Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko wrote:Na ktg będę chodzić dopiero od 36 Tc raz w tygodniu, teraz położna tylko przed wizytą sprawdza jakie jest tętno i tyle, pierwszy raz sprawdzała 21 Tc, wcześniej dr na usg sprawdzała.
A ja jestem po usg III trymestr, moja Agatka waży 1685 i wszystko u niej dobrze udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale akurat ziewala w tym czasie
Odnośnie płci, to nam przy pierwszym prenatalne dr powiedziała że raczej dziewczynka, ale wtedy to wróżenie z fusów jest, na polowkowym też, że dziewczynka, chociaż nie chciała się pokazać, a dziś dr, że chłopiec, tak sobie z nas zazartowal, a ja prawie zawał miałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a22293fbaa1.jpg
Ale Słodka!!!Buko lubi tę wiadomość
-
Buko wrote:Na ktg będę chodzić dopiero od 36 Tc raz w tygodniu, teraz położna tylko przed wizytą sprawdza jakie jest tętno i tyle, pierwszy raz sprawdzała 21 Tc, wcześniej dr na usg sprawdzała.
A ja jestem po usg III trymestr, moja Agatka waży 1685 i wszystko u niej dobrze udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale akurat ziewala w tym czasie
Odnośnie płci, to nam przy pierwszym prenatalne dr powiedziała że raczej dziewczynka, ale wtedy to wróżenie z fusów jest, na polowkowym też, że dziewczynka, chociaż nie chciała się pokazać, a dziś dr, że chłopiec, tak sobie z nas zazartowal, a ja prawie zawał miałam.
Ale pięknośćBuko lubi tę wiadomość
-
Cudny słodziaczek!!! ❤
Super że wszystko dobrze u maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 16:15
Buko lubi tę wiadomość
-
Buko, ale fajna ta Twoja Agatka
Miałam dziś wizytę, potwierdziliśmy, że to dziewczynka Ładnie się rozwija, a 3.09 będę miała połówkowe. Kurczę, jak to szybko leci...Buko, MonikA_89!, asias, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Buko, ale fajna ta Twoja Agatka
Miałam dziś wizytę, potwierdziliśmy, że to dziewczynka Ładnie się rozwija, a 3.09 będę miała połówkowe. Kurczę, jak to szybko leci...
Faktycznie czas szybko leci, ja mam zapisać się na usg połówkowe między 11 a 18 wrześniainka2707 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Mała ośmiorniczka coraz bliżej wyjścia Jak się czujesz?
A dziekuje:* czuje sie naprawde dobrze... osmiorniczka sie jyz czasem tak rozpycha ze malo skora nie peknie i bardzo lubi sie przytulac do maminego pecherza, ze mam wrazenie ze zaraz sie posiuram, a tymczasem w ubikacji nawet kropla nie wyleci... no i juz od dluzszego czasu bardzo napiera glowka ze krocze juz czasem boli jakby w nie ktos kopnal... no i w samym wzgorku lonowym czuje czasem jak sie wierci... najgorzej jak w czasie spaceru zaczyna sie tak wiercic bo az ciezko isc...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Buko sliczna coreczka!
Buko lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Buko -śliczna córeczka
Ja już po wizycie - dalej nie wiemy czy chłopak czy dziewczynka,ale najważniejsze, że zdrowe dziecko i rośnie jak na drożdżach,na dopingu jest
Póki co zastrzyki dalej ale mniejsza dawka lutinusa 2×2 dziennie. Do tego żelazo bo mam anemie i profilaktycznie zurawitCccierpliwa, agaaa90, Paulaa25, asias, Buko, Rubi27, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyn, ja prawie całą noc dzisiaj nie spałam, lewy bok już mnie boli od leżenia na nim, na lewym nie usunę a na brzuchu już sie nie da, niby taki mały a już uwiera wczoraj tak na 90% czułam ruchy mojego małego i raczej nie były to delikatne muśniecią, szczególnie wieczorem i nocą. I tak sobie myślałam całą noc co muszę kupić małemu. Kiedy zaczełyście albo macie zamiar kompletować wyprawkę?
-
Ja zaczęłam po połówkowych, bo wtedy poznałam płeć. Myślę, że warto już zacząć, bo nigdy nie wiadomo jaka będzie końcówka ciąży. Czy będziemy mieli siłę na latanie po sklepach.
Jestem bardzo zadowolona z tego, że już dawno mam wszystkie ciuszki poprane, wyprasowane i spakowane do worków próżniowych. Zostało mi kilka drobnostek do kupienia i tu wykorzystam czas, kiedy teście przyjadą w odwiedziny -
Też już zaczełam powoli wszysyko kompletować. Część rzeczy mam od siostry. Bo nie ukrywam ze cała droga do naszego maluszka sporo nas kosztowała(jak każdą z nas) i jesteśmy trochę spłukani, a jeszcze czeka nas remont pokoju dla małego. Mam już liste co muszę jeszcze kupić ale teraz sie martwie czy pomyślałam o wszystkim. Lubie być na wszystko przygotowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:14
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Buko -śliczna córeczka
Ja już po wizycie - dalej nie wiemy czy chłopak czy dziewczynka,ale najważniejsze, że zdrowe dziecko i rośnie jak na drożdżach,na dopingu jest
Póki co zastrzyki dalej ale mniejsza dawka lutinusa 2×2 dziennie. Do tego żelazo bo mam anemie i profilaktycznie zurawit
Morganna najważniejsze, że dzidziuś ma się dobrze
Rozumiem, ze nadal masz być na heparynie? Zlecili Ci jakieś badania pod tym kątem? Ja nadal boję się z myślami na temat heparyny, czy robić tak jak kazał mój dr czy brać dalej na własną rękę. -
Rubi ja pierwsze rzeczy zaczelam kupowac w 14tc juz wczesniej bywalismy w sklepach i zaczelam ogladac rozne rzeczy takie wieksze jak mebelki, wozki itp...
W 14tc kupilam kilka pierwszych ubranek, a pozniej kolejne w 18tc jak juz poznalam plec...
Wozek i mebelki zamawialam w kwietniu bo na wozek czas oczekiwania byl 8 tygodni na mebelki 10 tygodni... wiec wozek mialam koncem maja ale poszedl do reklamacji tzn rama wozka bo zostala uszkodzona przez kuriera i dopiero w drugiej polowie czerwca wrocila nowa, a mebelki w pierwszej polowie czerwca byly do odbioru...
Fotelik samochodowy kupilam w maju...
Reszta rzeczy typu kocyki, niania, kolejne ubranka, butelki, termometr, aspirator, apteczne rzeczy, przescieradelka itp kupowalam od tego 18tc juz stopniowo powoli przez caly okres trwania ciazy... teraz zostal mi do kupienia jeszcze kosz na pieluszki i poducha do karmienia ale to moge kupic przy okazji tzn kosz przy okazji jak bedziemy w sklepie ho mam 10% znixki wiec szkoda mi w necie zamawiac i nie wykorzystac, a poduche jak sie okaze czy bede karmila piersia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Olciaaa wrote:Morganna najważniejsze, że dzidziuś ma się dobrze
Rozumiem, ze nadal masz być na heparynie? Zlecili Ci jakieś badania pod tym kątem? Ja nadal boję się z myślami na temat heparyny, czy robić tak jak kazał mój dr czy brać dalej na własną rękę.
Własnie nic nie mówił o badaniach, że konieczne. Mówił, że w klinikach taką mają procedurę i że poczekamy do 20 tyg.
Ja na własną rękę bym nigdy nie brała. -
Rubi27 wrote:Też już zaczełam powoli wszysyko kompletować. Część rzeczy mam od siostry. Bo nie ukrywam ze cała droga do naszego maluszka sporo nas kosztowała(jak każdą z nas) i jesteśmy trochę spłukani, a jeszcze czeka nas remont pokoju dla małego. Mam już liste co muszę jeszcze kupić ale teraz sie martwie czy pomyślałam o wszystkim. Lubie być na wszystko przygotowana
ja już się nie mogę doczekać kompletowania wyprawki tylko nawet nie wiem co kupić dokładnie póki co z takich ubraniowych rzeczy i akcesoriów na razie mam dużo grzechotek - dostałam od siostry -
nick nieaktualnymorganaa wrote:Własnie nic nie mówił o badaniach, że konieczne. Mówił, że w klinikach taką mają procedurę i że poczekamy do 20 tyg.
Ja na własną rękę bym nigdy nie brała.
Dziewczyny ja o wyprawce pomyśle dopiero po usg połówkowym, za duży cykor jestem i boję się zapeszać Teraz mam wizytę u lekarza dopiero 28.08... i cięzko mi wytrzymać. Mam nadzieje, ze u Bobo wszystko OK -
Jej, już kompletujecie wyprawkę
To jest wspaniały czas Ja też pamiętam, że pierwsze ubranka kupiłam jak dowiedziałam się, że będzie córeczka A potem to tak stopniowo...
Teraz mówiąc szczerze zadużo przez te lata mi się nie uchowało, dużo trzeba będzie kupić-nowy wòzek, nowe łóżeczko, wanienkę...sporo jedym słowem. No, ale do tego jest jeszcze sporo czasu
Olcia-też na własną rękę bym nie brała tej heparyny...Spróbuj zaufać lekarzowi. -
To prawda - ciężko od wizyty do wizyty...Ja mam dopiero 20.08...i już myšlę czy wszystko dobrze...O maluszku przypominają mi jedynie dolegliwości ciāżowe...rano jest super, prawie wogóle nie odczuwam...a popołudniu się zaczyna...-jakbym kamień miała w żołądku, mdłości plus nieprzyjemne odbijanie ...Nawet telewizji przez to wieczorami nie mam siły oglądać...Jedyny plus to taki, kiedy cały czas nie leżę to chociaż odzyskałam trochę sił witalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:57
-
morganaa wrote:ja już się nie mogę doczekać kompletowania wyprawki tylko nawet nie wiem co kupić dokładnie póki co z takich ubraniowych rzeczy i akcesoriów na razie mam dużo grzechotek - dostałam od siostry
Dużo fajnych porad odnośnie potrzebnej wyprawki i akcesoriów można znaleźć w gazetkach dla mam, typu "Mamo to ja"