X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, gratki i kciuki ☺
    Emilka podczas karmienia szczypie mnie w przedramię (albo drapie),ale tylko wtedy jak ją karmię prawą piersią. Mam już niezłe siniaki na tej ręce, silna jest skubana 😉 Jak miała 4-5 miesięcy to miała fazę na ciąganie się za włoski,ale juże dawno przeszło.
    Ona już chodzi tak szybko,że czasem jak się rozpędzi to muszę ją normalnie ganiać po całym domu. A ta leci, krzyczy"mamamama" i się chichra 😃

Agatelek, Marin, MagNolia55, 83xxx lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, czas za szybko leci. Ja dzisiaj zamówiłam tort do żłobka na roczek Agatki. I aż trudno mi sobie wyobrazić, że to tak minęło.

Buko
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Cierpliwa pewnie sie przeprowadza:)
    Tak,tak, po chwili sobie przypomniałam 😊

Dziewczyny czy używacie nawilzacz powietrza? Możecie coś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 21:22

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy nawilżacz - super sprawa, lepszy sen :) my mamy eldom - cena ok, a działa super

mbnotr8.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Akilegna pisałaś o mopie parowym Vileda?
    Jeżeli tak - to powiedz proszę jak tym się sprząta ? Bardzo moczy? Bo mam panele i się boje żeby nie było za mokro..
    Dziękuje

Ja mam w salonie parkiet olejony (czy jak to tam się pisze) i ten mop lepiej się sprawdza niż standardowa szmata na kiju. Jak nie przytrzymasz w jednym miejscu za długo to nic się nie stanie. Naprawdę polecam

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar polecamy galganek aliny z przepisu Pana tabletki. Pomaga w nocy szczególnie. Odciaganie i czyszczenie noska nie jest dobrym pomysłem bo katar się najczęściej nasila. Lepiej pozwolić mu wypłynąć i wycierac giluny ;) dodatkowo na noc podłożyć pod materac książkę lub segregator żeby powstał lekki skos. Maluchowi nie będzie tak splywalo do gardła. Inhalacje z soli fizjologicznej w ciągu dnia. U nas mały niestety nie pozwala się zainhalowac :/

W końcu nasza pediatra pobrala małemu krew do badania, oczywiście na moją prośbę bo sama z tym chyba nigdy by nie wyszła. Wyniki będą w poniedziałek. Za mną dwie najgorsze noce . Przypomniały mi się czasy kolek :/ dziś jeszcze nie chwalę, że jest lepiej, żeby nie zapeszyc. Mam nadzieję że od wtorku będzie mógł znów zacząć adaptację w żłobku

Agatelek wielkie gratulacje silna kobieto! I brawa dla Agatki, że taka dzielnie znosi żłobek

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, ja na inhalacje Agatki znalazłam sposób :) jak chciałam jej zrobić inhalacje z maseczkę dziecięca to był płacz. Teraz zakładam maseczkę dla dorosłych, siadam sama i zaczynam inhalacje u siebie. Wtedy Agatka szybko do mnie przychodzi i aż mi wyrywa maseczkę, że ona też chce :D jak się jej znudzi to znowu robię sobie i po chwili daje jej. Oczywiście tak robiłam przy inhalacji z soli.

Iwkaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

Buko
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pracy to napisze wam, że ludzie są okropni, chociaż pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poszła w czoraj do swojego szefa z prośbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Zrobił mi okropna awanturę, że aż wyszłam z płaczem od niego. Nie chciał mi podpisać wypowiedzenie, krzyczał tylko, że postawiłam go w beznadziejnej sytuacji (ale to, że miałam wrócić na gorsze miejsce i nikt nie umiał powiedzieć co będę robić było ok wg niego i to że tydzień wcześniej bez podania powodu zwolnił dziewczynę która pracowała 20 lat też było ok) . Powiedziałam w jakiej znalazłam się sytuacji stwierdził, że jako człowiek to mnie rozumie, ale oczywiście on jest ważniejszy i moje zachowanie jest niedopuszczalne. Po wielkiej awanturę podpisał i w końcu się uwolnilam.

Buko
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czas pędzi w zawrotnym tempie, pisałam o tym nie raz... Widzę po dzieciach.
    A ten pierwszy rok, to już dopiero...

Ciągnięcia, ciągnięcia... I nas tylko za włosy... Cudze... Plus szczypanie z ogromną mocą 🙄🙄 naszczescie za susiaka nie, za włosy swoje też nie(ma krociutkie).

Kurcze, te meningo... Z jednej strony b. groźne... Z drugiej występują dość rzadko. Ja nie mam kogo zabardzo się polecić. Pediatra nasza szkoda gadać... Sama boję się podjąć taką decyzję i szczepić... Bo przyznam, że trochę sporo tych szczepień,a to też nie jest obojętne dla organizmu.... i jeszcze działania niepożądane po bexero... Niby mniejsze zło, ale sama nie wiem...

Buko-jesteś silną i mądrą kobietką. Wiele już Cię spotkało, więc teraz musi być tylko lepiej. Jestem pewna, że los Ci wynagrodzi trudy i cierpienia, a Ty ze wszystkim sobie poradzisz ♥️✊ Pamiętaj, że masz też nas. Nawet jak zajdzie potrzeba to i w Realu, nie tylko wirtualnie.

Skórka-uściski dla Pawełka 😊😊

A Cierpliwa pewnie walczy z przeprowadzką 💪💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 11:27

skórka33 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Tak,tak, po chwili sobie przypomniałam 😊

Dziewczyny czy używacie nawilzacz powietrza? Możecie coś polecić?

My mamy nawilżacz Philips. Kupiony był z myślą o sezonie grzewczym a okazało się, że najczęściej trzeba było to latem używać bo było tak suche powietrze. Czuć różnicę jak jest włączony, nawilża powietrze do wybranego poziomu W trybie nocnym go prawie nie słychać.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie doczytałam ostatnich stron, tylko pobieżnie...

Wszystkiego najlepszego z okazji wszystkich miesięcznic i urodzin :*

Agatelek - powodzenia! Szok, masz całkiem nowe życie - pojawienie się dziecka, rozwód, zmiana pracy... Zmiany, zmiany, zmiany! Dużo tego, jak na jedną chwilę, ale czasami trzeba takiej rewolucji by zacząć żyć pełną parą. Kciuki! A byłymi w swoim życiu (szefem, mężem) się nie przejmuj. To oni tracą więcej od Ciebie :*

Pisałyście o wełnie merino. Moja mama ładnie robi na drutach więc pomysł kocyka wydał mi się super. Ale teraz sprawdzam ceny włóczki i 50g kosztuje 15 zł, a na kocyk potrzeba min. 8 włóczek. Nowy kocyk można kupić za 160 zł. To średnio się opłaca robić samemu biorąc pod uwagę czas.. Może macie jakieś tańsze włóczki, gdzie można kupić?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznice się posypały.. to i u nas też :) Dzisiaj pół roku!!! o jejku, ale zleciało, aż łezka się w oku kręci... Pół roku temu byłam właśnie w drodze do szpitala.

MagNolia55, Marin, Iwkaaa, Rubi27, Ciasteczko777, akilegna♥ lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane:*
    Podczytuje was w wolnej chwili, zanim sen mnie zetnie wieczorem, ale na pisanie czasu juz nie starcza za bardzo... teraz akurat siedzimy w ratuszu, zeby sie przemeldowac, a ze rodzina przed nami rejestruje siebie, psy itp to mam czasu, a czasu😂

MagNolia55, Marin, Rubi27, Ciasteczko777, Olciaaa lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatelek wrote:
    Odnośnie pracy to napisze wam, że ludzie są okropni, chociaż pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poszła w czoraj do swojego szefa z prośbą o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Zrobił mi okropna awanturę, że aż wyszłam z płaczem od niego. Nie chciał mi podpisać wypowiedzenie, krzyczał tylko, że postawiłam go w beznadziejnej sytuacji (ale to, że miałam wrócić na gorsze miejsce i nikt nie umiał powiedzieć co będę robić było ok wg niego i to że tydzień wcześniej bez podania powodu zwolnił dziewczynę która pracowała 20 lat też było ok) . Powiedziałam w jakiej znalazłam się sytuacji stwierdził, że jako człowiek to mnie rozumie, ale oczywiście on jest ważniejszy i moje zachowanie jest niedopuszczalne. Po wielkiej awanturę podpisał i w końcu się uwolnilam.

Brak słów...Przeciez masz prawo do zmiany pracy, tym bardziej zachowując odpowiedni okres wypowiedzenia, zgodny z prawem. Zachowanie szefa conajmniej nie na miejscu... Skoro on taki, to już widzę co byś tam biedna miała... A praca, to nasz drugi dom niemalże, atmosfera też ważna... Czyli decyzja o odejściu chyba była słuszna...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Jestem kochane:*
    Podczytuje was w wolnej chwili, zanim sen mnie zetnie wieczorem, ale na pisanie czasu juz nie starcza za bardzo... teraz akurat siedzimy w ratuszu, zeby sie przemeldowac, a ze rodzina przed nami rejestruje siebie, psy itp to mam czasu, a czasu😂

Hihi, powodzenia 😘😘

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Rocznice się posypały.. to i u nas też :) Dzisiaj pół roku!!! o jejku, ale zleciało, aż łezka się w oku kręci... Pół roku temu byłam właśnie w drodze do szpitala.

♥️♥️🎉

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, pewnie myślał że ma Cię na wyłączność.

A z ilu procentowego roztworu robicie inhalacje?
    Mi katar już niemal minął ale nie wiem czy Małego coś nie bierze. Dziś o 1 w nocy podawałam ibufen i spanie na rękach. Przypomniały mi się czasy jak był malutki i nocami się go nosiło. nie wiem czy to chorubsko czy zęby, jedynka już praktycznie wyszła więc nie powinno chyba już bo boleć😞
    Myślicie że moje przeziębienie jest przeciwskazaniem do szczepienia w przyszłym tygodniu?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ale szef to prostak.... ale Ty jesteś twarda babka z jajami i się nie dasz 🤣🤣
    Powiem Ci że u mnie było trochę podobnie. Po 1 nieudanym ivf stwierdziłam że zmieniam pracę na inną, już dużo wcześniej miałam to zrobić ale że tam miałam umowe na stałe a spodziewałam się szybciej ciąży to siedziałam na pupie
    No ale skoro ivf nie wyszło i akurat trafiła się oferta pracy to mówię oo ho to znak i myślę muszę z niej skorzystać. Szef wiedział że staram się o dziecko i że mi się nie udało. Też miał straszny problem że odchodzę jeszcze większy jego żona bo jak to, 3 lata tam pracowałam jak wół świątek piątek i niedziela na 3 zmiany w tym nocki więc chyba powinien mnie zrozumieć że to nie są najlepsze warunki do starań, nawet moja kumpela z pracy też się starała w tym samym czasie co ja i też robili ivf i im nie wyszło. I jak poprosiłam o wypowiedzenie to jaka awantura góry morze i niebo mi obiecał i nagle podwyżka i 1 zmiana i mniej obowiązków !!! A przez 3 lata jakoś nie był taki szczodry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 12:25

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤️ 👱‍♀️

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    06.2025 - start 2 procedura z programu
    Kir - Bx
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 4 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, tak wiem, że z zachowaniem okresu wypowiedzenia mogę, tylko, że mialam 3 miesiące, a chciałam na już, żeby w ogóle nie wrócić do starej pracy, a zacząć nowapo skończeniu macierzyńskiego. Wiedziałam, że nic nie jest przygotowane na mój powrót, dlatego podjęłam decyzję żeby odejść nagle, ale jak się okazuje powinnam wrócić, pozwolić żeby prseorganizowali wszystko w pracy i powiedzieć, że za 3 miesiące odchodzę. Trudno, każdy w mojej pracy odchodził z wielkim hukiem, to i mnie to nie ominęło :) jedyna osoba, która trgo nie rozumie to szef, wszyscy kolędy, zktorymi rozmawiałam 2czoraj cieszyli się, że taka podjęłam decyzję i utarlam szefowi nosa :)

Buko
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja pochwalam Buko Twoją decyzję! I podziwiam Cię jesteś niesamowita babka! Tak trzymaj.

INKA Adaś nawet nie próbuje sam chodzić, przy meblach tak super ale nic więcej, już nie mówię o mówieniu nawet czegoś podobnego do "mama" czy "tata" :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ