Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez czuję, że 7.11 po wizycie mnie zatrzymają, w sumie to 10 dni wcześniej przed planowanym cc ,ale jakoś ciało daje znaki ,że wkrótce będzie się dziać.
Rozmawiałam z położną i tragiczna ta sytuacja szpitali w Szn. , zdroje położnictwo zamknięte, tylko Pomorzany i Police zostają. Ponoć oddziały przepchane. Wojskowy tyllo wczesne ciążę obsługuje . Makabra. Dobrze , że zaplanowany termin i jako takie pierwszeństwo jest . -
Ile emocji na forum ostatnio! Trzymam mocno kciuki za wszystkie, dawajcie znać!
Ech, ja to mogłabym już nie pracować. Tzn nie chce mi się jak zawsze mi się nie chciało
ale teraz mam tyle w głowie, tu dostawka, tu materac ,tu coś...ze jakoś na prace brakuje czasu! Wczoraj po badaniu glukozy bardzo złe się czułam i poszłam wcześniej do domu. Posypałam, poczytałam, zrobiłam sobie fajna kąpiel ze świecami... (nie za długa!). I jednocześnie nim stop skoncentrowana na dziecku. Znalazłam tez fajna szkole rodzenia, zaczynamy w 29tc, czyli połowa grudnia! 6 sesji, każda po 2h, jedna praktyczna dla kobiet, a druga godzin już z partnerami, teoria itp. Cieszę się bardzo. Obym dała radę do świat, dziś oblicze dokładnej ile dni mi roboczych mi zostało ...
Miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 08:44
Kaaama892, Tropka lubią tę wiadomość
-
Rebe mam to samo. Do kiedy pracujesz? Ja ostatni dzień przychodzę 20 grudnia... Co prawda zakupy "większych rzeczy już zalatwiłam i czekają na rozpakowanie gdy ma z skończy pokój Młodego (a to potrwa, bo ciagle cos jest innegi di roboty). Ale do pracy mi sie najzwyczajniej nie chcę chodzić... wiem że to dobre dla mojego zdrowia psychicznego, zawsze to się przejdę też z ludźmi pogadam, ale zdecydowanie znalazlabym sobie zajecie w domu. A jak już będzie pokój to mogłabym siedzieć i przekładać, składać ubranka i wcale by mi się nie nudziło;)

Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
U mnie już 35 tydzień leci, a ja nadal w pracy
Za to ostatnio się lepiej mobilizuję wieczorami, już wszystko wyprane i wyprasowane, zostało właściwie torbę spakować i może jakieś głębsze sprzątanie zrobić, bo po porodzie raczej nie będziemy przekopywać szafek
Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
Tropka to już zamknęli zdroje?? Czytałam ze rzecznik wypowiadał się że nie ma powodu do niepokoju ze sytuację jest opanowana
Oooo niech mi tylko miejsce zajmą hehehe ja im dam 😁
Mnie tak tymi szkitkami kopie po żołądku ze ciagle mi wszystko do gardła podchodzi dzis w lidlu to myslalam ze oddam całe śniadanie masakra -
Założyli mi cewnik i czekamy czy coś się zacznie dziać. Narazie mam tylko bóle okresowe. Śmiesznie łazi się z tym czymś między nogami 😂🤦.
Proszę o kciuki żeby się to w miarę szybko rozkręciło.
Tropka, Kaaama892, MałaMiss, iriiska, rebe, aganieszkam, asienka30, kate2friend, Paulcia28, zulka lubią tę wiadomość
Bajka_88

Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka
. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajeczka✊✊✊✊ Mia444czekamy na wieści.
Ja właśnie po rozmowie z lekarzem,jednak nie ma błędu pomiaru,mała ma podejrzenie hipotrofii,mam czekać do wtorku na usg,jeśli mała nie podrośnie to będą wywoływać poród,chociaż przepływy i wody są ok.zostalo tylko czekać,ciśnienie odpuscilo wreszcie -
Bajka bezustanne kciuki ✊
Mia 444 jak sytuacja u Ciebie?
Sara musisz być dobrej myśli, za Was też trzymam kciuki i jestem z Wami myślami-musi być dobrze ❤️ ważne, że ciśnienie się unormowalo!
Sara88 lubi tę wiadomość
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Sara, a łapiecie się w siatkę centylową? Jak to wygląda? Trzymam kciuki, żeby z malutką było wszystko dobrze!Sara88 wrote:Bajeczka✊✊✊✊ Mia444czekamy na wieści.
Ja właśnie po rozmowie z lekarzem,jednak nie ma błędu pomiaru,mała ma podejrzenie hipotrofii,mam czekać do wtorku na usg,jeśli mała nie podrośnie to będą wywoływać poród,chociaż przepływy i wody są ok.zostalo tylko czekać,ciśnienie odpuscilo wreszcie -
Mikuśka cewnik foleya . Tz balonik.Bajka_88

Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka
. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Czytałam właśnie o tych balonikach, kurczę no z założenia to świetna sprawa, ciekawe czy to się faktycznie tak sprawdza. Muszę pogadać z położną, może można sobie zazyczyc założenie takiego balonika we wczesnej fazie porodu;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 13:14

Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Sara trzymam kciuki za Was! Zobaczysz ze będzie wszystko dobrze:* dobrze że lekarze mają Was na oku i kontrolują sprawę.
Bajeczka, Mia powodzenia! Czekamy na wieści!

Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Mao, my jeszcze w dwupakumao wrote:Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza i jestem mega zdenerwowana nią 🙈😔 Sama nie wiem czemu, ale Maluch to chyba czuje, bo od wczorajszego wieczora jest mniej ruchliwy😔 I jeszcze jak na złość miałam głupie sny w nocy...
Tropka mi czasem na boku się leży OK, a czasem Maluch daje znać, że nie pasuje mu taka pozycja i wtedy się kręcę szukając jakieś pozy, którą zaakceptuje- czasem wyląduje na plecach 😉
Mia, słyszałam, ze wywoływanie porodu to nic fajnego... trzymam mocno kciuki, aby dzisiaj poszło szybko i abyście z Maluchem nie musieli się już męczyć.
Bajeczko, rodzenie bliźniaków SN to dla mnie cały czas barbarzyństwo ze strony lekarzy🙈 Ale chyba wiedzą co robią😉 A Twój tydzień ciąży z nimi jest imponujący😊
Tropka, Mikuska... powili nasza kolej do rozpakowania wg rozpiski z pierwszej strony... jest jeszcze asienka30, ale dawno się nie odzywała, albo coś przegapiłam 🙈😔 Bo Bajeczka to pewnie lada dzien nam się rozpakuje.. chociaż Ci Twoi lekarze są tak zmienni, że jeszcze przenosić Ci każą ciąże😜
mimo, ze szyjka już na milimetry, to jeszcze zamknięta. Jeśli do 12 listopada Mała sama nie postanowi wyjść, to 12 kładziemy się do szpitala na wywołanie.
No już coraz poważniej na naszym wątku się robi...😨Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 14:49
mao lubi tę wiadomość

KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy