X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem po przerwie i ja. Musiałam się wyciszyć i nie czytać o tych objawach bo swirowałam właśnie z powodu ich ustepowania.

Od dwóch tyg mam przypływ energii (poza wczorajszym dniem) czuje się świetnie. Na usg prenatalnym wyszło że bobas jest zdrowy i lekarz powiedział że będzie to chłopiec. Trochę wcześnie ale niech tak będzie. Mąż wybrał imię Cezary (może jeszcze przez te kilka miesięcy uda mi się mu to wyperswadowac).

klamka, asias, Paulaa25 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja wyczytałam, że im gorsze objawy tym lepiej. I teraz jak mi dają w d. to zdycham, ale się cieszę, i czekam aż przejdzie. Po czym jak przejdzie, tak jak dziś, to jestem pełna strachu. Dzisiaj nawet moją lekarkę wystraszylam, hihih. Ale byłam na usg i serduszko ładnie bije. Dziecko jest opóźnione o jeden dzień, normalnie mam 8t2d,a na usg 8t1d. Nie mam pojęcia dlaczego to tak jest, ale zakładam, że to też jest normalne.

Takie drobne odchylenia od normy zdarzają się dość często...usg wszak nie jest az tak bardzo dokładne. To tak jak naprzykład z wagą dziecka wg. usg - zawsze są jakieś odchylenia ;) Pewnie jest jakiś próg, który lekarze uznają za normy, więc nie denerwuj się. Jeśli lekarz mówi ze jest dobrze, to pewnie tak jest :)

klamka lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja wyczytałam, że im gorsze objawy tym lepiej. I teraz jak mi dają w d. to zdycham, ale się cieszę, i czekam aż przejdzie. Po czym jak przejdzie, tak jak dziś, to jestem pełna strachu. Dzisiaj nawet moją lekarkę wystraszylam, hihih. Ale byłam na usg i serduszko ładnie bije. Dziecko jest opóźnione o jeden dzień, normalnie mam 8t2d,a na usg 8t1d. Nie mam pojęcia dlaczego to tak jest, ale zakładam, że to też jest normalne.
    To jest jak najbardziej normalne. Teraz jak byłam w szpitalu miałam często USG i te wahania co do czasu w ciąży też się różniły, to ponoć zależy jak się akurat dzidziuś ułoży :-) Ale jak wszytko jest w granicach normy np 1-3 dni to nie ma się czym martwić :-)

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem po przerwie i ja. Musiałam się wyciszyć i nie czytać o tych objawach bo swirowałam właśnie z powodu ich ustepowania.

Od dwóch tyg mam przypływ energii (poza wczorajszym dniem) czuje się świetnie. Na usg prenatalnym wyszło że bobas jest zdrowy i lekarz powiedział że będzie to chłopiec. Trochę wcześnie ale niech tak będzie. Mąż wybrał imię Cezary (może jeszcze przez te kilka miesięcy uda mi się mu to wyperswadowac).
    Super! Gratuluję synka ;-) My może w pon się dowiemy, ale ja jakoś bardziej obstawiam dziewczynkę. Zresztą najważniejsze, żeby było zdrowe :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Necia- gratulacje synka <3

Wy już coraz bliżej poznania płci...:)

Pamiętam, że ze starszą córcia dowiedzialam się w 14 tc. Chłopcy często są "wykrywani" wcześniej- już nawet 12 tc :)

Mi się dzisiaj śniło, że urodziłam drugą dziewczynkę ;) Tak naprawdę, jest mi to zupelnie obojętne :) Zdrowie na pierwszym miejscu <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja mala ujawnila sie dopiero w 18tc ;) na prenatalnych nie bylo szans tak sie wiercila tak fikala ze lekarz 15 minut potrzebiwal zeby w ogole przeziernosc odpowiednio zmierzyc...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny- jesteście juz na zwolnieniach?
    Ja mam teraz urlop- do koñca sierpnia. Potem, jeśli będę dobrze sie czuła to planuję jeszcze dwa mies. Ppopracowac, poniewaz mam troche niefortunną umowę- na zastępstwo :/ (juz od 4 lat)...I jesli nie dostanę chociaz umowy "na papierze" -to nie dostanę macierzyńskiego :/ Wiem tylko, ze po okresie na zastepstwo miałam mieć normalny etat...wiec teraz muszę się dobrze zastanowić jak ugryzc temat...

morganaa lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    U mnie moja mala ujawnila sie dopiero w 18tc ;) na prenatalnych nie bylo szans tak sie wiercila tak fikala ze lekarz 15 minut potrzebiwal zeby w ogole przeziernosc odpowiednio zmierzyc...

Własnie...to tez zalezy od pozycji dzieciątka ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Necia124 gratuluję synka!!! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma powodu do zmartwien jak nie ma objawów , spokojnie mam koleżankę ktora w obu ciążach nie odczuwała praktycznie nic i urodziła dwóch zdrowych super chłopaków!Jeden z nich to mój chrześnik :)

klamka lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ja mam teraz urlop- do koñca sierpnia. Potem, jeśli będę dobrze sie czuła to planuję jeszcze dwa mies. Ppopracowac, poniewaz mam troche niefortunną umowę- na zastępstwo :/ (juz od 4 lat)...I jesli nie dostanę chociaz umowy "na papierze" -to nie dostanę macierzyńskiego :/ Wiem tylko, ze po okresie na zastepstwo miałam mieć normalny etat...wiec teraz muszę się dobrze zastanowić jak ugryzc temat...

Miałam zacytować :) ja mam umowę na czas nieokreślony więc się nie martwię, do tego budżetówka także pod tym względem mam luksus. Byłam na początku na zwolnieniu,teraz urlop,potem do listopada chciałabym pracować.
    Może najłatwiej pogadać z szefem,mam nadzieję,że jest ludzki i przejdziesz szybciej na umowę o pracę.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Morgany, tzn również pracuję w budżetówce i mam umowę na czas nieokreślony. Na zwolnieniu jestem od samego początku w związku z krwawieniami. Muszę faktycznie bardzo dużo leżeć. Ja nawet nie prosiłam lekarza o L4 sam mi dał i to od razu na miesiąc. Tak więc jak wszytko dobrze pójdzie to bardzo długo mnie w pracy nie będzie, ale jak mam być szczera to aż tak bardzo nie ubolewam z tego powodu :-D

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie liczę na wyrozumiałošć szefowej...chidzi o to, by przed zwolnieniem poprostu dostać umowę o pracę-choćby na czas określony-wówczas chociaz macierzyński bedę mieć. Ale mam też alternatywę, ze jesli się nie uda z umową, to zamiast macierzyńskiego mogę skorzystać z rocznego tzw. kosiniakowego.
    Bedę myślec, chociaz liczę się z szukaniem nowej pracy. po odchowaniu...Bo pewnie na moje miejsce bedzie ktos inny potrzebny. Z pierwsza córką to przeżywałam (umowa na czas określony) to i teraz dam radę :) Rodzina jest moim priorytetem <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ja właśnie liczę na wyrozumiałošć szefowej...chidzi o to, by przed zwolnieniem poprostu dostać umowę o pracę-choćby na czas określony-wówczas chociaz macierzyński bedę mieć. Ale mam też alternatywę, ze jesli się nie uda z umową, to zamiast macierzyńskiego mogę skorzystać z rocznego tzw. kosiniakowego.
    Bedę myślec, chociaz liczę się z szukaniem nowej pracy. po odchowaniu...Bo pewnie na moje miejsce bedzie ktos inny potrzebny. Z pierwsza córką to przeżywałam (umowa na czas określony) to i teraz dam radę :) Rodzina jest moim priorytetem <3
    Kochana mam nadzieje, że uda się dogadać z szefową! W każdym razie co by się nie działo i tak dasz radę :-) Trzymam kciuki!!!

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, pewnie że dam :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ja od połowy 6 tygodnia jestem na zwolnieniu. Na początku miałam się oszczędzać, a potem już ciągnęłam to L4 :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, gratuluję chłopca!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 06:55

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja wyczytałam, że im gorsze objawy tym lepiej.

Nie powiedziałabym, że im gorsze, tym lepiej. Chyba nawet wręcz przeciwnie. Jeżeli kobieta non stop wymiotuje i nic nie je, to grozi to poważnymi konsekwencjami.
    Zresztą niejedna kobieta miała mocne objawy a ciąża się nie utrzymala.
    Ja nie miałam prawie żadnych mdłości, zero wymiotów i też lekko panikowalam ale z synkiem wszystko ok. Albo sprawa genetyki albo organizm twardy.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu jestem od 11 tygodnia, ale właściwie z tego względu, że w pracy sami mnie na nie wyganiali ;p u nas jest sporo pracy fizycznej więc jak tylko dałam zaświadczenie o ciąży to nie dość, że od razu nie mogłam wykonywać 3/4 czynności to po 5 minutach wiedzieli już wszyscy xD także na zwolnienie poszłam z czystym sumieniem ;p

Gratuluję owocnych wizyt dziewczyny :)

a co do tych objawów to ja jestem idealnym przykładem, że kompletny ich brak nie świadczy o niczym złym ;) bete robiłam 11 dpt i dwa dni później żeby zobaczyć przyrost i na tym skończyłam :) potem czekałam 2 tyg na pierwsze usg tak jak powiedział lekarz i wtedy zobaczyłam po raz pierwszy serduszko Małej ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Jeszcze nie gratuluję, bo może się nagle w dziewczynkę zamienić ;)
    Maluchy do około 14-16 tc między nóżkami mają bardzo podobną do penisa wypustke. Po tym okresie u dziewcząt ona maleje a u chłopców się powiększa. Niby synka łatwiej potwierdzić, ale na pewno nie na tak wczesnym etapie na 100%

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ