X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • asias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, Zizu to i ja dołączę do mdłości, bo od 3 tygodni mam je dzień w dzień, i też najgorzej jest po południu i wieczorami. W buzi kapeć. Także mnie w żołądku ssie i wtedy jest najgorzej, bo trzeba coś zjeść, a nie ma się na to ochoty. Prawie całymi dniami leżę i nie robię nic, bo tak mi niedobrze, co 2-3 dni wymiotuję ale tak raz na dzień. Żołądek mnie boli od większości potraw, cały czas mam wzdęcia, a mój brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży ;) Muszę koniecznie zmienić dietę, gotowane mięso itp, bo po mięsie pieczonym lub smażonym umieram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:08

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmmm a mi lekarka z Poznania powiedziała, że Luxmed nie robi :P Może tylko nasz jest jakiś wybrakowany
    Bo w lux medzie kręcą jak mogą. Ja akurat dostałam skierowanie bo miałam fajna panią dr. Ogólnie nie zdecydowałam się na prowadzenie ciąży w lux med bo oni mają olewczy stosunek. Z moim doktorkiem czuję się bezpieczniej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Magnolia, Zizu to i ja dołączę do mdłości, bo od 3 tygodni mam je dzień w dzień, i też najgorzej jest po południu i wieczorami. W buzi kapeć. Także mnie w żołądku ssie i wtedy jest najgorzej, bo trzeba coś zjeść, a nie ma się na to ochoty. Prawie całymi dniami leżę i nie robię nic, bo tak mi niedobrze, co 2-3 dni wymiotuję ale tak raz na dzień. Żołądek mnie boli od większości potraw, cały czas mam wzdęcia, a mój brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży ;) Muszę koniecznie zmienić dietę, gotowane mięso itp, bo po mięsie pieczonym lub smażonym umieram ;)
    Oj biedne jesteście, ale znam ten ból. Musicie jeszcze trochę wytrzymać. U mnie teraz może nie jest idealnie, ale znacznie lepiej. No i te upały nie pomagają.

asias lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:

Biedna Ty :* To dopiero masz roller coaster wszystkich przypadłości :/ oby szybko Ci odpuściły.

asias lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Biedna Ty :* To dopiero masz roller coaster wszystkich przypadłości :/ oby szybko Ci odpuściły.
    Dokładnie, ale dla tego dzieciątka przecierpię wszystko ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości po 12 tygodniu zamieniłam prawie na stałe ciągnięcie i rozpieranie macicy, wrecz czuje jak to wszystko sie rozciąga. Też prowadze ciąże u mojej doktor od in vitro bo tylko jej ufam. A

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja mdłości po 12 tygodniu zamieniłam prawie na stałe ciągnięcie i rozpieranie macicy, wrecz czuje jak to wszystko sie rozciąga. Też prowadze ciąże u mojej doktor od in vitro bo tylko jej ufam. A
    Ja też chętnie prowadziłabym ciąże u dr od in vitro ale mam do Warszawy 2.5 godz drogi.
    U kogo prowadzisz z Novum?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr. Zygler. Nie zamieniła bym jej na żadnego lekarza, teraz chodze prywatnie do niej prywatnie w Michałowicach.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Dokładnie, ale dla tego dzieciątka przecierpię wszystko ;)

Też tak myślę. I może to dziwne co teraz napiszę, ale jak mam te objawy to sobie tłumaczę, że to Maluszek daje znaki, że wszystko u niego dobrze :-) Każde tłumaczenie jest dobre :-)

asias lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak sobie tłumacze że każdy ból, dyskomfort, mdłości, oznacze ze Mały nadal ze mna jest że rośnie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dołączę się do Was żeby poplotkować na temat ciąży, badań, dolegliwości ciążowych itp. :)

morganaa, asias, Zizu87, Paulaa25, MagNolia55, KasiaŁódź, akilegna♥ lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te dolegliwości są normalne ;) bo co jak co, ale nasze ciało teraz daje z siebie 200% więc da się to nam we znaki ;p mnie teraz towarzyszą bóle pachwin najbardziej to czuje przy kucaniu i wstawaniu, oczywiście jest to znośne więc nie ma na co narzekać :D

Jestem już po wizycie u mojego gina ;) jak ja lubię patrzeć na to moje dziecko :D tym razem zamiast główką do dołu ulożyła się główką do góry, ale ma jeszcze dużo miejsca więc sobie fika ;) sprawdził mi szyjkę no i jest długa ponad 5 cm więc powiedział, że z taką szyjką przedwczesny poród mi nie grozi :D do wagi Małej się w ogóle się nie czepiał i wg niego waży 420 g, ale wiadomo co usg to pewnie inne wartości wyjdą ;) troszkę mnie zaniepokoiło, że miedniczki nadal są powiększone, ale nie kazał się tym martwić no więc POSTARAM się xD Następna wizyta 3.09 a tydzień wcześniej idę zrobić test obciążenia glukozą, słodkie to, ale do przeżycia :D

Monika i jak tam?? Doczekałaś się w końcu?? :)

83xxx witaj ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dołączę się do Was żeby poplotkować na temat ciąży, badań, dolegliwości ciążowych itp. :)
    Witaj :-) Jak się czujesz?

83xxx lubi tę wiadomość

• ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Na razie nieśmiało dołączam do was, jestem jeszcze na baaardzo wczesnym etapie, czekam na środową wizytę, która mam nadzieję potwierdzi bicie serduszka :)
    83xxx wrote:

Hej 83xxx, kojarzę cię z wątku fertimediki, super że udało Ci się tu dołączyć. Jestem teraz w 6t4d, więc niemal identycznie jak Ty :)

morganaa, Paulaa25, KasiaŁódź, 83xxx lubią tę wiadomość

wff220mmxw24vda2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witamy Ewa, fajnie, że jest nas coraz więcej. Trzymam kciuki za środę i za <3 :-)

Monika jak tam u Ciebie?

Dziewczyny co macie wpisane w karcie ciąży przy szyjce macicy? Ja mam 2/0 a lekarz mówi, że szyjka OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:18

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuszczam Was dziewczyny. Stwierdzili dzisiaj brak czynności serca. W piątek mam się zgłosić na oddział

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Opuszczam Was dziewczyny. Stwierdzili dzisiaj brak czynności serca. W piątek mam się zgłosić na oddział

To straszne i niesprawiedliwe :( tak bardzo mi przykro...brak słów,tyle przeszłaś...dużo siły dla Was,tulę najmocniej jak umiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:14

mbnotr8.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nie wierzę....słabo mi...

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Nie wytrzymam...nie wierzę...

:( dlaczego?

Monika, Kochanie żadne słowa nie ukoją bólu...ale tulam z całych sił <3 Nie opuszczaj nas, wal śmiało gdy będzie Ci mega źle...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Nie... Kochana tak mi przykro, nie wiem powiedzieć :-( Tulę Cię mocno. Pamiętaj jesteśmy z Tobą <3

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ