X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi i jak odstawiamie?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa narazie daje mleko tylko na noc, i o ile jest to mleko które mu smakuje ;) jest ok, jak dostaje butle wcale nie domaga się piersi, zje butle, przytula sie i usypia.

I mam pytanie do mam które odstawiały co ile zamieniałyście kp na mm, np. Przez tydzień 1 karmienie mm, nastepny tydzień już 2?

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja najpierw odstawiłam karmienie na noc do snu. I tak przez tydzień. Jak bez problemu Mała zaczęła zasypiać i to sama nawet bez bujania, to odstawiłam karmienia do drzemek. Tu już tam łatwo nie było bo dużo trudniej jej było zasypiać bez piersi. Więc ten etap to były chyba 2 tygodnie. Ostatnie były karmienia w nocy jak się przebudzała. Bałam się tego najbardziej ale trudna była tylko pierwszą noc. U nas było karmienie mieszane więc po prostu dawalam więcej mm niż zwykle. Laktacja całkowicie ustala jakieś 2 tygodnie po ostatnim kp.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu a jak Twoje piersi? Nie odczuły tego ;)
    Ale tak szczerze to teraz te dwa wieczory jak Adaś dostał mm to usypianie poszło jakoś sprawniej niż przy kp, usypiał z piersią w buzi nie raz jak już spał i zabierałam pierś to sie przebudzał. Pierś traktował jak smoka. Teraz je, pokreci się, przytuli i usypia tak poprostu co się u nas nie zdarzało.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak już całkowicie odstawiłam kp zasypianie bardzo się poprawiło. W nocy wystarczy butelką i chwilą bujania i śpi A wcześniej było długie wiszenie na piersi, która była traktowana jak smoczek. I wreszcie mąż może mi pomóc w nocy bo wcześniej była histeria jak próbował w nocy usypiać.

Moje piersi? Najpierw tworzyły mi się zastoje, bolesne, musiała ściągać laktatorem nawet 3-4 razy dziennie (mam małe piersi i szybko czułam dyskomfort i przepełnienie). Z dnia na dzień było mleka coraz mniej. Pod koniec już tylko ręcznie ściągałam mleko do uczucia ulgi aż po jakiś dwóch tygodniach mleko przestało się zbierać. Jak czułam ból to parę razy wzięłam ibuprofen bo bałam się zapalenia. I przez kilka dni piłam szałwię bo ona hamuje laktację.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu ja w ogóle mam wrażenie że Adaś zanim się naje to uśnie a przez sen ciumka, i przez to chyba też się czesto budzi. Może dzięki butelce to sie poprawi.
    W takim razie muszę kupić szałwie. Też mam małe piersi, ale u mnie musi minąć dużo czasu żebym zaczęła czuć że są pełne :)

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilości pobudek to jakiś zmian nie widzę niestety :-( Ale Adaś jest starszy to może jakoś inaczej U Was będzie.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu narazie mleko nie zmieniło ilości pobudek ;) młodemu coś dokucza w nocy ale jeszcze nie wiem co. Skok, zęby, zapchany nos? Popłakuje, budzi sie co chwilę, śpi tylko na mnie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi i Zuzia, dlaczego odstawianie KP? Pytam bo chyba tez już będę musiała. Mały w ciągu dnia prawie M nie je piersi, ale w nocy teraz mamy masakrę. Az dostaje torsji na sama myśl o nockach :/ ostatnio budzi się co godzina i ryk.

Skorka sto lat dla synka i bardzo się cieszę, ze się odezwalas. Jedli będziesz się czuła na siłach to może dołączysz do nas na Facebook?

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb chce odstawić bo koło sierpnia chcemy wrócić po zarodki, i chce żeby mój organizm miał chwilę wytchnienia. A w ciągu dnia faktycznie dużo już nie je piersi, ale tak jak u Ciebie noce są masakryczne. Płacze przez sen, żuca się,śpi głównie na mnie. Nie mam już pomysłu co mu jest, chyba zęby nie. Może skok, ale czytałam że koło roku może być regres snu. Nie mam pojęcia ale jeszcze kilka takich nocy i będę musiała podłączyć sobie kroplówke z kawą żeby funkcjonować w dzień.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rubi :) my tez chcemy wrócić do kliniki, ale już w maju. Chciałabym drugie Bobo urodzić na zimę żeby wykorzystać zimową wyprawkę ;)

o1489vvjvnnzrzny.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie..Oliwka w ciągu dnia dnia mało co chce jeść z piersi ale za to w nocy by wisiała non stop. Z tego powodu śpi z nami. Jest niespokojna podczas snu, kręci się, rzuca się, wybudza i popłakuje. Niby wiem z jakiego powodu - zęby (tak mi się przynajmniej wydaje). Ma już 6 sztuk i już mnie nieźle potrafi ugryźć podczas karmienia.
    W dzień podczas jej drzemki muszę chodzić po mieszkaniu jak złodziej bo ją drobny szelest wybudza.
    Również planuję odstawić tylko nie wiem jak się za to zabrać. Jakie mleko wybrać itd.

A i przymierza się do raczkowania 🙂 Ostatnio jak byłam u neurologa na kontroli to skierował do fizjo a fizjo.. że wszystko w swoim czasie.

W klinice też byłam zrobić rozeznanie. Po cc sugerują po roku transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 22:50

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak odstawialam to najpierw wiekszosc dziennych eliminowalam, pozniej nocne, ale ja odstawialam, jak mala jeszcze sporo mleka pila...
    Z piersiami nie mialam problemu, szalwii itp nie pilam, ale wiem, ze ona pomaga i napewni tez mieta...
    Odciagalam raz, przed pojsciem spac i to starczalo, zeby powoli sie uspokoilo, ale laltacja tak do zera do teraz nie wygasla... tzn dziecka bym nie wykarmila nawet na pflrzystawke, ale jak wykonam odruch jakbym sciagnac z piersi mleko chciala, to jeszcze poleci, a juz naprawde z 10 miesiecy jak nie 11 nie karmie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb ja też odstawiłam kp bo planujemy powrót do kliniki :-) Przez całe kp nie miałam miesiączki i już się bałam, że będzie jakiś problem ale wróciła po 4 tygodniach od ostatniego kp. Więc teraz zbieramy siły, fundusze i powoli zaczynamy myśleć o powiększaniu rodziny :-)

Magkb lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chciałam wieczorną porcje mm przełożyć na dzień, bo na noc chyba Adaś sie nie najada (zjada 70 ml i nie chce więcej). No i jest problem nie chce butelki, dałam w bidonie i też nie bardzo, ciężko widzę nasze odstawianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 15:14

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to nie zazdroszczę. Na szczęście u nad mimo ogromnego zamiłowania do piersi Mała nigdy nie pogardziła butelką. Mimo to były ciężkie momenty w trakcie odstawiania bo ewidentnie brakowało jej wyciszenia przy piersi. Widziałam po niej, że to był taki nasz ostatni moment do w miarę bezproblemowego odstawienia.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I niewiem co myśleć w dzień butla bee a na noc ok, zjadł właśnie 90ml i padł. Ciekawe ile pośpi, wczoraj 2 godziny i była pobudka na pierś.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nowe 2 śnieżynki. Rok po cc minmja w czerwcu ale po kontroli blizny na macicy w klinice powiedzieli że mogę badania robić w marcu a w kwietniu probowac transferowac. Taki plan 😊

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziledo super :)
    Od wiosny sporo z nas znów będzie się starać.

aziledo lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja podjęłam decyzję o tym że dopiero za rok. Niby mówię że chce odpocząć ale chyba boję się konfrontacji z rzeczywistością - co zrobię jak się nie uda? Myślałam o tym dużo bo właśnie dużo z Was chce wracać tak szybko. Poza tym boję się że wtedy już całkiem będę musiała zamknąć się w domu.

ty0qs6r.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ