Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia, tez bym sie wkurzyla...
Rubi, ojej zdrowka!
U nas drzemeczka trwa, a ja dalej ogarniam ten przeprowadzkowy chaos
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Necia, Rubi - zdrówka
Iwka - i po chrzcinach. Super że się udało i że już wrociliscie do siebie. W domu najlepuej.
Olcia - współczuję sąsiadów jak są normalni, powinni zrozumieć... kciuki, żeby się udało bez konfliktów
Magnolia, ale Twoj Maluch już "dorosły" 😀😱😀 tylko się cieszyć, że tak ładnie rozwija się i je z apetytem.
Mój to tylko pelza jak chce coś dosiegnac, a z jedzeniem to tak jak pisałam. Średnio. Chociaż wczoraj to dosłownie rzucił się na pomarańczę. M jadł, podsunął synkowi kawałek pod buzię, a on rzucil się z otwartą buźka i zassał jak na cycu. A kwaśna była. Preferuje owocowe smaki.
Cierpliwa - powodzenia przy przeprowadzce. Z dzieckiem pewnie ciężko to ogarnąć, ale myślę że dla Ciebie to nie będzie to aż tak wielkie wyzwanie i dobrze się zorganizujesz. No i dobra okazja na segregacje i powyrzucanie niepotrzebnych rzeczy.
Ja przeprowadzalam się jeszcze w ciąży i do tej pory cześć rzeczy lezy w kartonach 🙊😀😀 szkoda wyrzucić a nie ma gdzie ułożyć. Na usprawiedliwienie napiszę, ze nie mamy jeszcze wszystkich mebli, brakuje szaf, i nie mam gdzie układać.Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
Rubi, Necia, zdrówka życzę!
Dziewczyny, może mi pomożecie? Od jakiegoś czasu - ok. 2 miesięcy, Emilka budzi się w nocy po kilka, a czasem nawet kilkanaście razy. Czasem tylko trzeba ją przytulić, ale przeważnie jest głodna i usypia przy piersi. Może ona się po prostu wieczorem nie najada? Ok 18.30 je kaszkę, niezbyt dużo,pół miseczki, a ok. 19.30 idzie spać i wtedy ją karmię. Być może moj pokarm już nie jest taki odżywczy, jak wcześniej? Tak sobie myślę, czy na wieczór nie dawać jej mleka modyfikowanego z oznaczeniem R - niby właśnie po nim dzieci lepiej śpią.
Jestem już zmęczona tymi nocnymi pobudkami 😕Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Motylku U nas wszystko ok mała rośnie jak na drożdżach, nadal jest bardzo grzeczna, ładnie śpi w dzień i w nocy. Mamy już prawie pierwszego ząbka na wierzchu i w sumie przechodzi bardzo łagodnie. Wzięłam się za organizacje chrzcin małej bo jej wielki dzień 10 listopada sale już mamy, zaproszenia tez już rozdaliśmy, uzbierało nam się trochę osób bo prawie 60. Mąż ma niedługo urlop wiec planujemy jakiś wyjazd tylko nie wiemy gdzie jeszcze czy w Polsce czy za granica. Ostatnio tez mam trochę czasu dla siebie od dwóch tygodni chodzę na siłownie trzy razy w tygodniu i udaje mi się nawet jeszcze wyrywać do kosmetyczki, mąż sporo pomaga przy małej wiec narzekać nie mogę, on ma czas na swoje pasje wiec organizujemy wszystko tak żebym i ja miała czas dla siebie. W ta sobotę idziemy na wesele, mała jedzie z nami tak na 3 godzinki a później odwozimy mała do mamy Alicja zaczęła już się sama obracać na brzuszek wiec super a jak tam u Ciebie i jak córeczka?
Motylek1313 lubi tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
nick nieaktualnyInka, może spróbuj przez kilka wieczorów dać Emilce mm, może faktycznie jest głodna. Moim zdaniem nasze dzieciaki przez to że są w ciągłym ruchu i spalają więcej kalorii mogą bardziej chcec jeść w nocy. Ponoć w tym czasie dzieciaki też częściej mają sny, więc może Emilka dlatego się budzi. Domyślam się że jesteś zmęczona, życzę Ci spokojnej nocy.
-
nick nieaktualnyUdało mi się dziś pokazać Antosia neurologowi. On nadal od czasu do czasu macha główką więc stwierdziłam,że dla świętego spokoju lepiej go przebadać. Wszystko z nim dobrze, rozwija się świetnie. Pani dr powiedziała, że te ruchy głową to autostymulacja dzieci, coś zupełnie normalnego. Dziecko poznaje swoje ciało, może też przynosić mu to ulgę w czasie ząbkowania albo może to robić po prostu dla zabawy. Jeżeli dziecko jest w tym czasie w kontaktowe to nie ma się co stresować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:01
Figa88, Iwkaaa lubią tę wiadomość
-
inka2707 wrote:Rubi, Necia, zdrówka życzę!
Dziewczyny, może mi pomożecie? Od jakiegoś czasu - ok. 2 miesięcy, Emilka budzi się w nocy po kilka, a czasem nawet kilkanaście razy. Czasem tylko trzeba ją przytulić, ale przeważnie jest głodna i usypia przy piersi. Może ona się po prostu wieczorem nie najada? Ok 18.30 je kaszkę, niezbyt dużo,pół miseczki, a ok. 19.30 idzie spać i wtedy ją karmię. Być może moj pokarm już nie jest taki odżywczy, jak wcześniej? Tak sobie myślę, czy na wieczór nie dawać jej mleka modyfikowanego z oznaczeniem R - niby właśnie po nim dzieci lepiej śpią.
Jestem już zmęczona tymi nocnymi pobudkami 😕 -
nick nieaktualnyOkazało się, że jest jakiś nowy sąsiad, facet w średnim wieku, palacz poprosiłam go grzecznie, żeby nie palił w łazience i jak na razie jest spokój. On zapewniał mnie, że pali na balkonie lub w oknie a nie w łazience ale za bardzo mu nie uwierzyłam. Mam nadzieję, że już odpuści sobie to popalanie na kibelku haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:10
-
nick nieaktualny
-
My dziś cały dzień w domu, za oknem tak brzydko że aż nie chce się wychodzić. Jutro ma już niby nie padać to może uda nam się wyjść.
Ale za to dzień był aktywny, były książeczki piosenki zabawy turlanie i obroty. Małej tak się spodobało obracanie na dużymmm łóżku w sypialni rodziców że co chwilę hyc na brzuch a potem płacz bo nie może się z powrotem odkręcić
Zdrówka dla chorych maluszkówWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 21:45
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Zdrówka dla chorych dzieciaczków ☺️
Cierpliwa teraz to już z górki to rozpakowywanie. Dużo większe to mieszkanie? Jest gdzie spacerować w okolicy? Pamiętam, że w poprzednim miejscu miałaś dużo zielonych terenów.
Olcia my też mieliśmy różne przeboje z sąsiadami w bloku. Temat papierosów też był.. Z tym, że palili na balkonie pod nami. Dym unosił się w górę. Latem nie szło wytrzymać. Inni sąsiedzi (za ścianą) prowadzili inny tryb.. Gadali do 1-2 w nocy a później seksili się.. głośno 😉
Niestety takie uroki mieszkania w bloku 😀 -
Teraz doczytalam, że choróbska się posypały. Zdrówka dla dzieciaczków.
Olcia-oby ten sąsiad okazał się rozsądny i zrozumiał...
Figa-no mówię Ci. Wydoroślal mi ten syn 😱 nagle tak 😜😜
Dziś poszedł spać o 21...
Porazka z tym jego dziennym spaniem. Drugą drzemkę skończył o 14:30... więc postanowiłam wykąpać go nieco wcześniej i położyć spać o 19...Niby zasnął przy cycu... A odlozony do łóżeczka rozbudzil się i wariował do 21...🙈
Olcia, mój to z temperamentu chyba jak Twój Antek 🙈 minuty nie usiedzi 🙌
-
Figa88 wrote:"Figa-no mówię Ci. Wydoroślal mi ten syn 😱 nagle tak 😜😜"
Magnolia, ani się obejrzysz, a bedzie na studniówkę szedł 😂
Dziewczyny gorzej! Dziewczyne przyprowadzi! Już jej nie lubie 😁
Dziękuję, mam nadzieję że zdrówko szybko przyjdzie, dzisiejsza noc to tragedia prawie nie spaliśmy, Adaś płakał prawie przy każdym przełknięciu śliny. Nie bardzo chce jeść, naszczęście trochę herbaty pije. Byliśmy na pobraniu krwi, wieczorem lekarz. Ledwo żyje, Adaś też zmęczony -
Rubi,współczuję... Magnolia, u nas też pogoda brzydka, nawet mi się nie chce wyjść z małą na spacer.
Emilka jakaś marudna dzisiaj, albo chce być na rękach i się przytulać, albo biega po domu jak zwariowana. A że jeszcze nie nauczyła się omijania przeszkód oraz hamowania w odpowiednim momencie, a ja nie zawsze na nią nadążam, to już dwa razy glebę zaliczyła 😐 Kupiliśmy wczoraj zabezpieczenia na kanty od ławy to podeszła i je zębami ściągnęła... ostatnio ma fazę na wchodzenie do kuchni i lizanie klapy od kosza na śmieci, muszę go chyba gdzieś schować.
W nocy lepiej spała, ale jak zasnęła o 19.30 to jeszcze się budziła o 20.30 i 22.30 i za każdym razem jadła. Potem jeszcze były pobudki po północy i ok 4. Kupię dziś mm Bebiko, jest niedrogie,więc jak jej nie podpasuje to przynajmniej kasy nie stracę.Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
U mnie oprócz papierosów sąsiedzi lubią palić zioło pala na balkonie nad nami, a i tak w całym mieszkaniu czuć, szczególnie latem, gdy okna są otwarte.
U Agatki przejście wieczorem nic nie zmieniło w nocnych pobudkach, ale czasami to pomaga. Natomiast teraz chyba całkiem odstawiac się od piersi, bo do tej pory jeszcze w nocy ja karmilam, a ostatnio już 2 razy w nocy robiłam mm, bo nie chciała piersi.Buko -
Dzieku dziewczyny:*
Kazdego dnia powoli ogarniam ta bude do stanu uzywalnosci...
Coraz wiecej kartonow laduje poskladanych i pustych w piewnicy, wiec jest ok, mimo, ze nadal sporo roboty...
Ja to sie stolika kawowego w ogole juz wiosna pozbylam😂
U nas tez, czy byla piers, czy mm wstawala 2-3 razy...
Teraz wstaje 1-2 razy zazwyczaj...
Wczoraj wstala na mleko kolo polnocy i do 8 spala ciagiem...
No i od przeprowadzki spi u siebie (wczesniej czasem zostawalismy w salonie a ona w sypialni sama) i na szczescienod pierwszeho dnia bez problemow, tak jakby od zawsze tam spala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Motylek, do glowy mi tylko bliznowiec przychodzi, ale nie wiem teraz czy on w srodku tez sie robi, czy tylko na zewnatrz
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700