Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • asias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, Zizu to i ja dołączę do mdłości, bo od 3 tygodni mam je dzień w dzień, i też najgorzej jest po południu i wieczorami. W buzi kapeć. Także mnie w żołądku ssie i wtedy jest najgorzej, bo trzeba coś zjeść, a nie ma się na to ochoty. Prawie całymi dniami leżę i nie robię nic, bo tak mi niedobrze, co 2-3 dni wymiotuję ale tak raz na dzień. Żołądek mnie boli od większości potraw, cały czas mam wzdęcia, a mój brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży ;) Muszę koniecznie zmienić dietę, gotowane mięso itp, bo po mięsie pieczonym lub smażonym umieram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 12:08

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmmm a mi lekarka z Poznania powiedziała, że Luxmed nie robi :P Może tylko nasz jest jakiś wybrakowany
    Bo w lux medzie kręcą jak mogą. Ja akurat dostałam skierowanie bo miałam fajna panią dr. Ogólnie nie zdecydowałam się na prowadzenie ciąży w lux med bo oni mają olewczy stosunek. Z moim doktorkiem czuję się bezpieczniej ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Magnolia, Zizu to i ja dołączę do mdłości, bo od 3 tygodni mam je dzień w dzień, i też najgorzej jest po południu i wieczorami. W buzi kapeć. Także mnie w żołądku ssie i wtedy jest najgorzej, bo trzeba coś zjeść, a nie ma się na to ochoty. Prawie całymi dniami leżę i nie robię nic, bo tak mi niedobrze, co 2-3 dni wymiotuję ale tak raz na dzień. Żołądek mnie boli od większości potraw, cały czas mam wzdęcia, a mój brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży ;) Muszę koniecznie zmienić dietę, gotowane mięso itp, bo po mięsie pieczonym lub smażonym umieram ;)
    Oj biedne jesteście, ale znam ten ból. Musicie jeszcze trochę wytrzymać. U mnie teraz może nie jest idealnie, ale znacznie lepiej. No i te upały nie pomagają.

asias lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:

Biedna Ty :* To dopiero masz roller coaster wszystkich przypadłości :/ oby szybko Ci odpuściły.

asias lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Biedna Ty :* To dopiero masz roller coaster wszystkich przypadłości :/ oby szybko Ci odpuściły.
    Dokładnie, ale dla tego dzieciątka przecierpię wszystko ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości po 12 tygodniu zamieniłam prawie na stałe ciągnięcie i rozpieranie macicy, wrecz czuje jak to wszystko sie rozciąga. Też prowadze ciąże u mojej doktor od in vitro bo tylko jej ufam. A

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja mdłości po 12 tygodniu zamieniłam prawie na stałe ciągnięcie i rozpieranie macicy, wrecz czuje jak to wszystko sie rozciąga. Też prowadze ciąże u mojej doktor od in vitro bo tylko jej ufam. A
    Ja też chętnie prowadziłabym ciąże u dr od in vitro ale mam do Warszawy 2.5 godz drogi.
    U kogo prowadzisz z Novum?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr. Zygler. Nie zamieniła bym jej na żadnego lekarza, teraz chodze prywatnie do niej prywatnie w Michałowicach.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Dokładnie, ale dla tego dzieciątka przecierpię wszystko ;)

Też tak myślę. I może to dziwne co teraz napiszę, ale jak mam te objawy to sobie tłumaczę, że to Maluszek daje znaki, że wszystko u niego dobrze :-) Każde tłumaczenie jest dobre :-)

asias lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak sobie tłumacze że każdy ból, dyskomfort, mdłości, oznacze ze Mały nadal ze mna jest że rośnie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Dołączę się do Was żeby poplotkować na temat ciąży, badań, dolegliwości ciążowych itp. :)

morganaa, asias, Zizu87, Paulaa25, MagNolia55, KasiaŁódź, akilegna♥ lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te dolegliwości są normalne ;) bo co jak co, ale nasze ciało teraz daje z siebie 200% więc da się to nam we znaki ;p mnie teraz towarzyszą bóle pachwin najbardziej to czuje przy kucaniu i wstawaniu, oczywiście jest to znośne więc nie ma na co narzekać :D

Jestem już po wizycie u mojego gina ;) jak ja lubię patrzeć na to moje dziecko :D tym razem zamiast główką do dołu ulożyła się główką do góry, ale ma jeszcze dużo miejsca więc sobie fika ;) sprawdził mi szyjkę no i jest długa ponad 5 cm więc powiedział, że z taką szyjką przedwczesny poród mi nie grozi :D do wagi Małej się w ogóle się nie czepiał i wg niego waży 420 g, ale wiadomo co usg to pewnie inne wartości wyjdą ;) troszkę mnie zaniepokoiło, że miedniczki nadal są powiększone, ale nie kazał się tym martwić no więc POSTARAM się xD Następna wizyta 3.09 a tydzień wcześniej idę zrobić test obciążenia glukozą, słodkie to, ale do przeżycia :D

Monika i jak tam?? Doczekałaś się w końcu?? :)

83xxx witaj ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witajcie dziewczyny! Dołączę się do Was żeby poplotkować na temat ciąży, badań, dolegliwości ciążowych itp. :)
    Witaj :-) Jak się czujesz?

83xxx lubi tę wiadomość

• ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Na razie nieśmiało dołączam do was, jestem jeszcze na baaardzo wczesnym etapie, czekam na środową wizytę, która mam nadzieję potwierdzi bicie serduszka :)
    83xxx wrote:

Hej 83xxx, kojarzę cię z wątku fertimediki, super że udało Ci się tu dołączyć. Jestem teraz w 6t4d, więc niemal identycznie jak Ty :)

morganaa, Paulaa25, KasiaŁódź, 83xxx lubią tę wiadomość

wff220mmxw24vda2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witamy Ewa, fajnie, że jest nas coraz więcej. Trzymam kciuki za środę i za <3 :-)

Monika jak tam u Ciebie?

Dziewczyny co macie wpisane w karcie ciąży przy szyjce macicy? Ja mam 2/0 a lekarz mówi, że szyjka OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 16:18

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opuszczam Was dziewczyny. Stwierdzili dzisiaj brak czynności serca. W piątek mam się zgłosić na oddział

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Opuszczam Was dziewczyny. Stwierdzili dzisiaj brak czynności serca. W piątek mam się zgłosić na oddział

To straszne i niesprawiedliwe :( tak bardzo mi przykro...brak słów,tyle przeszłaś...dużo siły dla Was,tulę najmocniej jak umiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:14

mbnotr8.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nie wierzę....słabo mi...

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Nie wytrzymam...nie wierzę...

:( dlaczego?

Monika, Kochanie żadne słowa nie ukoją bólu...ale tulam z całych sił <3 Nie opuszczaj nas, wal śmiało gdy będzie Ci mega źle...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Nie... Kochana tak mi przykro, nie wiem powiedzieć :-( Tulę Cię mocno. Pamiętaj jesteśmy z Tobą <3

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ