Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewelcia45 wrote:Dziewczyny, mam pytanie nie na temat ale chcemy podejść z Partnerem do in vitro w 2019 roku mniej więcej jaki koszt całkowity was wyniosło? Bo nie wiem jak długo musimy odkładać
?Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Tak jak pisze Olcia, koszty mogą być bardzo różne, w zależności od badań jakie macie porobione, problemów jakie macie, dawek lekow które będziesz przyjmować. Ale na tak koło 15 tysięcy powinnaś być przygotowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 11:36
-
ewelcia45 wrote:Dziewczyny, mam pytanie nie na temat ale chcemy podejść z Partnerem do in vitro w 2019 roku mniej więcej jaki koszt całkowity was wyniosło? Bo nie wiem jak długo musimy odkładać
? -
ewelcia45 wrote:Dziewczyny, mam pytanie nie na temat ale chcemy podejść z Partnerem do in vitro w 2019 roku mniej więcej jaki koszt całkowity was wyniosło? Bo nie wiem jak długo musimy odkładać
?
U nas in vitro ok. 15 tysięcy (wliczam w to leki, procedurę, świeży transfer i mrożenie zarodków). Leki miałam refundowane. Do tego trzeba by doliczyć badania moje i męża- te akurat nam się rozkładały w czasie, kariotypy np. robiliśmy do pierwszego podejścia. Wszystko zależy jaki jest problem, jakie dodatkowe opcje trzeba zastosować przy zaplodnieniu, jaki rodzaj procedury. Gdyby świeży transfer się nie udał za kolejny płaciłabym chyba 2 tysiące i u mnie dodatkowo wlew atosibanu za tysiąc.
Myślę, że kwota 20 tysięcy to minmum jaką musicie odłożyć.
U nas było to drugie in vitro. Przy czym za pierwsze wyszło nas dużo więcej bo wówczas mąż miał biopsję m-tese przed in vitro, a jej to koszt ok. 10 tys. Do tego koszt dwóch inseminacji po drodze.
Ciężko jest przewidzieć koszty. Jak się uda pierwsze podejście czego Wam życzę będzie pięknie. Jak trzeba kolejnego to koszty są już ogromne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:32
-
Jvm wrote:Tak jak pisze Olcia, koszty mogą być bardzo różne, w zależności od badań jakie macie porobione, problemów jakie macie, dawek lekow które będziesz przyjmować. Ale na tak koło 15 tysięcy powinnaś być przygotowana.
U nas z badaniami, lekami (miałam na cześć refundację),wizytami lekarskimi i lekami po punkcji to około 15 tys.,ale miałam sporo badań przed in vitro no i udało się za pierwszym podejsciem. -
akilegna♥ wrote:Jeszcze nie gratuluję, bo może się nagle w dziewczynkę zamienić
Maluchy do około 14-16 tc między nóżkami mają bardzo podobną do penisa wypustke. Po tym okresie u dziewcząt ona maleje a u chłopców się powiększa. Niby synka łatwiej potwierdzić, ale na pewno nie na tak wczesnym etapie na 100%
Dziękuję za wszystkie gratulacje i powiem to jakże oklepane ale prawdziwe zdanie
NIE WAZNA PLEC WAŻNE BY BYLO ZDROWE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:55
akilegna♥, MonikA_89!, morganaa lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei płaciłam troszkę mniej, ale to tylko z tego względu, że nie mieliśmy zleconych dodatkowych badań. Nas pierwsza procedura wyniosła ok. 10-12 tys. (dojazdy, leki,wizyty,punkcja,mrozennie oocytow,embriologia). Druga ok. 10tys. (punkcja-5tys., criotransfer 3 tys. + leki ok. 2tys., mrozenie zolnierzykow-400zl). Udało się za drugim podejsciem-pierwszy transfer szczęśliwy
Tak jak dziewczyny pisały powyżej-koszta bywaja bardzo zrozniciwane-zalezne od kliniki i danego przypadku. Ja tez uwazam, ze min. 15tys. trzeba liczyc.
Powodzenia! -
Dziewczyny, proszę o modlitwę za mojego jedynaka
Od wczoraj wieczora jestem w szpitalu z silnym krwawieniem
Jadąc na IP myślałam, że już po wszystkim Jednak moje Maleństwo ma wolę walki i nadal jest ze mną
Jednak nie wiem co będzie dalej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 07:54
-
MagNolia55 wrote:Dziewczyny, proszę o modlitwę za mojego jedynaka
Jadąc na IP myślałam, że już po wszystkim Jednak moje Maleństwo ma wolę walki i nadal jest ze mną
Jednak nie wiem co będzie dalej...
Kochana jestem z Tobą Twój Maluch to Siłacz - musi dać radę.
A lekarze mówili skąd to krwawienie? Cały czas krwawisz? -
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Dziewczyny, proszę o modlitwę za mojego jedynaka
Jednak nie wiem co będzie dalej... -
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny napiszcie mi co robić od wczorajszego wieczora mam brązowe plamienie dziś rano się nasiliło totroche co mam robić ?
-
MagNolia 3maj się dzielnie razem z Twoim Maluszkiem :* Mocno trzymam za Was kciuki wszystko musi skończyć się dobrze !! Jak tylko się dowiesz co było przyczyną krwawienia daj nam znać !!
Kasia napisz do swojego lekarza, pewnie będzie ci kazał zwiększyć dawkę progesteronu...gdyby jednak się nasilało cały czas ( tfu tfu!!) to jeszcze oprócz powiadomienia lekarza jechałabym na IP .... bo tak jak dziewczyny już nie raz pisały lepiej jechać dwa razy za dużo niż raz za mało... póki co się nie stresuj i pisz/dzwoń do swojego gina
-
Niestety cały czas krwawię... więc nie jest dobrze...Wczoraj to wogóle był istny krwotok
Lekarz wczoraj zabardzo nawet nie chciał ze mna rozmawiać...zrobił usg, powiedział ze narazie jest dobrze i to wszystko...
Próbowałam powiedzieć mu o przyjmowanych lekach, ale powiedział, że mam brać tylko leki szpitalne...A tu są przecież o wiele mniejsze dawki niż my po ivf powinnyśmy brać...Boję się, że to moze jeszcze bardziej zaszkodzić...Do swojego lekarza jeszcze nie dzwoniłam, bo trafiłam tutaj po północy...Dzisiaj spróbuje z innym lekarzem jeszcze porozmawiać o przyjmowanych lekach...
Lekarz niestety nie wyjaśnił mi przyczyny krwawienia...
Powiedzieli tylko, że trzeba czekać i nie wiadomo co będzie...
Jestem totalnie rozbita