Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja wczoraj musiałem jechać do swojego lekarza bo od rana miałam twardniejący na dole brzuch takie jakby mega wzdęcia i tak przez parę godzin. Wystraszyłam się i zadzwoniłem do lekarza . Na szczęście szyjka nadal ponad 4 mm a to niby napięcie skurcze to być może zasługa Alicji. Za dwa tyg zobaczymy ile tą księzniczka przybrała na wadze . W tym tyg ominie mnie też glukoza bo zrobię dopiero przed wizytą .
-
Ewi28 wrote:Dziewczyny u mnie w pracy jedna laska ma bostonke aa drugiej dzieci chorowaly? To dla ciąży niebezpieczne?
Koniecznie idź na zwolnienie, u mnie w pracy kiedyś ciężarne poszły na zwolnienie gdy jeden pracownik miał bostonkę.
Mamy serduszko!!! Maluszek ma 2,5 mm, pęcherzyk 16,6 mm i widać ciałko żółte 😁 Widzieliśmy jak się rusza i ginka powiedziała, że tak się rusza, bo serduszko szybko bije 😀 Na razie jest wszystko ok, podobno tak powinno wyglądać na tym etapie. Teraz muszę dużo lezeć i odpoczywać
iriiska, aganieszkam, glittergold, Patryka89, Asiulka84, Kaaama892, Marianka@87, Bajka_88, KeepCalm, Sara88, asienka30, Magnetyczna, mia4444, kate2friend, zulka, CYTRYNKA_2016, Paulcia28, mao lubią tę wiadomość
-
MałaMiss super wiadomość
życzę teraz nudnej ciąży, niech maleństwo rośnie a Ty korzystaj z tego pięknego stanu ciąży ❤️
MałaMiss lubi tę wiadomość
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
MałaMiss wielkie gratulacje 😊. Spokojnej i nudnej ciąży życzę 😊
MałaMiss lubi tę wiadomość
Bajka_88

Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka
. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Mala Miss gratulacje!
Odpowiem na pare pytan ktore sie przewinely:
- cesarskie to nic. poza tym adrenalina i "wazniejsze" sprawy czyli zmartwienie o male i sila woli zeby jechac do nich itd zrobila swoje. Wyszlam ze szpitaa 3go dnia,pierwsze pare staralam sie lezec jak najwiecej . Dzisiaj 7my dzien i kontrola, zobaczymy co powie lekarka ale ogolnie jest bardzo dobrze. Tylko cisnienie nadal wysokie i srednio sie opanowuje lekami.
- to co mnie zdzwilo fizycznie to
1. opuchniecie ogolne po porodzie(bylam przyzwyczajona do nog a potem to tez rece i twarz)
2. brzuch... ze zostaje taki dziwny flak i nie czuc w ogole miesni..ale regenerje sie szybko i juz dzisiaj 7dni po cc wrocil prawie ze do rozmiarow sprzad ciazy. a przytylam 20kg prawie wiec Rebe, nie martw sie
I jeszcze ktos pytal o te koszty
Tak , niestety w kraju w ktorym mieszkam musialo to byc prywatnie
rebe, MałaMiss, Pegaz lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka

22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Mała Miss,moje gratulacje,Dbaj o siebie,wypoczywaj jak najwięcej. Mnie się płakać chce,właśnie wróciłam z usg,mała ma brzuszek mniejszy od główki o 5 tyg,różnica jest zbyt duża,martwię się bo to może być przez ciśnienie,kazali mi się przygotować na dłuższe leżenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:04
-
a ! wczoraj tak patrzylam na moje male w inkubatorkach na wieczorej wizycie i tak spaly zrelaksowane ,reka pod glowa , lokiec na zewnatrz ... nie sadze zeby lubily byc zarozkowane albo zawiniete..
Ale robia im tez tam za pomoca przescieradel itd gniazdka w ktorych sobie leza wiec to z kolei bardzo fajny zakup na ktory ja sie nie zdecydowalam myslac ze nie warto bo za szybko wyrosna.
rebe, MałaMiss, Pegaz lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka

[ -
Sara88 wrote:Mała Miss,moje gratulacje,Dbaj o siebie,wypoczywaj jak najwięcej. Mnie się płakać chce,właśnie wróciłam z usg,mała ma brzuszek mniejszy od główki o 5 tyg,różnica jest zbyt duża,martwię się bo to może być przez ciśnienie,kazali mi się przygotować na dłuższe leżenie
Sara a jak serduszko??? wszystko ok? I twoje cisnienie juz spadlo? nie mowia ze lepiej juz porod?2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka

[ -
Sara88 wrote:Mała Miss,moje gratulacje,Dbaj o siebie,wypoczywaj jak najwięcej. Mnie się płakać chce,właśnie wróciłam z usg,mała ma brzuszek mniejszy od główki o 5 tyg,różnica jest zbyt duża,martwię się bo to może być przez ciśnienie,kazali mi się przygotować na dłuższe leżenie
Sara, spokojnie bo to nie pomaga dzieciątku...
Czy nie lepiej jest na tym etapie przerwać ciąży np przez cc? Może to ciśnienie faktycznie źle wpływa, tak jak było u Keep.. Kurcze, ale nerwowa ta końcówka.Ja: 32 lat.
I IVF- marzec 2019,
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
nick nieaktualny
-
Ale to wcześniej nikt nie widział takiej różnicy??? Cos tu chyba nie tak 🤔 5 tyg to bardzo dużo moze rzeczywiście warto powtorzyc te pomiary
U mnie tez jest różnica między brzuszkiem A reszta ale 2 tyg i to do sprawdzenia bo mówił że może być dluga A chuda teraz mam wizytę 7 dowiem się wjecej -
Serduszko ok,chodzę z holterem,mam jeszcze podwyższone,byłam tydz temu w szpitalu i nic nie mówili że coś jest nie tak,a robili usg 2 razy,a dziś taką rozbieżnośćKeepCalm wrote:Sara a jak serduszko??? wszystko ok? I twoje cisnienie juz spadlo? nie mowia ze lepiej juz porod?
-
Pytałam ich jakim cudem tydz temu w innym szpitalu była różnica 2 tyg a dziś już 5tyg,ale nie potrafią wytłumaczyć powiedzieli żebym szykowala się na dłuższe leżenie,nie wiem co mają zamiar zrobić,zapytam na obchodzie,mam nadzieję że to tylko znów błąd pomiarów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 16:19
-
Lekarz mówił że przy takim wydechu norma to ok.3 tyg,a nie 5,sama jestem w szoku trafiłam tu z ciśnieniem A okazało się że dziecku grozi hipotrofia,człowiek dmucha i chucha żeby było jak najlepiej,a tu takie rzeczy mnie spotykająMagnetyczna wrote:A skąd nagle taka duża różnica? Może maluch akurat pozbywał się wód? Wiec był na takim jakby wydechu. Lekarz mi mówił ,że wtedy mogą być różnice w pomiarach. A jak podczas ćwiczeń nabiera wód to wtedy obwód brzuszka jest większy. Może warto powtórzyć pomiary?
-
Otóż to Wiec i ja już mogę miec tak szczerze powiedziawszyMikuśka wrote:Chyba wirusówki nie są bezpieczne najlepiej nie ryzykować ale z drugiej strony jak już ma To zarazala zapewne wczesniej
ale wkurza mnie tp zE dzieci jej się rozchorowaly to mogla siedzieć z nimi w domu skoro bylo ryzyko że może złapać a nie prZychodzić do pracy. Dobrze że mam mały kontakt z nią.
Dzis też trochę plamie na brąz po wczorajszym badaniu.
jakoś do tej pory było ok a teraz coś ppd górkę mam.
-
mia4444 wrote:Dziewczyny melduję sie. Od 10 chodzę z balonem narazie 3cm ,jutro rano oxy I lekarz mówił że rodzimy... Boli mnie strasznie.. ;(
Bądź silna kochana, pomysl że to już z górki i zaraz będziesz tulila swoje maleństwo. Trzymam kciuki ❤️
mia4444 lubi tę wiadomość
Ja: 32 lat.
I IVF- marzec 2019,
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja