Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To mnie uspokoiłyście, bo już zdążyłam się rano popłakać, dawno nie widziałam swego bubka a wizyta za 2 tyg. więc się wystraszyłam, na razie bóle ustały, uff. To dobrze, że to nic groźnego
-
nick nieaktualnyOdnośnie sukienki na wesele, to najlepiej kupić ok. Tydzień przed weselem, bo brzuch się szybko zmieniaq. Ja byłam na weselu w 24 tc i sukienki ciążowe, takie odcięte pod biustem, które podkreślają brzuszek, były na mnie za duże właśnie na brzuszku i brzydko odstawaly, a myślę, że do tej pory by odstawaly, bo mam dość mały brzuszek. Kupiłam taka:
https://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-jagoda-summer-sale-id-241.html
I jak kupowałam to przymierzlaam z paseczki nad brzuchem i było ładnie, a na wesele już poszłam bez paska, bo się nie układała z nim tak jak tydzień wczesnieja, natomiast jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży, to w tej sukience tego nie zauważył.
Planuje ja jeszcze założyć na chrzciny qpod koniec sierpnia i dalej będzie dobra.
-
MagNolia55 wrote:Z tym weselem też tak myślę
A gdzie się urlopujesz Morgana?
Przyjemności Ci życzę
Swoją drogą kochanego masz meża
Chociaż i mój mi wiecej pomaga, na tyle ile może Przejmujā sie te nasze chłopy Moj tą ostatnią sytuacją był tak przejety, ze zywnie się popłakał chłopina
Okolice Jasła - tu mieszka rodzina męża także ,sporo odwiedzamy, generalnie zastosowała się do zaleceń lekarskich - czyli szaleństw nie ma
Faceci przeżywają to wszystko tylko często nie dają po sobie poznać - w końcu też się wyczekali
U mnie brzuch już powoli widoczny,zwłaszcza popołudniami - przeraża mnie to,ale jeszcze w swoje niektóre ciuchy się mieszcze,jedynie spodnie odpuszczamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 16:28
-
Buko wrote:Odnośnie sukienki na wesele, to najlepiej kupić ok. Tydzień przed weselem, bo brzuch się szybko zmieniaq. Ja byłam na weselu w 24 tc i sukienki ciążowe, takie odcięte pod biustem, które podkreślają brzuszek, były na mnie za duże właśnie na brzuszku i brzydko odstawaly, a myślę, że do tej pory by odstawaly, bo mam dość mały brzuszek. Kupiłam taka:
https://www.elpasa.pl/sukienka-ciazowa-jagoda-summer-sale-id-241.html
I jak kupowałam to przymierzlaam z paseczki nad brzuchem i było ładnie, a na wesele już poszłam bez paska, bo się nie układała z nim tak jak tydzień wczesnieja, natomiast jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży, to w tej sukience tego nie zauważył.
Planuje ja jeszcze założyć na chrzciny qpod koniec sierpnia i dalej będzie dobra.
https://www.bonprix.pl/style/sukienka-349665964/?catalogueNumber=933245&return=ref
Nie jest typowo ciążowa, a lejący materiał powinien się ładnie układać. Mam jeszcze trochę czasu, więc popatrzę co mają w sklepach. Fajnie by było, jakby można ją było wynosić też po ciąży
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyTo ja właśnie mam nadzieję, że swoją założę i po ciąży. Chociaż z doborem sukienki miałam duży problem, bo ja wszystkie do tej pory kupowałam odcięte w talii, więc na tyle dopasowane, że w żadną w ciąży się nie mieściłam, a te luźne mi się po prostu nie podobają. Zanim kupiłam to przymierzylam chyba że 30 różnych sukienek i wybrałam "najmniejsze zło".
-
Ja na wesele w 30tc mialam typowo olowkowa sukienke z koronki i pieknie wszystko podkreslala... wszystkie te odciete pod biustem dodawaly mi 10kg
morganaa, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Morgana - jeszcze raz przyjemności i odpoczynku Ci życzę. Polska jest piękna Mam nadzieję, że upały Ci nie dokuczają
Monika-piękną sukienkę wybrałaś Też miałam ten fason kiedyś na oku, tylko w czarnym kolorze. Nawet zamówiłam ( na andrzejki bodajże), ale niestety nie doszła. Zamawiałam dwie i z tych dwóch doszła tylko jedna, pozatym na realizację zamówienia czekałam 3 tygodnie! Było to grubo po andrzejkach i na zabawę w efekcie poszłam w starej sukience. Także z bon prix uważaj - tak na przyszłość
A jeśli chodzi o samą sukienkę, to fason sam w sobie bardzo ładny, tylko pytanie-ile luzu jest w pasie? Musiałabyś wcześniej sprawdzić dokładnie wymiary i swoje i sukienki (±4cm) i myślę że min. 3 tyg. wcześniej zamówić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 18:18
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Buko wrote:To ja właśnie mam nadzieję, że swoją założę i po ciąży. Chociaż z doborem sukienki miałam duży problem, bo ja wszystkie do tej pory kupowałam odcięte w talii, więc na tyle dopasowane, że w żadną w ciąży się nie mieściłam, a te luźne mi się po prostu nie podobają. Zanim kupiłam to przymierzylam chyba że 30 różnych sukienek i wybrałam "najmniejsze zło".
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Magnolia, z tego co się wymierzyłam to bym musiała zamówić 38, bo się w biuście nie dopnę Nawet czytałam opinie o tych sukienkach, że babeczki zalecają rozmiar większy. Tylko pytanie jak mocno się rozciąga w pasie, bo nie wiadomo jaki będzie brzuszek. Tą 3 tygodniową dostawą trochę mnie zmartwilaś
😭
MonikA_89! wrote:Magnolia, z tego co się wymierzyłam to bym musiała zamówić 38, bo się w biuście nie dopnę Nawet czytałam opinie o tych sukienkach, że babeczki zalecają rozmiar większy. Tylko pytanie jak mocno się rozciąga w pasie, bo nie wiadomo jaki będzie brzuszek. Tą 3 tygodniową dostawą trochę mnie zmartwilaś
No właśnie...musisz przeczytać o dokładnych wymiarach, jaki to materiał - czy ew. troszkę by się rozciągnął. Oni piszą o dostawie 2 tyg., ale do mnie przyszła później niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:31
-
morganaa wrote:Podoba mi się takie podkreślenie ciąży
Dodam ze bylam swiadkowa i wszyscy sie sukienka zachwycali zaraz po sukni slubnej, choc byla naprawde prosta...
Dokladnie ta mialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:50
MonikA_89!, morganaa, MagNolia55, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Oj mi tez, a przed ciaza w takich zle sie czulam... ona jeszcze miala wstazke wiazana miedzy brzuchem a biustem co uroku dodawalo...
Dodam ze bylam swiadkowa i wszyscy sie sukienka zachwycali zaraz po sukni slubnej, choc byla naprawde prosta...
Dokladnie ta mialam
😭
Witam się o "poranku"
Cierpliwa, faktycznie śliczna ta sukienka A gdzie ją kupiłaś jeśli moźna spytać?
Ja na jutrzejsze wesele wybrałam klasyczną, ołówkową sukienkę, w kolorze białym, z delikatnymi prełkami na dekolcie. Lubię skromność i klasykę Planuję za to mocniejszy makijaż-tzn. przydymione oko
Ja sobie planuję...a ciekawe jak się będę czuć, bo dzisiaj to z łóżka wstać nie mogłam, do tego cię żka głowa-chyba od tych temperatur... A jutro muszę wstać już przed 6 Nie w moim stylu takie godziny na urlopieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 10:31
-
nick nieaktualnyCześć
Mnie też ciężko się wstawało, jakoś jestem bez życia. Mam nadzieję, że niedługo chociaż trochę się ochłodzi
U mnie w planach też trochę imprez - ślub znajomych pod koniec sierpnia, osiemnastka w rodzinie w połowie września i chrzest dziecka przyjaciół (mąż ma być chrzestnym) pod koniec września. Pewnie w tym czasie ciężko będzie mi się zmieścić w moje ubrania, więc też czekają mnie zakupy...MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Magnolia kupowalam w necie... nie wiem czy w pl tez sa bo ja za granica mieszkam ale firma to MamaLucious
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja wstaje bez problemu ale cieżko mi wyjść i iść coś załatwić w ten upał bo nie mam mocy ... lubie ciepełko ale 32° to już dla mnie za dużo.
Na bazarku pani w zaawansowanej ciązy bez problemu funkcjonowała a ja ledwo żywa ...
Mam nadzieje , ze to upał a nie mój cukier -
Olciaaa wrote:Cześć
Mnie też ciężko się wstawało, jakoś jestem bez życia. Mam nadzieję, że niedługo chociaż trochę się ochłodzi
U mnie w planach też trochę imprez - ślub znajomych pod koniec sierpnia, osiemnastka w rodzinie w połowie września i chrzest dziecka przyjaciół (mąż ma być chrzestnym) pod koniec września. Pewnie w tym czasie ciężko będzie mi się zmieścić w moje ubrania, więc też czekają mnie zakupy...
Czyli nie tylko ja mam z tym problem
Dzisiaj naprawdę czuję się jak na kacu...i do tego nie ma czym oddychać...zdecydowanie to nie pomaga...
Chyba teraz gorący czas takich imprez