Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kropek już nie jest Kropkiem a Fasolką. Ma 1,5 cm, widać serduszko, zawiązki rączek i nóżek. Cudny widok
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądałaOlciaaa, MonikA_89!, morganaa, MagNolia55, KasiaŁódź, Paulaa25, Paulcia28, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kropek już nie jest Kropkiem a Fasolką. Ma 1,5 cm, widać serduszko, zawiązki rączek i nóżek. Cudny widok
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądałaJa też najchętniej chodziłabym na USG codziennie
Kiedy kolejne USG?
-
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Czyli nie tylko ja mam z tym problem
Dzisiaj naprawdę czuję się jak na kacu...i do tego nie ma czym oddychać...zdecydowanie to nie pomaga...
Chyba teraz gorący czas takich imprez
Ale chyba o kreacjach zacznę myśleć trochę przed imprezami, całe szczęście mam sporo koleżanek, które są mamami, może one będą miały jakieś ciuszki imprezoweMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Ja wstaje bez problemu ale cieżko mi wyjść i iść coś załatwić w ten upał bo nie mam mocy ... lubie ciepełko ale 32° to już dla mnie za dużo.
Na bazarku pani w zaawansowanej ciązy bez problemu funkcjonowała a ja ledwo żywa ...
Mam nadzieje , ze to upał a nie mój cukier
Mam tak samo, od poniedziałku umieram i wychodzę z domu tylko z rana jak nie ma takiego słońca . Zawsze lubiłam temperatury powyżej 26 stopni, ale ostatnio nie daję rady...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Zizu87 wrote:Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądała
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olciaaa wrote:Cudownie
Ja też najchętniej chodziłabym na USG codziennie
Kiedy kolejne USG?
Kolejne USG za miesiąc. A ja bym chciała jutro
Chociaż z drugiej strony to się wszystko szybko dzieje. Nie tak dawno podchodziłam do in vitro a dzisiaj zapisywałam się na badania ptenatalne -
Zizu87 wrote:Dwa tygodnie temu mały biały punkcik a dzisiaj już tak ładnie było widać Fasolkę. To jest niesamowite
Poczekaj aż zobaczysz małego czlowieczekuczucie cudowne,też bym najchętniej codziennie oglądała nasze Maleństwo
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Zizu-wspaniale
Tak, masz rację że to wszystko jest niesamowie...jak taki mały człowiek się rozwija
Zobaczysz na następnyn usg jaki będzie piękny widok jak zobaczysz już wyraźnie główkę, nóżki i rączki
i jeszcze w dodatku jak się porusza
Ja normalnie też nigdy nie miałam problemòw z upałami, ale od czasu brania masy leków, w tym hormonów naprawdę nieciekawie się czuję...a teraz u nas w ciąży dodatkowe utrudnienie powoduje inny przepływ krwi i tlenu, więc to normalne.
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!Kate_____, Paulcia28, MonikA_89!, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
morganaa wrote:Poczekaj aż zobaczysz małego czlowieczek
uczucie cudowne,też bym najchętniej codziennie oglądała nasze Maleństwo
To już w ogóle będzie kosmos
Spojrzałam na męża w trakcie badania a on patrzył na monitor USG jak zaczarowanyWspaniałe chwile
-
KasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!
SuperGratulacje! Kolejne blizniaki na forum
KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Z insulina ok... latami stymulowalam sie zastrzykami a cala ciaze biore zastrzyki z heparyny wiec kolejny nie robi na mnie wrazenia
A po insulinie czuje sie jak i bez niejna nic nie wplywa... a odzywiam sie zupelnie normalnie tak jak i wczesniej
nie mam problemow z cukrem ani po posilkach ani nie mialam po obciazeniu glukoza bo po 1h wynik w normie a po 2h nizszy niz na czczo jak robilam badanie... wiec nie musze uwazac na to co jem bo tak czy inaczej cukry w normie...
Insuline wstrzykuje (wychodzi naprawde tego kilka kropel nawet w szpitalu na ustalaniu porodu powiedzieli ze to tyle co nic) przed pojsciem spac i wszystko w normie
Znalazłam swoje wyniki chyba mam coś w Twoim stylu jak znajdziesz chwilę to rzuć okiem proszę
Glukoza na czczo : 92.5 mg/dl /70-99/
Insulina : 4.6 U/ml /2.6-24.9/
Po 1h po obc.75gluk :
Glukoza : 76.8
Insulina : 40.8
Po 2h po obc.75gluk :
Glukoza : 79.1
Insulina 22.5
Ja się kompletnie na tym nie znam...dodam ze badanie to robiłam przed cała procedura ponieważ podczas rutynowych badań dwukrotnie wyszła mi glukoza 103 i 102.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:32
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądałaDzidziuś rośnie jak na drożdzach ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:37
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
KasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
No i pięknie!Gratuluję dwóch serduszek ❤❤KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Nom ja mam dokładnie za tydzień i już nie mogę się doczekać
oczywiście troszkę się boję czy wszystko jest okey.
Może poznam już płeć mojej kropeczkiTeż bardzo stresowałam przed badaniem, ale to cudowne uczucie tak dokładnie zobaczyć malucha
Radzę zjeść coś słodkiego przed badaniem, ja tego nie zrobiłam i mały spał, dopiero po cukierkach się obudził i dał się zmierzyć
U nas badanie w usg było 13tyg i 3 dnia i doktor powiedział, że chłopiec więc jest szansa, że u Ciebie też już coś będzie widać
No i fajnie zabrać ze sobą partnera
-
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!Cudowna wiadomość
KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie serdecznie i każdej z całego serca gratuluję
Ja również jestem po IVF, aktualnie kończę 22 tydzień, spodziewam się chłopczyka, termin na 8 grudnia.
Nie czytałam całego wątku, ale zauważyłam że są tu dziewczyny z krwiakami. Ja również miałam krwiaka, od 7 do 15 tygodnia.
Paulaa25, MonikA_89!, agaaa90, akilegna♥ lubią tę wiadomość