X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, gratki i kciuki ☺
    Emilka podczas karmienia szczypie mnie w przedramię (albo drapie),ale tylko wtedy jak ją karmię prawą piersią. Mam już niezłe siniaki na tej ręce, silna jest skubana 😉 Jak miała 4-5 miesięcy to miała fazę na ciąganie się za włoski,ale juże dawno przeszło.
    Ona już chodzi tak szybko,że czasem jak się rozpędzi to muszę ją normalnie ganiać po całym domu. A ta leci, krzyczy"mamamama" i się chichra 😃

Agatelek, Marin, MagNolia55, 83xxx lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, czas za szybko leci. Ja dzisiaj zamówiłam tort do żłobka na roczek Agatki. I aż trudno mi sobie wyobrazić, że to tak minęło.

Buko
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Cierpliwa pewnie sie przeprowadza:)
    Tak,tak, po chwili sobie przypomniałam 😊

Dziewczyny czy używacie nawilzacz powietrza? Możecie coś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 21:22

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy nawilżacz - super sprawa, lepszy sen :) my mamy eldom - cena ok, a działa super

mbnotr8.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Akilegna pisałaś o mopie parowym Vileda?
    Jeżeli tak - to powiedz proszę jak tym się sprząta ? Bardzo moczy? Bo mam panele i się boje żeby nie było za mokro..
    Dziękuje

Ja mam w salonie parkiet olejony (czy jak to tam się pisze) i ten mop lepiej się sprawdza niż standardowa szmata na kiju. Jak nie przytrzymasz w jednym miejscu za długo to nic się nie stanie. Naprawdę polecam

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar polecamy galganek aliny z przepisu Pana tabletki. Pomaga w nocy szczególnie. Odciaganie i czyszczenie noska nie jest dobrym pomysłem bo katar się najczęściej nasila. Lepiej pozwolić mu wypłynąć i wycierac giluny ;) dodatkowo na noc podłożyć pod materac książkę lub segregator żeby powstał lekki skos. Maluchowi nie będzie tak splywalo do gardła. Inhalacje z soli fizjologicznej w ciągu dnia. U nas mały niestety nie pozwala się zainhalowac :/

W końcu nasza pediatra pobrala małemu krew do badania, oczywiście na moją prośbę bo sama z tym chyba nigdy by nie wyszła. Wyniki będą w poniedziałek. Za mną dwie najgorsze noce . Przypomniały mi się czasy kolek :/ dziś jeszcze nie chwalę, że jest lepiej, żeby nie zapeszyc. Mam nadzieję że od wtorku będzie mógł znów zacząć adaptację w żłobku

Agatelek wielkie gratulacje silna kobieto! I brawa dla Agatki, że taka dzielnie znosi żłobek

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, ja na inhalacje Agatki znalazłam sposób :) jak chciałam jej zrobić inhalacje z maseczkę dziecięca to był płacz. Teraz zakładam maseczkę dla dorosłych, siadam sama i zaczynam inhalacje u siebie. Wtedy Agatka szybko do mnie przychodzi i aż mi wyrywa maseczkę, że ona też chce :D jak się jej znudzi to znowu robię sobie i po chwili daje jej. Oczywiście tak robiłam przy inhalacji z soli.

Iwkaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

Buko
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pracy to napisze wam, że ludzie są okropni, chociaż pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poszła w czoraj do swojego szefa z prośbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Zrobił mi okropna awanturę, że aż wyszłam z płaczem od niego. Nie chciał mi podpisać wypowiedzenie, krzyczał tylko, że postawiłam go w beznadziejnej sytuacji (ale to, że miałam wrócić na gorsze miejsce i nikt nie umiał powiedzieć co będę robić było ok wg niego i to że tydzień wcześniej bez podania powodu zwolnił dziewczynę która pracowała 20 lat też było ok) . Powiedziałam w jakiej znalazłam się sytuacji stwierdził, że jako człowiek to mnie rozumie, ale oczywiście on jest ważniejszy i moje zachowanie jest niedopuszczalne. Po wielkiej awanturę podpisał i w końcu się uwolnilam.

Buko
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czas pędzi w zawrotnym tempie, pisałam o tym nie raz... Widzę po dzieciach.
    A ten pierwszy rok, to już dopiero...

Ciągnięcia, ciągnięcia... I nas tylko za włosy... Cudze... Plus szczypanie z ogromną mocą 🙄🙄 naszczescie za susiaka nie, za włosy swoje też nie(ma krociutkie).

Kurcze, te meningo... Z jednej strony b. groźne... Z drugiej występują dość rzadko. Ja nie mam kogo zabardzo się polecić. Pediatra nasza szkoda gadać... Sama boję się podjąć taką decyzję i szczepić... Bo przyznam, że trochę sporo tych szczepień,a to też nie jest obojętne dla organizmu.... i jeszcze działania niepożądane po bexero... Niby mniejsze zło, ale sama nie wiem...

Buko-jesteś silną i mądrą kobietką. Wiele już Cię spotkało, więc teraz musi być tylko lepiej. Jestem pewna, że los Ci wynagrodzi trudy i cierpienia, a Ty ze wszystkim sobie poradzisz ♥️✊ Pamiętaj, że masz też nas. Nawet jak zajdzie potrzeba to i w Realu, nie tylko wirtualnie.

Skórka-uściski dla Pawełka 😊😊

A Cierpliwa pewnie walczy z przeprowadzką 💪💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 11:27

skórka33 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Tak,tak, po chwili sobie przypomniałam 😊

Dziewczyny czy używacie nawilzacz powietrza? Możecie coś polecić?

My mamy nawilżacz Philips. Kupiony był z myślą o sezonie grzewczym a okazało się, że najczęściej trzeba było to latem używać bo było tak suche powietrze. Czuć różnicę jak jest włączony, nawilża powietrze do wybranego poziomu W trybie nocnym go prawie nie słychać.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie doczytałam ostatnich stron, tylko pobieżnie...

Wszystkiego najlepszego z okazji wszystkich miesięcznic i urodzin :*

Agatelek - powodzenia! Szok, masz całkiem nowe życie - pojawienie się dziecka, rozwód, zmiana pracy... Zmiany, zmiany, zmiany! Dużo tego, jak na jedną chwilę, ale czasami trzeba takiej rewolucji by zacząć żyć pełną parą. Kciuki! A byłymi w swoim życiu (szefem, mężem) się nie przejmuj. To oni tracą więcej od Ciebie :*

Pisałyście o wełnie merino. Moja mama ładnie robi na drutach więc pomysł kocyka wydał mi się super. Ale teraz sprawdzam ceny włóczki i 50g kosztuje 15 zł, a na kocyk potrzeba min. 8 włóczek. Nowy kocyk można kupić za 160 zł. To średnio się opłaca robić samemu biorąc pod uwagę czas.. Może macie jakieś tańsze włóczki, gdzie można kupić?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznice się posypały.. to i u nas też :) Dzisiaj pół roku!!! o jejku, ale zleciało, aż łezka się w oku kręci... Pół roku temu byłam właśnie w drodze do szpitala.

MagNolia55, Marin, Iwkaaa, Rubi27, Ciasteczko777, akilegna♥ lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane:*
    Podczytuje was w wolnej chwili, zanim sen mnie zetnie wieczorem, ale na pisanie czasu juz nie starcza za bardzo... teraz akurat siedzimy w ratuszu, zeby sie przemeldowac, a ze rodzina przed nami rejestruje siebie, psy itp to mam czasu, a czasu😂

MagNolia55, Marin, Rubi27, Ciasteczko777, Olciaaa lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatelek wrote:
    Odnośnie pracy to napisze wam, że ludzie są okropni, chociaż pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poszła w czoraj do swojego szefa z prośbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Zrobił mi okropna awanturę, że aż wyszłam z płaczem od niego. Nie chciał mi podpisać wypowiedzenie, krzyczał tylko, że postawiłam go w beznadziejnej sytuacji (ale to, że miałam wrócić na gorsze miejsce i nikt nie umiał powiedzieć co będę robić było ok wg niego i to że tydzień wcześniej bez podania powodu zwolnił dziewczynę która pracowała 20 lat też było ok) . Powiedziałam w jakiej znalazłam się sytuacji stwierdził, że jako człowiek to mnie rozumie, ale oczywiście on jest ważniejszy i moje zachowanie jest niedopuszczalne. Po wielkiej awanturę podpisał i w końcu się uwolnilam.

Brak słów...Przeciez masz prawo do zmiany pracy, tym bardziej zachowując odpowiedni okres wypowiedzenia, zgodny z prawem. Zachowanie szefa conajmniej nie na miejscu... Skoro on taki, to już widzę co byś tam biedna miała... A praca, to nasz drugi dom niemalże, atmosfera też ważna... Czyli decyzja o odejściu chyba była słuszna...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Jestem kochane:*
    Podczytuje was w wolnej chwili, zanim sen mnie zetnie wieczorem, ale na pisanie czasu juz nie starcza za bardzo... teraz akurat siedzimy w ratuszu, zeby sie przemeldowac, a ze rodzina przed nami rejestruje siebie, psy itp to mam czasu, a czasu😂

Hihi, powodzenia 😘😘

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Rocznice się posypały.. to i u nas też :) Dzisiaj pół roku!!! o jejku, ale zleciało, aż łezka się w oku kręci... Pół roku temu byłam właśnie w drodze do szpitala.

♥️♥️🎉

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, pewnie myślał że ma Cię na wyłączność.

A z ilu procentowego roztworu robicie inhalacje?
    Mi katar już niemal minął ale nie wiem czy Małego coś nie bierze. Dziś o 1 w nocy podawałam ibufen i spanie na rękach. Przypomniały mi się czasy jak był malutki i nocami się go nosiło. nie wiem czy to chorubsko czy zęby, jedynka już praktycznie wyszła więc nie powinno chyba już bo boleć😞
    Myślicie że moje przeziębienie jest przeciwskazaniem do szczepienia w przyszłym tygodniu?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ale szef to prostak.... ale Ty jesteś twarda babka z jajami i się nie dasz 🤣🤣
    Powiem Ci że u mnie było trochę podobnie. Po 1 nieudanym ivf stwierdziłam że zmieniam pracę na inną, już dużo wcześniej miałam to zrobić ale że tam miałam umowe na stałe a spodziewałam się szybciej ciąży to siedziałam na pupie
    No ale skoro ivf nie wyszło i akurat trafiła się oferta pracy to mówię oo ho to znak i myślę muszę z niej skorzystać. Szef wiedział że staram się o dziecko i że mi się nie udało. Też miał straszny problem że odchodzę jeszcze większy jego żona bo jak to, 3 lata tam pracowałam jak wół świątek piątek i niedziela na 3 zmiany w tym nocki więc chyba powinien mnie zrozumieć że to nie są najlepsze warunki do starań, nawet moja kumpela z pracy też się starała w tym samym czasie co ja i też robili ivf i im nie wyszło. I jak poprosiłam o wypowiedzenie to jaka awantura góry morze i niebo mi obiecał i nagle podwyżka i 1 zmiana i mniej obowiązków !!! A przez 3 lata jakoś nie był taki szczodry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:25

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, tak wiem, że z zachowaniem okresu wypowiedzenia mogę, tylko, że mialam 3 miesiące, a chciałam na już, żeby w ogóle nie wrócić do starej pracy, a zacząć nowapo skończeniu macierzyńskiego. Wiedziałam, że nic nie jest przygotowane na mój powrót, dlatego podjęłam decyzję żeby odejść nagle, ale jak się okazuje powinnam wrócić, pozwolić żeby prseorganizowali wszystko w pracy i powiedzieć, że za 3 miesiące odchodzę. Trudno, każdy w mojej pracy odchodził z wielkim hukiem, to i mnie to nie ominęło :) jedyna osoba, która trgo nie rozumie to szef, wszyscy kolędy, zktorymi rozmawiałam 2czoraj cieszyli się, że taka podjęłam decyzję i utarlam szefowi nosa :)

Buko
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja pochwalam Buko Twoją decyzję! I podziwiam Cię jesteś niesamowita babka! Tak trzymaj.

INKA Adaś nawet nie próbuje sam chodzić, przy meblach tak super ale nic więcej, już nie mówię o mówieniu nawet czegoś podobnego do "mama" czy "tata" :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ