Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak już będziecie trochę bliżej kupowania wyprawki, to na pewno wam napiszemy co i ile my kupilysmy. Każda wybierze sobie, to co uważa. Dobrym pomysłem będzie też wpisanie listy wyprawki na pierwszą stronę. Narazie głowy sobie tym nie zawracajcie ;)

MagNolia55, Zizu87, Rubi27, KasiaŁódź, Paulcia28, klamka lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Dziewczyny jak już będziecie trochę bliżej kupowania wyprawki, to na pewno wam napiszemy co i ile my kupilysmy. Każda wybierze sobie, to co uważa. Dobrym pomysłem będzie też wpisanie listy wyprawki na pierwszą stronę. Narazie głowy sobie tym nie zawracajcie ;)

O właśnie, dobry pomysł :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie mam nic dla synka. Wszystko muszę kupuć nowe bo siostra jak po swoim dziecku kuzynce pożyczyła to nic nie wróciło. Narazie nawet nie wiem co trzeba, dopiero w październiku mam zamiar się za to zabrać. Nawet jeszcze nic wiele nie oglądam, tylko wózek mam upatrzony. Chętnie skorzystam z takiej listy jeśli tu taka będzie.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!Ja już po wizycie z położną jak się okazało lekarza mam za tydzień dopiero.Dała mi skierowanie na badania, pobrała cytologię i najważniejsze podejrzałyśmy maluszka :)
    Wszystko u niego dobrze, skakał fikał i dokazywał zdrowo :)
    Położna napstrtkała mi fotek :) ale powiem wam że jakość hihi słaba w prównaniu z tymi z prematalnego.Sprzęt nie taki jak w klinikach niestety ...
    Ważne że dzidzia jest , fika itp :)
    Płci nie poznałam ....nie na takim sprzęcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 14:22

KasiaŁódź, Paulcia28, MonikA_89!, Olciaaa, akilegna♥ lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potwierdziła się cukrzyca ciążowa. Mam co prawda przekroczony w krzywej obciążenia glukozą tylko cukier na czczo ale to wystarczy. Mam glukometr, próbuję stosować dietę a za 1,5 tygodnia wizyta u diabetologa.
    Jak na pierwszy dzień diety nie idzie mi najgorzej :-) Zobaczymy jak będzie dalej :-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu oby dieta pomogla!
    Ja tez mam tylko na czczo nie tak... u mnie niestety dieta nic nie dala, czy z dieta czy bez wyniki po posilkach super, przed snem suoer na czczo do bani... biore insuline na noc, jem co chce i wyniki perfekcyjne

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Zizu oby dieta pomogla!
    Ja tez mam tylko na czczo nie tak... u mnie niestety dieta nic nie dala, czy z dieta czy bez wyniki po posilkach super, przed snem suoer na czczo do bani... biore insuline na noc, jem co chce i wyniki perfekcyjne
    Jeśli jesz co chesz to skąd wiesz, że wyniki masz perfekcyjne. Mierzenie godzine po posiłku ma sens gdy się trzyma zasad diety cukrzycy ciążowej. Jak zjesz np fastfooda, to po godzinie cukier możesz mieć w normie, a wybije Ci np. po półtorej albo po dwóch, a jak się zje słodkie ciasto np. to cukier wywali szybko i szybko spadnie i po godzinie też może być w normie. Więc nie da się jeść jak się chce. Ja też mam insuline na noc, bo dietą nie dało się unormować cukrów na czczo.

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Jeśli jesz co chesz to skąd wiesz, że wyniki masz perfekcyjne. Mierzenie godzine po posiłku ma sens gdy się trzyma zasad diety cukrzycy ciążowej. Jak zjesz np fastfooda, to po godzinie cukier możesz mieć w normie, a wybije Ci np. po półtorej albo po dwóch, a jak się zje słodkie ciasto np. to cukier wywali szybko i szybko spadnie i po godzinie też może być w normie. Więc nie da się jeść jak się chce. Ja też mam insuline na noc, bo dietą nie dało się unormować cukrów na czczo.
    Dla mnie jesc notmalnie nie oznacza fast foodow i obzerania sie ciastem bo nawet bez ciazy tak nie jadam i slodycze/ciasta to juz w ogole sporadycznie a kazdy posilek od poczatku sprawdzalam po 30 minutach, po godzinie i po dwoch godzinach ;) i tak poki nie doszlam do tego ze czy kawe poslodze czy jie czy zjem jedna bulke na sniadanie czy dwie wynik tak samo dobry...
    Na poczatku mierzylam tak plus na czczo plus zawsze prze pojsciem spac i wstrzyknieciem insuliny...
    Testowalam wszystkie owoce, lody, jak reaguje na sniadanie (czasem trzeba jesc na raty) po obiedzie dietetyczny i zupelnie notmalnym, po pieczywie zwyklym jasnym i pełnoziarnistym...
    Bez wzgledu na to czy jadlam te bardziej dietetyczne rzeczy czy takie jak zawsze, cukiet byl dokladnie taki sam...czyli w trakcie trzech pomiarow miedzy pol godziny a dwoma godzinami po posilku zawsze w normie...
    Poki nie bralam insuliny to czesto bylo tez tak ze przed pojsciem spac mialam taki sam albo nizszy cukier niz mialam na czczo ;)

Po tylu kluciach moge spokojnie pwiedziec ze bez roznicy na diete a jedzenie tego co jadalam zawsze mam zawsze wyniki dobre... nawet po owocach...

KasiaLe lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Dla mnie jesc notmalnie nie oznacza fast foodow i obzerania sie ciastem bo nawet bez ciazy tak nie jadam i slodycze/ciasta to juz w ogole sporadycznie a kazdy posilek od poczatku sprawdzalam po 30 minutach, po godzinie i po dwoch godzinach ;) i tak poki nie doszlam do tego ze czy kawe poslodze czy jie czy zjem jedna bulke na sniadanie czy dwie wynik tak samo dobry...
    Na poczatku mierzylam tak plus na czczo plus zawsze prze pojsciem spac i wstrzyknieciem insuliny...
    Testowalam wszystkie owoce, lody, jak reaguje na sniadanie (czasem trzeba jesc na raty) po obiedzie dietetyczny i zupelnie notmalnym, po pieczywie zwyklym jasnym i pełnoziarnistym...
    Bez wzgledu na to czy jadlam te bardziej dietetyczne rzeczy czy takie jak zawsze, cukiet byl dokladnie taki sam...czyli w trakcie trzech pomiarow miedzy pol godziny a dwoma godzinami po posilku zawsze w normie...
    Poki nie bralam insuliny to czesto bylo tez tak ze przed pojsciem spac mialam taki sam albo nizszy cukier niz mialam na czczo ;)

Po tylu kluciach moge spokojnie pwiedziec ze bez roznicy na diete a jedzenie tego co jadalam zawsze mam zawsze wyniki dobre... nawet po owocach...
    To zazdroszcze, ja się muszę pilnować przy kazdym posiłku, pierwsze śniadanie to już w ogóle, a jakbym malo surowych warzyw dołożyła do posiłków to tez górna granica od razu mi wyskakuje. Przerąbana ta cukrzyca. Mam nadzieje,że jak urodzę to cukrzyca tez przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 18:45

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny!Ja już po wizycie z położną jak się okazało lekarza mam za tydzień dopiero.Dała mi skierowanie na badania, pobrała cytologię i najważniejsze podejrzałyśmy maluszka :)
    Wszystko u niego dobrze, skakał fikał i dokazywał zdrowo :)
    Położna napstrtkała mi fotek :) ale powiem wam że jakość hihi słaba w prównaniu z tymi z prematalnego.Sprzęt nie taki jak w klinikach niestety ...
    Ważne że dzidzia jest , fika itp :)
    Płci nie poznałam ....nie na takim sprzęcie ;)
    Najważniejsze, że maluszek zdrowo fika :-) Może na kolejnej wizycie uda się poznać płeć :-)

Ja się w końcu czuję lepiej, cały dzień byłam ledwo żywa...

• Kabi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, dziś byłam po leki i przy okazji na usg ale nie było jeszcze widać pęcherzyka co mnie !martwi! bo beta z wczoraj to 1078, dziś 16dpt.
    Dodatkowo lekarz kazał już odstawić prolutex (ale nadal biorę luteine i Duphaston) i chciałby już odstawić encorton 10. Miałam wysokie NK przed ciążą i boję się odstawienia encortonu. Lekarz twierdzi że encorton mógł pomóc tylko w implementacji zarodka a teraz już tylko może szkodzić. Jakie wy macie z tym doświadczenia?

hchy43r80v7zdczk.png

f2wlanlihv5o1al8.png

4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
    23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870 :D
    18.01 USG…?
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    To zazdroszcze, ja się muszę pilnować przy kazdym posiłku, pierwsze śniadanie to już w ogóle, a jakbym malo surowych warzyw dołożyła do posiłków to tez górna granica od razu mi wyskakuje. Przerąbana ta cukrzyca. Mam nadzieje,że jak urodzę to cukrzyca tez przejdzie.
    Ja to na poczatku obsesja mierzenia, bo balam sie wlasnie zeby czyms nie zaszkodzic... na szczescie naprawde mam luksusowa cukrzyce co nawet moja diabetolog stwierdzila ze mam ta lepsza opcje...
    U diabeto tez zawsze wyniki jakby nigdy nic... jakby nie te na czczo to zawsze nawet te z maszyny wychodzily caly czas jak u zdrowej osoby...
    Mialam naprawde duzo szczescia...

Tu w de w ogole robia tak naprawde pierwszy test tak ze nie jest sie na czczo, dostaje sie glukoze do wypicia i po godzinie pobieraja krew i tyle...
    I ja te wyniki mialam w normie...
    Moj gin chcial zrobic pelny test mimo to bo mam takiego nadgorliwego ze jak cos mu nie lezy czy kiedys ktis jakas historie mial to woli dwa razy sprawdzic... no i tylko dzieki temu to wyszlo, bo w tym drugim tescie tez na czczo podwyzszony ale po godzinie super a po dwoch wrecz podobno za szybko spadl...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczymy jak u mnie będzie. Trochę się podłamałam, że tak szybko mnie ta cukrzyca dopadła, no ale muszę sobie jakoś z tym dać radę. Na razie muszę wyczuć mój organizm, żeby wiedzieć co i jak. Chociaż dzisiaj poza nieznacznie przekroczonym cukrem na czczo pozostałe pomiary były w normie. Więc może chociaż na początek sama dieta wystarczy. Zobaczę co diabetolog powie.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Najważniejsze, że maluszek zdrowo fika :-) Może na kolejnej wizycie uda się poznać płeć :-)

Ja się w końcu czuję lepiej, cały dzień byłam ledwo żywa...

Dokładnie ważne że jest cały i zdrowy :)
    Myślę że płeć na połówkowych poznam dopiero :)
    Ja strasznie słaba chodze w te upały normalnie jak ćma , boję się ze padnę...

Dziewczyny mam zlecone badanie : AFP i CEA czy wy też to robiłyście/robicie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:43

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    To zobaczymy jak u mnie będzie. Trochę się podłamałam, że tak szybko mnie ta cukrzyca dopadła, no ale muszę sobie jakoś z tym dać radę. Na razie muszę wyczuć mój organizm, żeby wiedzieć co i jak. Chociaż dzisiaj poza nieznacznie przekroczonym cukrem na czczo pozostałe pomiary były w normie. Więc może chociaż na początek sama dieta wystarczy. Zobaczę co diabetolog powie.

Ile godzin po ostatnim posiłku badałas glukozę?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ile godzin po ostatnim posiłku badałas glukozę?

12 godzin.

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja też mam od 12tc, na początku załamka, a potem dieta wchodzi w nawyk i od razu się wie czy coś można zjeść czy nie. Jak się juz do tego przyzwyczaiłam to zaczelam widziec dobre strony, bo od począku ciązy spadło mi 5kg i teraz waga stoi w miejscu, tylko brzuszek rośnie. Jakby.nie cukrzyca to.pewnie bym sobie nie żałowała słodkiego. Może szybciej wrócimy do formy dzięki tej diecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 21:09

Zizu87 lubi tę wiadomość

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    12 godzin.
    U mnie też było 12 raz a drugim razem po 11h .Położna mi dziś powiedziała,że za długo ... zgłupieć można.
    Mi dwa razy pod rząd wyszedł okey ale glukometr i tak sobie sprawię :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Ja też mam od 12tc, na początku załamka, a potem dieta wchodzi w nawyk i od razu się wie czy coś można zjeść czy nie. Jak się juz do tego przyzwyczaiłam to zaczelam widziec dobre strony, bo od począku ciązy spadło mi 5kg i teraz waga stoi w miejscu, tylko brzuszek rośnie. Jakby.nie cukrzyca to.pewnie bym sobie nie żałowała słodkiego. Może szybciej wrócimy do formy dzięki tej diecie.

Jesteś kolejną osobą, która mówi, że ta dieta korzystnie wplywa na wagę w ciąży :-) To mnie trochę podbudowało :-) Nawet położna, która mi pobierala krew ostatnio mówiła, że najmniejszy przyrost wagi w ciąży mają właśnie dziewczyny z cukrzycą bo pilnują tego co jedzą.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    U mnie też było 12 raz a drugim razem po 11h .Położna mi dziś powiedziała,że za długo ... zgłupieć można.
    Mi dwa razy pod rząd wyszedł okey ale glukometr i tak sobie sprawię :)

Ja się spodziewałam w ciąży cukrzycy właśnie przez cukier na czczo, bo przed ciążą mialam cukry okolo 90 i nie ważne czy były pobierane po 8 czy 12 godzinach na czczo.

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ