Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) super Magnolia , że impreza udana!:)

Wszystko bedzie dobrze Monika 89 trzymam kciuki! &&
    Ja też mam wizytę w tym tygodniu i już też się troszkę stresuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 12:03

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Magnolia widzę, że wesele się udało. Bardzo się cieszę :) My idziemy w połowie września do znajomych, więc pewnie brzusio będzie widoczny. Fajnie tak wyjść do ludzi, bo od tego siedzenia w domu to człowiek na głowę dostaje :P
    Mi się już włączyła panika przed jutrzejszym badaniem prenatalnym. Całą noc się budziłam. Ciekawe co będzie dzisiaj w nocy ;P

Zdecydowanie :)

Rozumiem Twòj stres Monika, ale napewno okaże się nieuzasadniony, bo będzie wszystko dobrze :) Koniecznie daj znać po :) Być może maluszek się ujawni i poznacie już płeć? :)

A ja się ostatnio zastanawiam nad bezpieczeństwem brania encortonu w ciąży...myślałyście o tym, rozmawiałyście o tym z lekarzem? Ja zawsze zapomnę zapytać, a przyznam, że się boję bo wkońcu kurcze to steryd...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 12:03

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Jal wygląda badanie na trombofilie? Znaczy co to za badanie?

Pobiera się wymaz z policzków. Test jest robiony ze stronki testdna.pl moja klinika do nich wysyła. I kosztowało 330 zł.

p19ucsqvekppzro1.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o encorton to lekarz kazał mi powoli odstawiać 1 tab na 3 dni bo mówi ze od tego się mocno tyje i to fakt. Tyle wiem;).

p19ucsqvekppzro1.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Pobiera się wymaz z policzków. Test jest robiony ze stronki testdna.pl moja klinika do nich wysyła. I kosztowało 330 zł.

Tylko że strony testdna robi się same badania genetyczne. Mutacja Leiden czy genu protrombiny to najczęstsze przyczyny trombofilii wrodzonej i przez badania genetyczne można to sprawdzić. Są jeszcze rzadsze przyczyny trombofilii wrodzonej takie jak niedobór białka S czy białka C, zespół antyfosfolipidowy. Dlatego ja poza genetyką robiłam jeszcze badania w tym kierunku. I w trakcie konsultacji hematolog w nOvum chciał zobaczyć wszystkke te wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Jeśli chodzi o encorton to lekarz kazał mi powoli odstawiać 1 tab na 3 dni bo mówi ze od tego się mocno tyje i to fakt. Tyle wiem;).
    Ja encorton mam odstawić dopiero teraz. Nic po nim nie przytyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Monika ja też się bardzo stresowałam przed USG genetycznym, ale potem jak zobaczyłam maluszka to od razu zrobiło mi się lepiej :-) Jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:42

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia super, że impreza udana. Jednak wyjście do ludzi może bardzo poprawić nastrój :-)
    Tak jak pisałam wcześniej, encorton odstawiam dopiero teraz. Rozmawiałam o nim z kilkoma lekarzami i wszyscy mnie uspokajali, że ten lek bardziej może pomóc niż zaszkodzić.
    Mnie jednak najbardziej stresuje odstawienie heparyny, ale po rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że zrobimy tak jak kazał lekarz.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Encortonu nie brałam, za to miałam przepisany metypred/medrol, który też jest sterydem. Nie wiem na co miał pomagać, ale w 7 tygodniu dr z kliniki kazał odstawić. Brałam 0,5 tab po śniadaniu i po obiedzie

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Encortonu nie brałam, za to miałam przepisany metypred/medrol, który też jest sterydem. Nie wiem na co miał pomagać, ale w 7 tygodniu dr z kliniki kazał odstawić. Brałam 0,5 tab po śniadaniu i po obiedzie
    Dlatego jak widzę, u każdej z nas to wygląda inaczej. Może najlepiej zaufać swoim lekarzom, pewnie oni zdają sobie sprawę z ryzyka jeszcze bardziej niż my bo mają to na co dzień.
    Monika jutro może poznasz płeć dzidziusia, czy nie chcesz znać? ;-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
    W zasadzie wiem, że dużo osòb bierze steryd w niewielkich dawkach, by wspomóc zarodek w pierwszych tygodniach, lecz zastawiał mnie jego wpływ na rozwój dziecka. Olcia, Twoja odpowiedz jednak mnie uspokoiła, dzięki :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Zizu za info o tych białkach;)tego nie wiedziałam. Myśle ze Nasi lekarze napewno wiedzą co robią;)Magnolia fajnie że wesele się udało i że miło spędziłaś czas, ja tez wybieram się na koniec sierpnia na wesele do Gdańska. Mam nadzieje że do tego czasu mi przejdą mdłości bo jeśli nie to nie wiem czy dam radę dojechać tam samochodem:)bez przymusowych przystanków.

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my idziemy łeb w łeb ;-) Czy też zauważyłaś, że lepiej się czujesz? Ja mam więcej energii i mdłości są mniejsze - niestety pozostał mi taki niesmak w ustach i muszę często myć zęby lub ssać jakieś cukierki ;-)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa ja prenatalne już miałam :)
    W czwartek mam 1 wizytę u lekarza ktory bd prowadził ciążę u mnie na miejscu.Do tej pory czekałam bo był na urlopie itp.
    Na prenatalnych byłam w 11+5 bo tak udało mi się dostać.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
    W zasadzie wiem, że dużo osòb bierze steryd w niewielkich dawkach, by wspomóc zarodek w pierwszych tygodniach, lecz zastawiał mnie jego wpływ na rozwój dziecka. Olcia, Twoja odpowiedz jednak mnie uspokoiła, dzięki :)
    Mój mąż cały czas mi powtarza, że trzeba zaufać lekarzom, zwłaszcza, że już nam pomogli :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaaa ja prenatalne już miałam :)
    W czwartek mam 1 wizytę u lekarza ktory bd prowadził ciążę u mnie na miejscu.Do tej pory czekałam bo był na urlopie itp.
    Na prenatalnych byłam w 11+5 bo tak udało mi się dostać.
    Och to mi się pomieszało ;-) Super, ze w czw znowu zobaczysz maluszka :-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Paula my idziemy łeb w łeb ;-) Czy też zauważyłaś, że lepiej się czujesz? Ja mam więcej energii i mdłości są mniejsze - niestety pozostał mi taki niesmak w ustach i muszę często myć zęby lub ssać jakieś cukierki ;-)

Tak kochana wiem,wiem:) też mam termin na 01.02.19 ❤
    Nie chcę zapeszać ale czuję się zupełnie normalnie :) Jedyne co to nie mogę spać dłużej niż do 6-7 , nawet jak sie poźno położę i słaba jestem nie wiem czy to wina upałów czy mojej delikatnie podwyższonej glukozy.
    Ty Olciaaa chyba znasz już płeć prawda???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:01

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Będziemy razem rodzić ;-) Będzie raźniej :-D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Nie chcę zapeszać ale czuję się zupełnie normalnie :) Jedyne co to nie mogę spać dłużej niż do 6-7 , nawet jak sie poźno położę i słaba jestem nie wiem czy to wina upałów czy mojej delikatnie podwyższobek glukozy.
    Ty Olciaaa chyba znasz już płeć prawda???
    Lekarz jest przekonany, że jest chłopczyk :-) Powiedział, że myli się 1 raz na 100 ;-) Ja też Kochana zaczynam czuć się normalnie, ale ponoć w 2 trym już tak może być bo hormony już tak nie szaleją. Myślę, że problemy ze snem wynikają z upałów. Dzisiaj też się budziłam w nocy, nad ranem popadał deszcz i udało mi się zasnąć i spało mi się super. Najgorzej, że teraz znów mają być upały ogromne :-(

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) skoro tak rzadko się myli to masz chlopczyka pod ❤ Ja jestem bardzo ciekawa płci :) wertowałam w necie i niby mozna podejrzewać plec z wyniku beta hcg czytałas o tym?Jakie miałas wyniki z bety?Niby patrzą na wysokość bhcg i na przyrost..a i jeszcze wyższe tętno maluszka świadczy o dziewczynce a niższe o chłopczyku ;)
    Olciaaa a imię już wybranę dla słodziaka???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:14

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ