X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masz te wyniki po 1h i 2h w innych jednostkach?

No i normy dla ciezarnych sa inne wiec te wyniki niczego specjalbego nie wnosza ;) wazny jest cukier na czczo teraz jaki masz, bo w ciazy sie wszystko moze zmienic, no a prawdziwa cukrzyca ciazowa moze sie rozpetac dopiero po 24tc... nie zawsze na poczatku bedzie zle... u mnie glukoza na czczo caly czas ok byla do czasu wlasnie 25tc jak robilam obciazenie ;)

A jesli podczas rutynowych badan wychodzily ci takie wyniki to w ogole mozesz byc narazona ogolnie na cukrzyce nie tylko ciazowa ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paula masz te wyniki po 1h i 2h w innych jednostkach?

No i normy dla ciezarnych sa inne wiec te wyniki niczego specjalbego nie wnosza ;) wazny jest cukier na czczo teraz jaki masz, bo w ciazy sie wszystko moze zmienic, no a prawdziwa cukrzyca ciazowa moze sie rozpetac dopiero po 24tc... nie zawsze na poczatku bedzie zle... u mnie glukoza na czczo caly czas ok byla do czasu wlasnie 25tc jak robilam obciazenie ;)

A jesli podczas rutynowych badan wychodzily ci takie wyniki to w ogole mozesz byc narazona ogolnie na cukrzyce nie tylko ciazowa ;)
    Nie to sa takie same jednostki tylko już nie dopisałam.
    Wychodzi na to ze po obciązeniu miałam niższą glukozę niż na czczo .
    To badanie testu obciązenia miałam zlecone przed samą procedurą.
    Mój dziadek na cukrzycę wiec mogę mieć predyspozycję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 18:35

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.

Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!
    Gratulacje :)

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) witam się z rana :)

wszystkim dziewczynom gratuluję wizyt :)

co do krzywej cukrowej to ja miałam ją już robioną przed in vitro, z resztą insulinową też i wyniki wtedy wyszły ok. W pon na wizycie u swojego gina mam dostać znowu skierowanie na to badanie bo trzeba je zrobić jakoś między 24-28 tyg ;) w środę miałam pobieraną krew na morfo i glukozę oraz oddałam mocz... no i tak jak zawsze erytrocyty miałam w normie tak teraz delikatnie mam już poniżej, ale hemoglobina trzyma się póki co na poziomie 12 więc jeszcze w normie, ale widzę, że co miesiąc leci w dół. Zobaczymy czy będę już musiała przyjmować dodatkowe żelazo... glukoza na czczo 78 a mocz ok ;) uff :)

Dzisiaj po 10 mam połówkowe i już mnie "nosi" z nerwów ;/ ciesze się a zarazem bardzo stresuję.... całe szczęście, że wizyta jest od rana bo gdybym miała czekac do południa oszalałabym w ogóle ;p

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie inne dzisiejsze i najbliższe Wasze wizyty :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa, kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze. Czekamy na wieści ;) Ja na swoje połówkowe muszę czekać jeszcze tydzień i świruję już od kilka dni.

agaaa90 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90, trzymam kciuki, koniecznie daj znać po wizycie :)

Ja z niecierpliwością czekam na poniedziałkowe prenatalne. Znowu zobaczę moje maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:40

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin, Monika dziękuje bardzo :* oczywiście, że dam znać :) Wasze badania również muszą wyjść dobrze :* ale doskonale was rozumiem bo to czekanie wykańcza xD i dokladnie na tydzień przed wizytą zaczynają się u mnie potworne stresy bo taka ze mnie panikara uhh... dobrze, ze chociaż M jest rozgarnięty i próbuje mnie jakoś w ryzach trzymać ;p

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 doskonale Cię rozumiem też jedtem taką panikarą za tydz wizyta z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stres na maxa.
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę daj znać po koniecznie! :)
    Piękną masz tą glukozę no niestety ja takiej nie mam i już ograniczyłam pewne produkty po niedzieli zbadam krew i mocz ...
    Jeszcze raz powodzonka!!!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Witam Was wszystkie serdecznie i każdej z całego serca gratuluję:)

Ja również jestem po IVF, aktualnie kończę 22 tydzień, spodziewam się chłopczyka, termin na 8 grudnia.

Nie czytałam całego wątku, ale zauważyłam że są tu dziewczyny z krwiakami. Ja również miałam krwiaka, od 7 do 15 tygodnia.
    Witaj Skórka!
    No właśnie ja też męczę się z krwiakiem, ale jak na razie mam spokój bo ponoć się wchłania :-)

Dziewczyny ja się stresuję, że za parę dni mam przestać robić zastrzyki z heparyny. Jednak z nią czuję się bezpiecznie, ale chyba zrobić tak jak mi lekarz kazał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Hej hej ;) witam się z rana :)

wszystkim dziewczynom gratuluję wizyt :)

Dzisiaj po 10 mam połówkowe i już mnie "nosi" z nerwów ;/ ciesze się a zarazem bardzo stresuję.... całe szczęście, że wizyta jest od rana bo gdybym miała czekac do południa oszalałabym w ogóle ;p

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie inne dzisiejsze i najbliższe Wasze wizyty :*

Aga będzie dobrze :-) Kciuki zaciśnięte!!!

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witaj Skórka!
    No właśnie ja też męczę się z krwiakiem, ale jak na razie mam spokój bo ponoć się wchłania :-)

Dziewczyny ja się stresuję, że za parę dni mam przestać robić zastrzyki z heparyny. Jednak z nią czuję się bezpiecznie, ale chyba zrobić tak jak mi lekarz kazał...
    Lekarz chyba wie co robi, więc się nie martw. W razie wątpliwości po odstawieniu zawsze możesz do niego zadzwonić i zapytać o radę :) Przed odstawieniem masz jeszcze USG, żeby sprawdzić wielkość krwiaka?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Lekarz chyba wie co robi, więc się nie martw. W razie wątpliwości po odstawieniu zawsze możesz do niego zadzwonić i zapytać o radę :) Przed odstawieniem masz jeszcze USG, żeby sprawdzić wielkość krwiaka?
    Mój mąż mówi to samo, że lekarz wie co robi ;-) Powiedział we wtorek, że krwiak się wchłania i kolejna wizyta dopiero 28.08 bo wcześniej nie ma potrzeby. Ogólnie mój lekarz to dobry specjalista, ale trochę luzak ;-) A ja jestem panikarą, ale i tak staram się powstrzymywać :-)

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa mój krwiak częściowo się opróżnił, przez 2 tygodnie miałam plamienia, a reszta się wchłonęła. Przez 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala praktycznie cały czas leżałam, wstając tylko do toalety, na kąpiel i wizytę. Później powoli zaczęłam się ruszać bo samo leżenie też nie było wskazane, aby krew lepiej krążyła. Cały czas mam zelecony oszczędzający tryb życia, z umiarkowaną aktywnością.
    Jak długo masz krwiaka? Mój był ok 8 tygodni.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Olciaa mój krwiak częściowo się opróżnił, przez 2 tygodnie miałam plamienia, a reszta się wchłonęła. Przez 2 tygodnie po wyjściu ze szpitala praktycznie cały czas leżałam, wstając tylko do toalety, na kąpiel i wizytę. Później powoli zaczęłam się ruszać bo samo leżenie też nie było wskazane, aby krew lepiej krążyła. Cały czas mam zelecony oszczędzający tryb życia, z umiarkowaną aktywnością.
    Jak długo masz krwiaka? Mój był ok 8 tygodni.
    Pierwsze krwawienie miałam na samym początku w ciąży, ale sytuacja została szybko opanowana. Potem pod koniec 9 tyg zaczęłam bardzo mocno krwawić, byłam prawie 2 tyg w szpitalu, bo krwiak miał w najgorszym momencie ponad 4 cm. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że krwiak się wchłania. Na razie mam spokój ale też mam na siebie uważać.

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Agaaa, kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze. Czekamy na wieści ;) Ja na swoje połówkowe muszę czekać jeszcze tydzień i świruję już od kilka dni.
    A znasz juz płeć?

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 jak tam po wizycie? :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Ale tu cisza...

Aga daj znać, mam nadzieję, że wszystko OK <3

Ja od rana wkręciłam sobie temat heparyny a raczej czy mam przestać ją brać... Bardzo się boję, chociaż biorę ją tylko profilaktycznie. Naczytałam się o tych trombofiliach i panikuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:58

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzień dobry :-) Ale tu cisza...

Aga daj znać, mam nadzieję, że wszystko OK <3

Ja od rana wkręciłam sobie temat heparyny a raczej czy mam przestać ją brać... Bardzo się boję, chociaż biorę ją tylko profilaktycznie. Naczytałam się o tych trombofiliach i panikuję...
    Może napisz do lekarza o powiedz mu o swoich obawach? Skoro bierzesz heparynę profilaktycznie, to pewnie bez niej też było by wszystko w porządku. Ale jeśli dla spokoju sumienia wolałabyś ja brać dłużej, to może lekarz się zgodzi. W końcu najważniejsze, żebyś się nie stresowała niepotrzebnie :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, też się balam odstawić leki, bo z nimi czułam się pewniej, tak jakby tylko leki sprawiały, że nadal jestem w ciąży, a po odstawieniu wszystko się skończy. Neoparin odsawialam tak jak zalecił dr z kliniki, czyli skończyłam ostatnie opakowanie i zapomniałam, że brałam. Natomiast Bardzo powoli odsawialam luteine i moja dr prowadząca (już spoza kliniki) marudzila, że długo biorę, bo wg niej powinnam odstawić juz ze 3 tygodnie wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :-) Mój lekarz z wielkim przekonaniem stwierdził, że leki nie są mi już potrzebne. Mąż również uważa, że doktorek wie co robi, a ja mam właśnie tak jak pisze Buko - czuję się, że to leki sprawiają, że jestem w ciąży. Do tego naczytałam się o tym, że coraz więcej kobiet ma wykrywaną trombofilię, a ja nie robiłam na to żadnych badań (badania zlecają jak kobieta poroniła kilka razy). Chyba nie mam wyjścia i muszę zaufać lekarzowi, chociaż łatwo mi nie jest ;-)

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ