Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowym, wszystko jest ok. Bardzo wstydliwy bobas bo cały czas się zakrywał nóżkami i dalej nie mamy pewności, czy chłopiec czy dziewczynka, ale pani dr twierdzi, że na 90% dziewczynka. Z racji cukrzycy ciążowej w poniedziałek mam się umawiać na badanie echo serca płodu.

asias, Olciaaa, akilegna♥, Paulaa25, MonikA_89!, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak dobrze że wszystko dobrze;)
    Ja czekam do piątku.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jest sporo ciąż gdzie lekarz dosyć późno mówi płeć. U nas na pierwszym usg, tzn na tym w 13 tyg lekarz powiedział że to chłopiec, A potem prowadząca potwierdziła. Zastanawiam się czy nie strzelali ;) Ale byłoby zdziwienie gdyby w piątek zmieniła zdanie i powiedziała że to jednak dziewczynka :)

klamka lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Widzę że jest sporo ciąż gdzie lekarz dosyć późno mówi płeć. U nas na pierwszym usg, tzn na tym w 13 tyg lekarz powiedział że to chłopiec, A potem prowadząca potwierdziła. Zastanawiam się czy nie strzelali ;) Ale byłoby zdziwienie gdyby w piątek zmieniła zdanie i powiedziała że to jednak dziewczynka :)
    U nas na pierwszym genetycznym tez powiedziała ze dziewczynka, ale tydzień poźniej i na kolejnej wizycie mój gin powiedział, że raczej chlopiec, a teraz na połowkowych znowu, że dziewczynka, w środe 15.08 mam wizyte u mojego gina to zobaczymy czy znowu powie, że chłopczyk ;) mam nadzieje, że w końcu się zdecydują na jedną wersję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:37

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to faktycznie niezła karuzela :))

KasiaLe lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Jestem po połówkowym, wszystko jest ok. Bardzo wstydliwy bobas bo cały czas się zakrywał nóżkami i dalej nie mamy pewności, czy chłopiec czy dziewczynka, ale pani dr twierdzi, że na 90% dziewczynka. Z racji cukrzycy ciążowej w poniedziałek mam się umawiać na badanie echo serca płodu.
    Kochana najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze ;-)

Ja miałąm usg gen 13tydz i 3 dz. i lekarz był pewny, że w brzuchu siedzi facet :-) Mojej kuzynce na usg gen powiedzieli, że chłopiec a na połówkowym, że jednak dziewczynka, i jest dziewczynka :-)

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze ;-)

Ja miałąm usg gen 13tydz i 3 dz. i lekarz był pewny, że w brzuchu siedzi facet :-) Mojej kuzynce na usg gen powiedzieli, że chłopiec a na połówkowym, że jednak dziewczynka, i jest dziewczynka :-)
    Dokładnie, chłopczyk czy dziewczynka to obojętne, najważniejsze, że zdrowe i wszystko jest w porzadku

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:

Super :) Bardzo się cieszę <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś czujecie Dziewczyny? Bo ja jestem średnio przytomna i czuję się jakbym miała niestrawność... I nie mam siły na nic...

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Hej A jest jakiś termin od kiedy położona przed wizytą bada tętno dziecka? U mnie położna waży, mierzy ciśnie i tym z większym brzusiem robi ktg. Tylko nie wiem czy wybranym, czy wszystkim po jakimś określonym terminie.

Hej mi położna zapowiedziała, że bedziemy sie spotykać 1x w tygodniu po 20 tyg.by badać tętno maluszka a po 30 tyg. bedziemy się spotykać 2x w tygodniu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 14:28

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Jak się dziś czujecie Dziewczyny? Bo ja jestem średnio przytomna i czuję się jakbym miała niestrawność... I nie mam siły na nic...
    Olciaaa ja od jakiegoś czasu codziennie nie mam na nic siły ... do południa chodzę senna i jest mi duszno.Nie wiem czy to upał czy uroki ciąży ;)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych nie bylo szans na podejrzenie plci... mala osmiornica tak sie wiercila ze przeziernosc byl problem zmierzyc i trzeba bylo cierpliwosci zeby sie ulozyla odpowiednio...
    Dopiero w 18tc lekarz byl w stanie podejrzec kto tam mieszka...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaaa ja od jakiegoś czasu codziennie nie mam na nic siły ... do południa chodzę senna i jest mi duszno.Nie wiem czy to upał czy uroki ciąży ;)
    Ja od 2 dni chodzę z bólem głowy. Dzisiaj już musiałam wziąść Apap. To chyba wina tej pogody.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Pewnie i jedno i drugie ;-) A jak brzuszek? Ja czuję od rana takie ciągnięcie w podbrzuszu, to pewnie macica. Do tego schodzi mi krwiak bo znów mam brązowe plamienie (ale jak brązowe to wiem, że stara krew)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja od 2 dni chodzę z bólem głowy. Dzisiaj już musiałam wziąść Apap. To chyba wina tej pogody.
    Pogoda nas wykończy :-( Jutro ma być najgorętszy dzień ze wszystkich jak do tej pory... Chyba zamknę się w lodówce i przeczekam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    U mnie na prenatalnych nie bylo szans na podejrzenie plci... mala osmiornica tak sie wiercila ze przeziernosc byl problem zmierzyc i trzeba bylo cierpliwosci zeby sie ulozyla odpowiednio...
    Dopiero w 18tc lekarz byl w stanie podejrzec kto tam mieszka...
    Mała ośmiorniczka coraz bliżej wyjścia ;-) Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg będę chodzić dopiero od 36 Tc raz w tygodniu, teraz położna tylko przed wizytą sprawdza jakie jest tętno i tyle, pierwszy raz sprawdzała 21 Tc, wcześniej dr na usg sprawdzała.
    A ja jestem po usg III trymestr, moja Agatka waży 1685 i wszystko u niej dobrze :) udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale akurat ziewala w tym czasie :)
    Odnośnie płci, to nam przy pierwszym prenatalne dr powiedziała że raczej dziewczynka, ale wtedy to wróżenie z fusów jest, na polowkowym też, że dziewczynka, chociaż nie chciała się pokazać, a dziś dr, że chłopiec, tak sobie z nas zazartowal, a ja prawie zawał miałam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a22293fbaa1.jpg

Marin, Zizu87, KasiaLe, inka2707, morganaa, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Na ktg będę chodzić dopiero od 36 Tc raz w tygodniu, teraz położna tylko przed wizytą sprawdza jakie jest tętno i tyle, pierwszy raz sprawdzała 21 Tc, wcześniej dr na usg sprawdzała.
    A ja jestem po usg III trymestr, moja Agatka waży 1685 i wszystko u niej dobrze :) udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale akurat ziewala w tym czasie :)
    Odnośnie płci, to nam przy pierwszym prenatalne dr powiedziała że raczej dziewczynka, ale wtedy to wróżenie z fusów jest, na polowkowym też, że dziewczynka, chociaż nie chciała się pokazać, a dziś dr, że chłopiec, tak sobie z nas zazartowal, a ja prawie zawał miałam.
    Kochana ale śliczna jest Twoja Agatka ;-) Cudownie, że wszystko dobrze <3

Buko lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja różnie bardzo - są chwile, że jest dobrze, a za moment już mnie mdli albo słabo się robi, także istny roller coaster. Dziś nawet miałam chwilówke na wymioty, tak mi podeszło...ale obyło się :) Naszczęście brzuch mnie nie boli, ale cały czas plamię, tak jak właśnie Olcia napisałaś - na brązowo. Lekarz mówił, żeby czymś takim się nie przejmować, wiec póki co zachowuję spokój.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Ale slodziaszek z Agatki <3
    Cudownie, że wszystko jest wporządku <3

Buko lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ