X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia slodziak malutki :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:19

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja tez chcę 11 wrzesień. Zaczynam wtedy drugi trymestr :)
    Wtedy masz prenatalne czy zwykłą wizytę?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:20

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj się :* Na pewno wszystko będzie dobrze :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś miałam rozmowę z kadrami, które założyły, że popracuję do połowy grudnia (hahaha) i z moją szefową, która poprosiła żebym jutro zaplanowała zwolnienie z lekarzem. Powiedziała, że chciałaby, żebym pracowała do końca października, że nie chce żebym pracowała z domu (jak ostatnio) albo żebym brała krótkie zwolnienia raz na jakiś czas. I tak planuję teraz kilka dni l4, a co dalej pogadam jutro z ginem.

Kasia, wszystkie Tomki to fajne chłopaki :). To było jedno z imion na mojej liście, ale wypadło, bo tak ma na imie mój chrzestny, jego syn i narzeczony mojej siostry.

A co do imion to byliśmy zdecydowani na Bartosza (to imię naszego przyjaciela, który umarł w zeszłym roku), ale im dłużej o tym myślę, tym bardziej czuję się z tym dziwnie. Teraz na liście jest:
    Bartosz
    Adam
    Jakub
    Franciszek

Co sądzicie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Odtransportowałam męża do szpitala. Jutro będzie miał zabieg.

Kasia gratuluje synka, ładne imię, mój mąż tez ma na imię Tomek :P

Rozmawialiście ostatnio o ruchach dziecka, na lutowkach to juz dawno dziewczyny czują, oczywiście nie wszystkie. Ja codziennie wieczorem leze i zastanawiam się czy to jelita czy może dzidzia. Sama nie wiem, ale zdaje sobie sprawę ze na ruchy jeszcze za wcześnie.

Madzia ja tez chce 11wrzesnia. Może okaże się wtedy kto mieszka u mnie w środku :)

Ja też lubię patrzeć na kobiety w ciąży :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja- Jakub i Adam suuuuper! Reszta mi się średnio podoba :)

Czyli 11 września mamy dwie wizyty, fajnie :)

U mnie płeć nie jest w sumie na 100% potwierdzona, ale już sie zaprogramowaliśmy na chłopca juz dawno :) więc to tylko utwierdziło nas w naszym przekonaniu :)

Ada, a może i Ty się brzuszkiem chciałabyś pochwalić? :)

Ale ja się dzisiaj odżywiam dobrze. Na śniadanko jajecznica. Na drugie kanapeczki z serkiem i pomidorkiem a na obiad...płatki z mlekiem :) Tadam! :)

A powiem Wam w tajemnicy, tylko nie mówcie mojemu mężowi :) Moja pierwsza miłość (jak miałam 12 lat) miała na imię Tomek ;) Ale w sumie to nie na jego cześć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 18:45

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, z żywieniem nie jest źle. Dorzuć do tego fajną kolację z warzywkami i jakiś owoc i będzie super.

U mnie dziś kanapki z jajkiem i krakowską, no i warzywami na śniadanie, koktajl z kiwi i pomarańczy na drugie śniadanie i gulasz z szynki z pęczakiem i buraczkami na obiad. Przydałby się jeszcze podwieczorek, ale jakoś nie wyszło. Chyba muszę ogarnąć nabiał na kolację, bo dziś mleko było tylko w kawie.

Ada, trzymam kciuki żebyś poznała już płeć.

A u Ciebie Pleasure, żeby wszystko było dobrze na genetycznych.

Dorota, dużo Ci roboty zostało z wyprawką? Fajnie, że tym materacem nie musisz się już przejmować.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jak najbardziej, nawet miałam sobie zdjęcie zrobić ale nie mam jak :/ nawet nie mam takiego lustra zeby sobie samej zrobić. Na dniach postaram się cos wykombinować.

Patrycja, ładne imiona ale to przede wszystkim Wam maja się podobać. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartosze to male lobuziaki ale fajne chlopaki :)mam brata Bartosza:) Franek tesz mi sie podoba :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia sliczny Tomus <3 fajnie wyglada taki malusi czlowieczek na fotce 3D :-)

Pstrycja u nas jakby byl chlopak to bylby Bartosz :-)

Wiecie co zastanawiam sie nad imieniem małej nad lozeczkiem. Chcialam je zrobic sama bo niby to tylko kilka liter ale w sumie koszt sie zbierze i tak zastanawialam sie nad styropianem zeby go albo materialem oblozyc albo bibułą zeby kazda literka miala inny kolor lub co druga litera taki sam kolor. I sama nie wiem czy jest sens sie bawic. Troche obawiam sie sprzatania tego bo kurz tuz nad lozeczkiem bedzie sie zbieral to regularnie trzeba by te literki czyscic

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja dla malej brakuje mi tylko recznika z kapturkiem bo mam 2 po siostrzencu, jeden nie widac ze uzywany praktycznie nowka sztuka a drugi bialy, widac ze troszke sprany wiec jeden tylko zamowie. Moze zaraz to zrobie. A tak to chyba praktycznie wszystko jest. Mleka jeszcze nie kupilam ale to jak najpozniej zrobie. Czekam na zamowione wczoraj duperele, dzis rozek mi wyslali. Pewnie cos w oko jeszcze wpadnie.
    Dla siebie jeszcze kilka rzeczy musze kupic.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, a masz może jakiś kosztorys? Ile wydałaś na wyprawkę? Fajna opcja z imieniem, ale jak mówisz kiepsko z kurzami. Pewnie namalowanego byś nie chciała? Bo można zrobić fajny napis na ścianie i własnoręcznie go pomalować na kolorowo i się kurzyć nie będzie. Mnie dzisiaj mama uświadomiła, że w miejscu gdzie ma być łóżeczko (tzn w sumie nad nim) wisi półka, taka dość ciężka. I nie daj Boże jakby miała kiedyś się obsunąć, spaść albo cokolwiek. Poza tym teraz właśnie natknęłaś mnie na ten kurz.

Madziu, mnie się Gosia baaardzo podoba :) U nas byłaby Natalia :)

Ada, a bardzo już widać brzuś? :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie średnio te które wymieniłaś. Ale mnie przecież nie muszą się podobać :) Ja chyba wolę takie...zwyczajne imiona :) Ale to Wasze maleństwo a nie moje :D A w ogóle Madzia, widziałam ostatnio wykres z Twojego szczęśliwego cyklu :) Chyba faktycznie musiałaś być zaskoczona testem :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no mysle ze widać. Zalezy co ubiorę, bo najbardziej widac w legginsach i sukienkach, zaś w spodniach się chowa. No my mieliśmy w pokoju tez taką półkę, z grubej dechy, na której staly płyty winylowe męża. Kiedy w nocy półka runęła na komodę pod spodem, masakra jaki huk był. Myślałam ze na zawal zejdę. Od tamtej pory jestem przewrażliwiona na punkcie takich półek.

Dorotko to juz wyprawka na wykończeniu, super :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ