Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden z plusów tego rosnącego brzuszka jest to że jest teraz sie po czym pogłaskać :D

Olciaaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzusio powoli się zaokrągla. Jak założę sukienkę odcinaną pod biustem to wydaje się znacznie większy, niż w normalnych sukienkach czy spódnicach :P Wczoraj teść mówiły, że nic nie widać, a dzisiaj jakbyy mi nagle wyskoczył. Pewnie zależy od tego co jemy i pijemy. Ja jem dużo owoców i mam ciągle pełen pęcherz, więc też przez to mi się wydaje, że brzuch jest większy :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz już dziewczyny wszystko piszę :* przepraszam,za to, że tak długo musiałyście czekać i się martwić, ale zaraz po badaniu jechaliśmy do rodziców M (gdzie totalnie nie mam zasięgu) bo dzisiaj były chrzciny a M został chrzestnym ;)

Co do badania to uf uf i jeszcze raz uff ;) nie taki diabeł straszny ;) Oliwka została Oliwką a z pępowiną wszystko dobrze :) druga tętnica się ukazała :) wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo a Mała tym razem była bardziej ruchliwa :D nawet kciuk sobie ssała :) aż się wzruszyłam :) co do łożyska to tak jak myślałam, mam je na przedniej ścianie, ale ruchy odczuwam więc stres niejszy bo wiadomo w tej sytuacji są one znacznie słabsze ;) Malutka waży 357 g i lekarska stwierdziła, ze co prawda to dolna granica normy, ale jednak norma i się czepiać nie będzie ;)
    Miedniczki nerkowe były nieco powiekszone, ale prawdopodobnie Oliwka postanowiła się przed badaniem nie wysiusiać w przeciwieństwie do mamusi ;p

3 prenatalne mam zrobić między 28-32 tyg i wtedy weźmiemy fotkę w trójwymiarze :D

a za chwilę biorę się za czytanie co tam naskrobałyscie od piątku, ale mam nadzieję, że same dobre wieści :*

morganaa, MonikA_89!, Paulaa25, KasiaŁódź, MagNolia55, MagNolia55, akilegna♥ lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie cieszę że wszystko ok :)

agaaa90, Saja lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super! bardzo się cieszę, że jest OK i że napisałaś bo już tu się trochę martwiłyśmy :-) Nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci "takiego dużego" dzidziusia :-) <3

agaaa90 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super, że wszystko w porządku. Martwiłyśmy się :P
    Jak ja bym chciała już być w połowie ciąży. Wydaje się, że do porodu jeszcze tyyyyyleeee czasu

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 cieszę się że wszystko dobrze!
    Niepokoiłyśmy się o was.Też bardzo bym chciała już być na tym etapie!!!;)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo :* zobaczycie lada chwila i połówka ciąży będzie za Wami ;) czas leci niesamowicie szybko chociaż też wydaje mi się, że do porodu jeszcze tyleeeee czasu xD i pomyśleć, że za 4 miesiace będę na ostatnich nogach :D

Hehe widzę, że temat brzuszków omawiacie :D no mój jest już nie do ukrycia i bardzo go lubię :D jedyny okres w życiu kiedy cieszę się z brzuszka :D dzisiaj usłyszałam tyle komplementów, że jak ładnie mi z brzuszkiem, że w ogóle nie widać po mnie, że oczekuje córeczki bo promienieje :D Oliwka nie zabrała mamie urody jest hojna i się podzieliła :D We wrześniu również idę na wesele i to pod koniec więc brzuchol będzie jeszcze większy a tu kieckę trzeba będzie jakąś kupić xD największa w mojej szafie ;p póki co to waga pokazuje 62.5 kg ale przez te 1.5 miecha wzrośnie ;p

Monika widziałam, że jutro masz pierwsze prenatalne, mocno 3mam kciuki za Was :) oczywiście jak i za pozostałe wizyty :)

Paulaa25, MonikA_89! lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też będę jutro trzymać kciuki! O której godz masz usg? 20 min przed wizytą zjedz coś słodkiego, wtedy maluch będzie się ruszać i łatwiej go zmierzyć ;-) I staraj się nie denerwować za bardzo, ja się denerwowałam i przez to tętno malucha było wyższe.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie <3
    Między 8 a 9 mam się stawić na izbie przyjęć w szpitalu. Zrobią wszystkie badania i niby do 13 mam dostać wypis. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo wiadomo, że jak będzie jakaś pilna sytuacja na oddziale, to moje badanie się przesunie. Jadę z mężem, więc będzie mi raźniej. Oby go wpuścili na badanie :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop urlopem,ale nie ma jak we własnym domku :)

Monika powodzenia na badaniach,trzymam kciuki :)

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dzięki za wsparcie <3
    Między 8 a 9 mam się stawić na izbie przyjęć w szpitalu. Zrobią wszystkie badania i niby do 13 mam dostać wypis. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo wiadomo, że jak będzie jakaś pilna sytuacja na oddziale, to moje badanie się przesunie. Jadę z mężem, więc będzie mi raźniej. Oby go wpuścili na badanie :)
    Powodzenia MonikA trzymam kciuki &&
    Nie no muszą go wpuścić łaski nie robią!;)
    Czekamy jutro na pozytywne wieści! ❤
    A tymczasem spokojnej nocy dziewczyny :*

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, podglądam Was od czasu do czasu i widzę że bobasy zdrowo rosną :-) ja od jutra zaczynam stymulacje :-) w końcu coś się będzie działo ! Ściskam Was wszystkie bardzo mocno <3

morganaa, agaaa90, MonikA_89!, Marin, Zizu87, Paulaa25, MagNolia55, Cccierpliwa, KasiaŁódź, Kate_____ lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, podglądam Was od czasu do czasu i widzę że bobasy zdrowo rosną :-) ja od jutra zaczynam stymulacje :-) w końcu coś się będzie działo ! Ściskam Was wszystkie bardzo mocno <3

Trzymam kciuki :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Powodzenia Paulcia ;) tym razem musi się udać !! :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Mam nadzieję że szybko do nas dołączysz <3

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kabi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o radę. Jestem 12dpt, od 7dpt beta pozytywna, ładnie rośnie :)
    Ale boję się że mam jakąś infekcje bo czuje lekkie swędzenie (ale nie tak mocne jak przy infekcji grzybiczej) przy wyjściu z pochwy. POdczas aplikacji (palcem) Luteiny zorientowałam się że mam tam jakąś jakby szorstką skórę jakby taką nie gradką tylko taka jak za długo się trzyma w wodzie ręce to palce takie są pomarszczone. Nie wiem czy dobrze to opisuje ale czy wy macie jakieś doświadczenia w takich objawach?
    Słyszałam od dziewczyn z różowej strony że wy możecie mi pomóc :) cieszę się że mogę się teraz przenieść na "stronę fioletową" :D

hchy43r80v7zdczk.png

f2wlanlihv5o1al8.png

4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
    23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870 :D
    18.01 USG…?
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kabi ;) a może podrażniłaś się "tam" podczas aplikacji luteiną?? ja co prawda odczuwałam delikatne pieczenie, ale domyslałam się, że to przez luteinę a raczej aplikator ;p gładko tam nie będzie bo luteina mimo, że się rozpuszcza to coś tam jednak zostaje. Jeżeli bardzo Cię to niepokoi to skontaktuj się z ginem może poleci tabsy bez recepty tak prowizorycznie ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Powodzenia Paulcia !&& Trzymam kciuki.
    Czekamy tu na Ciebie cały czas! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabi wrote:
    Dziewczyny proszę o radę. Jestem 12dpt, od 7dpt beta pozytywna, ładnie rośnie :)
    Ale boję się że mam jakąś infekcje bo czuje lekkie swędzenie (ale nie tak mocne jak przy infekcji grzybiczej) przy wyjściu z pochwy. POdczas aplikacji (palcem) Luteiny zorientowałam się że mam tam jakąś jakby szorstką skórę jakby taką nie gradką tylko taka jak za długo się trzyma w wodzie ręce to palce takie są pomarszczone. Nie wiem czy dobrze to opisuje ale czy wy macie jakieś doświadczenia w takich objawach?
    Słyszałam od dziewczyn z różowej strony że wy możecie mi pomóc :) cieszę się że mogę się teraz przenieść na "stronę fioletową" :D
    Hej Kabi witaj na fioletowej stronie mocy!:)
    Piękna beta :)
    Moim zdaniem , powinnaś skonsultować się z lekarzem z kliniki powiedzieć mu o objawach bo może masz te dolegliwości od luteiny właśnie.Słyszałam od mojego lekarza , ze Luteina może powodować wlasnie takie stany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:09

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ