Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny ma pytanie o luteinę.
Dzisiaj 6t6d ciąży. W ubiegłym tygodniu dostałam zgodę na odstawienie jednej luteiny dopochwowej, a dzisiaj po kontroli poziomu progesteronu 1 dawki podjęzykowej. Zostałam na 400mg na dobę.
Jak było u Was? Od kiedy redukowałyście luteinę? Ja mam dzisiaj progesteron na poziomie 71 ng/ml, a wg laboratorium normy dla I trymetru są do 51, dlatego Dr pozwoliła dalej odstawiać.
Bo wiecie kobiecie nigdy się nie dogodzi. Z jednej strony się cieszę, bo biorę mniej leków, a z drugiej strony się boję je odstawiać.♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
Zizu ja bralam 600mg do skonczinego 12tc pozniej redukowalam i tydzien bralam 300mg a kolejny tydzien 100mg i na tym koniec
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja od początku ciąży ani razu nie miałam sprawdzanego progesteronu. Jestem w 14 tyg. I póki co dawka 600 mg,po urlopie,na początku sierpnia będziemy myśleć o odstawianiu - tak powiedział lekarz,jak łożysko przejmie już całość utrzymania ciąży czy jakoś tak mowil.
Co do badań połówkowych - ja robie u lekarza w klinice,który robił prenatalne,miałam na pierwsze skierowanie i ono obejmuje też połówkowe. -
Wyjęłam swój wypis po transferze w nOvum i jest tu taka ogólna rozpiska jak brać leki. Oczywiście wszelkie modyfikacje pod kontrolą lekarza
-luteina do 10-12 tygodnia ciąży
-estrofem: przy dodatnim teście ciążowym zredukować do 1x1 tabl. przez tydzień i potem odstawić. W przypadku gdy był kriotransfer na cyklu bezowulacyjnym to estrofem (Progynovę) należy przyjmować do minimum 70 dnia po transferze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 16:31
asias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny ma pytanie o luteinę.
Dzisiaj 6t6d ciąży. W ubiegłym tygodniu dostałam zgodę na odstawienie jednej luteiny dopochwowej, a dzisiaj po kontroli poziomu progesteronu 1 dawki podjęzykowej. Zostałam na 400mg na dobę.
Jak było u Was? Od kiedy redukowałyście luteinę? Ja mam dzisiaj progesteron na poziomie 71 ng/ml, a wg laboratorium normy dla I trymetru są do 51, dlatego Dr pozwoliła dalej odstawiać.
Bo wiecie kobiecie nigdy się nie dogodzi. Z jednej strony się cieszę, bo biorę mniej leków, a z drugiej strony się boję je odstawiać.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Ja różyczkę przechodziłam w dzieciństwie, więc przeciwciała mam, ale toxo mam ujemne igg i igm i lekarka kazała powtórzyć. Pytanie co z HIV, żółtaczką i wymazami
Pewnie to zależy od lekarza
HIV i różyczkę nie musiałam więcej powtarzać, tylko na początku ciąży. Wszystkie pozostałe, które były ujemne - w każdym trymastrze -
morganaa wrote:
Mam pytanie czy długo po pozytywnej becie brałyście estrofem?[/QUOTE]
Ja w całej procedurze nie brałam więc nie pomogę.
I jaka reakcja rodziny na ciążę?[/QUOTE]
Tesciowie i rodzice byli zadowoleni, a siostry wiedzą ale zbytnio się nie dopytują -
KasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny:)moja dzisiejsza beta to 6790 strasznie się cieszę ze tak ładnie rośnie może w piątek na usg już pójdę co myślicie będzie już coś widać ?
KasiaŁódź lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny:)moja dzisiejsza beta to 6790 strasznie się cieszę ze tak ładnie rośnie może w piątek na usg już pójdę co myślicie będzie już coś widać ?
Ja mam dziewczyny jakiegoś wyjątkowego pecha do laboratorium... Dzisiaj rano pojechałam na badania i okazało się, że nie nie zaznaczyli mi do wykonania jednego badania. Po raz kolejny... 3 razy powtarzałam kobicie z recepcji jakie chcę badania, ale chyba to jednak zbyt skomplikowane. Muszę znów tam jechać i znów muszą mnie kłuć -
Witajcie Kochane, czy mogę nieśmiało do Was dołączyc?
Właśnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej. Jest Fasolka w macicy, ma aż 2mm i bijące serduszko
Pozatym wszystko dobrze Jutro rozpoczynamy 6 tydzień ciążymorganaa, KasiaŁódź, Zizu87, asias, MonikA_89!, Paulaa25, Rose7, Maaggi, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
KasiaŁódź wrote:Hej dziewczyny:)moja dzisiejsza beta to 6790 strasznie się cieszę ze tak ładnie rośnie może w piątek na usg już pójdę co myślicie będzie już coś widać ?
Przełom 5-6 tygodnia dopiero zaczyna być widoczny zarodek. Wcześniej będzie widoczny tylko pęcherzyk w macicy. Natomiast serduszko pojawia się ok 6-7 tygodnia.
Ja byłam dzisiaj i ledwo było widać to maleñkie serduszko, no ale już jest
A kiedy Twój lekarz proponuje wizytę?
Może poczekaj jeszcze tydzień? Wtedy napewno ładnie już będzie widaćZizu87, Zizu87 lubią tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Witajcie Kochane, czy mogę nieśmiało do Was dołączyc?
Właśnie jestem po pierwszej wizycie kontrolnej. Jest Fasolka w macicy, ma aż 2mm i bijące serduszko
Pozatym wszystko dobrze Jutro rozpoczynamy 6 tydzień ciąży
Witaj na fioletowej stronie mocyMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Witaj na fiolecie! Całe 2 mm szczęścia!
MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Hej, gratuluję serduszka Rozgość się tu u nasMagNolia55 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62