X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy któraś z Was bierze acard i heparyne? Ja mam ten zestaw i nie wiem już jak robić te zastrzyki. W zasadzie po każdym mam sinaki mniejsze lub większe. Robię je dobrze a mimo wszystko mam na brzuchu wszystkie kolory tęczy. Dzisiaj zrobilam pierwszy raz na udzie i znowu to samo.
    Ja dla maleństwa wszystko wytrzymam, nie chcę marudzić ale jakoś dzisiaj jak zobaczyłam swój brzuch to się prawie rozpłakałam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy któraś z Was bierze acard i heparyne? Ja mam ten zestaw i nie wiem już jak robić te zastrzyki. W zasadzie po każdym mam sinaki mniejsze lub większe. Robię je dobrze a mimo wszystko mam na brzuchu wszystkie kolory tęczy. Dzisiaj zrobilam pierwszy raz na udzie i znowu to samo.
    Ja dla maleństwa wszystko wytrzymam, nie chcę marudzić ale jakoś dzisiaj jak zobaczyłam swój brzuch to się prawie rozpłakałam :-(
    Niestety znam ten ból, też biorę heparyne- teraz neoparin, parę dni temu lekarz w szpitalu kazał mi odstawic acard ze względu na krwiaka. Ale co do zastrzkow, to też mam siniaki. Raz się robią a raz nie, nie wiem od czego to zależy. Do tego neoparin mnie szczypie, ale nam jeszczs w zapasie te zastrzyki więc muszę je wykorzystać. Wcześniej brałam fraxiparine.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Mnie już lekarz uprzedził, że koło 20 tyg. Pojawią się ruchy dziecka i to glownie2 w nocy,bo w dzień jest kolysanie jal chodzimy a w nicy nie i wtedy maluch dokazuje :)

Ruchy możesz poczuć już wcześniej i niekoniecznie tylko wieczorem czy w nocy. Fakt, jak jesteś w ruchu, to dziecko kołyszesz i ono śpi. Ale np po posiłku położysz się i zrelaksujesz a maluch napewno da o sobie znać. Ja poczułam pierwsze wyraźne ruchy w połowie 16tc. To nie były takie typowe kopniaczki ale nie dało się pomylić z pracą jelit

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia trzymaj się tam bidulko. Myśl o dziecku a dasz radę. Życzę Ci żeby już Cię tam nie trzymali długo

Olciaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:

Ja mam neoparin,na poczatku za każdym razem siniak.teraz jest lepiej,drobne kropki i czasem tylko wiekszy siniak. Mnie w klinice polecili żeby wbijać szybko zdecydowanym ruchem,ale właśnie wtedy mialam siniaki. Teraz po prostu spokojnie kluje i siniakow nie ma :) niestety czuć uklucie i szczypie przy wyszukiwaniu

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Niestety znam ten ból, też biorę heparyne- teraz neoparin, parę dni temu lekarz w szpitalu kazał mi odstawic acard ze względu na krwiaka. Ale co do zastrzkow, to też mam siniaki. Raz się robią a raz nie, nie wiem od czego to zależy. Do tego neoparin mnie szczypie, ale nam jeszczs w zapasie te zastrzyki więc muszę je wykorzystać. Wcześniej brałam fraxiparine.

Właśnie ja mam neoparin. Próbowałam już wszystkich sposobów: podawanie powoli, szybko, powyżej pępka, poniżej i tak jak piszesz nie ma żadnej reguły siniaki raz się robią a raz nie. Do szczypania się przyzwyczaiłam ale boję się że mi brzucha nie starczy do podawania jak tak dalej pójdzie. Bo ale musimy dac radę dla maluchów :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a lekarze coś mówili kiedy odstawiacie heparyne?moj powoli chce to robić, ale ja się boje. Miałyscie jakieś badania przed podaniem heparyny,bo mi po prostu profilaktycznie w klinice dali.

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dziewczyny a lekarze coś mówili kiedy odstawiacie heparyne?moj powoli chce to robić, ale ja się boje. Miałyscie jakieś badania przed podaniem heparyny,bo mi po prostu profilaktycznie w klinice dali.

Ja mam zalecone brać neoparin do końca ciąży. U mnie heparynę włączono z powodu trombofilii. Acard będę z kolei odstawiać pod koniec ciąży.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Właśnie ja mam neoparin. Próbowałam już wszystkich sposobów: podawanie powoli, szybko, powyżej pępka, poniżej i tak jak piszesz nie ma żadnej reguły siniaki raz się robią a raz nie. Do szczypania się przyzwyczaiłam ale boję się że mi brzucha nie starczy do podawania jak tak dalej pójdzie. Bo ale musimy dac radę dla maluchów :-)
    Polecam uda ;) robie od poczatku w nogi i siniaki miewam sporadycznie ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Mam brac do konca ciazy plus 6tyg po porodzie ;) ale ja nie biore profilaktycznie... tzn dostalam profilaktycznie bo przed transferem mialam hiperke ale przy okazji odrazu skierowali mnie do hematologa zeby pod jego okiem w razie co odstawiac... on zrobil mase badan i wyszlo ze jednak jest powod zeby brac caly czas...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja niestety też się tu napatrzyłam na różne rzeczy... Cała masa ciężarnych które cały czas lataja na papierosa, pijani faceci i tacy nie mają problemów ze zrobieniem dzieciaka. A wczoraj trafiła tu młoda dziewczyna, widać że normalna kobieta na poziomie, normalny mąż i okazało się że poronienie. Ona tak płakała, że az człowieka serce boli. Dlatego już mam dosyć tego miejsca i cholernie boje się poniedziałku, żeby mnie znów nie zostawili tutaj.
    Normalnie wspólczuję Olciaaa ze musisz na to wszystko tam patrzeć.Ja ostatnio na ulicy też widziałam dziewczyne w ciązy i z fajką aż się coś robi na taki widok :(
    Trzymaj się dzielnie kochana , trzymam kciuki by było wszystko dobrze i by was wypisali do domku w poniedziałek! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady dziewczyny dla mnie to wszystko nowość:)ja biorę fraxyparyne i lekarz kazał mi zbadać debimer i podobno po tym badaniu można sprawdzić czy te zastrzyki są konieczne.
    Olcia obyś mogła jak najszybciej wracać do domu, tez raz leżałam na patologii ciąży nic przyjemnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:16

p19ucsqvekppzro1.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Polecam uda ;) robie od poczatku w nogi i siniaki miewam sporadycznie ;)

Dzisiaj zrobilam tak pierwszy raz. I albo mam pecha albo taka moja uroda bo siniak większy niż na brzuchu... Ja zawsze miałam skłonność do siniaków nawet przy lekkim uderzeniu (bez leków a teraz biorę acard i neoparin) więc u mnie chyba tak już będzie. Ale w udo mniej mnie szczypało niż w brzuch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 12:20

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Dziękuje za rady dziewczyny dla mnie to wszystko nowość:)ja biorę fraxyparyne i lekarz kazał mi zbadać debimer i podobno po tym badaniu można sprawdzić czy te zastrzyki są konieczne.
    Olcia obyś mogła jak najszybciej wracać do domu, tez raz leżałam na patologii ciąży nic przyjemnego.

Z tym d-dimerem to nie do końca tak. On w ciąży normalnie wzrasta a nie wszystkie kobiety biorą heparyny.
    Ja akurat d-dimer mam w normie a i tak muszę brać z uwagi na rozpoznaną trombofilię.

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to faktycznie nie takie oczywiste. Denerwują mnie te zastrzyki ale czuje się z nimi bezpieczniej.

p19ucsqvekppzro1.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dzisiaj zrobilam tak pierwszy raz. I albo mam pecha albo taka moja uroda bo siniak większy niż na brzuchu... Ja zawsze miałam skłonność do siniaków nawet przy lekkim uderzeniu (bez leków a teraz biorę acard i neoparin) więc u mnie chyba tak już będzie. Ale w udo mniej mnie szczypało niż w brzuch :-)
    Ja na poczatku mialam sporych rozmiarow siniaki ;) jak juz nabralam i ja i moje uda wprawy to teraz juz tylko sporadycznie... na poczatku cieszylam sie ze to zima bo wygladalam jakby mnie maz bil haha ze o krotkich spodenkach nie byloby mowy...

Zizu87 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• morganaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Normalnie wspólczuję Olciaaa ze musisz na to wszystko tam patrzeć.Ja ostatnio na ulicy też widziałam dziewczyne w ciązy i z fajką aż się coś robi na taki widok :(
    Trzymaj się dzielnie kochana , trzymam kciuki by było wszystko dobrze i by was wypisali do domku w poniedziałek! :)

U nas jakiś czas temu mąż przyjechał wkurzony z pracy i mówi że wychodzi z pracy a tam stoi baba w zaawansowanej ciąży i pali,wrrr aż chciał jej coś powiedzieć, ale się ugryzl się w język. Szlak go trafi po prostu że my tyle sie2 staramy, każde poświęcenie dla dziecka a ona jest w ciąży i tego nie szanuje...

Moja mama nam się przyznała,że ona w ciąży paliła,ale sama powiedziała, że kiedyś było inaczej, mniejsza świadomość inne podejscie do ciazy :(

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia życzę Ci dużo siły do walki. Nie przejmuj się tym, co widzisz w szpitalu, bo patologia zawsze była i niestety nie zapowiada się, że będzie inaczej. Jeśli komuś robienie dzieci przychodzi z taką łatwością, to nie zdaje sobie sprawy jakie ma szczęście i myśli, że wszytsko mi wolno. Jest tyle par, które muszą się starać wiele lat o malucha, albo które straciły ciążę. Ostatnio mam wrażenie, że tylko takim osobom zależy, żeby dbać o siebie i dziecko, bo wiedzą, że to jest mały cud. Nie ma co się stresować niepotrzebnie pacjentkami, które mają wszystko w nosie. Lepiej ta energię spożytkować na coś co sprawi przyjemność Waszej rodzince. Trzymaj się tam kochana. Mam nadzieję, że w poniedziałek wyjdziesz

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane Moje za wsparcie! Leżę i leżę żeby macica mi zmiękła ;-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzięki Kochane Moje za wsparcie! Leżę i leżę żeby macica mi zmiękła ;-)

Życzę Ci tego :) trzymaj się tam :)

mbnotr8.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ