X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Agatelek Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My praktycznie w ogóle nie rozmawiamy. Tu nawet nie ma o cYm rozmawiać, bo on sobie przetłumaczył to tak że zostawia przecież mnie, a nie dziecko i ojcem dla niej zawsze będzie najlepszym. Co z tego wychodzi to ja widzę, ale to chyba kwestia też ralacji w rodzinie, bo tak właśnie u niego wyglądały. Byle inni myśleli, że jest idealnie, a w domu to każdy może być w swoim pokoju i się słowem nie odezwać. Do tej pory zawsze cenił to, że w moim rodzinnym domu jest inaczej, teraz nagle mu przeszkadza wszystko.

Buko
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja tez mam corke Agatke i jestem po rozwodzie. Moj byly maz tez mial w nosie swoja corke gdy bylismy malzenstwem i po rozwodzie zabieral ja tylko mi na zlosc. Od paru lat nie maja wogole kontaktu i ona nie cierpi z tego powodu. Od 6 lat jestem w nowym szczesliwym zwiazku z ktorego mam Helenke. Jak widzisz cuda sie, zdarzaja:-) narazie moze w to nie wierzysz ale na pewno jeszcze bedziesz szczesliwa:-) z facetem czy bez, ale masz wspaniala corke dla ktorej warto wszystko. Trzymam kciuki Kochana!!

Zizu87, Agatelek, morganaa, agaaa90 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze nie tylko u nas nocne problemy. Może to przesilenie tak dziala😉😁 My w między czasi na antybiotyki byliśmy, potem pojawiły się plesniawki. Mlody przechodzi już sam siebie. Jeszce nie chodzi a ja juz za nim nie nadążam. A ostatnio akceptuję tylko mnie, nawet mąż nie może się z nim bawić, musi być mama. Czasami to aż mi nerwy puszczają.
    Buko, mam nadzieję ze uda Ci się powtórzyć historię Motylka, życzę Ci tego z całego serca.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa90, a co u Was, jak się czujesz?

A my już roczek mamy za sobą. Rok temu była nasza pierwsza noc w domku.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,że pytasz ;) u nas wszystko dobrze :) Mała od pon chodzi do żłobka tak na 3h i póki co jest dobrze :D co prawda na początku trzymała się opiekunki kurczowo,ale później sama poszła do dzieci ;) panie mówią,że jest wesoła i to mnie cieszy i uspokaja bo stresowalam się jak ona sobie poradzi. W domu natomiast Oli dzisiaj przechodziła sama siebie i była taka maruda, że chciałam wyjść i wrócić wieczorem ... spala w dzień z 30 min więc pewnie to jest winowajca :/ Na szczęście padła o 19 i 2-3 krótkie pobudki mamy już za sobą,ale ja zasnąć nie mogę wrrr... Co do ciąży to wszystko jest ok ;) w pt miałam mieć prenatalne,ale nie dogadalam się z moim lekarzem,który może je wykonywać i musiałam się zapisać na wariata gdzie indziej...wstępna rezerwacje już mam na pon na 18 więc liczę że w pon rano dostanę potwierdzenie ;) po pt wizycie wiem tyle,że nt jest w porządku i nic go nie niepokoi a płci nie powie bo nie jest pewny na 100% :D już to słyszałam w 1 ciąży więc znów obstawiam córkę:D

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do puszczania nerwów to nie jesteś sama... ile razy gryze się w język,aż dziwne że jeszcze nie odpadł... Ostatnio mam wrażenie, że naprawdę szybko się denerwuje i pewnie hormony robią swoje A zmęczenie nie ułatwia.... całe dnie siedzę z Mała do tego nocki i jeszcze coraz częstsze spiny z M... A już nie pamiętam kiedy zapytał jak się czuje .... dlatego min. cieszę się że Oliwka chodzi do żłobka i będę miała trochę czasu dla siebie A przede wszystkim ona się tam wybawi pozna nowe dzieci A ja się zdążę za nią stęsknić ;) Marin mam nadzieję,że synek w końcu się zlituje i odpuści trochę mamie bo doskonale rozumiem to ciągle "mama mama"...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez czasami nie mam siły. Mała przechodziła ostatnio sama siebie. Zęby, do tego szczepienie na meningokoki. Nie ułatwiło, że byłam z nią praktycznie sama przez 2 tygodnie. Mąż wracał do domu z pracy około 20-21, wychodził rano. Zabawki ją w ogóle przestały interesować, chce poznawać świat, wszystkiego dotknąć, wszędzie wejść. Ręce mi już odpadły od noszenia. Była bardzo marudna bo praktycznie wszystko było na nie. A zasypianie w dzień poprzedzała histeria. Nie cierpi ubierania, więc nawet zmiana pieluchy to rozpacz. A jak skończęto nagle wszystko mija. Zaczyna pokazywać charakterek :-) Jedynie jak wychodzimy i spotyka obcych ludzi to jest aniołkiem. Uśmiecha się do wszystkich. A na usg brzucha które miała w tym tygodniu leżała spokojnie przez cały czas i uśmiechała się do doktora.

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu moja tez chce wszystko widzieć i wiedzieć co robię.... wejdę tylko do kuchni to już ja mam przy nodze i wymusza branie na ręce... staram się nie robić tego za każdym razem, ale wtedy jest wymuszony płacz i ciągnięcia za nogawki dopóki nie ulegne... dlatego ogarnięcie obiadu jedna ręka mam już opanowane niemalże do perfekcji xD w łazience to samo... wiem,że to taki etap i kiedyś minie,ale na dłuższą metę jest to męczące zwłaszcza jak tyle jesteśmy same z dziećmi... u nas przebiła się już jedna gorna 4 i chyba idzie druga bo ma bardzo opuchnięte dziaslo i do tego mamy kaszel i rano była biegunka, której nie miała już bardzo długo... W styczniu czeka nas szczepienie na Odrę swinke rozyczke,pneumo i mam nadzieje ze przejdzie to bezobjawowo bo inaczej chyba oszaleje hehe :p

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa dokładnie tak wygląda mój dzień. Wszystko jedną ręką :-) Natalka to uważny obserwator- ostatnio sama włączyła pralkę, umie przestawić ustawienia suszarki bębnowe, kombinuje jak włączyć zmywarkę. Wiadomo, że przypadkiem jej się to udaje ale radość z tego ma ogromną. Ostatnim chciała wynajmować naczynia ze zmywarki- brudne talerze 🤣 Hitem u nas jest lidlomix, gotuję jej w nim obiady na parze. I jak tylko widzi, że szykuję obiad to wyciąga rączki w kierunku pokrętła żeby wszystko uruchomić. Co będzie dalej?

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, zmywarka to też hit :D dzisiaj dorwala brudny widelec i miała radoche jak nie wiem :D w tej chwili Oliwka zasnęła u taty na brzuchu i mam nadzieję że z godzinkę pośpi bo mamy gości popołudniu z córeczką o 4 msce starsza od Oli i aż strach się bać co by było gdyby nie miała drzemki z jej ostatnimi humorkami...

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to samo, wszystko jedna ręką. Bolą mnie już nogi i plecy od dzwigania dodatkowych kg. Czepia się spodni i płacze żeby go wziąć na ręce. Kiedy 100% swojej uwagi poswiecam Tomkowi i robie dokladnie to czego on sobie zyczy to wszystko jest ok, jest wspanialym dzieckiem.
    A najbardziej denerwuje się bo przecież na święta postanowiliśmy zorganizować T roczek, a nie jestem w stanie nic przygotować. Już zgodnie z mężem stwierdziliśmy ze był to kiepski pomysł (choć ja uważałam tak od poczatku).

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Co tam u Was i Waszych dzieciaczków?? :) Jak po świętach i sylwestrze??
    U nas po Świętach całkiem dobrze, ale cieszyłam się, że dobiegły końca :D jesteśmy zawaleni zabawkami i teraz siedzę i myślę jak to logistycznie rozwiązać żeby nie utonąć w ich stercie ;p Co do Sylwestra to chyba był mój najgorszy xD od 21wszej modliłam się już o północ bo siedziałam i zasypiałam przy stole.... byliśmy u siostry M i jej rodzinki więc fajnie, że wyszliśmy z domu tylko ja byłam zupełnie bez siły i humoru ;/ nawet mi się rozmawiać z nikim nie chciało bo marzyłam tylko o łóżku ;p Na szczęście Mała padła o 21 i obudziła się raz przez 23 ale szybko zasnęła i fajerwerki jej nie obudziły :D sukces :D Dzisiaj poszła do żłobka a matka ogarnęła dom i teraz ma chwilkę dla siebie bo potem trzeba jeszcze jechać na zakupy i zrobić obiad ;)
    W poniedziałek miałam prenatalne i wg usg z dzidzią wszystko w porządku, ale robiłam też pappę bo Pani tak namawiała, że M mówi, ze już mam dać tą krew na to badanie xD co prawda nie chciałam tego robić, bo nie chcę się denerwować dyby coś wyszło nie tak, ale już trudno.... ahh i niby mamy się nie nastawiać na 100%, ale prawdopodobnie będzie druga córcia :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki w Nowym Roku!!!
    Wszystkiego dobrego 🍾🎉🍾

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤️ 👱‍♀️

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    07.2025 - 2 procedura z programu, 1 ET, 2❄️❄️, 7dpt-50,9dpt-112,11dpt-212, 21 dpt 5917 ❤️
    Kir Bx
    preg.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego kochane w Nowym Roku!
    Aga super że na usg wszystko ok. Macie już imię wybrane?

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieję, że pappa też wyjdzie w porządku... Bo nie chce się denerwować:/ co do imienia to będzie czekać nas ciężka przeprawa;p zarówno jeżeli chodzi o chłopca jak i dziewczynkę:p wydaje mi się jednak że córa zostanie córa i koncentruje się na żeńskich imionach :D wczoraj chwilę rozmawiałam z M na ten temat i oczywiście zero wspólnych trafień xD jak tylko się na jakieś zdecydujemy bądź będziemy mieli swoich faworytów od razu Was powiadomie ;p

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwego nowego roku!

My przez swieta ok przebrnelismy, po swietach po kolei i u mnie i u meza w rodzinie szla jelitowka🤦‍♀️
    Sylwester na domowce u tesciow... mala przespala calego, petardy jej nie ruszyly...

Co do maluszkow, to ja w zasadzie tez z cora jestem prawie caly dzien sama... a teraz dopiero trzeba miec oczy wszedzie, bo takie pomysly jej do glowy przychodza, ze czasem strach sie bac...

Aga, gratuluje coreczki!!!

My dzis w nicy wreszcie ruszamy do domu😅

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w Nowym Roku. Wszystkiego dobrego Dziewczynki dla Was i Waszych rodzin. No i więcej ciąż na forum życzę nam wszystkim😊😊
    My w Święta zlapalismy jakieś kolejne paskudztwo i tak naprawdę dopiero dziś jest trochę lepiej (u mnie i u Małego bo M dopiero zaczyna). W sumie to chorujemy od poczatku grudnia z kilkudniową przerwą. Moj Maluszek zaczyna nieśmiało stawiać pierwsze samodzielne kroczki ☺

Aga, a kiedy będą wyniki Pappa? Bo tam chyba będzie określona płeć, czy się mylę?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to dziewczyny nie zazdroszczę atrakcji zdrowotnych:/ najważniejsze, że już jest lepiej a wszystkie zarazy niech się odczepia raz na zawsze!! Wyniki pappy pewnie będą wt-sroda, i dobrze zeby tak bylo bo w srode wieczorem mam wizytę u swojego gina więc rzuciły okiem i przy okazji mam nadzieję że ostatecznie będzie mógł już potwierdzić płeć:D bo nie ukrywam, że raczej przyzwyczaiłam się do myśli o drugiej córci;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin w pappa nie jest okreslona plec ;) te badania to w sumie statystyka tylko na podstawie wynikow krwi, usg i wywiadu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego dobrego dziewczyny, dla Was i Waszych Maluszków!
    Nie było kiedy napisać, ale czytam... Tęskno mi za nowinkami na forum, na fb nie doczytuję wszystkiego, niektóre komentarze mi umykają :(

U nas jako tako, a nawet dobrze :) Wczoraj Szymon skończył 9 miesięcy. Jest bardzo żywy i nie mogę go spuścić z oka ani na minutę... Próbuje chodzić, wspina się na schody (dziś zamontowaliśmy barierkę) i wszędzie go pełno. Noce dalej z pobudkami i zaczął jeszcze mniej jeść niż wcześniej. Cyc zawsze i wszędzie, ale bywają dni że nic poza tym nie chce jeść :( Ostatnio suchy chleb rządzi.
    Święta - wigilia - super. Cieszyłam się, że parę dni wolnego jest i spędzimy je rodzinnie, niestety jakiś wirus dopadł mnie, poźniej męża i w rezultacie spędziliśmy ten czas w domu, w łóżkach, nic nie robiąc. Na szczęście maluch trzyma się nieźle. Wyrzynają mu się górne dwójki, oczywiście dwie na raz.

W sylwestra odwiedzili nas bracia, Maluch ładnie spał, obudził się dopiero o 1.00 na karmienie, udało i się go uspać o 2.00 i o 7.30 już pobudka, także byłam niewyspana.

Aga informuj nas na bieżąco o wszystkim! Cudnie, że jesteś w ciąży. Ciekawe, kto następny pochwali się rosnącym brzuszkiem: :)

860ij44jb8ojlfrj.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ