X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witajcie dziewczyny! Ja nadal w szpitalu. Dzisiaj na badaniu stwierdzili że mam za twardą macicę i że mnie nie wypuszczą. Chyba nie muszę Wam pisać jaka jestem szczęśliwa z tego powodu. Do tego na USG wyszło że krwiak jest większy ale to najprawdopodobniej wina leków przeciwzakrzepowych. W pon kolejne badanie... Najważniejsze że krwiak jest pod dzidziusiem.

Co do fryzjera to jak tylko wyjdę ze szpitala to dzwonię do mojej, odrosty nam fatalne... Najbardziej się boje, że mogą mnie trzymać w szpitalu i trzymać. Jestem też w kontakcie z moim lekarzem prowadzacym, który cały czas uważam że szpital to przesada o to wszystko można kontrolować ambulatoryjnie (ale to znaczy że musiałabym za wszytko płacić a w szpitalu mam wszystko za darmo)
    O kurczę, ale się porobiło :( Plus taki, że w szpitalu masz dobrą opiekę i częstsze badania krwi czy USG. A skąd ta twarda macica? Jak oni to wykryli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:30

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana, jeśli chodzi o urlop macierzyński to ja planuję rok. Mam nadzieje, że w międzyczasie uda się zmajstrować drugie dzieciątko. Podobno po porodzie czasem się coś odblokuje i udaje się zajść naturalnie :)

morganaa lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie sie zastanawiam jak to jest przy własnej działalności.Prowadzę własną działalność i do tego pracowałam w szkole jako asystent nauczyciela.Umowa w szkole mi wygasła wraz z koncem roku.Muszę się chyba dowiedziec w biurze rachunkowym...bo nie mam pojecia.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ponieważ by poruszony temat ciązy bliźniaczej i bliźniaczych porodów to dla zainteresowanych dziewczyn z Warszawy chciałam baaaardzo polecić szpital i Poradnię Ciąży Mnogiej na Starynkiewicza :)

Byłam dziś na wizycie i jestem w SZOKU! takiej porcji ciepła, epmatii i zainteresowania, a jednocześnie bardzo profesjonalnego podejścia i widać dużej wiedzy to nie dostałam i nie spotkałam nigdzie, w żadnej prywatnej placówce. Wszystkie badania na nfz, i nie to że trzeba czekać na terminy, usg prenatalne razem z pappa mam za tydzień, i tez za darmo, mimo że nie mam ukończonych 35 lat, a podkreślam, że dziś była moja pierwza wizyta u nich. Cytologia pobrana od razu na miejscu, usg zrobione, wszystkie pozostałe badania zlecone do wykonania od ręki w alabie u nich.

Może i szpital, w sensie budynku jest stary, ale odmalowany, więc czysto, a sprzęt bardzo dobry, nie to że jakiś fotel ginekologiczny jak w sali tortur z najgorszych snów, ale kadra jest poprostu do zakochania <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:48

Merssi lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia wspolczuje :/ ale chociaz jestes pod kontrola...

Paula ja farbuje wlosy ;) nic mi sie nie dzieje malej jak widac tez nie skoro wszystko ok ;)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja własnie sie zastanawiam jak to jest przy własnej działalności.Prowadzę własną działalność i do tego pracowałam w szkole jako asystent nauczyciela.Umowa w szkole mi wygasła wraz z koncem roku.Muszę się chyba dowiedziec w biurze rachunkowym...bo nie mam pojecia.

Jeżeli umowa w szkole to jest umowa o pracę na czas określony to ulega przedluzeniu do dnia porodu i potem możesz isc2 na zasiłek macierzynski

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza zachcianka: kanapka z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową <mniam> :P

Jutro mam usg i staram się znajdować sobie jakieś zajęcie, żeby za dużo nie myśleć. Na razie daję radę, ale jutro od rana na pewno zacznę panikować. Trzymajcie proszę kciuki za dużego i silnego kropka :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Moja dzisiejsza zachcianka: kanapka z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową <mniam> :P

Jutro mam usg i staram się znajdować sobie jakieś zajęcie, żeby za dużo nie myśleć. Na razie daję radę, ale jutro od rana na pewno zacznę panikować. Trzymajcie proszę kciuki za dużego i silnego kropka :)
    Kciukasy!!!! && :)

MonikA_89! lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Jeżeli umowa w szkole to jest umowa o pracę na czas określony to ulega przedluzeniu do dnia porodu i potem możesz isc2 na zasiłek macierzynski

Uuu nie wiedziałam a umowa wygasła wraz z końcem roku szkolnego.Nie brałam zwolnienia.
    Teraz dopiero pomyslalam o zwolnieniu ,prawdę mówiąc po to by zaoszczędzić na zusie bo ja sama sobie oplacam.

Inka1985 ja też dziś byłam umówić sie do gina państwowo bo akurat prywatnie ten nie przyjmuje :( i położna rewelacyjna ,młoda dziewczyna ,miła,ciepła poprostu super!
    Od 21 tygodnia bd do niej chodzić na szkołe rodzenia i na pomiar pylsu maluszka raz w tyg.Od 30 tyg pomiar pulsu 2 x w tygodniu i to wszystko na nfz :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Uuu nie wiedziałam a umowa wygasła wraz z końcem roku szkolnego.Nie brałam zwolnienia.
    Teraz dopiero pomyslalam o zwolnieniu ,prawdę mówiąc po to by zaoszczędzić na zusie bo ja sama sobie oplacam.

Inka1985 ja też dziś byłam umówić sie do gina państwowo bo akurat prywatnie ten nie przyjmuje :( i położna rewelacyjna ,młoda dziewczyna ,miła,ciepła poprostu super!
    Od 21 tygodnia bd do niej chodzić na szkołe rodzenia i na pomiar pylsu maluszka raz w tyg.Od 30 tyg pomiar pulsu 2 x w tygodniu i to wszystko na nfz :)

Posprawdzaj sobie,ja jak miałam umowę na czas określony to tak właśnie było, że chyba jak umowa kończyła się po 12 tyg. to z automatu ulega przedłużeniu ddo dnia poro i ulega rozwiazaniu w dniu porodu,przysługuje zasiłek macierzyński, musisz mieć chyba zaświadczenie o ciąży :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że miałyscie szczęście do dobrych lekarzy i położnych :) oby te nasze ciążę już do końca takie spokojne były :)

Jutro jedziemy na urlop - wieś,nuda,odpoczynek :)

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Super, że miałyscie szczęście do dobrych lekarzy i położnych :) oby te nasze ciążę już do końca takie spokojne były :)

Jutro jedziemy na urlop - wieś,nuda,odpoczynek :)

No i super !Miłego odpoczynku! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 06:51

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Olcia wspolczuje :/ ale chociaz jestes pod kontrola...

Paula ja farbuje wlosy ;) nic mi sie nie dzieje malej jak widac tez nie skoro wszystko ok ;)

Kochana w którym tygodniu poraz pierwszy malowałaś?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maluch ma 3.5 cm i już machał rączkami i nóżkami <3 6.08 mam się stawić na oddziale na badaniach prenatalnych. Nie wiem czemu są traktowane jako przyjęcie do szpitala z pobytem do 13 :P Ważne, że zrobią serię badań za jednym zamachem

asias, agaaa90, morganaa, Paulaa25, Olciaaa, inspeMama lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja już po wizycie. Maluch ma 3.5 cm i już machał rączkami i nóżkami <3 6.08 mam się stawić na oddziale na badaniach prenatalnych. Nie wiem czemu są traktowane jako przyjęcie do szpitala z pobytem do 13 :P Ważne, że zrobią serię badań za jednym zamachem
    Kochana ale maluch rośnie :-) ja mam USG genetyczne jako wizytę prywatną.
    Dziewczyny czy Wy coś wiecie na temat twardej macicy? Bo ja już się zastanawiam czy przed kolejnym badaniem nie wsiąść no spy. Coraz ciężej mi w tym szpitalu, zwłaszcza psychicznie...

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia jak po badaniach???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana ale maluch rośnie :-) ja mam USG genetyczne jako wizytę prywatną.
    Dziewczyny czy Wy coś wiecie na temat twardej macicy? Bo ja już się zastanawiam czy przed kolejnym badaniem nie wsiąść no spy. Coraz ciężej mi w tym szpitalu, zwłaszcza psychicznie...
    Kurcze ja nie mam pojęcia w sumie to pierwsze słyszę takie określenie.
    Może trzeba lekarzy podpytać o co chodzi z tą macicą?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olacia, ja też nigdy nie spotkałam się z takim określeniem :(
    A lekarz nie może Ci wyjaśnić o co chodzi? W końcu od tego jest... A wiadomo już jak długo zamierzają Ciebie tam trzymać?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Olacia, ja też nigdy nie spotkałam się z takim określeniem :(
    A lekarz nie może Ci wyjaśnić o co chodzi? W końcu od tego jest... A wiadomo już jak długo zamierzają Ciebie tam trzymać?
    Chodzi o to, że macica powinna być elastyczna a moja ponoć jest za twarda. Ale to samo stwierdzili u dziewczyny w 5 tyg. Mówią nam,że mamy leżec. Liczę że wyjdę w poniedziałek bo inaczej tu zwariuję.

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś mój 11dpt i beatem mam ponad 600:)umieram z ciekawości czy mam szanse na bliźniaki:)mam pytanie do Was kiedy zaczęliście brać jakieś witaminki ?

Paulaa25, KasiaLe lubią tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ