyjść jak stuknie 15 tys. Umówiłam się na poniedziałek to dam znać co zobaczyłam:)pozdrawiam

Magnolia gratuluje serduszka!!,

Pewnie będzie już ładnie widać :) Super, do poniedziałku juz niedaleko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 22:26

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Witaj na fiolecie! Całe 2 mm szczęścia!

Dokładnie, tak jak piszesz Zizu <3 :*

Zizu87 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witaj Magnolia! No jasne, że możesz a nawet musisz!!! :-) Super, że jest nas co raz więcej! Marzy mi się, że wszystkie dziewczyny z różowej strony niedługo do nas dołączą!
    Ja na pierwszej wizycie byłam wg USG w 5 tyg i 3 dniu ciąży i też było już serducho. Teraz w poniedziałek będę miała już usg genetyczne (i już się stresuję...)

Mi też się marzy <3 Wierzę, ze się spełni :)

Cała ciąża to stres...od wizyty do wizyty...Ja kolejną mam dopiero za 4tyg. i nie wiem jak wytrzymam w tej niewiedzy tyle czasu...

Wogóle dziewczyny co ile macie teraz wizyty?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja tak mam, raz objawy są mocniejsze, raz słabsze, a raz nie występują wcale. U mnie w okolicy 8 tc występowały dosyć mocne mdłości, ale pojawiały się cyklicznie, nie trwały cały dzień na całe szczęście. Tak samo z piersiami - raz bolą raz nie :-) Dlatego nie zamartwiaj się objawami (lub ich brakiem) tylko ciesz się jak są mniejsze :-)

Podpisuję się pod słowami Olci. Mam podobnie i w poprzedniej ciązy też tak bylo. Wiec nie ma co sie martwic ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym dziękuję za ciepłe powitanie :) <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziękuję. Tyle ciężkich historii jest tutaj na forum, że ja nadal się nie ciesze. Nie potrafię się tak po prostu cieszyć z tego, jak jest. Bo się martwię, że to tymczasowe. Jedynie jak dostałam krwotoku w tamtym tygodniu, myśląc, że to poronienie (byłam tego pewna), a okazało się, że jest serduszko i pierwszy raz je usłyszałam. Teraz leżę cały czas. Jutro mam wizytę u lekarza. Co tydzień ostatnio przez plamienia, krwotok etc

Jest...to prawda. Ale zamartwianie się na zapas w niczym nie pomaga...Trzeba wierzyć w swoje Kropki i starać sie mysleć pozytywnie :) Będzie dobrze!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Olcia jeszcze troszkę musisz na nas poczekać. Kurczę miałam Was nie podglądać ale tęsknię za Wami dziewczynki i musiałam zobaczyć czy u Was wszystko jest w porządku. Wybaczcie podglądanie. Smutno bez Was na starym forum, ale rozumiem. Miłego dnia Wam życzę

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej MagNolia, siadaj i gość się tutaj z nami przez 9 msc :D u mnie wizyty są co 4 tyg ;) gin mi powiedział, że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to kontrola co 4 tyg w zupełności wystarczy a nam się oczywiście to ciągnie wieczność ;/ gdybym mogła to chyba bym co tydzień latała na usg zobaczyć co u Małej :) Do połówkowych jeszcze tydzień właściwie aż tydzień bo ta końcówka będzie się strasznie wlec ;/

Dokładnie musimy wierzyć w nasze Maluchy bo co innego nam pozostaje?? musi być dobrze i tak trzeba sobie powtarzać bo inaczej dostaniemy na głowę i wtedy dosłownie i w przenośni będziemy jak matki wariatki ;p

Paulcia cały czas czekamy na Ciebie i zobaczysz chwila moment i znowu będziesz na fiolecie ze swoją fasolką ;) mocno 3mam kciuki za Was :*

Paulcia28, MagNolia55 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, teraz jestem w 8 Tc. Czy wy też macie objawy ciąży przychodzące i odchodząc? Np teraz dwa dni miałam mega mdłości, prawie wymioty które uniknelam dzięki temu że z domu nie wychodzę i jem jedzenie w miarę bez zapachowe. Do tego migrena. A dziś przed południem powoli zaczęło ustępować. Migrena minęła, a mdłości są mniejsze. I tak co kilka dni mam, objawy które nie mają tej samej intensywności, tylko idą w górę w dół. Oczywiście wszystko mnie zawsze martwi. Nie wiem czy to normalne, czy nie.

Ja mam podobnie. Od dzisiaj zaczęłam 8 tydzień. 2 dni spokoju, potem mdłości cały dzień. Raz bolą piersi, raz nie bolą. Czasami zabolą plecy. Przeczytałam chyba cały internet i wszędzie piszą, że objawy mogą być ale nie muszą. Chociaż przyznaję, że jak w 5 tygodniu obudziłam się i piersi mniej bolały to po godzinie byłam w laboratorium robić beta-hcg :-P

nick nieaktualny, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziękuję. Tyle ciężkich historii jest tutaj na forum, że ja nadal się nie ciesze. Nie potrafię się tak po prostu cieszyć z tego, jak jest. Bo się martwię, że to tymczasowe. Jedynie jak dostałam krwotoku w tamtym tygodniu, myśląc, że to poronienie (byłam tego pewna), a okazało się, że jest serduszko i pierwszy raz je usłyszałam. Teraz leżę cały czas. Jutro mam wizytę u lekarza. Co tydzień ostatnio przez plamienia, krwotok etc
    Kochana mam to samo, przy każdym krwawieniu czerwoną krwią zakładałam najgorsze :-( Całe szczęście serduszko maluszka bije a krwawienia mam ok krwiaka, który nie chce się ode mnie odczepić. Najgorsze, że chociaż bardzo dużo leżę i biorę leki on się powiększa i np w czwartek miał 2 cm a w pon 4 cm. W poniedziałek idę na USG genetyczne więc poproszę, żeby lekarz sprawdził tego krwiaka. Teraz mam brązowe plamienia co oznacza, że krwiak się opróżnia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Olcia jeszcze troszkę musisz na nas poczekać. Kurczę miałam Was nie podglądać ale tęsknię za Wami dziewczynki i musiałam zobaczyć czy u Was wszystko jest w porządku. Wybaczcie podglądanie. Smutno bez Was na starym forum, ale rozumiem. Miłego dnia Wam życzę
    Paulcia czekamy na Ciebie i trzymamy mocno kciuki!

MagNolia55, Paulcia28, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Wogóle dziewczyny co ile macie teraz wizyty?

Jakby było wszytko ok, to co 4 tygodnie. Niestety przez moje problemy widuję się z lekarzem częściej.
    Dziewczyny to, że panikujemy z powodu zmniejszenia objawów lub ich ustania to uważam, że jest to całkiem normalne w naszej sytuacji. Jednak musiałyśmy dużo przejść, co nasz kosztowało bardzo dużo energii i jednak pieniędzy, poza tym mamy świadomość, że nie zajdziemy w ciążę "od tak". Dlatego uważam, że jesteśmy jak najbardziej usprawiedliwione. Musimy jednak pamiętać, że stres nam nie służy wiec jak coś nas martwi to najlepiej iść do swojego lekarza :-)

MagNolia55, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co 3 tyg. Do lekarza. Ale na poczatku co chwilę latalam na bete sprawdzać. Rozmawiałam z ginem i on sam mówił, że ciążę z in vitro niczym się od normalnych w zasadzie nie różnią tylko matki są bardziej na wszystko wyczulone, ale dla niego to zeozumiałe bo in vitro dla wielu do ostatecznosc ich starań. I chyba coś w tym jest

MagNolia55, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja mam podobnie. Od dzisiaj zaczęłam 8 tydzień. 2 dni spokoju, potem mdłości cały dzień. Raz bolą piersi, raz nie bolą. Czasami zabolą plecy. Przeczytałam chyba cały internet i wszędzie piszą, że objawy mogą być ale nie muszą. Chociaż przyznaję, że jak w 5 tygodniu obudziłam się i piersi mniej bolały to po godzinie byłam w laboratorium robić beta-hcg :-P
    Ja wyczytałam, że im gorsze objawy tym lepiej. I teraz jak mi dają w d. to zdycham, ale się cieszę, i czekam aż przejdzie. Po czym jak przejdzie, tak jak dziś, to jestem pełna strachu. Dzisiaj nawet moją lekarkę wystraszylam, hihih. Ale byłam na usg i serduszko ładnie bije. Dziecko jest opóźnione o jeden dzień, normalnie mam 8t2d,a na usg 8t1d. Nie mam pojęcia dlaczego to tak jest, ale zakładam, że to też jest normalne.

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 68 69 70 71 72 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ