Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula masz te wyniki po 1h i 2h w innych jednostkach?
No i normy dla ciezarnych sa inne wiec te wyniki niczego specjalbego nie wnosza wazny jest cukier na czczo teraz jaki masz, bo w ciazy sie wszystko moze zmienic, no a prawdziwa cukrzyca ciazowa moze sie rozpetac dopiero po 24tc... nie zawsze na poczatku bedzie zle... u mnie glukoza na czczo caly czas ok byla do czasu wlasnie 25tc jak robilam obciazenie
A jesli podczas rutynowych badan wychodzily ci takie wyniki to w ogole mozesz byc narazona ogolnie na cukrzyce nie tylko ciazowa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Paula masz te wyniki po 1h i 2h w innych jednostkach?
No i normy dla ciezarnych sa inne wiec te wyniki niczego specjalbego nie wnosza wazny jest cukier na czczo teraz jaki masz, bo w ciazy sie wszystko moze zmienic, no a prawdziwa cukrzyca ciazowa moze sie rozpetac dopiero po 24tc... nie zawsze na poczatku bedzie zle... u mnie glukoza na czczo caly czas ok byla do czasu wlasnie 25tc jak robilam obciazenie
A jesli podczas rutynowych badan wychodzily ci takie wyniki to w ogole mozesz byc narazona ogolnie na cukrzyce nie tylko ciazowa
Wychodzi na to ze po obciązeniu miałam niższą glukozę niż na czczo .
To badanie testu obciązenia miałam zlecone przed samą procedurą.
Mój dziadek na cukrzycę wiec mogę mieć predyspozycję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:35
-
KasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!KasiaŁódź lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Hej hej witam się z rana
wszystkim dziewczynom gratuluję wizyt
co do krzywej cukrowej to ja miałam ją już robioną przed in vitro, z resztą insulinową też i wyniki wtedy wyszły ok. W pon na wizycie u swojego gina mam dostać znowu skierowanie na to badanie bo trzeba je zrobić jakoś między 24-28 tyg w środę miałam pobieraną krew na morfo i glukozę oraz oddałam mocz... no i tak jak zawsze erytrocyty miałam w normie tak teraz delikatnie mam już poniżej, ale hemoglobina trzyma się póki co na poziomie 12 więc jeszcze w normie, ale widzę, że co miesiąc leci w dół. Zobaczymy czy będę już musiała przyjmować dodatkowe żelazo... glukoza na czczo 78 a mocz ok uff
Dzisiaj po 10 mam połówkowe i już mnie "nosi" z nerwów ;/ ciesze się a zarazem bardzo stresuję.... całe szczęście, że wizyta jest od rana bo gdybym miała czekac do południa oszalałabym w ogóle ;p
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie inne dzisiejsze i najbliższe Wasze wizyty :*
-
Agaaa90, trzymam kciuki, koniecznie daj znać po wizycie
Ja z niecierpliwością czekam na poniedziałkowe prenatalne. Znowu zobaczę moje maleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:40
agaaa90 lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Marin, Monika dziękuje bardzo :* oczywiście, że dam znać Wasze badania również muszą wyjść dobrze :* ale doskonale was rozumiem bo to czekanie wykańcza xD i dokladnie na tydzień przed wizytą zaczynają się u mnie potworne stresy bo taka ze mnie panikara uhh... dobrze, ze chociaż M jest rozgarnięty i próbuje mnie jakoś w ryzach trzymać ;p
-
Agaaa90 doskonale Cię rozumiem też jedtem taką panikarą za tydz wizyta z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stres na maxa.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać po koniecznie!
Piękną masz tą glukozę no niestety ja takiej nie mam i już ograniczyłam pewne produkty po niedzieli zbadam krew i mocz ...
Jeszcze raz powodzonka!!!!agaaa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Witam Was wszystkie serdecznie i każdej z całego serca gratuluję
Ja również jestem po IVF, aktualnie kończę 22 tydzień, spodziewam się chłopczyka, termin na 8 grudnia.
Nie czytałam całego wątku, ale zauważyłam że są tu dziewczyny z krwiakami. Ja również miałam krwiaka, od 7 do 15 tygodnia.
No właśnie ja też męczę się z krwiakiem, ale jak na razie mam spokój bo ponoć się wchłania
Dziewczyny ja się stresuję, że za parę dni mam przestać robić zastrzyki z heparyny. Jednak z nią czuję się bezpiecznie, ale chyba zrobić tak jak mi lekarz kazał... -
nick nieaktualnyagaaa90 wrote:Hej hej witam się z rana
wszystkim dziewczynom gratuluję wizyt
Dzisiaj po 10 mam połówkowe i już mnie "nosi" z nerwów ;/ ciesze się a zarazem bardzo stresuję.... całe szczęście, że wizyta jest od rana bo gdybym miała czekac do południa oszalałabym w ogóle ;p
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie inne dzisiejsze i najbliższe Wasze wizyty :*
Aga będzie dobrze Kciuki zaciśnięte!!! -
Olciaaa wrote:Witaj Skórka!
No właśnie ja też męczę się z krwiakiem, ale jak na razie mam spokój bo ponoć się wchłania
Dziewczyny ja się stresuję, że za parę dni mam przestać robić zastrzyki z heparyny. Jednak z nią czuję się bezpiecznie, ale chyba zrobić tak jak mi lekarz kazał...
😭
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Lekarz chyba wie co robi, więc się nie martw. W razie wątpliwości po odstawieniu zawsze możesz do niego zadzwonić i zapytać o radę Przed odstawieniem masz jeszcze USG, żeby sprawdzić wielkość krwiaka?
-
Olciaa mój krwiak częściowo się opróżnił, przez 2 tygodnie miałam plamienia, a reszta się wchłonęła. Przez 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala praktycznie cały czas leżałam, wstając tylko do toalety, na kąpiel i wizytę. Później powoli zaczęłam się ruszać bo samo leżenie też nie było wskazane, aby krew lepiej krążyła. Cały czas mam zelecony oszczędzający tryb życia, z umiarkowaną aktywnością.
Jak długo masz krwiaka? Mój był ok 8 tygodni.
-
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Olciaa mój krwiak częściowo się opróżnił, przez 2 tygodnie miałam plamienia, a reszta się wchłonęła. Przez 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala praktycznie cały czas leżałam, wstając tylko do toalety, na kąpiel i wizytę. Później powoli zaczęłam się ruszać bo samo leżenie też nie było wskazane, aby krew lepiej krążyła. Cały czas mam zelecony oszczędzający tryb życia, z umiarkowaną aktywnością.
Jak długo masz krwiaka? Mój był ok 8 tygodni. -
Agaaa90 jak tam po wizycie?
😭
nick nieaktualnyDzień dobry Ale tu cisza...
Aga daj znać, mam nadzieję, że wszystko OK
Ja od rana wkręciłam sobie temat heparyny a raczej czy mam przestać ją brać... Bardzo się boję, chociaż biorę ją tylko profilaktycznie. Naczytałam się o tych trombofiliach i panikuję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:58
-
Olciaaa wrote:Dzień dobry Ale tu cisza...
Aga daj znać, mam nadzieję, że wszystko OK
Ja od rana wkręciłam sobie temat heparyny a raczej czy mam przestać ją brać... Bardzo się boję, chociaż biorę ją tylko profilaktycznie. Naczytałam się o tych trombofiliach i panikuję...
😭
nick nieaktualnyOlcia, też się balam odstawić leki, bo z nimi czułam się pewniej, tak jakby tylko leki sprawiały, że nadal jestem w ciąży, a po odstawieniu wszystko się skończy. Neoparin odsawialam tak jak zalecił dr z kliniki, czyli skończyłam ostatnie opakowanie i zapomniałam, że brałam. Natomiast Bardzo powoli odsawialam luteine i moja dr prowadząca (już spoza kliniki) marudzila, że długo biorę, bo wg niej powinnam odstawić juz ze 3 tygodnie wcześniej.
-
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny Mój lekarz z wielkim przekonaniem stwierdził, że leki nie są mi już potrzebne. Mąż również uważa, że doktorek wie co robi, a ja mam właśnie tak jak pisze Buko - czuję się, że to leki sprawiają, że jestem w ciąży. Do tego naczytałam się o tym, że coraz więcej kobiet ma wykrywaną trombofilię, a ja nie robiłam na to żadnych badań (badania zlecają jak kobieta poroniła kilka razy). Chyba nie mam wyjścia i muszę zaufać lekarzowi, chociaż łatwo mi nie jest