Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Dlatego jak widzę, u każdej z nas to wygląda inaczej. Może najlepiej zaufać swoim lekarzom, pewnie oni zdają sobie sprawę z ryzyka jeszcze bardziej niż my bo mają to na co dzień.
Monika jutro może poznasz płeć dzidziusia, czy nie chcesz znać?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Martwię się co u Agi, nie odzywa się od piątkowych badań. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i teraz świętuje, dlatego zapomniała mam napisać
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny33- 8dpt, 204,60 - 11 dpt, 540,37 - 13 dpt i więcej nie robiłam.
Słyszałam, że przy dziewczynkach beta ponoć jest wyższa, ale nie wiem jak to oceniać bo to bardzo indywidualna sprawa. W każdym razie wiem, że w moim przypadku teoria diety się nie sprawdziła (chyba, że lekarz się pomylił i jednak będzie dziewczynka ) Jem dużo warzyw, owoców i ciągnie mnie do słodkiego a ponoć przy chłopaku bardziej chce się jeść mięso, kwaśne i ostre Mam nadzieje, że jutro Twój maluch tak się ułoży, że zobaczycie co tam ma między nóżkami - albo nie ma Z imieniem są mega problemy... Co innego podoba się mężowi a co innego mnie Ale mamy jeszcze czas -
MonikA_89! wrote:Martwię się co u Agi, nie odzywa się od piątkowych badań. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i teraz świętuje, dlatego zapomniała mam napisać
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Martwię się co u Agi, nie odzywa się od piątkowych badań. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i teraz świętuje, dlatego zapomniała mam napisać
Aga - Kochana daj znać!!! -
Ja miałam 11dpt.-223,50;13dpt.-632;25dpt.-32000;33dpt.-
70362;
Ja niemogłam nic jeść tylko wchodziły mi owoce i właśnie warzywa.Od jakiegoś czasu jem normalnie tak jak jadłam nie mam jakiś specjalnych zachcianek pikantne , słodkie jak zawsze troche tego , troche tego.
Puls maluszka na prenatalnych był 165
Może w czwartek się dowiem coś więcej
Ja dla dziewczynki imię mam od 4 lat z chłopcem mały problem mamy ale jest jeszcze dużo czasu do namysłuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 16:33
-
nick nieaktualny
-
Też mamy problem z imieniem dla chłopca
Jakoś bardziej nam się podobają te w zagranicznym brzmieniu, a spolszczone już nie. Mamy listę 5 opcjonalnych męskich imion, ale do żadnego jeszcze się na 100% nie przekonaliśmy. Z dziewczynką jest znacznie łatwiej Może się okaże, że w brzuszku jest dziewczynka
😭
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Nom oby do czwartku! A jak wasze brzuszki dziewczyny???
Moj już się zaczyna zaokrąglać raz jest , raz go nie ma zależy chyba ile zjem -
Rubi27 wrote:Ja tez będę miec chłopca a od jedzenie mięsa mnie odpycha. Właśnie zaczynam 17 tydzień a brzuch wyskoczył mi praktycznie z dnia na dzień jeszcze niektóre ubrania go kamuflują ale już ledwo
Widzę ze też w Novum tak jak my tylko my od wiosny 2016 jakoś. -
nick nieaktualnyRubi27 wrote:Ja tez będę miec chłopca a od jedzenie mięsa mnie odpycha. Właśnie zaczynam 17 tydzień a brzuch wyskoczył mi praktycznie z dnia na dzień jeszcze niektóre ubrania go kamuflują ale już ledwo
-
Ja dziś zamówiłam sobie w h&m jeansy ciążowe na jesień
Dokładnie ta teoria z jedzeniem się nie sprawdza jak widać.
Olciaaa ja nadal na wadze -1kg od wagi wyjsciowej, w 1 tygodmiach schudłam ok 3-4 kg.
Moja mama też mowi że ze mną w ciąży miała duży brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:30
-
Nie pamietam bety ale jakaś kosmiczna nie była. Proga miałam wielkiego i przez to masakrycznie sie czułam na początku. Ruchów jeszcze nie czuje choć czesto wieczorami mocno sie w siebie wsłuchuje a tam cisza,i troche mnie to martwi czy aby napewno wszystko ok,za to brzuch mnie czesto boli,ciagnie,gniecie.wiec maluch pewnie rośnie.
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Ja miałam 11dpt.-223,50;13dpt.-632;25dpt.-32000;33dpt.-
70362;
Ja niemogłam nic jeść tylko wchodziły mi owoce i właśnie warzywa.Od jakiegoś czasu jem normalnie tak jak jadłam nie mam jakiś specjalnych zachcianek pikantne , słodkie jak zawsze troche tego , troche tego.
Puls maluszka na prenatalnych był 165
Może w czwartek się dowiem coś więcej -
nick nieaktualnyRubi27 wrote:Nie pamietam bety ale jakaś kosmiczna nie była. Proga miałam wielkiego i przez to masakrycznie sie czułam na początku. Ruchów jeszcze nie czuje choć czesto wieczorami mocno sie w siebie wsłuchuje a tam cisza,i troche mnie to martwi czy aby napewno wszystko ok,za to brzuch mnie czesto boli,ciagnie,gniecie.wiec maluch pewnie rośnie.
-
Ja spodziewam się chłopczyka, dowiedziałam się dopiero w 18 tygodniu. Nie zauważyłam żeby to miało wpływ na moją dietę. A przytyłam dość sporo bo już 10kg, waga wyjściowa to 48kg. Wydaje mi się że mój organizm miał duże braki stąd tyle kg, bo nadal noszę rozm. S/M. Nie miałam też mdłości a przez krwiaka dużo leżałam. Progesteron którego duże dawki brałam też spowalnia metabolizm.
Pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu, choć mam łożysko na przedniej ścianie a to podobno ma amortyzować ruchy. Teraz u mnie 22+3 tc. Jutro połówkowe, mam nadzieję że dr potwierdzi płeć bo już się przyzwyczaiłam do myśli że będzie synek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:47