X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszych prenatalnych nie było mowy o poznaniu płci ;p ale raczej szłam z takim nastawieniem, że będzie trudno :) dopiero w 17 tyg na wizycie lekarz powiedział, że wg niego dziewczynka, ale pewność będziemy mieli na porodówce :D

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • ewelcia45 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie nie na temat ale chcemy podejść z Partnerem do in vitro w 2019 roku mniej więcej jaki koszt całkowity was wyniosło? Bo nie wiem jak długo musimy odkładać
    ?

ewelcia45
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie nie na temat ale chcemy podejść z Partnerem do in vitro w 2019 roku mniej więcej jaki koszt całkowity was wyniosło? Bo nie wiem jak długo musimy odkładać
    ?
    Ewelcia sprawa kosztów jest bardzo indywidualna, zależy w jakiej klinice podchodziłabyś do in vitro, jakie badania musieli byście wykonać z partnerem i jakie dawki leków dostaniesz. W moim mieście działa program, dzięki któremu dostaliśmy dofinansowanie do procedury. U nas udało się za 1 razem - a łączny koszt jaki ponieśliśmy z własnej kieszeni (wizyty u lekarza, badania, leki) to ok 7.000 zł. Koszt dofinansowania wyniósł ok 5.000 zł (czyli razem ok 12.000 by wyszło) Polecam Ci zerknąć na forum - In vitro start styczeń 2018 - tam są bardzo fajne dziewczyny z całej Polski i nie tylko, które na bank pomogą.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Jvm Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Olcia, koszty mogą być bardzo różne, w zależności od badań jakie macie porobione, problemów jakie macie, dawek lekow które będziesz przyjmować. Ale na tak koło 15 tysięcy powinnaś być przygotowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 11:36

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    ?
    U nas podobnie tak jak dziewczyny piszą 10 tyś to sama procedura + dojazdy do kliniki,badania to tak z 12 tys.My mieliśmy również 4 iui ktore nas łacznie wyniosły tyle co jedno podejscie do ivf.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia45 wrote:
    ?

U nas in vitro ok. 15 tysięcy (wliczam w to leki, procedurę, świeży transfer i mrożenie zarodków). Leki miałam refundowane. Do tego trzeba by doliczyć badania moje i męża- te akurat nam się rozkładały w czasie, kariotypy np. robiliśmy do pierwszego podejścia. Wszystko zależy jaki jest problem, jakie dodatkowe opcje trzeba zastosować przy zaplodnieniu, jaki rodzaj procedury. Gdyby świeży transfer się nie udał za kolejny płaciłabym chyba 2 tysiące i u mnie dodatkowo wlew atosibanu za tysiąc.
    Myślę, że kwota 20 tysięcy to minmum jaką musicie odłożyć.
    U nas było to drugie in vitro. Przy czym za pierwsze wyszło nas dużo więcej bo wówczas mąż miał biopsję m-tese przed in vitro, a jej to koszt ok. 10 tys. Do tego koszt dwóch inseminacji po drodze.
    Ciężko jest przewidzieć koszty. Jak się uda pierwsze podejście czego Wam życzę będzie pięknie. Jak trzeba kolejnego to koszty są już ogromne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:32

• morganaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Tak jak pisze Olcia, koszty mogą być bardzo różne, w zależności od badań jakie macie porobione, problemów jakie macie, dawek lekow które będziesz przyjmować. Ale na tak koło 15 tysięcy powinnaś być przygotowana.

U nas z badaniami, lekami (miałam na cześć refundację),wizytami lekarskimi i lekami po punkcji to około 15 tys.,ale miałam sporo badań przed in vitro no i udało się za pierwszym podejsciem.

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak dziewczyny piszą gdzieś między 17-18 tyś. Jeżeli wyliczyć by do tego jeszcze dojazdy i noclegi to bliżej 18. Udalok się za pierwszym razem i u nas był czynnik męski.

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Jeszcze nie gratuluję, bo może się nagle w dziewczynkę zamienić ;)
    Maluchy do około 14-16 tc między nóżkami mają bardzo podobną do penisa wypustke. Po tym okresie u dziewcząt ona maleje a u chłopców się powiększa. Niby synka łatwiej potwierdzić, ale na pewno nie na tak wczesnym etapie na 100%
    Wiem że to się może zmienić bo jest wcześnie. Ale jakoś wewnętrzne przeczucie od początku mówiły mi że to będzie chłopiec.

Dziękuję za wszystkie gratulacje i powiem to jakże oklepane ale prawdziwe zdanie
    NIE WAZNA PLEC WAŻNE BY BYLO ZDROWE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 14:55

akilegna♥, MonikA_89!, morganaa lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia chciałam Cię trochę pocieszyć, że może Wasze dziecko niekoniecznie będzie miało imię wybrane przez Twoją połówkę ;)
    Najważniejsze żeby zdrowe, masz rację :)

Necia124 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei płaciłam troszkę mniej, ale to tylko z tego względu, że nie mieliśmy zleconych dodatkowych badań. Nas pierwsza procedura wyniosła ok. 10-12 tys. (dojazdy, leki,wizyty,punkcja,mrozennie oocytow,embriologia). Druga ok. 10tys. (punkcja-5tys., criotransfer 3 tys. + leki ok. 2tys., mrozenie zolnierzykow-400zl). Udało się za drugim podejsciem-pierwszy transfer szczęśliwy :)

Tak jak dziewczyny pisały powyżej-koszta bywaja bardzo zrozniciwane-zalezne od kliniki i danego przypadku. Ja tez uwazam, ze min. 15tys. trzeba liczyc.

Powodzenia! :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o modlitwę za mojego jedynaka <3

Od wczoraj wieczora jestem w szpitalu z silnym krwawieniem :(
    Jadąc na IP myślałam, że już po wszystkim :( Jednak moje Maleństwo ma wolę walki i nadal jest ze mną <3

Jednak nie wiem co będzie dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 07:54

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Jadąc na IP myślałam, że już po wszystkim :( Jednak moje Maleństwo ma wolę walki i nadal jest ze mną <3

Kochana jestem z Tobą <3 Twój Maluch to Siłacz - musi dać radę.
    A lekarze mówili skąd to krwawienie? Cały czas krwawisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

Magnolia doskonale wiem co czujesz, ja też niedawno przeżyłam takie straszne chwile. Mam nadzieję,że to tylko wstrętny krwiak, tak jak u mnie. Daj koniecznie znać jak się czujesz! Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze Kochana!!!!

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny napiszcie mi co robić od wczorajszego wieczora mam brązowe plamienie dziś rano się nasiliło totroche co mam robić ?

p19ucsqvekppzro1.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Magnolia trzymam kciuki

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Hej dziewczyny napiszcie mi co robić od wczorajszego wieczora mam brązowe plamienie dziś rano się nasiliło totroche co mam robić ?
    Kasia, brązowe plamienia mogą oznaczać za mała ilość progesteronu w organiźmie lub krwiaka. Postaraj się dzisiaj jak najwięcej odpoczywać, nawet leżeć. Jutro idź na wszelki wypadek do lekarza, żeby się uspokoić. Mi mój lekarz mówił, że krwawienia i plamienia na początku ciąży to częste zjawiska, które nie muszą oznaczać nic zlego ale zawsze lepiej skonsultować się z lekarzem.

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia 3maj się dzielnie razem z Twoim Maluszkiem :* Mocno trzymam za Was kciuki wszystko musi skończyć się dobrze !! Jak tylko się dowiesz co było przyczyną krwawienia daj nam znać !!

Kasia napisz do swojego lekarza, pewnie będzie ci kazał zwiększyć dawkę progesteronu...gdyby jednak się nasilało cały czas ( tfu tfu!!) to jeszcze oprócz powiadomienia lekarza jechałabym na IP .... bo tak jak dziewczyny już nie raz pisały lepiej jechać dwa razy za dużo niż raz za mało... póki co się nie stresuj i pisz/dzwoń do swojego gina

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za pomoc napisze smsa do lekarza oby nic się złego nie działo.

p19ucsqvekppzro1.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety cały czas krwawię... :( więc nie jest dobrze...Wczoraj to wogóle był istny krwotok :(

Lekarz wczoraj zabardzo nawet nie chciał ze mna rozmawiać...zrobił usg, powiedział ze narazie jest dobrze i to wszystko...
    Próbowałam powiedzieć mu o przyjmowanych lekach, ale powiedział, że mam brać tylko leki szpitalne...A tu są przecież o wiele mniejsze dawki niż my po ivf powinnyśmy brać...Boję się, że to moze jeszcze bardziej zaszkodzić...Do swojego lekarza jeszcze nie dzwoniłam, bo trafiłam tutaj po północy...Dzisiaj spróbuje z innym lekarzem jeszcze porozmawiać o przyjmowanych lekach...

Lekarz niestety nie wyjaśnił mi przyczyny krwawienia...

Powiedzieli tylko, że trzeba czekać i nie wiadomo co będzie...

Jestem totalnie rozbita

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ