Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też chciałam szybko wrócić ale życie pisze inne scenariusze, nie zawsze może być tak jak to sobie zaplanujemy 😟 Ale kto wie, może to lepiej. Tłumaczę sobie gdyby drugie było tak wymagające to nie dałabym sobie rady, że może lepiej jak poczekamy. A Wy nie boicie się dwójki Maluchów? Wracacie do pracy po rodzicielskim? Znaczy jak to rozgrywacie w pracy, wychowawczy, czy uw czy powrót na etat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 22:26
-
nick nieaktualnyU mnie mimo kolejnej stymulację dawczyni. Z 20 pobranych occytow nadawało się 14, zaplodnilo się 6 ale zostały 2. Więc nie wiadomo jak to się ułoży. Ale plan jest taki, spróbujemy że sniezynkami jak się nie uda odmrozimy pozostałych 8 occytow i spróbujemy je zaplodnic. Po wykorzystaniu wszystkiego jeśli się nie powiedzie kończymy przygodę z in vitro ciesząc się że mamy w domu małego terrorystę 😋 nie będzie nas już stać na kolejne podejścia. Więc plan zrobiony. Powiem szczerze że mimo że mały jest bardzo wymagający to ja jestem bardzo niecierpliwie i chęć posiadania dwójki dzieci jest silna. Więc jeśli udałoby się to "ogarnąć" to byłoby super. Im szybciej tym lepiej. Bo gwarancji że się uda nie ma żadnej.
-
nick nieaktualnyMarin wrote:Też chciałam szybko wrócić ale życie pisze inne scenariusze, nie zawsze może być tak jak to sobie zaplanujemy 😟 Ale kto wie, może to lepiej. Tłumaczę sobie gdyby drugie było tak wymagające to nie dałabym sobie rady, że może lepiej jak poczekamy. A Wy nie boicie się dwójki Maluchów? Wracacie do pracy po rodzicielskim?
Oczywiście że się boję. Ale wtedy myślę o tych co mają kserówki. I mówię sobie, ze w przypadku kiedy posiadanie dzieci nie jest oczywiste to drugie dziecko byloby szczesciem.
Jeśli się nie uda to w czerwcu muszę wracać do pracy (chyba że wykorzystam od razu urlop z 3 lat). -
Póki co nie wracam do pracy. Bardzo boję się mieć dwoje dzieci!nawet nie tego jak ich ogarnę, tylko czy będę kochać ich równo. Ale chce tego też dla Adasia. A jeśli się nie uda to trudno, do następnej procedury nie podchodzimy. Mamy trzy zarodki, częściej myślę o tym że jeśli by się udało za pierwszym razem, to zostają dwa które pewnie oddamy, i czy znich będą dzieci,kim by były? Czy szczęśliwe? Wiem że to szalone ale nie raz na chodzą mnie takie myśli.
-
My z mężem stwierdziliśmy, że jeśli chodzi o nas to wystarczyłby Karol, że on wypełnia nasze życie w pełni, ale też właśnie dla niego chcemy mieć kolejne dziecko, żeby miał rodzeństwo, z którym będzie na nas narzekać
Ostatnio poczułam, że ja tęsknię za ciążą, za tą małą istotką we mnie, choć 2 ciąża to nie byłaby już taka bajka, bo jest Karol.
ale mnie najbardziej przeraża fakt, że prawdopodobnie muszę wrócić do starań z pomocą medyczną i znowu nasze życie będzie temu podporządkowane, przeraża mnie widmo comiesięcznych porażek, badań, leków, kłucia... a in vitro muszę zaczynać jak co od początku to mnie bardziej przeraża niż wizja 2 dzieci i chaos w życiu -
Ja narazie tez nie planuje powrotu mialam zostac z mala do lata, ale ze dostalam fajna oferte i na minimalny wymiar godzin, bo 15 tygodniowo, to zdecydowalam sie na powrot na probe... zawsze mozna jednak zrezygnowac...
Powrot u nas bylby najszybciej mozliwy koncem lata/poczatkiem jesieni, ale tak daleko nie wybiegam myslami...
Mrozakow zero, wiec trzebaby bylo tez wszystko od nowa...
Ja tesknie za ciaza i bardzo chcialabym w niej znow byc, ale jednoczesnie nie mam parcia na drugie dziecko, wiec to taki konflikt interesow...
Jesli sie zdecydujemy, to tez tylko ze wzgledu na mala, bo jesli o nas chodzi, to ona nam w 100% wystarcza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja miałam w planach wrócić do pracy 1.02 (po zaległym urlopie) a w okolicach lata wrócić po naszego mrozaka, więcej zarodków nie mamy, ale tak jak Marin napisała życie miało dla nas inny scenariusz Bardzo się cieszę, z tej ciąży bo tęskniłam za tym stanem i emocjami, które wtedy przeżywałam Po drugie zawsze chciałam żeby Oliwia miała rodzeństwo. Teraz też tak jak w pierwszej ciąży stresuje się przed każdym usg, czy z kropkiem jest wszystko w porządku, ale faktycznie przy jednym dziecku w domu nie ma tyle czasu na rozmyślanie czy nic złego się nie dzieje W czwartek mam wizytę i oczywiście nie mogę doczekać i mam nadzieję, że maluch prawidłowo się rozwija i będe mogła już się umówić na prenatalne do doktorka nie wiem jak to będzie z dwójką maluchów, ale na pewno dam radę zwłaszcza, że na okolo 5 h Oli zostanie w żłobku a popołudnia coś czuję, że będą pełne atrakcji Także dziewczyny czekam na Wasze brzuszki :*
-
Rubi, ehhh wspolczuje...
Ale u nas akurat z mm jest tak, ze moja mala toleruje tylko jedno i kazde inne to sa odrazu biegunki i sluzowate kupy... wszelkie nan, bebilony, milasan, sa nieakceptowalne i zaraz sie zaczynaja rewolucje... tylko przy hipp jest ok, wiec moze i u was, ktores mm okaze sie tym
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Teraz mi sie jeszcze przypomnialo, ze kolezanki maly mial wysypke po wszystkim procz nan... takze czasem dzieci maja tolerancje chyba na jedno🙊
Ale wierzę, ze wolisz nietestowac...
No i szczesciaro z tym okresem! Ja dostalam pierwszy jakies 7-8tyg po porodzie mimo kp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Jeśli będę miała okres to może nie będę Adasia odstawiać, już nawet myślała o karmieniu w ciąży w razie czego🙊
Szkoda mi też kasy żeby kupować całą paczke mleka a Adaś weźmie dwa łyki i powie że nie. Dzisiaj już oddała tego Hippa, dobrze że na fb jest grupa śmieciarka jedzie, to chociaż ktoś skorzysta z tego mleka.
Oj ja też nie tęsknię za okresem, ale na razie nic nie boli więc ujdzie
-
Tak, z tego co wiem, to wlasnie ze wzgledu na leki pod transfer (jesli na cyklu sztucznym lub stymulowanym) nie mozna kp zeby podejsc...
Plus duzo kobiet krwawi podczas kp w ciazy, chociaz oczywiscie to nie regula... ale pamietam, ze kolezanka na gwalt idstawiala, bo byla w wysokim ryzyku, ze poroni ze wzgledu na kp, bardzo krwawila i przy kazdym przystawianiu bolalo ja bardzo ppdbrzusze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Rubi27 wrote:Póki co nie wracam do pracy. Bardzo boję się mieć dwoje dzieci!nawet nie tego jak ich ogarnę, tylko czy będę kochać ich równo. Ale chce tego też dla Adasia. A jeśli się nie uda to trudno, do następnej procedury nie podchodzimy. Mamy trzy zarodki, częściej myślę o tym że jeśli by się udało za pierwszym razem, to zostają dwa które pewnie oddamy, i czy znich będą dzieci,kim by były? Czy szczęśliwe? Wiem że to szalone ale nie raz na chodzą mnie takie myśli.
-
U nas nie ma opcji oddania do adopcji, jedynie do badan lub utylizacji, wiec takowe dylematy mnie ominely... a wiem, ze bylyby wielkie, bo o ile komorki i nasienie jak najbardziej, o tyle zarodek to u mnie juz troche konflikt, z jednej strony tak, z drugiej nie...
Jakos zawsze mam taka mysl, ze kiedys dwoje moich dzieci (moje i z adoptowanego zarodka) mogloby sie spotkac i nawet nie wiedziec o tym, ze sa rodzenstwem...
Wiem, ze szansa na to to pewnie 0,1% ale jednak...
Zreszta na hiperke tez mialam taka szanse jak zadna a spedzilam 3 dni w szitalu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Coś mi się kojarzy że przy transferze nie można kp, a kp podczas ciąży to napewno jakieś ryzyko. Ale czytałam też o dziewczynach które karmiły dwoje dzieci na raz 😱
Figa przekazując zarodki wiem że dużo par na nie czeka i dla nich to jedyna szansa,tylko zastanawiam sie czy np. Były by podobne do mojego Adasia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 20:04
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
Widzę że dużo z Was rozważa 2 dziecko
Ja zawsze marzyłam o 3 ale do kliniki nie mamy po co wracać, musiałbym zacząć całą procedurę od nowa,a na to nas zwyczajnie nie stać. No chyba że wygram w totka to wtedy mamy o czym rozmawiać a tak pozostaje nam tylko liczyć na naturalny cud.
Moja mała od 2 dni po mału raczkuje w sumie to bardziej foczy, a najszybciej to zasuwa po moje laczki 🤣🤣🤣
W nocy wciąż się budzi ze strasznym płaczem, zębów nie ma także dalej czekamy
Mój mąż od kilku dni marudzi żeby ubrać choinkę więc dziś ubraliśmy, cieszył się jak dziecko że ubierze choinkę dla swojej córci a ta zupełnie to olała, jedynie opakowania po bombkach jej się podobały albo reklamówki 🤣🤣IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 ??? 3-ostatni transfer -
Ja tez znam mame, ktora karmi w tandemie, a ma roznice wieku ponad 3 lata
No ale jednak wiecej znam takich, ktore mialy komplikacje, niz takich, ktore kp bez problemu w ciazy...
Ja troche zaluje, ze mrozakow nie mam... latwiej byloby podjac decyzje i pewnie bez zwlekania, zeby nie placic fortuny za mrozenie przez lata... a tak, jak i tak trzeba od nowa cala procedure, to jednak sie czlowiek zastanawia...
Moj maz to w ogole na poczatku byl na nie jeali chodzi o kolejne ivf, bo twiedzi, ze nie chce, zebym znow sie tak meczyla... on ma caly czas w glowie ten obraz jak wrocil a ja sie z hiperka z bolu zwijalam, a pozniej te dni w szpitalu... no ale jak widzi jak ja podchodze do tego, to milo sie zaskoczyl i nawet zaczal sam myslec, ze moze jefnak...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700