Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kropek już nie jest Kropkiem a Fasolką. Ma 1,5 cm, widać serduszko, zawiązki rączek i nóżek. Cudny widok
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądałaOlciaaa, MonikA_89!, morganaa, MagNolia55, KasiaŁódź, Paulaa25, Paulcia28, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kropek już nie jest Kropkiem a Fasolką. Ma 1,5 cm, widać serduszko, zawiązki rączek i nóżek. Cudny widok
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądała
Kiedy kolejne USG?
-
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Czyli nie tylko ja mam z tym problem
Dzisiaj naprawdę czuję się jak na kacu...i do tego nie ma czym oddychać...zdecydowanie to nie pomaga...
Chyba teraz gorący czas takich imprez
Ale chyba o kreacjach zacznę myśleć trochę przed imprezami, całe szczęście mam sporo koleżanek, które są mamami, może one będą miały jakieś ciuszki imprezoweMagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Ja wstaje bez problemu ale cieżko mi wyjść i iść coś załatwić w ten upał bo nie mam mocy ... lubie ciepełko ale 32° to już dla mnie za dużo.
Na bazarku pani w zaawansowanej ciązy bez problemu funkcjonowała a ja ledwo żywa ...
Mam nadzieje , ze to upał a nie mój cukier
Mam tak samo, od poniedziałku umieram i wychodzę z domu tylko z rana jak nie ma takiego słońca . Zawsze lubiłam temperatury powyżej 26 stopni, ale ostatnio nie daję rady...
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Zizu87 wrote:Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądała
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olciaaa wrote:Cudownie Ja też najchętniej chodziłabym na USG codziennie
Kiedy kolejne USG?
Kolejne USG za miesiąc. A ja bym chciała jutro
Chociaż z drugiej strony to się wszystko szybko dzieje. Nie tak dawno podchodziłam do in vitro a dzisiaj zapisywałam się na badania ptenatalne -
Zizu87 wrote:Dwa tygodnie temu mały biały punkcik a dzisiaj już tak ładnie było widać Fasolkę. To jest niesamowite
Poczekaj aż zobaczysz małego czlowieczek uczucie cudowne,też bym najchętniej codziennie oglądała nasze MaleństwoZizu87 lubi tę wiadomość
-
Zizu-wspaniale Tak, masz rację że to wszystko jest niesamowie...jak taki mały człowiek się rozwija Zobaczysz na następnyn usg jaki będzie piękny widok jak zobaczysz już wyraźnie główkę, nóżki i rączki i jeszcze w dodatku jak się porusza
Ja normalnie też nigdy nie miałam problemòw z upałami, ale od czasu brania masy leków, w tym hormonów naprawdę nieciekawie się czuję...a teraz u nas w ciąży dodatkowe utrudnienie powoduje inny przepływ krwi i tlenu, więc to normalne.
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!Kate_____, Paulcia28, MonikA_89!, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
morganaa wrote:Poczekaj aż zobaczysz małego czlowieczek uczucie cudowne,też bym najchętniej codziennie oglądała nasze Maleństwo
To już w ogóle będzie kosmos
Spojrzałam na męża w trakcie badania a on patrzył na monitor USG jak zaczarowany Wspaniałe chwile -
KasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!
Super Gratulacje! Kolejne blizniaki na forumKasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Z insulina ok... latami stymulowalam sie zastrzykami a cala ciaze biore zastrzyki z heparyny wiec kolejny nie robi na mnie wrazenia
A po insulinie czuje sie jak i bez niej na nic nie wplywa... a odzywiam sie zupelnie normalnie tak jak i wczesniej nie mam problemow z cukrem ani po posilkach ani nie mialam po obciazeniu glukoza bo po 1h wynik w normie a po 2h nizszy niz na czczo jak robilam badanie... wiec nie musze uwazac na to co jem bo tak czy inaczej cukry w normie...
Insuline wstrzykuje (wychodzi naprawde tego kilka kropel nawet w szpitalu na ustalaniu porodu powiedzieli ze to tyle co nic) przed pojsciem spac i wszystko w normie
Znalazłam swoje wyniki chyba mam coś w Twoim stylu jak znajdziesz chwilę to rzuć okiem proszę
Glukoza na czczo : 92.5 mg/dl /70-99/
Insulina : 4.6 U/ml /2.6-24.9/
Po 1h po obc.75gluk :
Glukoza : 76.8
Insulina : 40.8
Po 2h po obc.75gluk :
Glukoza : 79.1
Insulina 22.5
Ja się kompletnie na tym nie znam...dodam ze badanie to robiłam przed cała procedura ponieważ podczas rutynowych badań dwukrotnie wyszła mi glukoza 103 i 102.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:32
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny melduję się po USG. Dziś koniec 8 tygodnia
Kolejne USG za miesiąc. A ja to najchętniej codziennie bym Malucha oglądałaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 14:37
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
KasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
No i pięknie!Gratuluję dwóch serduszek ❤❤KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Nom ja mam dokładnie za tydzień i już nie mogę się doczekać oczywiście troszkę się boję czy wszystko jest okey.
Może poznam już płeć mojej kropeczki -
nick nieaktualnyKasiaŁódź wrote:Cześć dziewczyny ja dziś byłam na pierwszym usg i są dwa serduszka!!!strasznie się cieszę:)lekarz pozwolił mi co 3 dni zmniejszać dawki leków bo podobno to od nich mam ciagle plamienia i czekam na wyniki badań na trombofilie i d-dimery zobaczymy co wyjdzie.
Zizu bardzo się cieszę że dzidziuś pięknie rośnie!KasiaŁódź lubi tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie serdecznie i każdej z całego serca gratuluję
Ja również jestem po IVF, aktualnie kończę 22 tydzień, spodziewam się chłopczyka, termin na 8 grudnia.
Nie czytałam całego wątku, ale zauważyłam że są tu dziewczyny z krwiakami. Ja również miałam krwiaka, od 7 do 15 tygodnia.
Paulaa25, MonikA_89!, agaaa90, akilegna♥ lubią tę wiadomość