X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Agą, napisz do swojego lekarza. Ja wiem ze swojego doświadczenia, że jak zgłosisz się na IP go na 90% zostawia Cię w szpitalu. Dlatego najlepiej poradzić się swojego lekarz prowadzącego co robić.

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Hej dziewczyny napiszcie mi co robić od wczorajszego wieczora mam brązowe plamienie dziś rano się nasiliło totroche co mam robić ?

Ja bym pojechała na IP-tam Cię Kasiu zdiagnozują. W ciązy nie powinno się bagatelizować nawet plamień, choć nie muszą one być oznaką czegoś niedobrego.

Trzymam za Was również kciuki <3

Zadaje soboe pytanie, czemu to nas tak życie doświadcza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 08:23

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Niestety cały czas krwawię... :( więc nie jest dobrze...Wczoraj to wogóle był istny krwotok :(

Lekarz wczoraj zabardzo nawet nie chciał ze mna rozmawiać...zrobił usg, powiedział ze narazie jest dobrze i to wszystko...
    Próbowałam powiedzieć mu o przyjmowanych lekach, ale powiedział, że mam brać tylko leki szpitalne...A tu są przecież o wiele mniejsze dawki niż my po ivf powinnyśmy brać...Boję się, że to moze jeszcze bardziej zaszkodzić...Do swojego lekarza jeszcze nie dzwoniłam, bo trafiłam tutaj po północy...Dzisiaj spróbuje z innym lekarzem jeszcze porozmawiać o przyjmowanych lekach...

Lekarz niestety nie wyjaśnił mi przyczyny krwawienia...

Powiedzieli tylko, że trzeba czekać i nie wiadomo co będzie...

Jestem totalnie rozbita
    Koniecznie skontaktuj się ze swoim lekarzem! Moim zdaniem powinnaś brać leki takie jakie zalecił Ci Twoj lekarz, ale niech lepiej sam to potwierdzi. Dzisiaj na obchodzie naciskaj lekarza, zapytaj się czy na USG widać było krwiaka. Kochana u mnie było podobnie, lało się ze mnie jak z wodospadu, okazało się, że krwiak się opróżnia a dzidziuś ok. Mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie!

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia mnie w szpitalu lekarze kazali brać te leki co brałam do in vitro plus dołożyli jeszcze progesteron. Po kilku dniach kazali mi odstawic acard, ale mój ginekolog powiwdzial, że ok.

Dziewczyny dacie radę! Wiem co czujecie ale musi być dobrze! Bardzo mocno trzymam za Was kciuki!!!

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, nic lekarz nie mówił o krwiaku...więc bie wiem czy to - to...
    Ogólnie jestem w totalnej panice :(

Spróbuję zadzwonić do mojego lekarza...wczoraj już dałam spokój bo zanim polożyli mnie na sali była pierwsza w nocy...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia kciuki za Twoją fasolkę && niech walczy
    Leki przecież i tak masz prawda? Bierz dalej jak klinika zaleciła. A co Ci dają w szpitalu? Jakie leki?

Kasia obserwuj. Jeżeli plamienie / krwawienie się nasila to kierunek szpital

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Olcia, nic lekarz nie mówił o krwiaku...więc bie wiem czy to - to...
    Ogólnie jestem w totalnej panice :(

Spróbuję zadzwonić do mojego lekarza...wczoraj już dałam spokój bo zanim polożyli mnie na sali była pierwsza w nocy...
    Magnolia, ze swojego doświadczenia wiem, że lekarze też są różni... Postaraj się dzisiaj porozmawiać z lekarzem, nich Ci wyjaśni co widać na badaniu usg. Masz do tego prawo jako pacjent. Kiedy masz mieć kolejne USG? Jakiś bierzesz dawki progesteronu?

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia jak nawet trzeba to bombarduj swojego gina telefonami aż odbierze. Też uważam, że to on powinien zadecydować w sprawie branych przez Ciebie leków. Ja pierwsze co to też pomyślałam o krwiaku więc może jednak to była jego sprawka i dlatego te krwawienie... domysły są najgorsze, ale trzeba być silnym :* Maluszek jest z Tobą więc musisz być twarda i o niego walczyć :* A na obchodzie od razu pytaj o możliwe przyczyny krwawienia bo gadanie "zobaczymy co będzie" to oni sobie moga wsadzić w d***.... nie po tym co my przeszłyśmy....

Olciaaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Magnolia kciuki za Twoją fasolkę && niech walczy
    Leki przecież i tak masz prawda? Bierz dalej jak klinika zaleciła. A co Ci dają w szpitalu? Jakie leki?

Kasia obserwuj. Jeżeli plamienie / krwawienie się nasila to kierunek szpital

Dają mi duphaston 40mg tylko...Dzisiaj z lekarzem jeszcze porozmawiam...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, zaniedlugo beda mnie wolac na usg, wiec czekam i zobaczymy co lekarz powie odnosnie lekow, jesli sie nie zgodza, to dzwonie do swojego lekarza

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Olcia, zaniedlugo beda mnie wolac na usg, wiec czekam i zobaczymy co lekarz powie odnosnie lekow, jesli sie nie zgodza, to dzwonie do swojego lekarza
    Trzymam kciuki! Ze swoim lekarzem i tak postaraj się skontaktować, jednak ja miałam większe zaufanie do swojego niż do tych szpitalnych.

Kasia jak tam u Ciebie wygląda sytuacja?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia trzymam za Was kciuki. Dziewczyny mają rację, spróbuj skontaktować się ze swoim lekarzem. A nie masz przypadkiem szczeliny w kosmówce? Czasem pod nią się tworzy krwiak, który jest słabiej widoczny na USG. W takich przypadkach leżenie pomaga zatrzymać krwawienie i wchłonięcie się tego krwiaka. Masz jeszcze dzisiaj jakieś badania czy dopiero jutro będzie lekarz?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika narazie tylko usg, cały czas czekam...
    Po usg i po konsultacji chcę zadzwonić do mojego i poradzić się. Póki co czekam co mi tutaj powiedzą.

Jesteście kochane! :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia trzymam mocno kciuki za was by wszystko było dobrze!!! &&

Kasia ja też miałam dłuższy czas plamienia w różnych odcieniach brązu a w terminie miesiączki czerwone ktore zaraz ustało.To podobno bardzo częste zjawisko.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Dziewczyny, proszę o modlitwę za mojego jedynaka <3

Od wczoraj wieczora jestem w szpitalu z silnym krwawieniem :(
    Jadąc na IP myślałam, że już po wszystkim :( Jednak moje Maleństwo ma wolę walki i nadal jest ze mną <3

Jednak nie wiem co będzie dalej...

Trzymaj się, Twój Silacz da radę,wszystko musi być dobrze. Trzymam kciuki

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówią dziewczyny - lepiej bierz leki jak w klinice zalecili i kontakt z lekarzem. Jestem z Tobą myślami, wierzę,że wszystko będzie dobrze.

mbnotr8.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do giną i oddzwonił teraz i powiedział żeby nie panikować ze pewnie to brudzenie z szyjki i na wieczór wziąć dupka jednego a jutro pojadę do niego na usg.

p19ucsqvekppzro1.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Napisałam do giną i oddzwonił teraz i powiedział żeby nie panikować ze pewnie to brudzenie z szyjki i na wieczór wziąć dupka jednego a jutro pojadę do niego na usg.

To dobrze Kasiu, będzie dobrze :* Najwazniejsze, ze sytuacja jest pod kontrolą i że lekarz odrazu zareagował. Myšlami też jestem z Tobą, choć pewnie to nic groznego :*

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Monika narazie tylko usg, cały czas czekam...
    Po usg i po konsultacji chcę zadzwonić do mojego i poradzić się. Póki co czekam co mi tutaj powiedzą.

Jesteście kochane! :*
    Magnoliu trzymaj się, czekam na dobre wiadomości od Ciebie. Twój maluszek jest silny, a Ty musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg-niejednoznacznym, bo lekarz widzial tylko pecherzyk ciążowy...
    Każa czekać na rozwój sytuacji, wieczorem kolejne usg...Leki mam brać swoje. Stwierdzone mam krwawienie zagrażajace poronieniem, wiec jednak żaden krwiak.

Psychicznie czuje sie fatalnie...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ