Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie brzusio powoli się zaokrągla. Jak założę sukienkę odcinaną pod biustem to wydaje się znacznie większy, niż w normalnych sukienkach czy spódnicach Wczoraj teść mówiły, że nic nie widać, a dzisiaj jakbyy mi nagle wyskoczył. Pewnie zależy od tego co jemy i pijemy. Ja jem dużo owoców i mam ciągle pełen pęcherz, więc też przez to mi się wydaje, że brzuch jest większy
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Juz już dziewczyny wszystko piszę :* przepraszam,za to, że tak długo musiałyście czekać i się martwić, ale zaraz po badaniu jechaliśmy do rodziców M (gdzie totalnie nie mam zasięgu) bo dzisiaj były chrzciny a M został chrzestnym
Co do badania to uf uf i jeszcze raz uff nie taki diabeł straszny Oliwka została Oliwką a z pępowiną wszystko dobrze druga tętnica się ukazała wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo a Mała tym razem była bardziej ruchliwa nawet kciuk sobie ssała aż się wzruszyłam co do łożyska to tak jak myślałam, mam je na przedniej ścianie, ale ruchy odczuwam więc stres niejszy bo wiadomo w tej sytuacji są one znacznie słabsze Malutka waży 357 g i lekarska stwierdziła, ze co prawda to dolna granica normy, ale jednak norma i się czepiać nie będzie
Miedniczki nerkowe były nieco powiekszone, ale prawdopodobnie Oliwka postanowiła się przed badaniem nie wysiusiać w przeciwieństwie do mamusi ;p
3 prenatalne mam zrobić między 28-32 tyg i wtedy weźmiemy fotkę w trójwymiarze
a za chwilę biorę się za czytanie co tam naskrobałyscie od piątku, ale mam nadzieję, że same dobre wieści :*morganaa, MonikA_89!, Paulaa25, KasiaŁódź, MagNolia55, MagNolia55, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga super, że wszystko w porządku. Martwiłyśmy się
Jak ja bym chciała już być w połowie ciąży. Wydaje się, że do porodu jeszcze tyyyyyleeee czasuagaaa90 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziękuje Wam bardzo :* zobaczycie lada chwila i połówka ciąży będzie za Wami czas leci niesamowicie szybko chociaż też wydaje mi się, że do porodu jeszcze tyleeeee czasu xD i pomyśleć, że za 4 miesiace będę na ostatnich nogach
Hehe widzę, że temat brzuszków omawiacie no mój jest już nie do ukrycia i bardzo go lubię jedyny okres w życiu kiedy cieszę się z brzuszka dzisiaj usłyszałam tyle komplementów, że jak ładnie mi z brzuszkiem, że w ogóle nie widać po mnie, że oczekuje córeczki bo promienieje Oliwka nie zabrała mamie urody jest hojna i się podzieliła We wrześniu również idę na wesele i to pod koniec więc brzuchol będzie jeszcze większy a tu kieckę trzeba będzie jakąś kupić xD największa w mojej szafie ;p póki co to waga pokazuje 62.5 kg ale przez te 1.5 miecha wzrośnie ;p
Monika widziałam, że jutro masz pierwsze prenatalne, mocno 3mam kciuki za Was oczywiście jak i za pozostałe wizytyPaulaa25, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonika ja też będę jutro trzymać kciuki! O której godz masz usg? 20 min przed wizytą zjedz coś słodkiego, wtedy maluch będzie się ruszać i łatwiej go zmierzyć I staraj się nie denerwować za bardzo, ja się denerwowałam i przez to tętno malucha było wyższe.
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie
Między 8 a 9 mam się stawić na izbie przyjęć w szpitalu. Zrobią wszystkie badania i niby do 13 mam dostać wypis. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo wiadomo, że jak będzie jakaś pilna sytuacja na oddziale, to moje badanie się przesunie. Jadę z mężem, więc będzie mi raźniej. Oby go wpuścili na badanie
😭
MonikA_89! wrote:Dzięki za wsparcie
Między 8 a 9 mam się stawić na izbie przyjęć w szpitalu. Zrobią wszystkie badania i niby do 13 mam dostać wypis. Zobaczymy jak to wyjdzie, bo wiadomo, że jak będzie jakaś pilna sytuacja na oddziale, to moje badanie się przesunie. Jadę z mężem, więc będzie mi raźniej. Oby go wpuścili na badanie
Nie no muszą go wpuścić łaski nie robią!
Czekamy jutro na pozytywne wieści! ❤
A tymczasem spokojnej nocy dziewczyny :*MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny, podglądam Was od czasu do czasu i widzę że bobasy zdrowo rosną ja od jutra zaczynam stymulacje w końcu coś się będzie działo ! Ściskam Was wszystkie bardzo mocno
morganaa, agaaa90, MonikA_89!, Marin, Zizu87, Paulaa25, MagNolia55, Cccierpliwa, KasiaŁódź, Kate_____ lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Dzień dobry dziewczyny, podglądam Was od czasu do czasu i widzę że bobasy zdrowo rosną ja od jutra zaczynam stymulacje w końcu coś się będzie działo ! Ściskam Was wszystkie bardzo mocno
Powodzenia Paulcia tym razem musi się udać !!Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Dzień dobry dziewczyny, podglądam Was od czasu do czasu i widzę że bobasy zdrowo rosną ja od jutra zaczynam stymulacje w końcu coś się będzie działo ! Ściskam Was wszystkie bardzo mocno
Mam nadzieję że szybko do nas dołączyszPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o radę. Jestem 12dpt, od 7dpt beta pozytywna, ładnie rośnie
Ale boję się że mam jakąś infekcje bo czuje lekkie swędzenie (ale nie tak mocne jak przy infekcji grzybiczej) przy wyjściu z pochwy. POdczas aplikacji (palcem) Luteiny zorientowałam się że mam tam jakąś jakby szorstką skórę jakby taką nie gradką tylko taka jak za długo się trzyma w wodzie ręce to palce takie są pomarszczone. Nie wiem czy dobrze to opisuje ale czy wy macie jakieś doświadczenia w takich objawach?
Słyszałam od dziewczyn z różowej strony że wy możecie mi pomóc cieszę się że mogę się teraz przenieść na "stronę fioletową"
4 lata starań
2017 - 3x IUI
I ICSI styczen '18 --->
Brak mrożaków
II ICSI lipiec' 18
Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg
28dpt❤️ dzidzia 4mm
❄️❄️ czekają
23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870
18.01 USG…? -
Hej Kabi a może podrażniłaś się "tam" podczas aplikacji luteiną?? ja co prawda odczuwałam delikatne pieczenie, ale domyslałam się, że to przez luteinę a raczej aplikator ;p gładko tam nie będzie bo luteina mimo, że się rozpuszcza to coś tam jednak zostaje. Jeżeli bardzo Cię to niepokoi to skontaktuj się z ginem może poleci tabsy bez recepty tak prowizorycznie
-
Powodzenia Paulcia !&& Trzymam kciuki.
Czekamy tu na Ciebie cały czas!Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Kabi wrote:Dziewczyny proszę o radę. Jestem 12dpt, od 7dpt beta pozytywna, ładnie rośnie
Ale boję się że mam jakąś infekcje bo czuje lekkie swędzenie (ale nie tak mocne jak przy infekcji grzybiczej) przy wyjściu z pochwy. POdczas aplikacji (palcem) Luteiny zorientowałam się że mam tam jakąś jakby szorstką skórę jakby taką nie gradką tylko taka jak za długo się trzyma w wodzie ręce to palce takie są pomarszczone. Nie wiem czy dobrze to opisuje ale czy wy macie jakieś doświadczenia w takich objawach?
Słyszałam od dziewczyn z różowej strony że wy możecie mi pomóc cieszę się że mogę się teraz przenieść na "stronę fioletową"
Piękna beta
Moim zdaniem , powinnaś skonsultować się z lekarzem z kliniki powiedzieć mu o objawach bo może masz te dolegliwości od luteiny właśnie.Słyszałam od mojego lekarza , ze Luteina może powodować wlasnie takie stany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:09