Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak kąpiemy w wanience to Antek w niej siedzi, mąż asekuruje go z boku. Jak pod prysznicem (mamy prysznic z niskim brodzikiem) to ja siadam lub kucam i sadzam Antka na sobie. On jest już bardzo ruchliwy, ale nie panikuje jak np myję mu głowę. Dużo zależy od dziecka, każdy musi sobie wypracować swoją metodę dla nas prysznic o tyle jest wygodniejszy, że wchodzimy i siup, dziecko umyte szykowanie wanienki zawsze było dla mnie męczące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 07:29
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
My kąpiemy w wanience, w sypialni(od jakiegoś czasu na podłodze-zaduzo chlapania). Z tej racji w sypialni, że w łazience mamy prysznic ale z głębokim brodzikiem, więc mycie dopiero jak stabilnie będzie siedział. Poza tym wygodniej mi póki co w sypialni, bo mam tam wszystko pod ręką. Problemem jedynie bylo/jest chlapania... Ale rozkłada stary ręcznik i chociaż panele mam zabezpieczone.
Ciastko, może wspólne mycie jest jakimś rozwiązaniem póki co?
Inka-brawo dla Emilki. Zdolniaszka. Faktycznie bajecznie musi to wyglądać, jak taki maluszek już śmiga 😁
Mój dzisiaj usiadł 🙂 troszkę rączka się trzymał pudła z zabawkami i delikatnie się chwilą, ale siedział. I od 3 tygodni mówi ma-ma i ba-ba. Zauważyłam, że mama najczęściej wola jak chce cyca, albo jak jest śpiący. Wówczas pelza, ciągnie mnie za nogawke i wola ma-ma, ma-ma. Słodkie to bardzo.inka2707, Asia2000, Ciasteczko777, Rubi27 lubią tę wiadomość
-
Ciacho ja mam ta wanienkę Stokke. Jest super, zajmuje niewiele miejsca i pewnie będzie Ci w niej wygodnie pod prysznicem. Moja znajoma, która ma 5 letnie dziecko dalej z niej korzysta i robi dziecku basenik na balkonie. Wanienka tez będzie super rozwiązaniem jak Marek zacznie siedzieć i będzie chciał się bawić w wannie.
My tez na wyjazdach kapiemy małego pod prysznicem na rękach. Tez ma super zabawę. Chociaż wtedy rezygnowałem z kąpieli z oliwka bo bałam się, ze nam się wyśliźnie.
Co do lotu to małe dzieci często śpią w samolocie. Dam Ci znać jak będzie u nas.
Olcia w takim razie zapisze się na listopad z ta szczepionka. Wole to już zacząć.
Inka ta Twoja dziewucha to jakiś geniuszCiasteczko777, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Asekurowalam z boku na początku enpozycji pollezacej, później w siedzącej (krótko przed tym jak sama usiadła, ale już nie chciała leżeć w wanience). Teraz moje dzidcko chce stać albo kleczec, bo wrzuca i wyrzuca zabawki. Czekam aż będzie stać stobilnie sam, to może będę ją myć pod prysznicem.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Buko -
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny !!
Chyba kupimy Stokke póki co z wkładka jakoś się musimy nauczyć mycia w łazience pod prysznicem
Wgl mamy zwykła 100 cm wanienkę Lulu i jest mało praktyczna - przez te skosy w środku jest mało miejsca a wanienka gabarytowo ogromna.
Mag najbardziej się boje tego, że będzie w samolocie płakać, chociaż powietrze i ciśnienie powinny go uśpić... Marek to dziecko które np w dzień prawie wgl nie śpi. Kiedy lecicie? Pampersy warto kupić na miejscu, prawda?
Udanego wyjazdu i daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 09:10
Olciaaa lubi tę wiadomość
-
Nasza mała też już tak chlapie że cała podłoga mokra. W domu to wkładamy wanienke do wanny i tak kąpiemy. Teraz jak jesteśmy u teściów to normalnie w pokoju ale cała podłoga mokra bo tak chlapie rękoma i nogami.
Jejciu dziś chrzciny ale mam stresa. Jak narazie pada ale teście oblukali pogodę dla wędkarzy i mówią że wyjdzie około 12 słońce więc będzie dobrze. Mama już po wizycie u fryzjera chwilę sobie usiadłam piję kawę (mało co spałam bo mała pół nocy spała na rękach, jak położysz odrazu ryk) i zaraz się ogarniamy.Ciasteczko777, Asia2000 lubią tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magkb, może nie geniusz, ale chłonie wszystko jak gąbka ☺ teraz jest na etapie dawania buziaków i w końcu nauczyła się robić pa-pa ☺ a jej ulubiona zabawa to nakrywanie głowy kocykiem lub pieluchy (albo czymkolwiek, co się nada ) i czekanie,aż ktoś powie " Gdzie jest Emilka ",wtedy ściąga kocyk i zaciesza. A jak siedzi w łóżeczku i nikt się z nią nie bawi, to robi tak do miśka 😃
Iwkaaa, powodzenia i miłej zabawy 😉Asia2000, Iwkaaa lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualny
-
Rubi27 wrote:Figa nie martw się, wiadomo że warzywa nie będą tak atrakcyjne dla dzieci jak owoce. Ale może spróbuj dać bata słodki a jednak warzywo
Mój też ostatnio zajada tylko chleb albo mięso, ewentualnie owoc, reszta nie bardzo mu wchodzi
-
Iwka-będzie pięknie, zobaczysz ♥️
Ja również cieszę się, że już po... I jak mały był malutki... Chociaż myślę, że teraz też by nie było źle 😏
Teraz to już powoli trzeba myśleć o roczku 😜😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 12:32
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
Figa może dziecko jeszcze nie jest gotowe. Wcale nie musi jeszcze chcieć jeść. Dajesz jej swoje jedzenie czy słoiczki? Wiele razy słyszałam o dzieciach, które tolerują tylko słoiczki. Agatka Buko tez chyba tak miała.
Ciacho my już byliśmy z małym na wakacjach. Tez miałam takie obawy jak Ty, ze dziecko będzie płakać i przeszkadzać innym. Było tak, ze mały spał jak zabity, a w samolocie była impreza. Nie muszę opisywać co się dzieje w Ryanair ...
Ja biorę tylko rzeczy na 1 dzień. Pieluchy itd kupię na miejscu. Szkoda mi miejsca w bagażu.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Figa88 wrote:Dawałem i batata i dynię, marchew i nic nie wchodzilo po brzoskwini dalam podstepem marchewkę (ten sam kolor) to myślałam że zacznie wymiotować
Może konsystencja nie pasuje. Dodaj do warzyw trochę przegotowanej wody lub bulionu bez soli -
My już od ponad pół roku kapiemy małego w wannie bo w wanience ciężko mi było go utrzymać. Kladlam na matę antypoślizgowa i trzymałam tak jak w wanience. Trochę to było męczące dla moich pleców. Kiedy już siedział stabilnie to na siedząco, tylko do mycia głowy kładę podtrzymujac. Pod prysznicem musiałabym wypróbować ale to raczej tylko sporadycznie będzie bo potrzeba dwóch osób A ja najczęściej kapie go sama. Mamy otwarty prysznic i boję się że mi będzie uciekał.
Cccierpliwa jak tam przeprowadzka? Ogarniasz nadal? -
nick nieaktualnyFiga mój Antek też nie chce jeść, na początku się spinałam bo dzieci koleżanek jadły wszystko a on żyłby tylko na mleku. Codziennie proponuje mu owoce i obiadek, rano dam mu bułkę do gryzienia albo chrupki. Dobrze przybiera na wadze więc daje mu czas. Mam nadzieję, że polubi jedzenie bo ja i mąż nie jesteśmy wybredni, lubimy próbować nowych smaków. Ostatnio pije więcej wody bo wcześniej też nie chciał.
-
Moich obiadkow właśnie nie chce jeść. Może mam również sloikowy egzemplarz. Dzisiaj dałam jeszcze resztę brzoskwini i dodałam kaszę manne to zjadł ze smakiem. Jutro spróbuje znowu jakiś obiadek, dynię lub marchewkę. Cyc rządzi.
Mam dylemat co dac na prezent dla 9 mc dziecka? Ma raczej wszystko a rodzice nie lubią zbędnych rzeczy. Może same dostalyscie jakiś ciekawy prezent dla dzidziusia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:08