X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ciastek nie usunął konta 😂 skąd ten pomysł 😂?! Po prostu, jak pisałam, rzadko tu bywam, bo dopiero wychodzimy po ponad 2 msc chorobie na prosta.

Mag bardzo mi przykro - wyrazy współczucia :(
    Dziękuje za informacje- u nas anemia była przez zum i po wyleczeniu jesteśmy na dolnej granicy norm ale jest ok i nie podaje żelaza, a za msc zaczynamy rozszerzanie.

Agatek - nie mam słów na to co się wydarzyło i również bardzo mi przykro :( jakbyś chciała pomocy -porady prawnej- daj znać na prv.

Gratuluje Nowym Mamusiom!!
    Kochana, przepraszam to mi się coś pomieszało. Ja też miałam długą przerwę od forum :-( ale już jestem :-)
    Jak tam u Was? Jak czuje się Twój synek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że poruszyłyscie temat picia, ja na razie podawałam małemu tylko wodę. Teraz myślę o jakiś herbatkach. Może rumianek? Co się sprawdza?
    U nas też średnio idzie z tym regularnym trybem życia. Staram się póki co nie spinać i podporządkowuje tryb dnia pod Antka. Dobrze, że mój macierzyński jeszcze trochę potrwa bo jakbym musiała wrócić teraz do pracy to nie wiem jak bym dała radę ;-)
    Mam nadzieję,że pogoda jeszcze się poprawi bo teraz jest okropnie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 09:45

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana, przepraszam to mi się coś pomieszało. Ja też miałam długą przerwę od forum :-( ale już jestem :-)
    Jak tam u Was? Jak czuje się Twój synek?
    :D spokooo ;) nic się nie stało ;)
    U nas powoli do przodu, mały się bardzo ładne rozwija i już zaczyna pełzać (obroty opanowane do perfekcji co mnie wyjątkowo meczy bo robi to non stop i wszędzie) szczupły jest bardzo, ale długi jak na swój wiek (waga 16 centyl wzrost 97), to pewnie dlatego ma tyle sił i tak wyprzedził rozwojowo (odwiedza nas na tzw przeglądy fizjo) :) pokonaliśmy zum, siurek ładnie, nadrabiamy szczepienia, szykujemy się do rozszerzania pod okiem naszego gastrologa i cennymi radami Kochanej Cierpliwej, która dla mnie jest jak „latarnia morska” - oświeca mi drogę i wskazuje kurs ❤️❤️😘😘
    Odstawiliśmy Sab, wróciliśmy do mm Nan zwykłego z Comfort, zagęszczacz zamieniamy na kaszkę Holle żeby podtuczyć chudzielca i zagęszczać mm na ten refluks, zaraz mamy echo serca kontrol i potem kontrol nerek za 5 msc bo zum spowodował powiększenie układu.
    Jedynie co to mały b mało śpi w dzień i to jest lipa.
    Ja trochę pracuje po nocach (robię prv sprawy) więc mózg rozruszany.
    Ta choroba rozbiła nam po prostu życie i serio 2 msc jakby ktoś nam zabrał.. nawet wakacje szlag trafił bo zamiast wyjazdu byliśmy w szpitalu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko najważniejsze że już jest lepiej.
    Super, że młody tak dobrze się rozwija. :-)
    Widzę Dziewczyny że nasze dzieciaki to bardzo aktywne ludziki :-) mój misio jest teraz na etapie wstawania, wspina się po wszystkim czyli po tym co stabilne i mniej stabilne ;-) oczywiście każdy upadek to pot i łzy, ale wstaje i próbuje dalej ;-)

I zgadzam się, że Cierpliwa to nasza latarnia morska :-) Kochana Ty byś mogła podręczniki pisać :-) ja mam wrażenie że czasem gubię się w macierzyństwie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 11:17

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała po szczepieniu lekka gorączka. W nocy miała 37 ale nic jej nie podałam żeby spróbowała sama powalczyć ale nad ranem urosło do 37.5 więc podałam jej pół dawki leku no i spadło do 36.8 teraz obserwuje.

Agatelek. A jak z tym regresem snu. Samo przejdzie trzeba czekać ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 11:19

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ciasteczko najważniejsze że już jest lepiej.
    Super, że młody tak dobrze się rozwija. :-)
    Widzę Dziewczyny że nasze dzieciaki to bardzo aktywne ludziki :-) mój misio jest teraz na etapie wstawania, wspina się po wszystkim czyli po tym co stabilne i mniej stabilne ;-) oczywiście każdy upadek to pot i łzy, ale wstaje i próbuje dalej ;-)

I zgadzam się, że Cierpliwa to nasza latarnia morska :-) Kochana Ty byś mogła podręczniki pisać :-) ja mam wrażenie że czasem gubię się w macierzyństwie ;-)
    Ja to od dawna mówię Cierpliwej, że powinna zacząć na tym zarabiać 😃 - mamy szczęście mieć Ją z nami ;) ma taką wiedzę, intuicje, podejście, no po prostu rewelka :) podziwiam i bardzo jestem wdzięczna ❤️
    Oj Olcia żebyś wiedziała 😊 nie ma nudnego, leniwego macierzyństwa 😃
    Chciałam iść z młodym na basen (wszak matka stara pływaczka) ale przez ten zum mamy póki co zakaz .. ale za rok idzie z Tata na Socatots - są ambitne plany wychowania drugiego Ronaldo 😂

😃 tak więc Ciacho jest z Wami, postara się częściej zaglądać 😘

Olciaaa, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    U nas mała po szczepieniu lekka gorączka. W nocy miała 37 ale nic jej nie podałam żeby spróbowała sama powalczyć ale nad ranem urosło do 37.5 więc podałam jej pół dawki leku no i spadło do 36.8 teraz obserwuje.

Agatelek. A jak z tym regresem snu. Samo przejdzie trzeba czekać ?
    Mam nadzieję,że dziś już będzie lepiej. Każde szczepienie to ogromny stres, no ale trzeba.
    Czy szczepicie/planujecie szczepić dzieci przeciw meningokokom? Mi pediatra polecala a pielęgniarka powiedziała żeby póki co się wstrzymać i zaszczepić dopiero jak mały będzie szedł do żłobka.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho, Olcia:*
    Bardzo mi milo i ciesze sie, ze moge w jakikolwiek sposob doradzic i pomoc :)
    Na poradnik to ja jednak jeszcze zbyt malo wiem ;)

U nas czasem tez pod gorke, mala ma czasem rozne humorki i w ogole...
    No nie zawsze jest kolorowo, ale sobie radzimy...
    Teraz akurat mala padla po spacerku na drzemke, a ja siedze z kawka...
    Za godzinke pojde obiad wstawic... i jakos sie to kreci...

Iwka, regres to jak skok, sam przyszedl i sam minie... trzeba zacisnac zeby i odczekac...

Olcia, ja szczepie na meningo...
    Na szczep C u nas jest w tych "obowiazkowych" w kalendarzu szczepien, a na B szczepie dobrowolnie, u nas akurat kasa chorych do ktorej ja naleze zwraca koszta za szczepienie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mam nadzieję,że dziś już będzie lepiej. Każde szczepienie to ogromny stres, no ale trzeba.
    Czy szczepicie/planujecie szczepić dzieci przeciw meningokokom? Mi pediatra polecala a pielęgniarka powiedziała żeby póki co się wstrzymać i zaszczepić dopiero jak mały będzie szedł do żłobka.
    Tak - za tydz pierwsza dawka na B, potem C - młody idzie do żłobka w czerwcu - nie zdążymy inaczej zrobić całości.

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ciasteczko, dobrze że jesteś, że choroba synka odpuściła, jest lepiej i że tak pięknie się rozwija ♥️ I szacun, że jeszcze ogarniasz pracę 😯😱

Ja przynajmniej o godz. 22 mam umysł wyłączony 😏😏 ale ja to śpioch jestem straszny... Już się boję tego, jak wrócę do pracy... Będę jak zoombi coś czuję.

Olcia - ja do tej pory dawałam również wodę, a przynajmniej próbowałam 😏 Bo mały nie bardzo chce pić cokolwiek innego niż mleczko 😏 Teraz próbuje z naturalnymi sokami wyciskanymi z warzyw, ale też marnie nam idzie...taki sok rozrabiam z wodą, w proporcji 1:1 i podaję jako urozmaicenie posiłków zawierających owoce lub warzywa, a nie zastąpienie jedzenia w całości czy picia wody.

Ja również uuuuwielbiam Cierpliwą ♥️😘 i za porady i za świetne podejście ogólnie 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 16:22

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia-to Ci się zaczyna robić "wesoło" 😏 A już dopiero będzie jak zaczną nasze szkraby chodzić 😱

Mój młody zaczął pełzać jakieś 3 tygodnie temu, ale postępu jako takiego nie widzę 😏 tzn. pelza w tym samym tempie, w jakim zaczął. Leniuszek z niego 😏

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja mam zamiar szczepić. Pierwszą dawkę na typ B mamy za miesiąc. Chcemy się wyrobić przed żlobkiem a jest kilka dawek do podania.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia:*
    Ja was tez wszystkie uwielbiam❤
    W ogole ekstra z nas watek! Tyle czasu juz tu piszemy, a jeszcze zadnej afery :D

Moja corka wlasnie wstaje z drzemki😅 juz sie nudzic zaczynalam (a powinnam nas pakowac a nie sie nudzic) ale posiedzialam z kawka, ogarnelam troche...
    Zaraz zjemy nasz pozny obiadek i lecimy na soacer, o ile sie nie rozpada, bo jakos czarno...

Ciasteczko777, Olciaaa lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o meningokoki to cały czas się zastanawiam... Bo trochę dużo tych szczepień jakby nie było... A czy będzie żłobek, czy juanua lub nic, okaże się na początku przyszłego roku.

Choć widzę, że wiele z nas myśli o szybkim powrocie do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 16:51

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pracy jeszcze nie wracam, do placowki mala pojdzie moze za rok, ale chodzi na place zabaw, ma kontakt z dziecmi przedszkolnymi z rodziny itp, wole zaszczepic jak pluc sobie w brode...
    No i jak ja sie zdecyduje wrocic do pracy, rmto mam taka, ze rowniez niewiadomo jakis wirusow i bakterii do domu naniose...

Ale ja jestem mistrzem martwienia sie na zapas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:05

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mała spi juz prawie 4h, zaraz musze ja obudzic na jedzenie. Udało mi sie zjesc samodzielnie obiad i umyc wlosy, nawet jeden film obejrzałam z narzeczonym:-) ale teraz koniec laby hihi

Cccierpliwa, Olciaaa, Iwkaaa, Vaina, Marin lubią tę wiadomość

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, super! Powoli do przodu :D

Motylek1313 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Motylku, super! Powoli do przodu :D

Cccierpliwa ale jestem niepocieszona bo mało zjadła jak dla mnie. Ehhh i wez tu zrozum matke.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odzew i wsparcie :*

Motylki gratuluje dzidziusia, przeoczyłam wcześniej wiadomość :)

Mój mały to także szogun jak ich mało, ciagle wstaje i jest z siebie taki dumny jak się gdzieś wspina. Wczoraj poszłam z nim do biura i koleżanka postawiła go przy kserze. 10 min z nim stała, a on naciskał przyciski i taka radością jakby to była najlepsza gra ;)

My skończyliśmy już obowiązkowe szczepienia i chyba za chwile zacznę szczepić na meningokoki. Mamy zaplanowane wyjazdy zagraniczne, wiec nie chce tego odwlekać. Z drugiej strony właśnie opinie o meningokokach są różne. planujecie szczepienia na ospę?

Ps.
    Tez uwielbiam Cierpliwa :) dzięki Kochana, ze tu z nami jesteś :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 20:19

Olciaaa, Motylek1313 lubią tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, tak jak cierpliwa napisała, powoli samo minie :) poza tym to co możesz zrobić? Agatka też tak miała, już ładnie spała w nocy i nagle jak obudziła się pierwszy raz o 2 to już później co godzinę.

Co do meningokokow to Agatka jest już po 2 dawkach, została nam jeszcze jedna przypominająca ok. 18 mż. Men c, ale to nie wiem kiedy. Ja chciałam (i tak mi zasugerowała pielęgniarka) wykorzystać przerwę w szczepieniach między 6, a 13 mż. W przyszłym tygodniu planuje zaszczepić Agatke przeciw grypie. Mam już termin szczepienia, a nie wiem czy uda mi się kupić szczepionkę :( tej szczepionki nie ma na miejscu w przychodni, a póki co w żadnej aptece nie znalazłam, bo na ten sezon szczepionki są dopiero od 2 dni dostępne (wszystkie apteki do których dzwoniłam mówią że sa braki w hurtowniach).
    Chyba jestem pierwsza na naszym wątku, która wróci dk pracy na pełen etat :( zostały mi 3 tygodnie, a już od poniedziałku startujemy że zlobkiem :( zaczyna mnie ogarniać przerażenie jak ja sobie dam z tym wszystkim radę, a jeszcze w takim sezonie zaczynamy żłobek, że boję się, że Agatka będzie mi ciągle chorować.

Buko
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ