Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dlatego jak widzę, u każdej z nas to wygląda inaczej. Może najlepiej zaufać swoim lekarzom, pewnie oni zdają sobie sprawę z ryzyka jeszcze bardziej niż my bo mają to na co dzień.
    Monika jutro może poznasz płeć dzidziusia, czy nie chcesz znać? ;-)
    Chcemy się dowiedzieć, jeśli będzie już coś widać :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się co u Agi, nie odzywa się od piątkowych badań. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i teraz świętuje, dlatego zapomniała mam napisać

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33- 8dpt, 204,60 - 11 dpt, 540,37 - 13 dpt i więcej nie robiłam.

Słyszałam, że przy dziewczynkach beta ponoć jest wyższa, ale nie wiem jak to oceniać bo to bardzo indywidualna sprawa. W każdym razie wiem, że w moim przypadku teoria diety się nie sprawdziła (chyba, że lekarz się pomylił i jednak będzie dziewczynka ;-)) Jem dużo warzyw, owoców i ciągnie mnie do słodkiego a ponoć przy chłopaku bardziej chce się jeść mięso, kwaśne i ostre ;-) Mam nadzieje, że jutro Twój maluch tak się ułoży, że zobaczycie co tam ma między nóżkami - albo nie ma :-P Z imieniem są mega problemy... Co innego podoba się mężowi a co innego mnie :-P Ale mamy jeszcze czas ;-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Martwię się co u Agi, nie odzywa się od piątkowych badań. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i teraz świętuje, dlatego zapomniała mam napisać
    Ja też cały czas czekam aż się odezwie do nas.Też zaczynam się martwić czemu nic nie pisze.Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Też o niej myślałam i też mam nadzieję, że da znać oraz że nie pisała bo nie miała czasu :-)
    Aga - Kochana daj znać!!!

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 11dpt.-223,50;13dpt.-632;25dpt.-32000;33dpt.-
    70362;
    Ja niemogłam nic jeść tylko wchodziły mi owoce i właśnie warzywa.Od jakiegoś czasu jem normalnie tak jak jadłam nie mam jakiś specjalnych zachcianek pikantne , słodkie jak zawsze troche tego , troche tego.
    Puls maluszka na prenatalnych był 165 :)
    Może w czwartek się dowiem coś więcej :)
    Ja dla dziewczynki imię mam od 4 lat z chłopcem mały problem mamy ale jest jeszcze dużo czasu do namysłu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 16:33

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miałaś wyższa niż ja, teraz czekamy na czw i zobaczymy :-)
    Imię dla dziewczynki tez mieliśmy ;-)
    A z chłopakiem jest problem... ale stwierdziliśmy, że wybierzemy takie żeby i jednemu i drugiemu się podobało, nikt jakoś teraz nie stawia na swoim ;-)

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy problem z imieniem dla chłopca :P
    Jakoś bardziej nam się podobają te w zagranicznym brzmieniu, a spolszczone już nie. Mamy listę 5 opcjonalnych męskich imion, ale do żadnego jeszcze się na 100% nie przekonaliśmy. Z dziewczynką jest znacznie łatwiej :) Może się okaże, że w brzuszku jest dziewczynka <3

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom oby do czwartku! A jak wasze brzuszki dziewczyny???
    Moj już się zaczyna zaokrąglać :) raz jest , raz go nie ma zależy chyba ile zjem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 16:58

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę miec chłopca a od jedzenie mięsa mnie odpycha. Właśnie zaczynam 17 tydzień a brzuch wyskoczył mi praktycznie z dnia na dzień jeszcze niektóre ubrania go kamuflują ale już ledwo :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Nom oby do czwartku! A jak wasze brzuszki dziewczyny???
    Moj już się zaczyna zaokrąglać :) raz jest , raz go nie ma zależy chyba ile zjem :D
    U mnie już jest brzusio. We wt jak szłam do lekarza założyłam spódnicę która weszła bez problemu a wczoraj już było mi w niej średnio wygodnie. Moja mama (a mam bardzo podobną do niej budowę ciała) w obu ciążach miała duży brzuch, więc u mnie tez może być spory brzusio. Ale ogólnie za dużo nie przytyłam, jakoś ok 2 kg ale myślę, ale niestety bardzo mało się ruszałam przez krwiaki...

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja tez będę miec chłopca a od jedzenie mięsa mnie odpycha. Właśnie zaczynam 17 tydzień a brzuch wyskoczył mi praktycznie z dnia na dzień jeszcze niektóre ubrania go kamuflują ale już ledwo :)
    Pamiętasz swoją betę?
    Widzę ze też w Novum tak jak my tylko my od wiosny 2016 jakoś.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Czyli jesteś kolejną osobą, która potwierdza moją teorię, że dieta nie ma znaczenia :-D A czujesz już ruchy maleństwa?

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamówiłam sobie w h&m jeansy ciążowe na jesień :)
    Dokładnie ta teoria z jedzeniem się nie sprawdza jak widać.
    Olciaaa ja nadal na wadze -1kg od wagi wyjsciowej, w 1 tygodmiach schudłam ok 3-4 kg.
    Moja mama też mowi że ze mną w ciąży miała duży brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:30

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam bety ale jakaś kosmiczna nie była. Proga miałam wielkiego i przez to masakrycznie sie czułam na początku. Ruchów jeszcze nie czuje choć czesto wieczorami mocno sie w siebie wsłuchuje a tam cisza,i troche mnie to martwi czy aby napewno wszystko ok,za to brzuch mnie czesto boli,ciagnie,gniecie.wiec maluch pewnie rośnie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja miałam 11dpt.-223,50;13dpt.-632;25dpt.-32000;33dpt.-
    70362;
    Ja niemogłam nic jeść tylko wchodziły mi owoce i właśnie warzywa.Od jakiegoś czasu jem normalnie tak jak jadłam nie mam jakiś specjalnych zachcianek pikantne , słodkie jak zawsze troche tego , troche tego.
    Puls maluszka na prenatalnych był 165 :)
    Może w czwartek się dowiem coś więcej :)
    U mnie tętno płodu było wysokie bo 178, ale przez to że się bardzo stresowałam. Wiem, że muszę wrzucić na luz dla Małego. Jednak lekarz mnie uspokoił, że czasem jak matki panikują to tętno jest wyższe, dlatego mam się jak najmniej denerwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Nie pamietam bety ale jakaś kosmiczna nie była. Proga miałam wielkiego i przez to masakrycznie sie czułam na początku. Ruchów jeszcze nie czuje choć czesto wieczorami mocno sie w siebie wsłuchuje a tam cisza,i troche mnie to martwi czy aby napewno wszystko ok,za to brzuch mnie czesto boli,ciagnie,gniecie.wiec maluch pewnie rośnie.
    Jak byłam w szpitalu to babeczki mówiły, że w 2 ciązy czuć ruchy już ok 17-18 tyg, ale przy 1 to często dopiero po 20 tyg, więc masz jeszcze trochę czasu. Co ile chodzisz na USG? Mi mój lekarz kazał tylko co miesiąc...

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodziewam się chłopczyka, dowiedziałam się dopiero w 18 tygodniu. Nie zauważyłam żeby to miało wpływ na moją dietę. A przytyłam dość sporo bo już 10kg, waga wyjściowa to 48kg. Wydaje mi się że mój organizm miał duże braki stąd tyle kg, bo nadal noszę rozm. S/M. Nie miałam też mdłości a przez krwiaka dużo leżałam. Progesteron którego duże dawki brałam też spowalnia metabolizm.
    Pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu, choć mam łożysko na przedniej ścianie a to podobno ma amortyzować ruchy. Teraz u mnie 22+3 tc. Jutro połówkowe, mam nadzieję że dr potwierdzi płeć bo już się przyzwyczaiłam do myśli że będzie synek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:47

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko co miesiąc. Podobno wysztkie wyniki badań mam książkowe maluch też rozwija się wzorcowo,wiec tylko co miesiac wizyty.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też już coraz większy, zwłaszcza po jedzeniu,wieczorem no i jak mam problem z wyróżnieniem. Kiedyś musi urosnąć :)

Aga tez się zaczynam martwić :(

mbnotr8.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ