X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne usg dopiero jutro.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Nie_mam_cierpliwości_do_nicków Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja tu nowa, choć czytam Was już od jakiegoś czasu.

Magnolia, jak Ty krwawiłam w 7 tygodniu (u mnie chyba 6+5). Miałam to szczęście, że zaczęło się rano, więc dzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego. Kazał się natychmiast położyć, wziąć do razu dupka x4 i relanium, podniósł też wszystkie dawki hormonów, które stale przyjmowałam. Miałam też leżeć kolejne 3 dni.

USG miałam dopiero w 8 tygodniu - krwiak był większy niż dziecko (ok. 3 cm x 0,5 cm) - dostałam zwolnienie i nakaz oszczędzania się. Fast forward do 12 tc. - dziecko ma się świetnie, krwiak zniknął.

Morał: w górę serce, krwiak są dość częste i cholernie stresujące (ach, to relanium!), ale większość historii z ich udziałem kończy się dobrze.

ps. pytałam mojego lekarza, skąd się biorą krwiaki - odpowiedział, że nie wiadomo :)
    ps2: mi kazano przy krwawieniu odstawić całkowicie heparynę, a nie ją brać.
    ps3. "zagrażające poronienie" to chyba techniczna nazwa takiej sytuacji

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam cierpliwosci do nikow ;)
    Dzięki ze podzielilas sie swoja historia-szczesliwa. To zawsze podnosi na duchu.
    Staram sie myslec pozytywnie, chociaz wiadomo ze jakis strach jest.

Po obchodzie i tak sie niczego nie dowiedzialam, musze czekac na jutrzejsze usg. Jedynie co, to lekarz stwierdzil ze duzo lekow biore.
    Sama sie zreszta zastanawiam czy nie zaduzo, bo oprocz swoich biore jeszcze szpitalne. Choc moj lekarz tak kazal, wiec musze mu zaufac i zdac sie na niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:35

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po USG prenatalnym. Badanie trwało bardzo długo bo dzidziuś sobie spał w najlepsze i doktor dawał mi cukierki, żeby malucha pobudzić :-) Wszystko jest OK, ma 2 ręce i 2 nogi, kość nosową i przezierność karku też jest OK. No i pan dr stwierdził, że będzie chłopak (stwierdził, że jest przekonany) A termin wyznaczył mi na 1 lutego 2019 roku, bo wg USG jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży :-)

Paulaa25, MagNolia55, KasiaŁódź, MonikA_89!, Marzena1991, Rubi27, morganaa, inka2707, agaaa90, klamka, akilegna♥, asias lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziewczyny jestem po USG prenatalnym. Badanie trwało bardzo długo bo dzidziuś sobie spał w najlepsze i doktor dawał mi cukierki, żeby malucha pobudzić :-) Wszystko jest OK, ma 2 ręce i 2 nogi, kość nosową i przezierność karku też jest OK. No i pan dr stwierdził, że będzie chłopak (stwierdził, że jest przekonany) A termin wyznaczył mi na 1 lutego 2019 roku, bo wg USG jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży :-)

Bardzo pozytywne wieści Oluś :) :)
    Rozbawiłaś mnie tymi cukierami ;)
    Noi wstępne gratulacje synka ;)
    Czyli okazało się nawet, że dzidziuś jest starszy? To pewnie będzie zdrowy, dorodny chłopak :) A jak krwiaczek?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana super wiadomości!!!Bardzo się cieszę!!!To mamy ten sam termin bo i ja mam na 01.02.2019 ❤
    Oby do lutego!!!Ja jeszcze płci dzidziusia nie znam,mam wizytę 09.08. więc mam nadzieję że wtedy się dowiem :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia to świetne wieści:)gratuluje synka!!

Ja dziś byłam u lekarza, pobrał krew ale nie chciał jeszcze zrobić usg. Beta jest ponad 31 tys. Ale progesteron mi spad z 21 na 18 i stąd te plamienie. Polecił mi dodatkowo brać 2/2 dupka. I powiedział ze na bank bliźniaki:)oby tylko ten progesteron się podniósł.
    Ach i w piątek już zrobi usg.

Magnolia co tam u Ciebie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:12

p19ucsqvekppzro1.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

Ja dziś byłam u lekarza, pobrał krew ale nie chciał jeszcze zrobić usg. Beta jest ponad 31 tys. Ale progesteron mi spad z 21 na 18 i stąd te plamienie. Polecił mi dodatkowo brać 2/2 dupka. I powiedział ze na bank bliźniaki:)oby tylko ten progesteron się podniósł.

Jeśli jesteś obstawiona lekami, to napewno się podniesie :) Niesamowite jeśli bližniaki <3 Kolejne już na forum :) :)

A co u mnie? Bez zmian, czekam do jutra - wyżej napisałam :) Ogólnie humor mam trochę lepszy - staram się być dobrej myśli. Najwazniejsze, że krwawienie ustało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 20:17

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Gratulacje kochana. Widzę, że synek rośnie jak na drożdżach :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ten lekarz od USG (to inny niż mój prowadzący) powiedział, że bardzo dużo kobiet ma krwiaki, ale nie wolno panikować bo większość z nich się wchłania. Spokojny tryb życia (powiedział, że on jest zwolennikiem leżenia plackiem) powinien pomóc.
    Stwierdził, że ja mam się moim krwiakiem nie martwić, mam żyć normalnie a nawet wolno współżyć. Tym mnie zaskoczył, po w szpitalu lekarz stwierdził, że nawet mam nie myśleć o seksie ;-)
    Jutro wybieram się do mojego doktorka i zobaczymy co on powie ;-) Bo widzę, że co lekarz to inna opinia,,,

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Kochana super wiadomości!!!Bardzo się cieszę!!!To mamy ten sam termin bo i ja mam na 01.02.2019 ❤
    Oby do lutego!!!Ja jeszcze płci dzidziusia nie znam,mam wizytę 09.08. więc mam nadzieję że wtedy się dowiem :)
    To jeszcze trochę musimy wytrzymać :-) Powiem szczerze, że to badanie jest świetne, można pooglądać maluszka z każdej strony :-)
    A jednocześnie bardzo uspokaja :-) Ja byłam naszykowana na dziewczynkę, chłopczyk jest dla mnie zaskoczeniem. Ale jestem bardzo szczęśliwa, że będzie synuś :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Gratulacje kochana. Widzę, że synek rośnie jak na drożdżach :)
    bardzo szybko, aż jestem w szoku ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

gratuluję bliźniaków :-) super!!!

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Super :) gratuluję :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa, gratuluje synka!!!

Olciaaa lubi tę wiadomość

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratuluję synusia a Tobie Kasia bliźniaków ;)

Olciaaa, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Dopiero zauważyłam ten wątek, a przecież moja ciąża zaczęła się od ivf w styczniu, jako jedna z pierwszych na naszym wątku, może ktoś mnie jeszcze pamięta :) muszę przyznać, że produkujecie strony w zatrwazajacym tempie.
    Paulcia, bardzo mi przykro, dopiero przeczytałam o Twojej stracie :( nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazic co przechodzisz :( ale człowiek jest twardszy od kamienia i wierzę, że dasz sobie radę ze wszystkim.

MagNolia55, KasiaLe, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Buko :) Widzę, że u Ciebie już końcóweczka. Jak się czujesz? Nie dokuczają Ci te upały? :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja też, ja też :)
    Brakuje jeszcze Erl ale ona chyba już się nie udziela na forum

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, czuję się bardzo dobrze, upały nie doskwieraja mi bardziej niż osobom z otoczenia bez ciąży :) zawsze mi się wydawało, że na tym etapie ciąży kobieta jest jak słoń i narzeka na wszystko (pewnie tak robiły moje znajome i stąd to przekonanie), a ja czuję, że mogę wszystko. Jedyna moja bolączką w ciąży to cukrzyca ciążowa, ale już się przyzwyczaiłam do diety i jakoś sobie z nią radzę.

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ