Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko tez cie z watkow ivf pamietam
A upaly i mi nie doskwieraja bardziej jak innym na szczescie... ogolnie to nawet chyba mniej mi przeszkadzaja i mniej narzekam jak moj mazPaulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
MagNolia55 wrote:No więc wychodze do domu
Sytuacja opanowana. Dzidziuś ma się dobrze - mierzy podobno 15mm. A krwiak zaczyna się wchłaniać. Jaki duży jest, nadal nie chcieli mi powiedzieć - mam o tym nie myśleć.
Trochę kamień z serca, oby było już tylko dobrze.
Wszystko będzie dobrze kochana dużo odpoczywaj! :*
MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
akilegna♥ wrote:Cukrzyca ciążowa daje o sobie znać dopiero po skończonym 24tc. Jeżeli wcześniej nie miałaś problemów z cukrem lub IO. Badanie glukozy z obciążeniem jest chyba obowiązkowe, ale najlepiej zrobić je właśnie tak w 26tc.
Ja już niestety na insulinie i mimo tego skutki uboczne się pojawiły♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
nick nieaktualnyNa krwawienie moga mieć wplyw leki przeciwzakrzepowe, które wiele z nas bralo/bierze. Ja byłam na IP dwa razy, najpierw w 6 Tc jak wstałam rano z plamienie po nocy i w 10 Tc jak zobaczyłam świeża krew (przy badaniu na IP już go nie było) i wtedy tak mi dr zasugerowała, że winny może być neoparin.
-
Buko wrote:Na krwawienie moga mieć wplyw leki przeciwzakrzepowe, które wiele z nas bralo/bierze. Ja byłam na IP dwa razy, najpierw w 6 Tc jak wstałam rano z plamienie po nocy i w 10 Tc jak zobaczyłam świeża krew (przy badaniu na IP już go nie było) i wtedy tak mi dr zasugerowała, że winny może być neoparin.
W którym tygodniu odstawiłaś neoparin?miałaś przed procedurą jakieś badania albo przed odstawieniem? -
KasiaLe wrote:Ja właśnie miałam IO przed ciążą, i cukrzyce ciążową mam od 12tc stwierdzoną, też już na insulinie nocnej jestem.
O to bardzo szybko mi do 18 tc cukry nie szalały. Dopiero po zaczęły się stopniowo podnosić.
Ile bierzesz jednostek na noc? Po jedzeniu jest ok?
Ja mam na noc od dziś 7 jednostek i w ciągu dnia, przed posiłkiem (takim po którym wiem, że cukier skoczy) 4 jednostki. Cukry w ciągu dnia nie przekraczają 120, rano max 90. Mimo tego dążymy, żeby te na czczo były jeszcze trochę niższe, bo mi dziecko za szybko rośnie, przepływy się pogorszyły i za dużo wód plodowych
Edit : przed ciążą też miałam IO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 20:29
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny tak zaczełam czytać wasze wiadomości o tej cukrzycy.Ja mam cukier 94 na czczo czy nie jest za wysoki???Do lekarza z tym wynikiem idę dopiero za tydzień.
Podczas przygotowań do ivf miałam cukier 103 robiłam test obciązania glukozą i insuliną po czym lekarz z kliniki oglądając wyniki stwierdził, ze jest ok.
Trochę się martwię tą glukoząWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:07
-
103 na czczo to już za dużo. 94 wg mojej diabetolog jest ok ale lepiej, żeby było niższe, najlepiej poniżej 90.
W sumie zależy kiedy był badany u Ciebie cukier na czczo, po ilu godzinach od ostatniego posiłku i co jadłaś.
Cccierpliwa przed badaniem na wieczór najadła się owoców i wyszedł wyższy niż powinien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:29
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Dokladnie ja sie najadlam nektaryn 8h przed badaniem jak Akilegna pisze i mialam cukier na czczo 102... a po obciazeniu super... nawet 2h po obciazeniu nizszy niz na czczo...
Ale z dwojga zlego moze lepiej bo i tak po 30tc skonczylo sie insulina na noc... poczatkowo wyklinalam te nektaryny bo cukry na czczo i po jedzeniu super a tu stwierdzona cukrzyca ciazowa, a z biegiem czasu tak jak moja diabetolog odrazu powiedziala, ten na czczo zaczal sie sypac... i mimo ze po posilkach mam cukier super, nic mi nie skacze, moge jesc doslownie wszystko i zawsze bedzie ok, to na czczo bez insuliny jest za wysoki, czasem wyzszy lub taki sam jak przed pojsciem spac...
Wiec tez ostatecznie bralam po 30tc 4 jednostki insuliny na noc, kolo 35tc musialam zwiekszyc na 5 a teraz od tygodnia przeszlam na 6 bo im starsza ciaza tym trudniej utrzymac wynik na czczo ponizej 90 (po posilkach nadal wzorowo bez pomocnikow)...
I diabetolog zaraz jak do niej w 26tc trafilam powiedziala z gory ze z czasem sama zaczne zauwazac ze wraz z wiekiem ciazy bede miala coraz wyzszy wynik na czczo...
Tyle szczescia ze mala waga i wielkoscia nie wyprzedza, a i przeplywy i lozysko dobre i tylko dlatego chca mi wywolywac porod dzien wczesniej jak mam termin a nie juz zaraz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 21:41
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnymorganaa wrote:W którym tygodniu odstawiłaś neoparin?miałaś przed procedurą jakieś badania albo przed odstawieniem?
Nie miałam żadnych badań ani przed procedura, ani przed odstawieniem, a brałam neoparin, bo po punkcji wyglądało na to, że jest duże ryzyko hiperki. -
Ja właśnie nie zwróciłam uwagi co jadłam dzień wcześniej przed badaniem ale napewno mineło 12h od ostatniego posiłku.Też miałam jakiś dziwny ten cukier przed cała procedurą po obciążeniu niższy niż na czczo musze poszukać wyników.
No nic pozostaje mi czekać co powie gin.za tydzień.
Macie jakieś doświadczenia,może dieta wystarczy???Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 22:26
-
Paula zalezy u mnie np dieta nic nie daka bo czy jadlam pod diete cukrzycowa czy tez zupelnie normalnie to wyniki zawsze byly takie same czyli na czczo podwyzszone, a pozniej juz caly czas dobre... wiec u mnie byla insulina na noc a w dzien normalne zycie jak zawsze jak juz wszystkie mozliwosci przetestowalam i byla pewnosc ze dieta ani nie jest konieczna w dzien ani tez nie pomaga na zmniejszenie wyniku na czczo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi dieta cukrów na czczo nie poprawiła. W ciągu dnia już tak. I Cccierpliwa teraz taka ciekawostka : diabetolog doradziła mi jeść kolacje o 18.00, insulinę basal wziąć dopiero po 22.00. Ja mówię do niej, że do tej pory bez jedzenia nie dam rady, że kolacja dla mnie za wcześnie. Doradziła przed snem zjeść jakikolwiek owoc, ale nie za dużo i serio to pomaga na poranny cukier
Paula możesz zapobiegawczo wprowadzić dietę, może akurat uchroni Cię to przed cukrzyca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:08
-
Buko wrote:Witajcie dziewczyny
Dopiero zauważyłam ten wątek, a przecież moja ciąża zaczęła się od ivf w styczniu, jako jedna z pierwszych na naszym wątku, może ktoś mnie jeszcze pamięta muszę przyznać, że produkujecie strony w zatrwazajacym tempie.
Paulcia, bardzo mi przykro, dopiero przeczytałam o Twojej stracie nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazic co przechodzisz ale człowiek jest twardszy od kamienia i wierzę, że dasz sobie radę ze wszystkim.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Dzisiaj rano obudziłam się z tępym bólem brzucha i kilkoma jasno brązowymi kropkami na wkładce. Zastanawiam się czy wziąć dodatkową luteinę (biorę 2x1 tab). Wiem, że takie rzeczy się zdarzają, ale panika mi się włączyła....
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Buko, Cierpliwa, Akilegna i Erl ( mimo że już dawno nie pisała) jesteście moimi mentorkami. Wasze słowa były i są dla mnie święte cieszę się że jeszcze wpadacie zobaczyć co u nas słychać. Ja osobiście nie mam czego szukać na fioletowej stronie ale przecież muszę sprawdzić jak się mają nasze dziewczyny
Magnoliu cieszę się że jesteś w domku, dbaj o siebie!
Inka a Ty zaraz 16 tydzień zaczynasz ja nie mogę ale ten czas leci
A Smoczyca widzę milczy, resetuje się dalej na wsi, ale to dobrze,mam nadzieję że wkrótce napiszę.
Olcia widzę że w końcu Ciebie krwawienia zostawily w spokoju cieszę się bardzo.
Paula, Morgana, Monika jak samopoczucie? Tęsknię za Wami , ale mam nadzieję że wkrótce do Was dolaczymy
Miłego dnia Wam życzęDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Buko no w końcu się odezwalas!! Już myślałam że o nas zapomnialas, jak się czujesz??? Co się stało to się nie odstanie, czekam na @ by startować od początku nie ma co się załamywać, to nic nie da, odezwij się czasem m ściskam i pozdrawiam Ciebie serdecznie :-*
Podziwiam Twoje podejście i czekam tu na Ciebie
A ja, tak jak pisałam wcześniej, czuję się dobrze, praktycznie na nic nie narzekam, jedynie dopadła mnie ta nieszczęsny cukrzyca ciążowa, ale tutaj radzę sobie dieta i jest duża szansa, że unikne insuliny.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
akilegna♥ wrote:O to bardzo szybko mi do 18 tc cukry nie szalały. Dopiero po zaczęły się stopniowo podnosić.
Ile bierzesz jednostek na noc? Po jedzeniu jest ok?
Ja mam na noc od dziś 7 jednostek i w ciągu dnia, przed posiłkiem (takim po którym wiem, że cukier skoczy) 4 jednostki. Cukry w ciągu dnia nie przekraczają 120, rano max 90. Mimo tego dążymy, żeby te na czczo były jeszcze trochę niższe, bo mi dziecko za szybko rośnie, przepływy się pogorszyły i za dużo wód plodowych
Edit : przed ciążą też miałam IOWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 08:56
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,