X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowym, wszystko jest ok. Bardzo wstydliwy bobas bo cały czas się zakrywał nóżkami i dalej nie mamy pewności, czy chłopiec czy dziewczynka, ale pani dr twierdzi, że na 90% dziewczynka. Z racji cukrzycy ciążowej w poniedziałek mam się umawiać na badanie echo serca płodu.

asias, Olciaaa, akilegna♥, Paulaa25, MonikA_89!, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak dobrze że wszystko dobrze;)
    Ja czekam do piątku.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jest sporo ciąż gdzie lekarz dosyć późno mówi płeć. U nas na pierwszym usg, tzn na tym w 13 tyg lekarz powiedział że to chłopiec, A potem prowadząca potwierdziła. Zastanawiam się czy nie strzelali ;) Ale byłoby zdziwienie gdyby w piątek zmieniła zdanie i powiedziała że to jednak dziewczynka :)

klamka lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Widzę że jest sporo ciąż gdzie lekarz dosyć późno mówi płeć. U nas na pierwszym usg, tzn na tym w 13 tyg lekarz powiedział że to chłopiec, A potem prowadząca potwierdziła. Zastanawiam się czy nie strzelali ;) Ale byłoby zdziwienie gdyby w piątek zmieniła zdanie i powiedziała że to jednak dziewczynka :)
    U nas na pierwszym genetycznym tez powiedziała ze dziewczynka, ale tydzień poźniej i na kolejnej wizycie mój gin powiedział, że raczej chlopiec, a teraz na połowkowych znowu, że dziewczynka, w środe 15.08 mam wizyte u mojego gina to zobaczymy czy znowu powie, że chłopczyk ;) mam nadzieje, że w końcu się zdecydują na jedną wersję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:37

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, to faktycznie niezła karuzela :))

KasiaLe lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Jestem po połówkowym, wszystko jest ok. Bardzo wstydliwy bobas bo cały czas się zakrywał nóżkami i dalej nie mamy pewności, czy chłopiec czy dziewczynka, ale pani dr twierdzi, że na 90% dziewczynka. Z racji cukrzycy ciążowej w poniedziałek mam się umawiać na badanie echo serca płodu.
    Kochana najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze ;-)

Ja miałąm usg gen 13tydz i 3 dz. i lekarz był pewny, że w brzuchu siedzi facet :-) Mojej kuzynce na usg gen powiedzieli, że chłopiec a na połówkowym, że jednak dziewczynka, i jest dziewczynka :-)

• KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze ;-)

Ja miałąm usg gen 13tydz i 3 dz. i lekarz był pewny, że w brzuchu siedzi facet :-) Mojej kuzynce na usg gen powiedzieli, że chłopiec a na połówkowym, że jednak dziewczynka, i jest dziewczynka :-)
    Dokładnie, chłopczyk czy dziewczynka to obojętne, najważniejsze, że zdrowe i wszystko jest w porzadku

f2w3ugpj8woa7r65.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:

Super :) Bardzo się cieszę <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś czujecie Dziewczyny? Bo ja jestem średnio przytomna i czuję się jakbym miała niestrawność... I nie mam siły na nic...

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Hej A jest jakiś termin od kiedy położona przed wizytą bada tętno dziecka? U mnie położna waży, mierzy ciśnie i tym z większym brzusiem robi ktg. Tylko nie wiem czy wybranym, czy wszystkim po jakimś określonym terminie.

Hej mi położna zapowiedziała, że bedziemy sie spotykać 1x w tygodniu po 20 tyg.by badać tętno maluszka a po 30 tyg. bedziemy się spotykać 2x w tygodniu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 14:28

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Jak się dziś czujecie Dziewczyny? Bo ja jestem średnio przytomna i czuję się jakbym miała niestrawność... I nie mam siły na nic...
    Olciaaa ja od jakiegoś czasu codziennie nie mam na nic siły ... do południa chodzę senna i jest mi duszno.Nie wiem czy to upał czy uroki ciąży ;)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych nie bylo szans na podejrzenie plci... mala osmiornica tak sie wiercila ze przeziernosc byl problem zmierzyc i trzeba bylo cierpliwosci zeby sie ulozyla odpowiednio...
    Dopiero w 18tc lekarz byl w stanie podejrzec kto tam mieszka...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaaa ja od jakiegoś czasu codziennie nie mam na nic siły ... do południa chodzę senna i jest mi duszno.Nie wiem czy to upał czy uroki ciąży ;)
    Ja od 2 dni chodzę z bólem głowy. Dzisiaj już musiałam wziąść Apap. To chyba wina tej pogody.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Pewnie i jedno i drugie ;-) A jak brzuszek? Ja czuję od rana takie ciągnięcie w podbrzuszu, to pewnie macica. Do tego schodzi mi krwiak bo znów mam brązowe plamienie (ale jak brązowe to wiem, że stara krew)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja od 2 dni chodzę z bólem głowy. Dzisiaj już musiałam wziąść Apap. To chyba wina tej pogody.
    Pogoda nas wykończy :-( Jutro ma być najgorętszy dzień ze wszystkich jak do tej pory... Chyba zamknę się w lodówce i przeczekam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    U mnie na prenatalnych nie bylo szans na podejrzenie plci... mala osmiornica tak sie wiercila ze przeziernosc byl problem zmierzyc i trzeba bylo cierpliwosci zeby sie ulozyla odpowiednio...
    Dopiero w 18tc lekarz byl w stanie podejrzec kto tam mieszka...
    Mała ośmiorniczka coraz bliżej wyjścia ;-) Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg będę chodzić dopiero od 36 Tc raz w tygodniu, teraz położna tylko przed wizytą sprawdza jakie jest tętno i tyle, pierwszy raz sprawdzała 21 Tc, wcześniej dr na usg sprawdzała.
    A ja jestem po usg III trymestr, moja Agatka waży 1685 i wszystko u niej dobrze :) udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale akurat ziewala w tym czasie :)
    Odnośnie płci, to nam przy pierwszym prenatalne dr powiedziała że raczej dziewczynka, ale wtedy to wróżenie z fusów jest, na polowkowym też, że dziewczynka, chociaż nie chciała się pokazać, a dziś dr, że chłopiec, tak sobie z nas zazartowal, a ja prawie zawał miałam.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a22293fbaa1.jpg

Marin, Zizu87, KasiaLe, inka2707, morganaa, KasiaŁódź lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Na ktg będę chodzić dopiero od 36 Tc raz w tygodniu, teraz położna tylko przed wizytą sprawdza jakie jest tętno i tyle, pierwszy raz sprawdzała 21 Tc, wcześniej dr na usg sprawdzała.
    A ja jestem po usg III trymestr, moja Agatka waży 1685 i wszystko u niej dobrze :) udało się nawet zrobić zdjęcie buźki, ale akurat ziewala w tym czasie :)
    Odnośnie płci, to nam przy pierwszym prenatalne dr powiedziała że raczej dziewczynka, ale wtedy to wróżenie z fusów jest, na polowkowym też, że dziewczynka, chociaż nie chciała się pokazać, a dziś dr, że chłopiec, tak sobie z nas zazartowal, a ja prawie zawał miałam.
    Kochana ale śliczna jest Twoja Agatka ;-) Cudownie, że wszystko dobrze <3

Buko lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja różnie bardzo - są chwile, że jest dobrze, a za moment już mnie mdli albo słabo się robi, także istny roller coaster. Dziś nawet miałam chwilówke na wymioty, tak mi podeszło...ale obyło się :) Naszczęście brzuch mnie nie boli, ale cały czas plamię, tak jak właśnie Olcia napisałaś - na brązowo. Lekarz mówił, żeby czymś takim się nie przejmować, wiec póki co zachowuję spokój.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Ale slodziaszek z Agatki <3
    Cudownie, że wszystko jest wporządku <3

Buko lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ