Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już wózek mam od siostry.łożeczko też mam,jeszcze moje własne i troche ciuszków. Ciągle czytam w necie co może sie przydać bo niechce też nie potrzebnie wydawać kasy, tyle rzeczy do przemyślenia od komody z przewijakiem przez misie szumisie
-
Dziewczyny, w którym tygodniu ciąży przeszły Wam mdłości? Mnie męczyły codziennie od 6 tc do 10 tc, od wczoraj jakby ustąpiły i zaczynam się stresować, że coś nie tak z dzieciątkiem
-
nick nieaktualnyasias wrote:Dziewczyny, w którym tygodniu ciąży przeszły Wam mdłości? Mnie męczyły codziennie od 6 tc do 10 tc, od wczoraj jakby ustąpiły i zaczynam się stresować, że coś nie tak z dzieciątkiem
asias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja jestem w połowie kompletowania wyprawki. Zaczęłam po połówkowych, bo też jestem cykor, a mimo to w ostatnim tygodniu wstrzymałam wszystkie zakupy na czas po wczorajszym usg. większe rzeczy już mam, ubranka wyprane, ale poprasowalam tylko niewielka część. Nawet wczoraj zrobiłam zamówienie w aptece i tu byłam w szoku ile takich rzeczy jest potrzebnych o których nie pomyślałam. Wczoraj zaczęłam pakować torbę do szpitala, bo to mnie już powoli stresowalo, że nie zdążę, a później mój mąż nie będzie miał pojęcia co spakować. I nie mam żadnego kocyk, oj długa droga przede mną.
Olciaaa lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:U mnie mdłości nie trwały cały czas, raz były raz nie. Często miałam tak, że 1 dnia bardzo mnie męczyły, kolejnego było ok a potem znowu były duże Teraz mam dużo mniejsze mdłości ale i tak cały czas ciućkam jakieś tik taki albo inne cukierasy Staraj się nie stresować, może Twój organizm coraz bardziej przyzwyczaja się do ciąży Kiedy teraz idziesz do gin?
-
Rubi27 wrote:Ja już wózek mam od siostry.łożeczko też mam,jeszcze moje własne i troche ciuszków. Ciągle czytam w necie co może sie przydać bo niechce też nie potrzebnie wydawać kasy, tyle rzeczy do przemyślenia od komody z przewijakiem przez misie szumisie
Tak jak warto pomyslec co nowe a co mozna kupic uzywane, bo jiektore rzeczy mozna w fajnej cenie kupic a pozniej odsprzedac dalej...
Ja np kupilam tak podgrzewacz do butelek za chyba 30% ceny sklepowej ktory jest jak nowka kilka razy raptem byl wlaczony a pozniej jeszcze za pare groszy moge odsprzedac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 10:49
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyasias wrote:Idę w poniedziałek i chyba zejdę tam na zawał.
prawda jest taka, że ciąża to dziwny stan. Jednego dnia możemy być ledwo żywe a następnego góry przenosić. Jak byłam w szpitalu (to był ok 10-11 tyg) raz miałam mdłości, raz nie, ale dzięki temu, że miałam często USG wiedziałam, że z dzidziusiem jest OK. Dlatego zrozumiałam, że tak może być - jednego dnia lepiej innego gorzej.asias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Znam to uczucie Ja muszę wytrzymać do 28 sierpnia...
prawda jest taka, że ciąża to dziwny stan. Jednego dnia możemy być ledwo żywe a następnego góry przenosić. Jak byłam w szpitalu (to był ok 10-11 tyg) raz miałam mdłości, raz nie, ale dzięki temu, że miałam często USG wiedziałam, że z dzidziusiem jest OK. Dlatego zrozumiałam, że tak może być - jednego dnia lepiej innego gorzej. -
nick nieaktualnyasias wrote:Dokładnie, jak się widzi dzidzię to lżej się robi na duszy. Ja już nie widziałam 4 tygodnie i durne myśli chodzą po głowie
asias lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Domyślam się, zwłaszcza, że swoje już przeszłaś Mam nadzieje, że wszystko będzie OK! Musisz wierzyć w tego malucha, że jest silny i dzielny
Olciaaa lubi tę wiadomość
-
asias wrote:Dokładnie, jak się widzi dzidzię to lżej się robi na duszy. Ja już nie widziałam 4 tygodnie i durne myśli chodzą po głowie
Niestety tak to już jest, ale brak objawów nie musi wróżyć nic złego. Ja od początku ciąży nie mam objawów, a dziecko rośnie także głowa do góry - wszystko jest dobrzeasias lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:No właśnie ja to nawet nie wiem co trzeba dla takiego malucha - poza łóżeczkiem, wózkiem, jakimiś ciuchami i pieluchami Dziewczyny macie spisaną jakąś listę co warto mieć?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Z takich must have u mnie to chyba elektroniczna niania, podgrzewacz do butelek. No i czy posciel zwykła czy antyalergiczna. I przedewszystkim ile tych ciuszków. Czy np. 5 do 10 body starczy czy lepiej więcej.
-
Ja jak mam jeden dzień bez objawów to pod wieczór się już denerwuję. Ale wtedy przeważnie pojawiają się nudności i jestem zadowolona- jakkolwiek to brzmi, bo wtedy przeważnie nie mam na nic siły. Ale wiem, że Maluch daje znaki
Co do wyprawki my jeszce nie zaczęliśmy. Nie chcę zapeszać i wolę poczekać. Ale po prenatalnych mam zamiar zacząć się rozglądać. Dużo rzeczy bedziemy mogli pożyczyć od rodzinki a wózek zadeklarowali się kupić Dziadkowie Ale szczerze mówiąc ja jestem na podobnym etapie jak Olciaa i nie mam do końca rozeznania co będę potrzebować. Chyba czas się doedukować w tej kwestii
Na razie zapisaliśmy się na bezpłatne warsztaty Bezpieczny Maluch. Będę już w drugim trymestrze i z chęcią posłucham o tym jak udzielać pierwszej pomocy dziecku czy wybierać fotelik. -
Rubi niania dla mnie tez byla must have, podgrzewacz tez wolalam miec, nie kupowalam sterylizatora bo nie wiem jak bede karmic ale jak mieszanie albo tylko kp a czasem butelka z odciagnietym to bez sensu na ta jedna czy dwie butelki bo rownue dobrze wrzatkiem zaleje... ale mam ostatecznie bo mi kuzynka wcisnela swoj bo nie uzywa...
Poscieli poki co nie mam jedynie ochraniacze... poki co latem i tak bym z niej nie korzystala... do przykrycia mam pieluszki bambusowe, mam rozek, kocyk minky i kocyk bambusowy i mam spiworek na probe... jesli mala zaakceptuje spiworek to dokupie a jesli nie to wtedy kupie posciel...
Co do ubranek to bodziakow im wiecej tym lepiej... body to taka czesc garderoby maluszka ktorej nigdy za wiele... reszty duzo byc nie musi ale bodziaki w duzej ilosci must have... i dlugi i krotki rekaw... i jak sieplo same bidziaki posluza jak chlodniej tez sie zaklada pod bluzeczke/sweterek/bluze... czasem pod pajaca na noc do spania jak maluch cieplolubny...
A maluchowi lubi sie ulac i body do przebrania, czasem sie przesika i do przebrania, czasem grubsza sprawa przeleci i znow do przebrania...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Z tą wyprawką to trochę zachodu będzie nie powiem bo bardzo miłego ;p ja co prawda większość już mam po bratanku i siostrzenicy M wózek, wanienki, przewijak, mnóstwo ubrań, śpiworki, kombinezony (różne rozmiary), butelki itp. xD na pewno musimy kupić łóżeczko i fotelik oraz kosmetyki do pielęgnacji;) za te ostatnie mam zamiar się powoli zaopatrzać już od września
Dzisiaj zapisałam się do szkoły rodzenia i mam przyjść na pierwsze zajęcia w przyszłą środę ciekawa jestem jak to będzie bo opinie słyszałam bardzo dobre
-
Rubi27 wrote:Z takich must have u mnie to chyba elektroniczna niania, podgrzewacz do butelek. No i czy posciel zwykła czy antyalergiczna. I przedewszystkim ile tych ciuszków. Czy np. 5 do 10 body starczy czy lepiej więcej.
Elektr. niania to naprawde dobre i przydatne narzędzie, szczególnie jak np. ktoś ma piętrowe mieszkanie lub chce maluszka zostawiać na swieżym powietrzu po spacerze-wtedy my możemy już coś w tym czasie zrobić. Wiem, że niektórzy żeby zaoszczędzić uruchamiają kamerkę z messengere, w dwóch telefonach i też się sprawdza Mi bardzo przydał się również laktator elektr. zw. na studia. Wówczas ściągałam pokarm i zamrażałam, a w trakcie wykładów nie martwiłam się, że mi cycki wybuchną Wtedy zaopatrzyłam się w dobry laktator - medela swing i naprawde byłam zadowolona. Kiedyś jak pisałam na forum z dziewczynami, co miały termin na grudzień to właśnie stworzyłyśmy taką listę najpotrzebniejszych rzeczy, ale niestety nie mam już do niej podglādu. Zresztą...u każdej będzie to nieco inna lista... Ja myślę, że warto sobie pomału spisywać- co w oko wpadnie, co się nasunie, co przypomni. Chetnie bym Wam doradziła, ale jeszcze nie jestem na etapie planowania wyprawki wiec głowa pusta, a też nie pamietam aż tak dobrze co było prawie 8 lat temuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:36