Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:Magnolia widzę, że wesele się udało. Bardzo się cieszę My idziemy w połowie września do znajomych, więc pewnie brzusio będzie widoczny. Fajnie tak wyjść do ludzi, bo od tego siedzenia w domu to człowiek na głowę dostaje
Mi się już włączyła panika przed jutrzejszym badaniem prenatalnym. Całą noc się budziłam. Ciekawe co będzie dzisiaj w nocy ;P
Zdecydowanie
Rozumiem Twòj stres Monika, ale napewno okaże się nieuzasadniony, bo będzie wszystko dobrze Koniecznie daj znać po Być może maluszek się ujawni i poznacie już płeć?
A ja się ostatnio zastanawiam nad bezpieczeństwem brania encortonu w ciąży...myślałyście o tym, rozmawiałyście o tym z lekarzem? Ja zawsze zapomnę zapytać, a przyznam, że się boję bo wkońcu kurcze to steryd...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 12:03
-
KasiaŁódź wrote:Pobiera się wymaz z policzków. Test jest robiony ze stronki testdna.pl moja klinika do nich wysyła. I kosztowało 330 zł.
Tylko że strony testdna robi się same badania genetyczne. Mutacja Leiden czy genu protrombiny to najczęstsze przyczyny trombofilii wrodzonej i przez badania genetyczne można to sprawdzić. Są jeszcze rzadsze przyczyny trombofilii wrodzonej takie jak niedobór białka S czy białka C, zespół antyfosfolipidowy. Dlatego ja poza genetyką robiłam jeszcze badania w tym kierunku. I w trakcie konsultacji hematolog w nOvum chciał zobaczyć wszystkke te wyniki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula i Monika ja też się bardzo stresowałam przed USG genetycznym, ale potem jak zobaczyłam maluszka to od razu zrobiło mi się lepiej Jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:42
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagnolia super, że impreza udana. Jednak wyjście do ludzi może bardzo poprawić nastrój
Tak jak pisałam wcześniej, encorton odstawiam dopiero teraz. Rozmawiałam o nim z kilkoma lekarzami i wszyscy mnie uspokajali, że ten lek bardziej może pomóc niż zaszkodzić.
Mnie jednak najbardziej stresuje odstawienie heparyny, ale po rozmowie z mężem doszliśmy do wniosku, że zrobimy tak jak kazał lekarz.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Encortonu nie brałam, za to miałam przepisany metypred/medrol, który też jest sterydem. Nie wiem na co miał pomagać, ale w 7 tygodniu dr z kliniki kazał odstawić. Brałam 0,5 tab po śniadaniu i po obiedzie
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Encortonu nie brałam, za to miałam przepisany metypred/medrol, który też jest sterydem. Nie wiem na co miał pomagać, ale w 7 tygodniu dr z kliniki kazał odstawić. Brałam 0,5 tab po śniadaniu i po obiedzie
Monika jutro może poznasz płeć dzidziusia, czy nie chcesz znać?
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
W zasadzie wiem, że dużo osòb bierze steryd w niewielkich dawkach, by wspomóc zarodek w pierwszych tygodniach, lecz zastawiał mnie jego wpływ na rozwój dziecka. Olcia, Twoja odpowiedz jednak mnie uspokoiła, dzięki -
Dziękuje Zizu za info o tych białkach;)tego nie wiedziałam. Myśle ze Nasi lekarze napewno wiedzą co robią;)Magnolia fajnie że wesele się udało i że miło spędziłaś czas, ja tez wybieram się na koniec sierpnia na wesele do Gdańska. Mam nadzieje że do tego czasu mi przejdą mdłości bo jeśli nie to nie wiem czy dam radę dojechać tam samochodem:)bez przymusowych przystanków.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
W zasadzie wiem, że dużo osòb bierze steryd w niewielkich dawkach, by wspomóc zarodek w pierwszych tygodniach, lecz zastawiał mnie jego wpływ na rozwój dziecka. Olcia, Twoja odpowiedz jednak mnie uspokoiła, dzięki -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Olciaaa ja prenatalne już miałam
W czwartek mam 1 wizytę u lekarza ktory bd prowadził ciążę u mnie na miejscu.Do tej pory czekałam bo był na urlopie itp.
Na prenatalnych byłam w 11+5 bo tak udało mi się dostać.Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Paula my idziemy łeb w łeb Czy też zauważyłaś, że lepiej się czujesz? Ja mam więcej energii i mdłości są mniejsze - niestety pozostał mi taki niesmak w ustach i muszę często myć zęby lub ssać jakieś cukierki
Tak kochana wiem,wiem:) też mam termin na 01.02.19 ❤
Nie chcę zapeszać ale czuję się zupełnie normalnie Jedyne co to nie mogę spać dłużej niż do 6-7 , nawet jak sie poźno położę i słaba jestem nie wiem czy to wina upałów czy mojej delikatnie podwyższonej glukozy.
Ty Olciaaa chyba znasz już płeć prawda???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Tak kochana wiem,wiem:) też mam termin na 01.02.19 ❤
Nie chcę zapeszać ale czuję się zupełnie normalnie Jedyne co to nie mogę spać dłużej niż do 6-7 , nawet jak sie poźno położę i słaba jestem nie wiem czy to wina upałów czy mojej delikatnie podwyższobek glukozy.
Ty Olciaaa chyba znasz już płeć prawda??? -
skoro tak rzadko się myli to masz chlopczyka pod ❤ Ja jestem bardzo ciekawa płci wertowałam w necie i niby mozna podejrzewać plec z wyniku beta hcg czytałas o tym?Jakie miałas wyniki z bety?Niby patrzą na wysokość bhcg i na przyrost..a i jeszcze wyższe tętno maluszka świadczy o dziewczynce a niższe o chłopczyku
Olciaaa a imię już wybranę dla słodziaka???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:14