X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masz te wyniki po 1h i 2h w innych jednostkach?

No i normy dla ciezarnych sa inne wiec te wyniki niczego specjalbego nie wnosza ;) wazny jest cukier na czczo teraz jaki masz, bo w ciazy sie wszystko moze zmienic, no a prawdziwa cukrzyca ciazowa moze sie rozpetac dopiero po 24tc... nie zawsze na poczatku bedzie zle... u mnie glukoza na czczo caly czas ok byla do czasu wlasnie 25tc jak robilam obciazenie ;)

A jesli podczas rutynowych badan wychodzily ci takie wyniki to w ogole mozesz byc narazona ogolnie na cukrzyce nie tylko ciazowa ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paula masz te wyniki po 1h i 2h w innych jednostkach?

No i normy dla ciezarnych sa inne wiec te wyniki niczego specjalbego nie wnosza ;) wazny jest cukier na czczo teraz jaki masz, bo w ciazy sie wszystko moze zmienic, no a prawdziwa cukrzyca ciazowa moze sie rozpetac dopiero po 24tc... nie zawsze na poczatku bedzie zle... u mnie glukoza na czczo caly czas ok byla do czasu wlasnie 25tc jak robilam obciazenie ;)

A jesli podczas rutynowych badan wychodzily ci takie wyniki to w ogole mozesz byc narazona ogolnie na cukrzyce nie tylko ciazowa ;)
    Nie to sa takie same jednostki tylko już nie dopisałam.
    Wychodzi na to ze po obciązeniu miałam niższą glukozę niż na czczo .
    To badanie testu obciązenia miałam zlecone przed samą procedurą.
    Mój dziadek na cukrzycę wiec mogę mieć predyspozycję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:35

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.

Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!
    Gratulacje :)

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) witam się z rana :)

wszystkim dziewczynom gratuluję wizyt :)

co do krzywej cukrowej to ja miałam ją już robioną przed in vitro, z resztą insulinową też i wyniki wtedy wyszły ok. W pon na wizycie u swojego gina mam dostać znowu skierowanie na to badanie bo trzeba je zrobić jakoś między 24-28 tyg ;) w środę miałam pobieraną krew na morfo i glukozę oraz oddałam mocz... no i tak jak zawsze erytrocyty miałam w normie tak teraz delikatnie mam już poniżej, ale hemoglobina trzyma się póki co na poziomie 12 więc jeszcze w normie, ale widzę, że co miesiąc leci w dół. Zobaczymy czy będę już musiała przyjmować dodatkowe żelazo... glukoza na czczo 78 a mocz ok ;) uff :)

Dzisiaj po 10 mam połówkowe i już mnie "nosi" z nerwów ;/ ciesze się a zarazem bardzo stresuję.... całe szczęście, że wizyta jest od rana bo gdybym miała czekac do południa oszalałabym w ogóle ;p

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie inne dzisiejsze i najbliższe Wasze wizyty :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa, kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze. Czekamy na wieści ;) Ja na swoje połówkowe muszę czekać jeszcze tydzień i świruję już od kilka dni.

agaaa90 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90, trzymam kciuki, koniecznie daj znać po wizycie :)

Ja z niecierpliwością czekam na poniedziałkowe prenatalne. Znowu zobaczę moje maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:40

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin, Monika dziękuje bardzo :* oczywiście, że dam znać :) Wasze badania również muszą wyjść dobrze :* ale doskonale was rozumiem bo to czekanie wykańcza xD i dokladnie na tydzień przed wizytą zaczynają się u mnie potworne stresy bo taka ze mnie panikara uhh... dobrze, ze chociaż M jest rozgarnięty i próbuje mnie jakoś w ryzach trzymać ;p

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 doskonale Cię rozumiem też jedtem taką panikarą za tydz wizyta z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stres na maxa.
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać po koniecznie! :)
    Piękną masz tą glukozę no niestety ja takiej nie mam i już ograniczyłam pewne produkty po niedzieli zbadam krew i mocz ...
    Jeszcze raz powodzonka!!!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Witam Was wszystkie serdecznie i każdej z całego serca gratuluję:)

Ja również jestem po IVF, aktualnie kończę 22 tydzień, spodziewam się chłopczyka, termin na 8 grudnia.

Nie czytałam całego wątku, ale zauważyłam że są tu dziewczyny z krwiakami. Ja również miałam krwiaka, od 7 do 15 tygodnia.
    Witaj Skórka!
    No właśnie ja też męczę się z krwiakiem, ale jak na razie mam spokój bo ponoć się wchłania :-)

Dziewczyny ja się stresuję, że za parę dni mam przestać robić zastrzyki z heparyny. Jednak z nią czuję się bezpiecznie, ale chyba zrobić tak jak mi lekarz kazał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Hej hej ;) witam się z rana :)

wszystkim dziewczynom gratuluję wizyt :)

Dzisiaj po 10 mam połówkowe i już mnie "nosi" z nerwów ;/ ciesze się a zarazem bardzo stresuję.... całe szczęście, że wizyta jest od rana bo gdybym miała czekac do południa oszalałabym w ogóle ;p

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie inne dzisiejsze i najbliższe Wasze wizyty :*

Aga będzie dobrze :-) Kciuki zaciśnięte!!!

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witaj Skórka!
    No właśnie ja też męczę się z krwiakiem, ale jak na razie mam spokój bo ponoć się wchłania :-)

Dziewczyny ja się stresuję, że za parę dni mam przestać robić zastrzyki z heparyny. Jednak z nią czuję się bezpiecznie, ale chyba zrobić tak jak mi lekarz kazał...
    Lekarz chyba wie co robi, więc się nie martw. W razie wątpliwości po odstawieniu zawsze możesz do niego zadzwonić i zapytać o radę :) Przed odstawieniem masz jeszcze USG, żeby sprawdzić wielkość krwiaka?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Lekarz chyba wie co robi, więc się nie martw. W razie wątpliwości po odstawieniu zawsze możesz do niego zadzwonić i zapytać o radę :) Przed odstawieniem masz jeszcze USG, żeby sprawdzić wielkość krwiaka?
    Mój mąż mówi to samo, że lekarz wie co robi ;-) Powiedział we wtorek, że krwiak się wchłania i kolejna wizyta dopiero 28.08 bo wcześniej nie ma potrzeby. Ogólnie mój lekarz to dobry specjalista, ale trochę luzak ;-) A ja jestem panikarą, ale i tak staram się powstrzymywać :-)

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa mój krwiak częściowo się opróżnił, przez 2 tygodnie miałam plamienia, a reszta się wchłonęła. Przez 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala praktycznie cały czas leżałam, wstając tylko do toalety, na kąpiel i wizytę. Później powoli zaczęłam się ruszać bo samo leżenie też nie było wskazane, aby krew lepiej krążyła. Cały czas mam zelecony oszczędzający tryb życia, z umiarkowaną aktywnością.
    Jak długo masz krwiaka? Mój był ok 8 tygodni.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Olciaa mój krwiak częściowo się opróżnił, przez 2 tygodnie miałam plamienia, a reszta się wchłonęła. Przez 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala praktycznie cały czas leżałam, wstając tylko do toalety, na kąpiel i wizytę. Później powoli zaczęłam się ruszać bo samo leżenie też nie było wskazane, aby krew lepiej krążyła. Cały czas mam zelecony oszczędzający tryb życia, z umiarkowaną aktywnością.
    Jak długo masz krwiaka? Mój był ok 8 tygodni.
    Pierwsze krwawienie miałam na samym początku w ciąży, ale sytuacja została szybko opanowana. Potem pod koniec 9 tyg zaczęłam bardzo mocno krwawić, byłam prawie 2 tyg w szpitalu, bo krwiak miał w najgorszym momencie ponad 4 cm. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że krwiak się wchłania. Na razie mam spokój ale też mam na siebie uważać.

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Agaaa, kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze. Czekamy na wieści ;) Ja na swoje połówkowe muszę czekać jeszcze tydzień i świruję już od kilka dni.
    A znasz juz płeć?

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 jak tam po wizycie? :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Ale tu cisza...

Aga daj znać, mam nadzieję, że wszystko OK <3

Ja od rana wkręciłam sobie temat heparyny a raczej czy mam przestać ją brać... Bardzo się boję, chociaż biorę ją tylko profilaktycznie. Naczytałam się o tych trombofiliach i panikuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:58

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzień dobry :-) Ale tu cisza...

Aga daj znać, mam nadzieję, że wszystko OK <3

Ja od rana wkręciłam sobie temat heparyny a raczej czy mam przestać ją brać... Bardzo się boję, chociaż biorę ją tylko profilaktycznie. Naczytałam się o tych trombofiliach i panikuję...
    Może napisz do lekarza o powiedz mu o swoich obawach? Skoro bierzesz heparynę profilaktycznie, to pewnie bez niej też było by wszystko w porządku. Ale jeśli dla spokoju sumienia wolałabyś ja brać dłużej, to może lekarz się zgodzi. W końcu najważniejsze, żebyś się nie stresowała niepotrzebnie :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, też się balam odstawić leki, bo z nimi czułam się pewniej, tak jakby tylko leki sprawiały, że nadal jestem w ciąży, a po odstawieniu wszystko się skończy. Neoparin odsawialam tak jak zalecił dr z kliniki, czyli skończyłam ostatnie opakowanie i zapomniałam, że brałam. Natomiast Bardzo powoli odsawialam luteine i moja dr prowadząca (już spoza kliniki) marudzila, że długo biorę, bo wg niej powinnam odstawić juz ze 3 tygodnie wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-) Mój lekarz z wielkim przekonaniem stwierdził, że leki nie są mi już potrzebne. Mąż również uważa, że doktorek wie co robi, a ja mam właśnie tak jak pisze Buko - czuję się, że to leki sprawiają, że jestem w ciąży. Do tego naczytałam się o tym, że coraz więcej kobiet ma wykrywaną trombofilię, a ja nie robiłam na to żadnych badań (badania zlecają jak kobieta poroniła kilka razy). Chyba nie mam wyjścia i muszę zaufać lekarzowi, chociaż łatwo mi nie jest ;-)

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ