Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zmieniając trochę temat, to dziś mój pierwszy dzień bez lekarstw i nie mam żadnych plamien, wszystko Ok, ale dziś...prawie zemdlałam na ulicy, ratowały mnie jakieś starsze panie...do tej pory zrzuciłam to na ciąże, zmianę ciśnienia i upał, ale teraz pomyslalam czy to może ma coś wspólnego z odstąpieniem leków?? Coś się działo u was?? Czego mogę się spodziewać?? U mnie tez dodatkowo znów mnie bolą piersi, pierwszy raz od dwóch tygodni...myśle, ze jeszcze przez kilka dni będę aplikować 1 globulke progesteronu...
-
rebe wrote:Dziewczyny dostaliśmy wyniki niftow, wszystko Ok i będziemy mieli syna!
Jestem bardzo szczęśliwa, ale tez muszę się przyzwyczaić, zawsze myślałam o córce!rebe lubi tę wiadomość
-
rebe wrote:Dziewczyny dostaliśmy wyniki niftow, wszystko Ok i będziemy mieli syna!
Jestem bardzo szczęśliwa, ale tez muszę się przyzwyczaić, zawsze myślałam o córce!rebe, Patryka89 lubią tę wiadomość
-
Rebe, ja tez zawsze myslalam o córce... ze jak lekarz powiedział, ze będzie chłopak to nie wiedziałam sama co czuje 🙈 Ale po dwóch dniach mega cieszyłam się, że będę miała synka... tym bardziej jak widziałam jak mój mąż się cieszy z chłopaka 😍
Do tego pomyslalam o synkach znajomych, że częściej wole się bawić z nimi niż z dziewczynkami, bo są bardziej uroczy dla mnie 😁 No i przepadałam 😍😍😍 ze na każdej wizycie pytałam czy na pewno chłopak, bo już tak bardzo chciałam mieć synka 😍😍 Taki synuś mamusi będzie 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 20:42
rebe lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Nie wiem, jak u Ciebie ciaze prowadza, ale u mnie to jest tak, ze ciaze prowadze u jednego gina, ale na te 3 dokladne USG jezdze do innego. Takze wszystkie badania przepisuje mi gin prowadzacy. Tak w okolicach polowkowego na pewno robilam morfologie, mocz i powtarzalam toksoplazmoze. Ale lekarz robiacy polowkowe tych wynikow nie chcial ogladac, bo nie maja wplywu na jego opis badania.
Patryka89 lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Nikt jej nie prowadzi. Po udanym Ivf potwierdzono ciążę na USG i tyle. Zadzwoniłam do położnej, z którą umówiłam się na spotkanie. Łaskawie zrobili mi badanie krwi bo mam problem z żelazem. Zważyła mnie tak jak stałam w butach przeciwdeszczowych:) dobrze że kurtkę zdarzyłam ściągnąć dostałam masę broszurek i kazała się umówić w szpitalu na USG, które btw też zrobi położna. Lekarza spotkam m nadzieję na porodówce. dlatego posiłkuje się badaniami w pl ..
Ogólnie możesz sobie znaleźć np. w necie ten wykaz zalecanych badań w ciąży. Ja dostałam taki w klinice, jak chcesz to mogę Ci zrobić zdjęcie. -
hej dziewczyny , dobrze ze tu dobre wiesci
Rebe gratulacje zdrowego synka! (zaraz zobacze gdzie moge obejrzec film).
Mao nadal bezimienny maluch?haha :)Amelie mialam na mojej liscie tez. Faktycznie czasem dopiero imie "przychodzi" ale ja juz uwielbiam do moich i o moich mowic po imieniu ... to takie realniejsze Poza tym mialam uczniow pytajacych po pare razy na dzien wiec musialam sie stresic powodzenia w trudnym wyborze!
Marianka u mnie tez tylko usg ale badania moczu i krwi (chorob zakaznych toxo i czegostam jeszcze ) raz na trymestr mi powiedzieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 00:03
rebe lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Nadal🙈 Keep na pewno musi być cudownie mówić do brzdąca już po imieniu😍😍 Tez bym chciała- wczoraj zapowiedziałam mojemu, ze przygotuje listę imion z gusu jakie były nadane chłopcom w zeszłym roku i będziemy zaznaczać każdy na swojej co się komu podoba i wypiszemy te co oboje zaznaczyliśmy i chociaż zawężymy listę 💪😎 Oby chociaz jedno nam się powtórzyło 😂
A ja wstałam siusiu i zasnąć już nie mogę, bo Maluszek sobie imprezkę urządza 😉 Uwielbiam to
Miłego dnia dziewczyny 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 04:29
-
Patryka89 wrote:O kurde 😮 gdzie tak jest dziwnie? Jeszcze trochę takich relacji przeczytam i przestanę narzekać na polską służbę zdrowia...
Ogólnie możesz sobie znaleźć np. w necie ten wykaz zalecanych badań w ciąży. Ja dostałam taki w klinice, jak chcesz to mogę Ci zrobić zdjęcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 06:56
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dzień dobry, jako ze znów nie śpię od 5, miałam czas na głupie pomysły i pytania. Przejrzałam tez cała kolekcje ubranek dla chłopców z Żary i hm, może coś znajdę...i zacznę powoli kompletować wyprawkę...
A z pytań, może głupie, sle jest: myśle o zakupie łóżeczka- dostawki do naszego łóżka, żeby, nie musiała co chwile wstawać itp. I tak się zastanawiam; dziecko się urodzi pod koniec lutego, ja będę spała pod ciężka kołdra- jak to zrobić? Przecież to chyba niebezpieczne dla dziecka jeśli się przeturla w moja stronę, albo ja je niechcący przykryje ta kołdra? Obudziłam się z ta myślą i do tej pory sobie tego nie wyobrażam... -
Rebe, uwierz, ze jak malyszek sie urodzi, twoj sen nabierze innego wymiaru i bedziesz tak czujna na poczatku, ze kazdy szmer bedziesz slyszala
Ja co prawda nie mialam typowej dostawki, bo u mnie kolyska miala wszystkie boki, ale w szpitalu mialam dostawke i nie bylo szans na taki scenariusz, ze przykrylam coreczke nawet jak z dostawki wzielam ja obok siebie
Naprawde czlowiek po urodzeniu dziecka zaczyna sypiac bardzo czujnierebe lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny,
Dostajecie heparynę na ryczałt ? Ja mam 2 mutacje i hematolog powiedział że profilaktycznie jak nie było nigdy żadnych chorób zatorowo-zakrzepowych nie może mi dać. Ale czytam z drugiej strony, że sporo dziewczyn ma refundację... mimo iż żadnych chorób nigdy nie było.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
rebe wrote:Dzień dobry, jako ze znów nie śpię od 5, miałam czas na głupie pomysły i pytania. Przejrzałam tez cała kolekcje ubranek dla chłopców z Żary i hm, może coś znajdę...i zacznę powoli kompletować wyprawkę...
A z pytań, może głupie, sle jest: myśle o zakupie łóżeczka- dostawki do naszego łóżka, żeby, nie musiała co chwile wstawać itp. I tak się zastanawiam; dziecko się urodzi pod koniec lutego, ja będę spała pod ciężka kołdra- jak to zrobić? Przecież to chyba niebezpieczne dla dziecka jeśli się przeturla w moja stronę, albo ja je niechcący przykryje ta kołdra? Obudziłam się z ta myślą i do tej pory sobie tego nie wyobrażam...
Też mam takie obawy, dlatego jeśli zdecyduje się na dostawke, to będę trochę unosiła ten bok, żeby się maluch nie zturlał jakby zrobiła się przerwa pomiędzy łóżkiem a łóżeczkiem. Ale drugiej strony myślę sobie, że będziemy miały czujny sen
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Dziewczyny odebralam wynik Harmony i jest prawidlowy 🙂 i bedzie dziewczynka 💛
elfi, Matyśka, glittergold, Patryka89, zulka, Cccierpliwa, asienka30, iriiska, aganieszkam, Marianka@87, Olalasz, Bajka_88 lubią tę wiadomość
-
Obudziłam się z lista pytań najwyraźniej. Brak snu wpędza mnie w paranoje, bo oprócz niebezpiecznej kołderki, takie pytania krążyły mi w głowie:
- Tym razem pytanie o dietę-
Wiem ze nie powinno się pic kawy ani herbaty, czytałam jednak ze jedna filiżanka kawy na dzień może być..rozumiem, ze fo samo dotyczy herbaty? Kawy nie pije, ale dzisiaj czarna herbata, pierwsza od 3 miesięcy i mi życie ratuje...
- Od kiedy wiem, zejestem w ciąży zjadłam kilka deserów z kremem, typu „profiterole”(tzn ptysie), raz zjadłam rogalika nadziewanego kremem...i teraz sei skapnelam, ze te kremy się robi z jajek... i się boje czy krzywdy maleństwu nie zrobiłam? Niby dobre ciastkarnie itp, ale...(
- I jajecznica średnio ścięta? Tez nie można? Zrobiłam sobie wczoraj po raz pierwszy...nie była płynna, ale bardzo sucha tez nie
Co myślicie...?
-
rebe wrote:Dzień dobry, jako ze znów nie śpię od 5, miałam czas na głupie pomysły i pytania. Przejrzałam tez cała kolekcje ubranek dla chłopców z Żary i hm, może coś znajdę...i zacznę powoli kompletować wyprawkę...
A z pytań, może głupie, sle jest: myśle o zakupie łóżeczka- dostawki do naszego łóżka, żeby, nie musiała co chwile wstawać itp. I tak się zastanawiam; dziecko się urodzi pod koniec lutego, ja będę spała pod ciężka kołdra- jak to zrobić? Przecież to chyba niebezpieczne dla dziecka jeśli się przeturla w moja stronę, albo ja je niechcący przykryje ta kołdra? Obudziłam się z ta myślą i do tej pory sobie tego nie wyobrażam... -
aganieszkam wrote:Też mam takie obawy, dlatego jeśli zdecyduje się na dostawke, to będę trochę unosiła ten bok, żeby się maluch nie zturlał jakby zrobiła się przerwa pomiędzy łóżkiem a łóżeczkiem. Ale drugiej strony myślę sobie, że będziemy miały czujny sen
Aha i pas ma też klamerki, że jakby trzeba było łóżeczko odpiąć od łóżka i np. wyjechać nim z sypialni do salonu, to nie trzeba odczepiać tych pasów spod materaca