X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kąpiemy w wanience to Antek w niej siedzi, mąż asekuruje go z boku. Jak pod prysznicem (mamy prysznic z niskim brodzikiem) to ja siadam lub kucam i sadzam Antka na sobie. On jest już bardzo ruchliwy, ale nie panikuje jak np myję mu głowę. Dużo zależy od dziecka, każdy musi sobie wypracować swoją metodę :-) dla nas prysznic o tyle jest wygodniejszy, że wchodzimy i siup, dziecko umyte ;-) szykowanie wanienki zawsze było dla mnie męczące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 07:29

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy w wanience, w sypialni(od jakiegoś czasu na podłodze-zaduzo chlapania). Z tej racji w sypialni, że w łazience mamy prysznic ale z głębokim brodzikiem, więc mycie dopiero jak stabilnie będzie siedział. Poza tym wygodniej mi póki co w sypialni, bo mam tam wszystko pod ręką. Problemem jedynie bylo/jest chlapania... Ale rozkłada stary ręcznik i chociaż panele mam zabezpieczone.

Ciastko, może wspólne mycie jest jakimś rozwiązaniem póki co?

Inka-brawo dla Emilki. Zdolniaszka. Faktycznie bajecznie musi to wyglądać, jak taki maluszek już śmiga 😁

Mój dzisiaj usiadł 🙂 troszkę rączka się trzymał pudła z zabawkami i delikatnie się chwilą, ale siedział. I od 3 tygodni mówi ma-ma i ba-ba. Zauważyłam, że mama najczęściej wola jak chce cyca, albo jak jest śpiący. Wówczas pelza, ciągnie mnie za nogawke i wola ma-ma, ma-ma. Słodkie to bardzo.

inka2707, Asia2000, Ciasteczko777, Rubi27 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja mam ta wanienkę Stokke. Jest super, zajmuje niewiele miejsca i pewnie będzie Ci w niej wygodnie pod prysznicem. Moja znajoma, która ma 5 letnie dziecko dalej z niej korzysta i robi dziecku basenik na balkonie. Wanienka tez będzie super rozwiązaniem jak Marek zacznie siedzieć i będzie chciał się bawić w wannie.
    My tez na wyjazdach kapiemy małego pod prysznicem na rękach. Tez ma super zabawę. Chociaż wtedy rezygnowałem z kąpieli z oliwka bo bałam się, ze nam się wyśliźnie.
    Co do lotu to małe dzieci często śpią w samolocie. Dam Ci znać jak będzie u nas.

Olcia w takim razie zapisze się na listopad z ta szczepionka. Wole to już zacząć.

Inka ta Twoja dziewucha to jakiś geniusz :)

Ciasteczko777, inka2707 lubią tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asekurowalam z boku na początku enpozycji pollezacej, później w siedzącej (krótko przed tym jak sama usiadła, ale już nie chciała leżeć w wanience). Teraz moje dzidcko chce stać albo kleczec, bo wrzuca i wyrzuca zabawki. Czekam aż będzie stać stobilnie sam, to może będę ją myć pod prysznicem.

Buko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) !!
    Chyba kupimy Stokke póki co z wkładka :) jakoś się musimy nauczyć mycia w łazience pod prysznicem :D
    Wgl mamy zwykła 100 cm wanienkę Lulu i jest mało praktyczna - przez te skosy w środku jest mało miejsca a wanienka gabarytowo ogromna.

Mag najbardziej się boje tego, że będzie w samolocie płakać, chociaż powietrze i ciśnienie powinny go uśpić... Marek to dziecko które np w dzień prawie wgl nie śpi. Kiedy lecicie? Pampersy warto kupić na miejscu, prawda?
    Udanego wyjazdu i daj znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 09:10

Olciaaa lubi tę wiadomość

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała też już tak chlapie że cała podłoga mokra. W domu to wkładamy wanienke do wanny i tak kąpiemy. Teraz jak jesteśmy u teściów to normalnie w pokoju ale cała podłoga mokra bo tak chlapie rękoma i nogami.

Jejciu dziś chrzciny ale mam stresa. Jak narazie pada ale teście oblukali pogodę dla wędkarzy i mówią że wyjdzie około 12 słońce więc będzie dobrze. Mama już po wizycie u fryzjera chwilę sobie usiadłam piję kawę (mało co spałam bo mała pół nocy spała na rękach, jak położysz odrazu ryk) i zaraz się ogarniamy.

Ciasteczko777, Asia2000 lubią tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa, powiedzenia! Wszystko się uda! Czekamy na relację po chrzcinach!!!

Iwkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D powodzenia ! Wspaniałej uroczystości :)

Jejku ... a u nas chrzest to ho ho nie wiem kiedy - za jakieś 1.5 roku chyba ... ?

Iwkaaa lubi tę wiadomość

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb, może nie geniusz, ale chłonie wszystko jak gąbka ☺ teraz jest na etapie dawania buziaków i w końcu nauczyła się robić pa-pa ☺ a jej ulubiona zabawa to nakrywanie głowy kocykiem lub pieluchy (albo czymkolwiek, co się nada ) i czekanie,aż ktoś powie " Gdzie jest Emilka ",wtedy ściąga kocyk i zaciesza. A jak siedzi w łóżeczku i nikt się z nią nie bawi, to robi tak do miśka 😃

Iwkaaa, powodzenia i miłej zabawy 😉

Asia2000, Iwkaaa lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa-udanej imprezy :) na pewno bedzie cudnie :)

Ja się cieszę,że chrzciny szybko ogarnęłam jak Karol głównie spał :)

Iwkaaa lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Iwkaaa-udanej imprezy :) na pewno bedzie cudnie :)

Ja się cieszę,że chrzciny szybko ogarnęłam jak Karol głównie spał :)
    Oj prawda :) u nas to będzie zabawa - dwulatek którego będzie ciężko utrzymać w miejscu ;) no ale nie ma innej opcji

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Figa nie martw się, wiadomo że warzywa nie będą tak atrakcyjne dla dzieci jak owoce. Ale może spróbuj dać bata słodki a jednak warzywo :)
    Mój też ostatnio zajada tylko chleb albo mięso, ewentualnie owoc, reszta nie bardzo mu wchodzi ;)
    Dawałem i batata i dynię, marchew i nic nie wchodzilo :/ po brzoskwini dalam podstepem marchewkę (ten sam kolor) to myślałam że zacznie wymiotować

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka-będzie pięknie, zobaczysz ♥️

Ja również cieszę się, że już po... I jak mały był malutki... Chociaż myślę, że teraz też by nie było źle 😏

Teraz to już powoli trzeba myśleć o roczku 😜😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 12:32

Iwkaaa lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa może dziecko jeszcze nie jest gotowe. Wcale nie musi jeszcze chcieć jeść. Dajesz jej swoje jedzenie czy słoiczki? Wiele razy słyszałam o dzieciach, które tolerują tylko słoiczki. Agatka Buko tez chyba tak miała.

Ciacho my już byliśmy z małym na wakacjach. Tez miałam takie obawy jak Ty, ze dziecko będzie płakać i przeszkadzać innym. Było tak, ze mały spał jak zabity, a w samolocie była impreza. Nie muszę opisywać co się dzieje w Ryanair ...
    Ja biorę tylko rzeczy na 1 dzień. Pieluchy itd kupię na miejscu. Szkoda mi miejsca w bagażu.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, potwierdzam, pisałam o tym wcześniej, Moja Agatka żyła na sloiczkach do 10-11 miesiąca. Dopiero od niedawna dostaje coś domowego, tzn od niedawna je, bo dostawała wcześniej tylko plula albo zaciskala buzię.

Buko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dzięki Mag :D
    Tak / my tez niedługo zaczynamy słoiczki ;) mamy kolejność ustalona przez gastrologa i według tego podajemy :) zobaczymy ... ale obawiam się bo młody to trochę niejadek .. wgl przekroczyliśmy wagę 7 kg! 25 centyl :) a zaczynaliśmy na 9.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Dawałem i batata i dynię, marchew i nic nie wchodzilo :/ po brzoskwini dalam podstepem marchewkę (ten sam kolor) to myślałam że zacznie wymiotować

Może konsystencja nie pasuje. Dodaj do warzyw trochę przegotowanej wody lub bulionu bez soli

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od ponad pół roku kapiemy małego w wannie bo w wanience ciężko mi było go utrzymać. Kladlam na matę antypoślizgowa i trzymałam tak jak w wanience. Trochę to było męczące dla moich pleców. Kiedy już siedział stabilnie to na siedząco, tylko do mycia głowy kładę podtrzymujac. Pod prysznicem musiałabym wypróbować ale to raczej tylko sporadycznie będzie bo potrzeba dwóch osób A ja najczęściej kapie go sama. Mamy otwarty prysznic i boję się że mi będzie uciekał.

Cccierpliwa jak tam przeprowadzka? Ogarniasz nadal?

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa mój Antek też nie chce jeść, na początku się spinałam bo dzieci koleżanek jadły wszystko a on żyłby tylko na mleku. Codziennie proponuje mu owoce i obiadek, rano dam mu bułkę do gryzienia albo chrupki. Dobrze przybiera na wadze więc daje mu czas. Mam nadzieję, że polubi jedzenie bo ja i mąż nie jesteśmy wybredni, lubimy próbować nowych smaków. Ostatnio pije więcej wody bo wcześniej też nie chciał.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moich obiadkow właśnie nie chce jeść. Może mam również sloikowy egzemplarz. Dzisiaj dałam jeszcze resztę brzoskwini i dodałam kaszę manne to zjadł ze smakiem. Jutro spróbuje znowu jakiś obiadek, dynię lub marchewkę. Cyc rządzi.

Mam dylemat co dac na prezent dla 9 mc dziecka? Ma raczej wszystko a rodzice nie lubią zbędnych rzeczy. Może same dostalyscie jakiś ciekawy prezent dla dzidziusia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:08

860ij44jb8ojlfrj.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ