Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Ciastek nie usunął konta 😂 skąd ten pomysł 😂?! Po prostu, jak pisałam, rzadko tu bywam, bo dopiero wychodzimy po ponad 2 msc chorobie na prosta.
Mag bardzo mi przykro - wyrazy współczucia
Dziękuje za informacje- u nas anemia była przez zum i po wyleczeniu jesteśmy na dolnej granicy norm ale jest ok i nie podaje żelaza, a za msc zaczynamy rozszerzanie.
Agatek - nie mam słów na to co się wydarzyło i również bardzo mi przykro jakbyś chciała pomocy -porady prawnej- daj znać na prv.
Gratuluje Nowym Mamusiom!!
Jak tam u Was? Jak czuje się Twój synek? -
nick nieaktualnyWidziałam że poruszyłyscie temat picia, ja na razie podawałam małemu tylko wodę. Teraz myślę o jakiś herbatkach. Może rumianek? Co się sprawdza?
U nas też średnio idzie z tym regularnym trybem życia. Staram się póki co nie spinać i podporządkowuje tryb dnia pod Antka. Dobrze, że mój macierzyński jeszcze trochę potrwa bo jakbym musiała wrócić teraz do pracy to nie wiem jak bym dała radę
Mam nadzieję,że pogoda jeszcze się poprawi bo teraz jest okropnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 09:45
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Kochana, przepraszam to mi się coś pomieszało. Ja też miałam długą przerwę od forum ale już jestem
Jak tam u Was? Jak czuje się Twój synek?
U nas powoli do przodu, mały się bardzo ładne rozwija i już zaczyna pełzać (obroty opanowane do perfekcji co mnie wyjątkowo meczy bo robi to non stop i wszędzie) szczupły jest bardzo, ale długi jak na swój wiek (waga 16 centyl wzrost 97), to pewnie dlatego ma tyle sił i tak wyprzedził rozwojowo (odwiedza nas na tzw przeglądy fizjo) pokonaliśmy zum, siurek ładnie, nadrabiamy szczepienia, szykujemy się do rozszerzania pod okiem naszego gastrologa i cennymi radami Kochanej Cierpliwej, która dla mnie jest jak „latarnia morska” - oświeca mi drogę i wskazuje kurs ❤️❤️😘😘
Odstawiliśmy Sab, wróciliśmy do mm Nan zwykłego z Comfort, zagęszczacz zamieniamy na kaszkę Holle żeby podtuczyć chudzielca i zagęszczać mm na ten refluks, zaraz mamy echo serca kontrol i potem kontrol nerek za 5 msc bo zum spowodował powiększenie układu.
Jedynie co to mały b mało śpi w dzień i to jest lipa.
Ja trochę pracuje po nocach (robię prv sprawy) więc mózg rozruszany.
Ta choroba rozbiła nam po prostu życie i serio 2 msc jakby ktoś nam zabrał.. nawet wakacje szlag trafił bo zamiast wyjazdu byliśmy w szpitalu -
nick nieaktualnyCiasteczko najważniejsze że już jest lepiej.
Super, że młody tak dobrze się rozwija.
Widzę Dziewczyny że nasze dzieciaki to bardzo aktywne ludziki mój misio jest teraz na etapie wstawania, wspina się po wszystkim czyli po tym co stabilne i mniej stabilne oczywiście każdy upadek to pot i łzy, ale wstaje i próbuje dalej
I zgadzam się, że Cierpliwa to nasza latarnia morska Kochana Ty byś mogła podręczniki pisać ja mam wrażenie że czasem gubię się w macierzyństwieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 11:17
-
U nas mała po szczepieniu lekka gorączka. W nocy miała 37 ale nic jej nie podałam żeby spróbowała sama powalczyć ale nad ranem urosło do 37.5 więc podałam jej pół dawki leku no i spadło do 36.8 teraz obserwuje.
Agatelek. A jak z tym regresem snu. Samo przejdzie trzeba czekać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 11:19
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Ciasteczko najważniejsze że już jest lepiej.
Super, że młody tak dobrze się rozwija.
Widzę Dziewczyny że nasze dzieciaki to bardzo aktywne ludziki mój misio jest teraz na etapie wstawania, wspina się po wszystkim czyli po tym co stabilne i mniej stabilne oczywiście każdy upadek to pot i łzy, ale wstaje i próbuje dalej
I zgadzam się, że Cierpliwa to nasza latarnia morska Kochana Ty byś mogła podręczniki pisać ja mam wrażenie że czasem gubię się w macierzyństwie
Oj Olcia żebyś wiedziała 😊 nie ma nudnego, leniwego macierzyństwa 😃
Chciałam iść z młodym na basen (wszak matka stara pływaczka) ale przez ten zum mamy póki co zakaz .. ale za rok idzie z Tata na Socatots - są ambitne plany wychowania drugiego Ronaldo 😂
😃 tak więc Ciacho jest z Wami, postara się częściej zaglądać 😘Olciaaa, Veri lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:U nas mała po szczepieniu lekka gorączka. W nocy miała 37 ale nic jej nie podałam żeby spróbowała sama powalczyć ale nad ranem urosło do 37.5 więc podałam jej pół dawki leku no i spadło do 36.8 teraz obserwuje.
Agatelek. A jak z tym regresem snu. Samo przejdzie trzeba czekać ?
Czy szczepicie/planujecie szczepić dzieci przeciw meningokokom? Mi pediatra polecala a pielęgniarka powiedziała żeby póki co się wstrzymać i zaszczepić dopiero jak mały będzie szedł do żłobka. -
Ciacho, Olcia:*
Bardzo mi milo i ciesze sie, ze moge w jakikolwiek sposob doradzic i pomoc
Na poradnik to ja jednak jeszcze zbyt malo wiem
U nas czasem tez pod gorke, mala ma czasem rozne humorki i w ogole...
No nie zawsze jest kolorowo, ale sobie radzimy...
Teraz akurat mala padla po spacerku na drzemke, a ja siedze z kawka...
Za godzinke pojde obiad wstawic... i jakos sie to kreci...
Iwka, regres to jak skok, sam przyszedl i sam minie... trzeba zacisnac zeby i odczekac...
Olcia, ja szczepie na meningo...
Na szczep C u nas jest w tych "obowiazkowych" w kalendarzu szczepien, a na B szczepie dobrowolnie, u nas akurat kasa chorych do ktorej ja naleze zwraca koszta za szczepienie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Mam nadzieję,że dziś już będzie lepiej. Każde szczepienie to ogromny stres, no ale trzeba.
Czy szczepicie/planujecie szczepić dzieci przeciw meningokokom? Mi pediatra polecala a pielęgniarka powiedziała żeby póki co się wstrzymać i zaszczepić dopiero jak mały będzie szedł do żłobka. -
Witaj Ciasteczko, dobrze że jesteś, że choroba synka odpuściła, jest lepiej i że tak pięknie się rozwija ♥️ I szacun, że jeszcze ogarniasz pracę 😯😱
Ja przynajmniej o godz. 22 mam umysł wyłączony 😏😏 ale ja to śpioch jestem straszny... Już się boję tego, jak wrócę do pracy... Będę jak zoombi coś czuję.
Olcia - ja do tej pory dawałam również wodę, a przynajmniej próbowałam 😏 Bo mały nie bardzo chce pić cokolwiek innego niż mleczko 😏 Teraz próbuje z naturalnymi sokami wyciskanymi z warzyw, ale też marnie nam idzie...taki sok rozrabiam z wodą, w proporcji 1:1 i podaję jako urozmaicenie posiłków zawierających owoce lub warzywa, a nie zastąpienie jedzenia w całości czy picia wody.
Ja również uuuuwielbiam Cierpliwą ♥️😘 i za porady i za świetne podejście ogólnie 😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 16:22
-
Olcia-to Ci się zaczyna robić "wesoło" 😏 A już dopiero będzie jak zaczną nasze szkraby chodzić 😱
Mój młody zaczął pełzać jakieś 3 tygodnie temu, ale postępu jako takiego nie widzę 😏 tzn. pelza w tym samym tempie, w jakim zaczął. Leniuszek z niego 😏
-
Olciaaa wrote:Mam nadzieję,że dziś już będzie lepiej. Każde szczepienie to ogromny stres, no ale trzeba.
Czy szczepicie/planujecie szczepić dzieci przeciw meningokokom? Mi pediatra polecala a pielęgniarka powiedziała żeby póki co się wstrzymać i zaszczepić dopiero jak mały będzie szedł do żłobka.
Ja mam zamiar szczepić. Pierwszą dawkę na typ B mamy za miesiąc. Chcemy się wyrobić przed żlobkiem a jest kilka dawek do podania. -
Magnolia:*
Ja was tez wszystkie uwielbiam❤
W ogole ekstra z nas watek! Tyle czasu juz tu piszemy, a jeszcze zadnej afery
Moja corka wlasnie wstaje z drzemki😅 juz sie nudzic zaczynalam (a powinnam nas pakowac a nie sie nudzic) ale posiedzialam z kawka, ogarnelam troche...
Zaraz zjemy nasz pozny obiadek i lecimy na soacer, o ile sie nie rozpada, bo jakos czarno...Ciasteczko777, Olciaaa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Jeśli chodzi o meningokoki to cały czas się zastanawiam... Bo trochę dużo tych szczepień jakby nie było... A czy będzie żłobek, czy juanua lub nic, okaże się na początku przyszłego roku.
Choć widzę, że wiele z nas myśli o szybkim powrocie do pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 16:51
-
Ja do pracy jeszcze nie wracam, do placowki mala pojdzie moze za rok, ale chodzi na place zabaw, ma kontakt z dziecmi przedszkolnymi z rodziny itp, wole zaszczepic jak pluc sobie w brode...
No i jak ja sie zdecyduje wrocic do pracy, rmto mam taka, ze rowniez niewiadomo jakis wirusow i bakterii do domu naniose...
Ale ja jestem mistrzem martwienia sie na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:05
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny mała spi juz prawie 4h, zaraz musze ja obudzic na jedzenie. Udało mi sie zjesc samodzielnie obiad i umyc wlosy, nawet jeden film obejrzałam z narzeczonym:-) ale teraz koniec laby hihi
Cccierpliwa, Olciaaa, Iwkaaa, Vaina, Marin lubią tę wiadomość
-
Motylku, super! Powoli do przodu
Motylek1313 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziękuje dziewczyny za odzew i wsparcie :*
Motylki gratuluje dzidziusia, przeoczyłam wcześniej wiadomość
Mój mały to także szogun jak ich mało, ciagle wstaje i jest z siebie taki dumny jak się gdzieś wspina. Wczoraj poszłam z nim do biura i koleżanka postawiła go przy kserze. 10 min z nim stała, a on naciskał przyciski i taka radością jakby to była najlepsza gra
My skończyliśmy już obowiązkowe szczepienia i chyba za chwile zacznę szczepić na meningokoki. Mamy zaplanowane wyjazdy zagraniczne, wiec nie chce tego odwlekać. Z drugiej strony właśnie opinie o meningokokach są różne. planujecie szczepienia na ospę?
Ps.
Tez uwielbiam Cierpliwa dzięki Kochana, ze tu z nami jesteś :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 20:19
Olciaaa, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
Iwka, tak jak cierpliwa napisała, powoli samo minie poza tym to co możesz zrobić? Agatka też tak miała, już ładnie spała w nocy i nagle jak obudziła się pierwszy raz o 2 to już później co godzinę.
Co do meningokokow to Agatka jest już po 2 dawkach, została nam jeszcze jedna przypominająca ok. 18 mż. Men c, ale to nie wiem kiedy. Ja chciałam (i tak mi zasugerowała pielęgniarka) wykorzystać przerwę w szczepieniach między 6, a 13 mż. W przyszłym tygodniu planuje zaszczepić Agatke przeciw grypie. Mam już termin szczepienia, a nie wiem czy uda mi się kupić szczepionkę tej szczepionki nie ma na miejscu w przychodni, a póki co w żadnej aptece nie znalazłam, bo na ten sezon szczepionki są dopiero od 2 dni dostępne (wszystkie apteki do których dzwoniłam mówią że sa braki w hurtowniach).
Chyba jestem pierwsza na naszym wątku, która wróci dk pracy na pełen etat zostały mi 3 tygodnie, a już od poniedziałku startujemy że zlobkiem zaczyna mnie ogarniać przerażenie jak ja sobie dam z tym wszystkim radę, a jeszcze w takim sezonie zaczynamy żłobek, że boję się, że Agatka będzie mi ciągle chorować.Buko