X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia :-D
    Kropek już nie jest Kropkiem a Fasolką. Ma 1,5 cm, widać serduszko, zawiązki rączek i nóżek. Cudny widok <3
    Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądała :-D

Olciaaa, MonikA_89!, morganaa, MagNolia55, KasiaŁódź, Paulaa25, Paulcia28, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Kropek już nie jest Kropkiem a Fasolką. Ma 1,5 cm, widać serduszko, zawiązki rączek i nóżek. Cudny widok <3
    Cudownie :-) <3 Ja też najchętniej chodziłabym na USG codziennie ;-)
    Kiedy kolejne USG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Czyli nie tylko ja mam z tym problem ;)
    Dzisiaj naprawdę czuję się jak na kacu...i do tego nie ma czym oddychać...zdecydowanie to nie pomaga...:/

Chyba teraz gorący czas takich imprez :)
    Oj tak gorący czas ogólnie i imprez i pogody ;-)
    Ale chyba o kreacjach zacznę myśleć trochę przed imprezami, całe szczęście mam sporo koleżanek, które są mamami, może one będą miały jakieś ciuszki imprezowe ;-)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja wstaje bez problemu ale cieżko mi wyjść i iść coś załatwić w ten upał bo nie mam mocy ... lubie ciepełko ale 32° to już dla mnie za dużo.
    Na bazarku pani w zaawansowanej ciązy bez problemu funkcjonowała a ja ledwo żywa ...
    Mam nadzieje , ze to upał a nie mój cukier :(

Mam tak samo, od poniedziałku umieram i wychodzę z domu tylko z rana jak nie ma takiego słońca . Zawsze lubiłam temperatury powyżej 26 stopni, ale ostatnio nie daję rady... :(

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Duży już :D

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kiedy kolejne USG?

Kolejne USG za miesiąc. A ja bym chciała jutro :-)
    Chociaż z drugiej strony to się wszystko szybko dzieje. Nie tak dawno podchodziłam do in vitro a dzisiaj zapisywałam się na badania ptenatalne :-)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Duży już :D

Dwa tygodnie temu mały biały punkcik a dzisiaj już tak ładnie było widać Fasolkę. To jest niesamowite :-)

morganaa, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dwa tygodnie temu mały biały punkcik a dzisiaj już tak ładnie było widać Fasolkę. To jest niesamowite :-)

Poczekaj aż zobaczysz małego czlowieczek ;) uczucie cudowne,też bym najchętniej codziennie oglądała nasze Maleństwo :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu-wspaniale <3 Tak, masz rację że to wszystko jest niesamowie...jak taki mały człowiek się rozwija :) Zobaczysz na następnyn usg jaki będzie piękny widok jak zobaczysz już wyraźnie główkę, nóżki i rączki <3 <3 i jeszcze w dodatku jak się porusza ;)

Ja normalnie też nigdy nie miałam problemòw z upałami, ale od czasu brania masy leków, w tym hormonów naprawdę nieciekawie się czuję...a teraz u nas w ciąży dodatkowe utrudnienie powoduje inny przepływ krwi i tlenu, więc to normalne.

Zizu87 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.

Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!

Kate_____, Paulcia28, MonikA_89!, akilegna♥ lubią tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Poczekaj aż zobaczysz małego czlowieczek ;) uczucie cudowne,też bym najchętniej codziennie oglądała nasze Maleństwo :)

To już w ogóle będzie kosmos :-)
    Spojrzałam na męża w trakcie badania a on patrzył na monitor USG jak zaczarowany :-) Wspaniałe chwile :-)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.

Super :-) Gratulacje! Kolejne blizniaki na forum :-)

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Z insulina ok... latami stymulowalam sie zastrzykami a cala ciaze biore zastrzyki z heparyny wiec kolejny nie robi na mnie wrazenia ;)

A po insulinie czuje sie jak i bez niej ;) na nic nie wplywa... a odzywiam sie zupelnie normalnie tak jak i wczesniej ;) nie mam problemow z cukrem ani po posilkach ani nie mialam po obciazeniu glukoza bo po 1h wynik w normie a po 2h nizszy niz na czczo jak robilam badanie... wiec nie musze uwazac na to co jem bo tak czy inaczej cukry w normie...
    Insuline wstrzykuje (wychodzi naprawde tego kilka kropel nawet w szpitalu na ustalaniu porodu powiedzieli ze to tyle co nic) przed pojsciem spac i wszystko w normie

Znalazłam swoje wyniki chyba mam coś w Twoim stylu jak znajdziesz chwilę to rzuć okiem proszę :)
    Glukoza na czczo : 92.5 mg/dl /70-99/
    Insulina : 4.6 U/ml /2.6-24.9/
    Po 1h po obc.75gluk :
    Glukoza : 76.8
    Insulina : 40.8
    Po 2h po obc.75gluk :
    Glukoza : 79.1
    Insulina 22.5
    Ja się kompletnie na tym nie znam...dodam ze badanie to robiłam przed cała procedura ponieważ podczas rutynowych badań dwukrotnie wyszła mi glukoza 103 i 102.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:32

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Super!!! :) Dzidziuś rośnie jak na drożdzach ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:37

Zizu87 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

No i pięknie!Gratuluję dwóch serduszek ❤❤

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kiedy kolejne USG?

Nom ja mam dokładnie za tydzień i już nie mogę się doczekać ;) oczywiście troszkę się boję czy wszystko jest okey.
    Może poznam już płeć mojej kropeczki :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Nom ja mam dokładnie za tydzień i już nie mogę się doczekać ;) oczywiście troszkę się boję czy wszystko jest okey.
    Może poznam już płeć mojej kropeczki :)
    Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze :-) Też bardzo stresowałam przed badaniem, ale to cudowne uczucie tak dokładnie zobaczyć malucha :-) Radzę zjeść coś słodkiego przed badaniem, ja tego nie zrobiłam i mały spał, dopiero po cukierkach się obudził i dał się zmierzyć :-) U nas badanie w usg było 13tyg i 3 dnia i doktor powiedział, że chłopiec więc jest szansa, że u Ciebie też już coś będzie widać :-) No i fajnie zabrać ze sobą partnera :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:

Kasia gratuluję <3 <3 Cudowna wiadomość :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu-pięknie gratuluję bliźniakòw :) <3 <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie serdecznie i każdej z całego serca gratuluję:)

Ja również jestem po IVF, aktualnie kończę 22 tydzień, spodziewam się chłopczyka, termin na 8 grudnia.

Nie czytałam całego wątku, ale zauważyłam że są tu dziewczyny z krwiakami. Ja również miałam krwiaka, od 7 do 15 tygodnia.

Paulaa25, MonikA_89!, agaaa90, akilegna♥ lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ